Burgers hebben er genoeg van

Screenshot_18

(Door: Hans Heckel – Vertaling: E.J. Bron)

“Pegida”, “HoGeSa”, “Demo für alle”: Duitsland gaat de straat op. Iedere week zijn het meer demonstranten, maar de politiek en de grote media reageren met negeren of belasteren.

Er is iets aan de hand in het land. In steeds meer steden gaan burgers de straat op om d.m.v. demonstraties hun ontevredenheid tot uiting te brengen. De ene keer gaat het tegen nóg een asielzoekerscentrum in de buurt, een andere keer tegen islamisering. In Dresden is het aantal maandagdemonstranten nogmaals verdubbeld en heeft volgens informatie van organisator “Pegida” de 7000 bereikt. De politie wil 5.500 geteld hebben. De tegendemonstratie van een “breed bondgenootschap” van kerken, partijen etc. trok slechts een paar honderd mensen aan, die scandeerden: “Tegen geboortestreek, tegen volk, tegen vaderland!”

Kenmerkend voor de nieuwe beweging is dat ze uitsluitend “van onderaf” komt, ofwel: dat ze geen enkele ondersteuning van gevestigde instituties krijgt. Zelfs de DDR-oppositie kon nog op de bijstand van de kerk bouwen, en westerse media zorgden ervoor dat de overige inwoners van de DDR te weten kwamen wat er in hun staat broeide.

“Pegida” en anderen staan echter alleen. De kerken, de vakbonden, gevestigde partijen of andere organisaties, alle invloedrijke krachten in de staat stellen zich op tegenover de demonstrerende burgers. Het gedrag van de grote media draagt trekken van door de overheid aangestuurde propaganda: alleen in de lokale media werd bericht over de 7000 demonstranten, verder werden ze doodgezwegen. De oorzaak daarvan kan ook zijn dat (anders dan bij “HoGeSa” in Keulen) de manifestaties van “Pegida” tot nu toe volledig vreedzaam zijn verlopen. Ook is het niet gelukt om individuele rechts-extremisten onder de deelnemers te herkennen, om zodoende de hele manifestatie zwart te maken.

Wat drijft deze mensen aan? Alleen de angst voor islamisering is het zeker niet. De botte afwijzing van alle grote organisaties en grote media zelf geeft het antwoord. Oeverloze immigratiepolitiek, een euro, die d.m.v. negatieve rentes de spaartegoeden verteert, een toenemende criminaliteit, waar steeds meer burgers zich zonder bescherming aan blootgesteld zien staan, krankzinnige maatregelen in het onderwijs (“Demo für alle” tegen de vroege seksualisering van kinderen), en daarbij nog een staat die steeds meer belastingen eist, maar daartegenover steeds minder voor zijn eigen burgers doet – dat alles zorgt voor toenemende ontevredenheid. Het gevoel echter om door alle instituties overreden of in de steek gelaten en door alle grote media doodgezwegen of zelfs zwart gemaakt te worden, juist dat maakt de ontevredenheid explosief. Na de vermoedelijke poging tot moord op een “HoGeSa”-activist door leden van een links-extreme knokploeg dreigen “HoGeSa”-aanhangers aan het adres van de “Antifa”: “Jullie willen oorlog? Dan krijgen jullie oorlog!” In deze bedreiging met zelfjustitie zit de boodschap dat men niet veel meer verwacht van deze staat. Een alarmsignaal, waarvan men wakker zou moeten worden.

Bron:
www.preussische-allgemeine.de
Auteur: Hans Heckel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Populisme", "Weg met ons!", Censuur, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, political correctness, politici, Rotzakken, Seks, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

31 reacties op Burgers hebben er genoeg van

 1. bobzelf zegt:

  LET THE GAMES BEGIN !!!
  HAVE A NICE RACE !!!
  gr. bob

  Like

 2. Sjaak zegt:

  EN WAAR BLIJVEN DE NEDERLANDERS ?
  GEEN THEE MAAR KOFFIE DRINKEN ?

  Like

 3. Jelle R zegt:

  @ E.J. Bron: Ik heb hier al wel enkele artikelen zien voorbijkomen over HoGeSa, maar van ‘Pegida’ heb ik nog niet gehoord of gelezen. Wie zijn ze en voor wat staan zij?

  Like

  • E.J. Bron zegt:


   Het is een ongeveer ruim een maand geleden ontstane protestbeweging in Duitsland, die zichzelf “Pegida” noemt, vertaald: “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland”.
   De beweging demonstreert iedere maandagavond in de Duitse stad Dresden. Volledig zonder geweld. Men begon met enkele honderden deelnemers. Intussen is de beweging in Dresden uitgegroeid tot een deelnemersaantal van 7000 (afgelopen maandag). De mainstream media en de overheidsinstellingen doen er alles aan om deze beweging zwart te maken. Echter tot nu toe zonder resultaat.

   Hieronder een link met informatie (wel in het Duits):

   http://de.wikipedia.org/

   E.J. Bron

   Like

  • Sjaak zegt:

   Hoofdzakelijk eerst tegen de massa aan Asylbewerber
   die Europa en Duitsland overvloeden !

   Like

 4. Kraftavilqa zegt:

  “Tegen geboortestreek, tegen volk, tegen vaderland!” Daar kunnen ze aan toevoegen: “wij zijn landverraders en we zijn er trots op” En: “we zijn gutmenschen en dus hersenloos en ook daar zijn we trots op”.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Nou, schitterend, dat alles!
  Wanneer gaan WIJ weer eens?

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 20.30. uur. Precies Theresa, wanneer wordt de doorsnee suffe Nederlander wakker? Ik weet het ook niet Theresa. Wat ik wel weet, is dat ik heel veel respect heb voor de Duitsers, die daar vreedzaam hun ongenoegen uiten over de toestand waarin de Bondsrepubliek Duitsland verkeert. Ik zie deze strijdvaardigheid ook nog bij de Grieken, de Italianen, de Spanjaarden, de Fransen en de Belgen en Portugezen. Waarom , ach waarom komen WIJ niet in actie?

   Like

 6. Die hele laatste alinea kon net zo goed over Nederland gaan:precies hetzelfde!Alleen zijn ze hier nog te slaafs,laks,lui,lamlendig om de straat op te gaan!

  Like

 7. Jean zegt:

  Als puntje bij paaltje komt weten we de lafaards wel te vinden, zeker weten, in Vlaanderen zitten ze bij de rode en groene ratten.

  Like

 8. windwens zegt:

  Brievenbussen vol gooien met flyers om een in actie te komen verzamelen voor de stadhuizen van elk bedenkelijke plaats lijk me wel iets. Het is dus niet nodig dat het groot begin al komen er maar 10 en die idioten met protest regels en vergunningen etc lekker negeren.

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DE TIJD VOOR VERZET TEGEN DE EUROPESE VOLKSVERNIETIGING IS GEKOMEN! IS NEDERLAND ER OOK KLAAR VOOR?

  Like

 10. Fockewulf190 zegt:

  Geen kleine demo’s en het geeft mij een warm gevoel:

  Like

 11. Thomasson zegt:

  De Duitse regering en de “Gutmenschen” klik reageren precies op dezelfde wijze dat de regeringen van de Weimar Republiek hadden gereageerd. Ze bagatelliseren de situatie: het zijn paar idioten!, zo ver zal het niet komen!, Ze zijn niet serieus, Het zijn Neo-Nazi’s, Stelletje Hooligans, domme schooiers enz. Als iemand van deze sfeer wil proeven en zaken beter begrijpen moeten hij de film Cabaret bekijken. Mensen bij historische besef meer ontwikkelt is, kunnen al als donderslag aan de horizon horen: Die Große Zeit ist jetzt angebrochen!, Deutschland ist nu erwacht!

  Like

 12. tjonge zegt:

  zou het niet wat zijn dat wij hier in nederland, degene de islam weg willen hebben uit nederland/europa, ons gingen verenigen dmv een petitie o.i.d. om te peilen hoeveel er bereid zijn om te demonstreren en daarna contact op te gaan nemen met “Pegida” om samen te gaan demonstreren in nederland en duitsland ?
  op deze manier zouden we kunnen uitgroeien tot een giga beweging en elkaar kunnen steunen in demonstraties door heel europa !
  ik zeg….leg heel brussel plat met een miljoen man !!

  Like

 13. Jullie willen oorlog? Dan krijgen jullie oorlog!”

  Dat klinkt niet goed

  Like

 14. Sjun Demartelaere zegt:

  Het klinkt in elk geval strijdbaar. Er komt een keer een grens aan de draagkracht van de lokale bevolking die door de politieke machthebbers heer op keer bezeken wordt. Is het niet door structurele premie- en lastenverhoging, dan is het wel door cumulerende regelgeving, tegenwerkende overheden, trainering van burgers, afnemende aanspreekbaarheid, verslechterende zorg, valse voorlichting ja soms regelrechte misleiding inruil van lokale belangen en lokaal kapitaal tegen een Europese politieke carrière.

  Uitstekend dat mensen zich niet laten intimideren door gecombineerde linksreligieuze gewelddadigen die de oogst kunnen gaan verwachten van wat zij zelf zaaien. De tijd van plaatsmaken en de portefeuille omkeren is voorbij. Uitvreters, bedilzuchtige, solidariteitsovervragers en regelaartjes zonder noemenswaardige eigen productie gaan dat merken.

  Like

 15. Leon Kok zegt:

  IK heb al FB contact met de Pagida’s gehad en ze gaan ook naar Nedeland komen, hopelijk gaan er in NL dan meer mensen wakker worden…..om te beginnen op 27-01-2015 in Den Haag….Brakethesystem.nl…het moet een olievlek worden die zich over heel de EU gaat verspreiden……

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Deutschland wacht auf!!! Wir sind das volk!!! Vanuit Duitsland zal onze bevrijding komen!!!

  Like

 17. paulzwueste zegt:

  Ha die bobzelf. Leuk dat je even contact zocht. No hard feelings hoor. Je hebt helemaal gelijk.
  Humor!

  Like

 18. paulzwueste zegt:

  Ben het helemaal met je eens. Fijn. We gaan zo door. HUG Paul.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s