Toespraak van Geert Wilders op het Congres van het Front National (Lyon, 29-11-2014)

Screenshot_22

Dames en heren, beste vrienden,

Ik ben erg blij om vandaag in Lyon te zijn. De hoofdstad van het Franse verzet. Het is mij een genoegen om me te richten tot deze bijeenkomst van Franse patriotten, tot mijn vriendin Marine Le Pen, de toekomstige president van Frankrijk. Mijn partij, de Partij voor de Vrijheid, is volgens de laatste peilingen de grootste partij van Nederland. En Uw partij, het Front National, is volgens de peilingen de eerste partij van Frankrijk.

De toekomst is van ons! De toekomst behoort de patriotten van Europa toe! Want het zijn de volkeren van Europa die genoeg hebben van het verraad van de multiculturele elites, die onze identiteiten en onze tradities verwoesten. Deze huichelaars verkwisten onze rijkdom en houden onze welvaart tegen en brengen de toekomst van onze kinderen in gevaar. Net zoals jullie willen wij de soevereiniteit en onafhankelijkheid van ons land behouden.

Net zoals U willen wij de belastingen van de burgers gebruiken voor de burgers van dit land. Net zoals U doen wij alle moeite om onze identiteit te bewaren. Net zoals U willen wij geen vreemdelingen in ons land die ons willen overheersen.

Wij zeggen:

Houdt de criminelen, de Jihadisten, de illegalen buiten de deur. En iedereen die weigert zich aan onze waarden aan te passen, gooi ze eruit en laat ze nooit meer terugkomen. Want de enigen die het voor het zeggen hebben in Nederland, zijn de Nederlanders. Zoals in Frankrijk de Fransen de baas moeten zijn.

Wij willen geen vreemde,barbaarse cultuur die ons onze vrijheid ontneemt. We zijn tegen de massale immigratie. En wat de islam betreft zeggen wij: “Genoeg is genoeg”.

Het is gerechtvaardigd dat wij onze vrijheden en waarden verdedigen.

We zijn trots op wat we zijn. We zijn trots om Nederlander te zijn, Fransman te zijn. Trots op de beschaving die onze ouders ons hebben nagelaten en die wij aan onze kinderen zullen nalaten.

We verdedigen onze landen. We verdedigen onze vlag. We verdedigen ons erfgoed. We verdedigen onze natie. Wij moeten er steeds naar streven om onze  vaderlanden te behouden, om ons te ontdoen van de Europese Unie en degenen die voor de massa-immigratie zijn, we moeten ontkomen aan deze hypocriete elite van verheerlijkers van de multiculti.

Mijn beste vrienden,

Ik weet dat het moeilijke tijden zijn. Ik weet dat ons een harde strijd te wachten staat. Maar ik weet ook dat voor een moedig hart niets onmogelijk is. En ik weet dat ieder van U in deze zaal moedig is. Ik weet dat U de ruggengraat van het Front National vormt, die dit op zijn beurt weer van Frankrijk is. Ik weet waarom U hier bent vandaag. Omdat er een Frans hart in Uw inborst klopt. En dat dit er een is dat bereid is voor Frankrijk te vechten. Honderd jaar geleden zei Generaal Foch:”Nederlaag aanvaarden, betekent verslagen te zijn”. We zijn niet verslagen, wij accepteren geen nederlaag.

Omdat onze landen wakker geschud zijn, zowel Frankrijk als Nederland. Meer en meer van onze landgenoten realiseren zich dat we de waarheid vertellen en dat we vechten voor de vrijheid en het overleven van onze landen.

Sta me toe om deze toespraak te beëindigen met U een Gezellige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar toe te wensen. Want dit wordt werkelijk een “groots Nieuwjaar”, een goed jaar en een gelukkig jaar voor alle patriotten van Europa.

Lang leve Nederland, lang leve Frankrijk!

Bedankt en tot gauw!

Geert Wilders

PVV normale grootteBron:
www.geertwilders.nl

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Front National, Geert Wilders, Marine Le Pen, Nationalisme, Patriottisme, PVV. Bookmark de permalink .

23 reacties op Toespraak van Geert Wilders op het Congres van het Front National (Lyon, 29-11-2014)

 1. Theresa Geissler zegt:

  “Merci bien et à bientôt!” -denk ik dus.
  Mooie afsluiting van een korte, krachtige en tóch treffende, veelzeggende speech!
  Vakwerk, Geert! Geen collega in Europa, die jou dit nadoet. -Ook entertainer Farage niet, als ik het zo eens mag opmerken.
  Kunnen wij trots op hem zijn of niet? Verreweg de meest toonaangevende politicus van het Westelijk Halfrond!

  Like

  • Harry zegt:

   Zaten er een tijdje geleden mensen te zeiken dat Geert niet accentloos Engels sprak .
   Frans gaat hem toch ook best goed af . Zelfs de Fransen konden hem verstaan !
   En dat zijn wat dat betreft mispunten ! ( Sorry Delamontagne ).
   Ze horen liever Timmermans met z’n overdreven homo-achtige uitspraak zeker ?
   En diegenen die zeuren over de Engelse uitspraak , komen uit de hoek waar ze er geen moeite mee hebben dat turken die hier al 26 jaar wonen slechts 24 woorden Nederlands kennen .
   En die zelfs nog op een onverstaanbare manier uitspreken .
   Nog geen woord per jaar geleerd !

   Dat is natuurlijk geen probleem , want Nederlands is ZOOOO moeilijk .
   Zeker voor analfabeten .

   Like

 2. Jaantje zegt:

  Mooie toespraak en een warm eind heel goed gedaan van Geert Wilders:)

  Like

 3. D.DAY zegt:

  Schitterende speech van Geert. Hij is de Europese politieke leider van het islam-verzet. Met zijn speeches in Europa en ver daarbuiten is hij inmiddels de bekendste Nederlandse politicus in de wereld. En terecht!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ik ben blij dat Geert zo moedig blijft!

  Like

 5. Cathja zegt:

  Mooie speech Geert! We kunnen trots op je zijn.

  Like

 6. Avidia zegt:

  Ik ben trots op hem!

  Like

 7. Niek Verheyen zegt:

  Zo passeren regelmatig toch nog zaken waar wij als Nederlanders trots op kunnen zijn. Alle toespraken van Geert, zowel de binnenlands en zeker ook de buitenlands, behoren daar toe. Vive Geert!

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Prima gedaan meneer Wilders. Ik ben het geheel eens met de inhoud van uw speech!

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  In Frankrijk kennen ze meneer Wilders allemaal en men spreekt ook met respect over hem. Daar hebben ze geen enkele twijfel over onze problemen en onze oplossingen.

  Like

 10. elisamad2013 zegt:

  Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties,,,

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Mooi verwoord heer Wilders, uw trots is onze trots, nu de regering nog!

  Like

 12. ron soeverein mens zegt:

  Fantastisch hier word je blij en stil van. Chapeau Geert. Gebruik de samenwerking met het FN om die vuile lafaards en verraders in Brussel eruit te schoppen en daarna aan het volkstribunaal over te dragen om berecht te worden.

  Like

 13. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ach waren alle mensen wijs,
  zoals Geert toont in Lyon
  we betaalden niet zo’n hoge prijs
  voor ‘n droom die men verzon…
  .

  Like

 14. jan zegt:

  Heel mooi dat geeft de burger weer moet my in ieder geval wel

  Like

 15. Adriaan van Ginkel zegt:

  Mais voila!!!!! De kogel is EINDELIJK door de kerk. Wilders heeft zich 100% duidelijk uitgesproken over de koers die Nederland hoort te volgen.
  100% met hem eens. Het socialisme heeft afgedaan, het neoliberalisme ook. Het is tijd voor een koersverandering, weg van een technocratische superstaat en weer terug naar wat wij altijd zijn geweest. 40 jaar socialistisch gebeuk op onze scholen en media heeft veel schade veroorzaakt. Maar er moet en er zal een begin gedaan worden met het verwijderen van het onkruid. Ik ga op Wilders stemmen, en ik denk dat dat de enige weg is voor al diegenen die niet hun buiken aan het volvreten zijn met EU subsidies en vette salarissen in Brussel. Allons-y!

  Like

 16. Frerik zegt:

  Ook ik sluit me aan bij de reacties. Ik aarzel niet meer om de naam van Geert hardop uit te spreken als het gaat om de vrijheid. iedereen mag het weten, Wat ik bedoel Iedereen MOET het weten dat hij de enige is die begaan is met Nederland en zijn eigen culturen en gebruiken.

  Like

 17. Doornroosje zegt:

  Dank u wel, meneer Wilders. Een fijne toespraak. We weten waar we het voor doen.

  Like

 18. Joke Bosman zegt:

  dankje wel geert het is een prachtig en krachtig pleidooi met zn allen staan we sterk weg met dit kabinet en uit de eu het liefst vadaag nog

  Like

 19. alidas1 zegt:

  Ik ben altijd al trots op hem geweest
  Altijd de haat en dreiging tegen hem en hij trekt zich er niks van aan hij blijft doorgaan om op te komen voor de Nederlanders .

  Like

 20. Joshua zegt:

  Mannetje pechtold zal wel weer een raar gevoel in zijn volgevreten onderbuik krijgen van deze waarheid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s