In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

Screenshot 28

(Door: Paul Casamento)

Hoe komt het toch dat zo veel niet-westerse allochtonen zijn aangewezen op een bijstandsuitkering? Niet-westerse allochtonen maken 12 procent uit van de bevolking, maar vormen 45 procent van alle bijstandsontvangers – meer dan autochtone Nederlanders, die goed zijn voor 44 procent.

De belangrijkste oorzaak van deze massale oververtegenwoordiging is het lage opleidingsniveau.

Ook is de taalachterstand nog steeds groot, opvallend genoeg zelfs onder hoogopgeleide jongeren: 7 procent van de niet-westerse allochtone studenten beheerst de Nederlandse taal niet goed. Het percentage werklozen onder niet-westerse allochtone jongeren is dubbel zo hoog als dat onder autochtone jongeren.

Bekijk hier de cijfers in grafieken:

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Immigratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, Nederland, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op In cijfers: allochtonen oververtegenwoordigd in de bijstand

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Maar onze politici, van PvdA,VVD,CDA en D66, zullen hier niets aan willen doen, neen nog erger, door nog meer onaangepasten toe te laten- open grenzen- zullen deze bijstandtrekkers meer volksgenoten erbij krijgen. EN HET NEDERLANDSE VOLK MAG BARSTEN! Alles op bevel van de EUSSR, en de BILDERBERGMAFFIA!

  Like

  • Jean zegt:

   Tom,
   En ze fokken gelijk brulapen, hebben 5 a 6 fokteven rondlopen die ze elke dag bespringen en wie is de klos? WIJ en dat hebben we te danken aan die lafaards van dat EU gedrocht.
   Ik weet op welke partij ik zal stemmen, zeker weten.

   Like

  • Driek zegt:

   Ik lees zojuist op de site van de telegraaf:

   Speelstad en vakantiepark Oranje in de gemeente Midden-Drenthe wordt een opvangcentrum voor maximaal 1400 asielzoekers. Het gaat vooral om vluchtelingen uit Syrië die de oorlog in hun land zijn ontvlucht, meldde het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vrijdag.
   Eigenaar Hennie van der Most heeft de grote overdekte speelhal voor kinderen, een voormalige aardappelmeelfabriek, en bijbehorend bungalowpark voor in ieder geval 3 jaar verhuurd aan het COA. De eerste vluchtelingen arriveren waarschijnlijk volgende week al. Dat betekent dat het attractiepark, dat al noodlijdend was en in de verkoop stond, per direct de deuren sluit. Een deel van het personeel kan mogelijk voor het COA aan de slag.
   Burgemeester Jan Broertjes van Midden-Drenthe is zich ervan bewust dat zo’n grote groep vluchtelingen „een grote impact heeft op een klein dorp als Oranje”, zo liet hij vrijdag weten. „Maar wij willen ook onze verantwoordelijkheid nemen.”
   Het COA is in het hele land naarstig op zoek naar opvangmogelijkheden vanwege de grote toestroom van vluchtelingen uit vooral Syrië, Somalië en Eritrea. Eerder werd bekend dat er in Drenthe ook opvang komt in de voormalige gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen (1000 bedden) en de penitentiaire inrichting Bankenbosch in Veenhuizen (400).

   Dit is toch om moedeloos van te worden. Mijn hemel, wat moeten we met al die mensen aanvangen? Somalië en Eritrea, dat zijn kansloze lieden die ons handenvol geld gaan kosten. We gaan nu toch wel echt in sneltreinvaart naar de ondergang. Dit is niet meer te stuiten.

   Like

 2. Bas Koning zegt:

  Waarom zouden wij halve Nederlanders een volle uitkering geven? Zeker gezien wij DE HELFT van alle uitkeringskosten: overdragen aan mensen met een NIET-NEDERLANDS paspoort! Hoeveel zou het de ECHTE NEDERLANDERS schelen, als ze voortaan eerst even kijken hoeveel paspoorten iemand draagt, hoeveel procent iemand Nederlander is (iemand die drie paspoorten draagt, waaronder een het Nederlandse, is dan 33.333 procent Nederlander), en dan het uitkeringsnivo daarop aanpassen?

  Vele, vele, VELE MILJARDEN. Wij zouden weer onze oudjes kunnen verzorgen! De belasting OMLAAG kunnen doen: met honderdjes per maand tegelijk! Onze staatschuld afbetalen!

  Wie 100 procent Nederlander is, heeft recht op 100 procent uitkering, wie 50 procent Nederlander is, heeft maar recht op 50 procent uitkering. DAT zou eerlijk zijn.

  Nog eerlijker zou zijn mensen die hun oude paspoort niet kunnen of willen opgeven: GEEN Nederlands paspoort kado te doen. Een mens heeft maar EEN identiteit. Maar EEN woonplaats. EEN naam. EEN paspoort.

  Wat kosten de dubbele pasoorthouders ons? 54 procent van de bijstand. Waarschijnlijk een vergelijkbaar percentage in de zorg. Dan nog de criminaliteit. Als ik zeg dat wij de helft van ons overheidsbudget kwijt zijn aan de dubbele paspoorthouders ben ik waarschijnlijk nog veel te optimistisch. Ook al omdat het CBS dubbele paspoorthouders met twee hier geboren dubbele paspoorthoudende ouders gewoon meeteld: als autochtoon.

  En sinds januari word het niet langer bijgehouden door de overheid. Gegevens over dubbele nationaliteit worden langzaamaan gewist en ‘gepurged’ uit de data. De overheid is de vijand van de burger. Het belastingtarief zou op alle fronten gehalveerd kunnen worden: als wij de dubbele paspoorthouders het land uit zouden schoppen. Dat feit wil de overheid niet tot u laten doordringen ‘want dat zou Wilders in de kaart spelen’.

  Wij bloeden dood. En dat is precies wat de overheid wil: de natiestaat Nederland slopen, in opdracht van de Bilderbergkliek.

  Like

  • treintrien zegt:

   Ik vind jouw eerste alinea geniaal bedacht!

   Dat de regering van het land van het andere paspoort dan ook maar een deel van de verantwoordelijkheid moet houden.
   Zo zou je veel rekeningen kunnen halveren: Jeugdzorg, Politie, Gevangenis, Gezondheidszorg, Onderwijs. Alles wordt zo nauwkeurig bijgehouden tegenwoordig, dat moet administratief een eitje zijn.

   Ge-ni-aal!

   Heb je al eens naar Wilders gemaild met dit plan?

   Like

 3. jowitteroos zegt:

  Weet en geen geschikte draad:

  http://www.nieuws.nl/algemeen/20140925/Waanzinnig-protest-lijkt-werkelijkheid-te-worden-Break-The-System-kondigt-actie-aan

  Het massaal op Facebook gedeelde bericht, waarin werd opgeroepen tot een waanzinnig protest, lijkt succes te gaan hebben. Op zaterdag 18 oktober moet een demonstratie werkelijkheid gaan worden in heel Nederland, onder de naam Break the System.
  Het veelgelezen en massaal gedeelde bericht over de grootscheepse onvrede in Nederland lijkt een heftig staartje te gaan krijgen. Een kwade oproep van Facebooker Edwin Musquetier, waarin hij spreekt van ‘een groot protest’, is sinds vorige maand al meer dan 65.000 keer gedeeld.

  De lieden op de Facebookpagina van Regeringswaanzin – ‘Genadeloos confronterend, met een vleugje humor’ – hebben inmiddels het heft in eigen handen genomen en zijn bezig met de organisatie van een, inderdaad, waanzinnig protest, met de werktitel Break the System.

  40.000 keer ondertekend
  De pagina zette een petitie online, waarin de roep klinkt om terug te gaan naar de oude vorm van het ziekenfonds. Deze petitie behaalde onlangs 40.000 handtekeningen. Gisteren pleitte de Consumentenbond nog voor een flinke verlaging van de zorgpremie. De vier grootste verzekeraars, Achmea, CZ, Menzis en VGZ, zouden een kleine tien miljard euro in kas hebben. Die geldpot is daarmee 5,8 miljard euro groter dan wettelijk wordt geëist. Tevens maakten de maatschappijen vorig jaar bijna 17 procent meer winst dan het jaar daarvoor.

  Door het hele land
  Op reeds vijftien plekken in Nederland wordt ten strijde getrokken tegen ‘het systeem’, zoals in Nijmegen (‘Gelderland in Opstand’), Rotterdam (‘Zuid-Holland in Opstand’), Eindhoven (‘Ik doe GEEN aangifte tegen Wilders’), Leeuwarden (‘Wy wolle dy foar Fryslân’) en Breda (‘Brabant in Opstand’). Op de kaart is precies te zien in welke plaatsen er wordt meegedaan aan de demonstratie.

  Break the System
  “We gaan even onze eigen ‘volksrede’ uitspreken op 18 oktober… Midden op de Dam!” kondigt de groep aan. “De derde zaterdag van oktober, dag van de Volksrede! Op 18 oktober zal Break the System het volk op de troon vertegenwoordigen en kenbaar maken dat ze het niet eens is met het huidige kabinetsbeleid!”

  Oproep: stuur ideeën in
  De groep vraagt online om voor 1 oktober goed onderbouwde maatregelen en wetsvoorstellen op te sturen, ‘zodat wij ook jullie kunnen vertegenwoordigen in de Volksrede.’ Momenteel is de groep bezig met het schrijven van een aantal nieuwe maatregelen en wetsvoorstellen. “Wij zorgen ervoor dat er voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis eens echt geluisterd gaat worden naar het volk”, verklaren de mensen achter Break the System.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  nou dat is niet zo moeilijk , toch ??
  als je een winkel, bedrijf hebt, neem je zo’n soepjurk met baard dan aan ?
  Punt 1 komen ze al niet solliciteren ,
  punt 2 zijn ze te lui om te werken ,
  punt 3 stelen ze met hun familie je hele toko leeg .

  Welke super klootzak geeft deze mensen een uitkering ????

  Als je werkeloos wordt als Nederlander , heeft eerst 1 of andere klootzak,waarvan ik de naam niet zal noemen omdat het :
  WIENTJES WAS !!
  alles van de ouwetjes waaronder mijn vader met al zijn broers zich voor uit de naad hadden gewerkt voor een grijpstuiver , en voor gevochten hadden NAAR DE KLOTEN GEHOLPEN !

  Dus je gaat de WW in , vindt dus geen baan , !!!
  JOHHHHHHHHHHHHHH wat gek !!!

  de WW stopt, je kan naar “””DE SOOS “” OM TE STEMPELEN !!!
  Je KUNT JE HYPOTHEEK NIET MEER BETALEN !!
  Je moet dus je huis verkopen en opvreten ??

  De huizen worden al jaren heel slecht verkocht !
  De bank die je een paraplu geeft als de zon schijnt, maar hem terug wil als het gaat regenen , verkoopt dan wel effe je huis !

  Nou dat huis stond dus onderwater !!!! dus je blijft zitten met een heerlijke restschuld ,dus geen werk , en een gigantische rest schuld ! en doorwerken zonder werk tot je 67 e dan wel 68 e dus 10 / 12/ 15 haar :
  AAN DE GEEUWHONGER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En iedere “”tourist “” zijnde gelukszoeker komt binnen, pleurt zijn paspoort weg, is illigaal of wat dan ook , loopt met hulp het kantoor van de P.v.d Armoede binnen , en is binnen voor de rest van zijn leven , hoppaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!

  HUIS , inrichting, geld, vakantie geld , subsidie, , ziektekosten ??? gratis , neukpremie
  hoppa
  en mocht deze zich alleen voelen dan halen we gewoon ook je hele familie binnen !!
  en ???
  mocht u ooit oppleuren dan geven we U euro 600 per maand mee om in marokko aan het strand te gaan zitten !!!

  Nou hier in Ukraine, heb je dan 1 groot probleem
  waarom ??
  Nou je zoekt het maar uit, want ze hebben hier geen uitkeringen , !!
  dus ??
  HIER ZIE JE ZE DUS NIET !!!

  dus niet zeiken , PVV blijven stemmen, eerdaags pleurt er 1 een mes in de rug van Rutte,
  en hoppa krijgt Geert 78 zetels !!!

  mochten ze tussentijdse verkiezingen houden, ??

  stem nog 1 keertje strategisch

  JE WEET MAAR NOOIT !!! WHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAH

  gr. bob

  p.s. in 6 jaar tijd , heb ik 1 boerka gezien !!
  die stond op de nederlandse ambassade in KIEV
  uiteraard voor een Visum

  ze kwam uit kazachstan !
  ze wilde een visum voor familiebezoek

  whahahahahahahahaha
  Ik zei gelijk, die gaat nooit meer terug

  kussie bob

  Like

 5. Jean zegt:

  Stop met het “uitdelen” van ons geld aan die klaplopers je zult ze snel zien vertrekken en sloop die vreemdelingen industrie die decadent ligt te parasiteren op onze ondergang.

  Like

 6. Theodoor zegt:

  De achtereenvolgende kabinetsleden van VVD, PvdA, CDA zijn sinds tijden mismanagers gebleken, zij hebben Nederland verkwanseld. Hoe moet je ze kwalificeren, als oerdomme pubers dan maar? Ik weet het niet maar zij spelen baasje met desastreuse gevolgen voor de Nederlandse belastingbetaler.

  Like

 7. Jan zegt:

  Geen verschil met Amerika waar steden overspoeld worden door achterlijk en ziek volk.

  Illegal Alien USA: One in 10 “American” Workers CAN’T Speak English; Muslim Aliens Invade Job Mkt; Large Cities in US Can’t Speak English
  http://www.debbieschlussel.com/74923/illegal-alien-usa-one-in-10-american-workers-cant-speak-english-muslim-aliens-invade-job-mkt-large-cities-in-us-cant-speak-english/#more-74923

  Like

 8. helletocht zegt:

  Dit is al jaren zo, alleen wil ons bestuur dit uit politiek-correcte motieven niet weten.
  Dit is het grote schandaal van Nederland. Ons land is bewust bezet met stemvee door de linksen en de wegkijkers. Het is volledig maar dan ook volledig uit de hand gelopen. Niemand in Den gaag kan dit nog oplossen. Wij, de brave en nette Nederlander, moet voor de kosten opkomen.
  Hadden we dit niet, dan konden we alle regelingen die we hadden in stand houden. De overheid berooft ons van onze rechten, en de bezetters en gelukszoekers beroven ons samen met de linksen van onze vrijheid.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Oud verhaal mensen. Wordt pas over 10 jaar bekend in Den Haag. Maar toch; het is heel simpel. De Pool, de Moelandert, zo je wil, doet het werk van de moslim.De Pool is veel productiever. Minder vaak ziek, gaat niet drie maanden op vakantie, loopt niet een maand te zeiken omdat ie savonds teveel gegeten heeft. Is redelijk aanspreekbaar in Duits en Engels. Is doorgaans bereid wat Nederlands te leren. enzovoorts. In het Westland bijvoorbeeld werkt haast geen moslim meer, allemaal ingeruild voor Oostblokkers. Je hebt ook wel Kudtpolen, dronken en crimineel, maar over het algemeen werken ze stukken beter dan PvdA-stemmers.
  Des te erger dat we allemaal het haatvolk moeten blijven onderhouden, die daarvoor steeds minder presteert.

  Like

 10. treintrien zegt:

  @Leefbarbaar:
  Ik spreek je over tien jaar nog wel over die Polen.
  Hier in de straat zitten er al een stuk of tien die óók al hebben ontdekt hoe de gratisgeldtap werkt. Beunen een beetje bij als dealer, schaapjes op het droge. Lachen ons ook vierkant in de bek uit. Al ‘kurba’ roepend. Dus.

  Bovendien hebben die moelanders schijt aan onze arbeidsvoorwaarden, waardoor de nederlandse cao’s het papier waarop ze gedrukt zijn niet eens meer waard zijn. Zeg maar dag tegen de goede arbeidsvoorwaarden die we hier in Nederland in jaren uitonderhandeld hadden.
  Terug naar de negentiende eeuw. Bedankt he. Kutmoelanders. Nog ff en we kunnen weer meneer zeggen tegen de Directeur. Mét een hoofdletter he. En buigen!

  Ik mag nu al diensten draaien van 9 uur en twintig minuten. (waarschijnlijk de hele dag op een trein zonder toilet, met mijn geluk Bah). Dat is nu een van de effecten van vreemd volk op de arbeidsmarkt. ’t Is voor een maandje ook niet zo een drama om tien uur per dag te werken. Als ik van een jaartje tien uur per dag werken een huis kon laten bouwen deed ik het ook. En dat is het probleem: voor die polen is het een jaartje aanpoten en daarmee tien jaarsalarissen verdienen. Voor mij is het gewoon een modaal salaris, waarvan ik ook nog meer moet afdragen als die moelanders. (want altijd voor de helft zwart of iets anders sjoemeligs, vervoer op kosten van de baas, kost en inwoning, zulke dingen)

  Nee, ik vind op deze gronden óók dat geleur met die poolse arbeidskrachten niet goed. ’t Is wat mij betreft tegen de slavenhandel aan. Gebruik maken van mensen die hun rechten niet kennen en die ook niet kunnen opeisen.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   Beste treintrien,
   snap heel goed wat je bedoelt, maar het is je eigen overheid, die alles verpest. De Moelanders kunnen alleen over de pot pissen, als de overheid dat wil en mogelijk maakt. Het UWV doet niets voor ons. Uitzendburo’s mogen onbeperkt frauderen. Minimumloon is afgeschaft (in praktijk), de CAO’s zijn afgeschaft (in praktijk). Buitenlandse chauffeurs mogen rijden met een veterstrikdiploma. En niemand meer een vaste baan en het UWV dwingt je om bij een uitvretend UZB te gaan werken of graties, als vrijwilliger.
   Kudt, allemaal. Met dank aan de corrupte overheid, vakbonden en falende toezichthouders.
   Los daarvan is de gastarbeider van toen en zijn koters nu werkeloos, omdat Moelanders veel beter in de markt liggen. Zoals ik al zei. Het enorme potentieel van een miljoen moslims en hun kinderen voegt dus weinig tot niets toe aan onze welvaart. Tijd om ze uit te zwaaien. En o wat erg is dat nu racisme? Volgens mij is het niks anders dan herstellen wat onze regering verzaakt heeft de laatste 40 jaar.
   En aan onze werksituatie gaat pas wat verbeteren als ambtenaren hun godstatus kwijtraken en vervangen worden door Polen en vrijwilligers. Tot dan kunnen wij verrekken.

   Like

 11. Avidia zegt:

  Kotsmisselijk zit ik dit allemaal te lezen. Ook in mijn mooie stad lopen ze rond te sjokken, vrouw achter de man. Nooit van z’n leven zullen ze ook maar een cent bijdragen, maar ontvangen wel duizenden euro’s, door ons betaald. En hun jongeren??? Hoeveel zie je er nu eigenlijk aan het werk? Maar ze hebben wel allemaal dure brommers, dure kleding enz. Dat betalen wij!!!! Ik zie wel dat het vrouwelijke deel van die bevolking meer actief is in het voor zichzelf zorgen dan het mannelijke deel. Neem b.v. AH, daar zitten bijna alleen moslim meisjes achter de kassa. Veel hebben er een hekel aan, maar ik ga er juist naar toe uit waardering, ze zijn toch hier, maar zij willen werken, dus sluit ik me aan. Dat mag ook wel eens gezegd worden dat de moslim meisjes meer kloten hebben dan die rot moslim jongens

  Like

 12. luckybee zegt:

  En de TV die laat ons meestal echte Nederlanders zien die steun nodig hebben. Hoe kan dat? zo goed als nooit moslims.ze zijn als het aan hun ligt allemaal succesvol.

  Like

 13. vanhetgoor zegt:

  De mate van succes is regelrecht gerelateerd aan hoe goed men de taal spreekt. Als iemand niet wil communiceren dan wordt dat duidelijk door middel van de taal, die blijft dan gebrekkig en dan volgt uitsluiting. Dat men buiten de maatschappij komt te staan is dus altijd een gevolg van een eigen keuze, en niet andersom. Men zegt wel eens dat het bed de beste plaats is om een taal te leren, maar het is echt zo. Iemand die huwt met met een inwoner van een land die leert de taal vaak relatief heel erg goed, iemand zonder een band met het land van aankomst die heeft geen drijfveer om de taal goed te leren. Want als men gedreven is door armoede (gastarbeiders) of door vervolging (vluchtelingen) leert men alleen die woorden die noodzakelijk zijn, meer niet.

  Het is vooral erg om te zien dat tweede en derde generatie gastarbeiders zich opzettelijk buiten de maatschappij opstellen door een kunstmatig accent te gaan spreken. Mogelijk is dit ook een teken dat hun ouders zich nooit thuis hebben gevoeld, of hier überhaupt zich thuis had willen voelen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s