Terreurmunten: “Islamitische Staat” plant eigen valuta op basis van goud en zilver

Screenshot_43

(Vertaling: E.J. Bron)

Globale oproer in het deviezenuniversum. Op dezelfde dag waarop Vladimir Poetin zweert het “dictaat van de dollar” achter zich te laten en belangrijke energiezaken in roebel en yuan af te wikkelen, horen we nog een andere explosieve aankondiging die deining veroorzaakt. De fanatiekelingen van de “Islamitische Staat” willen een eigen munt uitgeven die door goud, zilver en koper gedekt wordt.

De IS zou daarmee de enige “staat” met een goudstandaard zijn. De geplande munten hebben voornamelijk politiek doel. Ze moeten een extra houvast voor de opbouw van het geplande kalifaat vormen en een eigen geldcirculatie om de betere financiering van de expansie te vestigen.

Volgens de IS zal de nieuwe munt de milities “bevrijden van de onderdrukking van het geldsysteem”. Het Westen gooit niet alleen bommen op de terreurmilitie, het probeert bovendien haar af te snijden van iedere legale geldstroom.

Wie denkt dat de geldplannen van de IS net zo radicaal zouden zijn dan de fanatiekelingen zelf, moet er aan herinnerd worden dat er al Amerikaanse bondsstaten zijn die met eigen valuta willen ontsnappen aan de dollar.

In februari 2012 telde de nieuwszender CNN 13 Amerikaanse staten die dermate bezorgd waren over het massale drukken van geld van hun Centrale Bank, dat ze dachten dat de dollar aan de rand van de afgrond zou staan. In de regionale parlementen van Minnesota, Iowa, Tennessee en Georgia – onder andere – werden wetsvoorstellen ingediend die gericht waren op de uitgave van een andere munt.

“In geval van hyperinflatie, depressie of een economische collaps zouden de staatsfinanciën in chaos verzinken”, motiveerde destijds de Republikeinse afgevaardigde Glen Bradley uit North Carolina zijn wetsvoorstel in het plaatselijke parlement.

De IS wil gouden munten van 1 en 5 “Dinar”, zilveren van 1, 5 en 10 “Dirham” en koperen munten van 10 en 20 “Fils” uitgeven.

Voor uiterst gewelddadige milities van het slag van IS met een turbulente geschiedenis en een nog niet gevestigd staatsgebied hebben deze plannen zelfs zin. De IS controleert op dit moment delen van Irak en Syrië, waar luchtaanvallen onder leiding van de VS haar probeert terug te dringen.

Alleen van edelmetaal of een waardevol industrieel materiaal geslagen munten hebben in deze situatie echt zin, omdat IS zowel gebrek heeft aan valutareserves als legitimiteit en toegang tot het internationale bankensysteem.

Munten in de klassieke zin van het woord – ook als deze door de leiding van IS als wettig betaalmiddel worden erkend – zouden geen zin hebben, want deze zouden hoogstens korte tijd van waarde zijn.

De toekomst van de terreurbeweging is echter onzeker. Daarom zouden gebruikelijke munten wel eens niet kunnen fungeren als waarde-investering voor langere tijd. De geplande munt zou aan de acceptatie, die een succesvolle munt nodig heeft, mislukken.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Terreurmunten: “Islamitische Staat” plant eigen valuta op basis van goud en zilver

 1. Jaantje zegt:

  Hebben ze Khadaffi voor niets afgeslacht gaat gewoon door die gouden munt lol!!

  Like

 2. Future Child zegt:

  Nou wordt het echt oorlog. Kadaffi eiste ook goud, ipv de waardeloze dollar en het land werd daarop geplunderd, verkracht, op aanvoering van Sarkozy die moord en brand schreeuwde. Libie is/werd over gedragen aan de islam, Obama natte droom. En Libie werd aan de Wereld Bank leentank aangesloten.

  Like

 3. sam zegt:

  Behalve het feit dat IS op zich meer dan verfoeilijk is. En gewoon bestaat uit moordenaars, verkrachters enz. Is het uitgeven van dergelijke munten waarin een waardevol metaal is aangebracht, nog niet zo stom.
  De dekking van een munt door een waardevol metaal is in de jaren 70 afgeschaft. Nu is meer en meer de waarde van een “munt” feitelijk alleen bepaalt door de waarde van het papier waarop deze gedrukt is. Beide even waardeloos.
  Moest alle geld van de gehele wereld gedekt zijn door een waardevol metaal, dan zou de reserve van waardevol metaal een omvang hebben van de maan.
  Waaruit volgt dat de waarde van het geld….

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Heb je terug van een allah? Of kan ik hier pinnen?

  Like

 5. dgneree zegt:

  Er worden hier 2 dingen door elkaar gehaald, namelijk enerzijds gouden en zilveren munten, anderzijds munten/biljetten die door goud & zilver gedekt worden.
  Het tweede geval is een omweg en gaat volgens mij niet lukken, aangezien IS zo corrupt is, dat niemand kan garanderen dat die valuta ook werkelijk ingewisseld kunnen worden voor goud.

  In het eerste geval, gouden en zilveren munten dus, zullen die munten bliksemsnel uit de roulatie verdwijnen, aangezien ze opgekocht zullen worden door handelaren/banken/staten/verzamelaars. De munten zullen dan vervangen worden door munten/biljetten die ingewisseld kunnen worden voor goud…. maar als dat goud er niet meer is, dan wordt die valuta ook waardeloos.

  Overigens stemmen de zwitsers deze dagen voor of tegen het voorstel om 20% van de schatkist verplicht door goud te laten dekken.
  En nu ook De BRICSlanden de Dollar vaarwel gaan zeggen, is het wel duidelijk dat de Dollar als Wereldstandaard binnenkort tot het verleden zal behoren.

  Like

  • sam zegt:

   Ik denk dat je meer dan gelijk hebt aangaande de corruptie van IS. En zelfs indien deze munten geslagen zouden worden (door wie trouwens?). Zullen deze onmiddellijk uit de markt verdwijnen.
   Wie herinnert zich nog dat in Europa de goudprijs werd geblokkeerd en behouden bleef voor heel Europa op een waarde van ongeveer 15.000 Euro per kg. Terwijl deze in de rest van de wereld al veel hoger was.
   Na het beëindigen van de dekking van de eigen munt door goud/zilver is de goud/zilver prijs door het dak gegaan.
   Meeste beursanalisten voorspellen weinig goeds in het vooruitzicht, waardoor het papieren geld terug naar zijn reële waarde zal herleid worden. Namelijk de waarde van het drukwerk op het papier, quasi nihil dus. Ik hoop alleen dat we niet zoals 90 jaar geleden in Duitsland met een kruiwagen vol bankbiljetten een brood moeten gaan kopen.

   Like

 6. dgneree zegt:

  China en Rusland hebben de afgelopen decennia enorme hoeveelheden goud opgekocht, waardoor ze in de top tien zijn gekomen van landen met de grootste goudvoorraad

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik ga eens even in mijn spaarpotje kijken of er nog wat ruimte is voor wat echte waarden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s