Marseille: Gele driehoek voor daklozen

Screenshot_2

(Door: Kybeline – Vertaling: E.J. Bron)

Christelijke daklozen zijn de nieuwe “Joden” van Frankrijk. Een hele tijd geleden viel het ons al op dat rondom de stations in Duitsland vaak echte Duitse bedelaars rondsluipen, terwijl de goed gevoede en geklede migranten met Aziatische, “Zuidlandse” of zelfs zwarte Afrikaanse trekken in de elegante fastfood-restaurants (sushibars, Subway e.d) hun mooie leven tentoon spreiden.

Het zijn heel duidelijk oudere Duitsers die hier en daar een statiegeldfles zoeken, of soms een paar armzalige verslaafde punks, en niet die agressieve zigeunermaffia uit Oost-Europa, die vaak een verlangende blik door de grote ramen op de lekkere spijzen en de gemoedelijke sfeer binnen werpen.

Nu gaat men in Zuid-Frankrijk zelfs nog een stap verder en markeert de arme daklozen, die buitengesloten zijn van het verzorgde, gemoedelijke leven en hun dagen slijten in de onveiligheid van de straat, met een gele driehoek.

Daar moeten daklozen een nieuwe identiteitskaart met een gele driehoek goed zichtbaar op hun kleding dragen.

Dat bericht het dagblad “Neue Zürcher Zeitung”. Het symbool herinnert aan de Jodenster, die tijdens de vervolging door de nazi´s zichtbaar door de joden moest worden gedragen.

De sociale instanties van de Franse stad Marseille hebben besloten om speciale identiteitskaarten in te voeren om de ziekenhuizen, gezondheidsdiensten en noodonderkomens hun werk te vergemakkelijken en zodoende de hulp voor deze mensen aan de rand van de samenleving te verbeteren.

De lovenswaardige bedoelingen krijgen in de praktische uitvoering echter een onaangename wending. De autoriteiten adviseren de houders van de nieuwe identiteitskaart om deze goed zichtbaar voor de hulpdiensten op hun kleding te dragen, bijvoorbeeld aan een koord om de nek of aan hun rugzak bevestigd.

Pijnlijk: niemand van de verantwoordelijken in het raadhuis van de stad Marseille was het blijkbaar opgevallen dat dit logo toch sterk doet herinneren aan de gele Davidsster.  

Vrijwillige medewerkers van een plaatselijke hulporganisatie en ook het Rode Kruis vestigen inmiddels de aandacht op nog een probleem: ondanks de inspanningen om de omgang en de medische verzorging gemakkelijker te maken, zou deze vorm van het kenmerken ook de discriminatie en isolering kunnen vergroten.

Bild

Wie in deze dagen de noodzakelijke christelijke gevoelens ontwikkelt, kan in zijn stad ook naar zulke Duitse daklozen of behoeftige mensen speuren. Men herkent ze behalve aan de typische (racistisch? Zichtbare lichamelijke kenmerken) er ook aan dat ze niet zo luidruchtig zijn. Veel van hen bedelen helemaal niet, maar zoeken alleen maar naar statiegeldflessen in de vuilnis. Ze beschouwen zich desondanks “beter” dan de anderen, ze proberen hun waardigheid te behouden. Dat kom je te weten als je een praatje met ze maakt. Zo zijn we bijvoorbeeld jaren geleden eens bij een dakloze boven op de Killesberg in Stuttgart gaan zitten. Hij vertelde ons niets te maken te willen hebben met de “idioten daar beneden op het slotplein”. Hij had zelfs 1-2 aardige oude vrouwen uit de buurt die bij hem kwamen, voor hem zorgden, hem warme kleren en dekens gaven, soep brachten enz.

Onze aanbeveling: als je eten brengt, dan liever in gesloten verpakking, of lekkers rechtstreeks van de bakker, liever geen zelfgemaakte sandwich, en drinken uit een thermosfles (bijvoorbeeld Glühwein) drinken ze misschien alleen maar als je ook meedrinkt (veel van hen drinken helemaal geen alcohol). Het is begrijpelijk dat ze wantrouwig zijn in hun situatie. Kleingeld is altijd goed en een belangstellend, vriendelijk gesprek doet jullie zelfs nog meer goed dan hen.

Bron:
www.kybeline.com
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Marseille: Gele driehoek voor daklozen

  1. Theresa Geissler zegt:

    Vooral het deel van kybeline’s artikel over de Duitse daklozen vind ik wel herkenbaar, want in de jaren ’80 kwam je er Neurenberg zo veel tegen. De ervaring, dat ‘velen van hen helemaal geen alcohol drinken,’deel ik echter niet, want destijds dronken ze daar bijna allemáál: Er was er in die tijd maar één die níet dronk, “die Alte Alma,” die bovendien ook nog een ‘Rente’ van DM 1000 per maand genoot, die ze ophaalde bij het ‘Postamt,’ maar die ze er altijd veel te snel weer doorheen joeg.
    Haar ‘levensgezel,”Der Alte Hans,” dronk wèl, en behoorlijk ook! Goeie ouwe kerel, trouwens: Als-ie mij zag, begon-ie steevast “Tulpen aus Amsterdam” te zingen, maar ik nam van tijd tot tijd ook wel een fles Bauernwein voor ze mee.
    Zo ’n daklozenkliek is net als alle andere gezelschappen: Je hebt er sympathieke en onsympathieke lui onder. En zeker niet allemaal van kansloze komaf: Regelmatig trof je er Zwarte schapen onder van , oorspronkelijk, zeer goede Huize. Oorzaak voor het afglijden in 9 van de 10 gevallen: Alcohol…..

    Like

    • Harry zegt:

      Had ik nét een verse fles chardonnay ontkurkt , doet jouw laatste zin de lust om hem te consumeren weer te niet .
      Het loopt nog eens slecht met me af , Theresa .

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Hè, wat jammer nou, joh, zo bedoelde ik het niet:
        Niet dat drinken is de schuld, maar hoe je ermee omgaat!
        Jij hebt daarnaast nog je structuur als ‘Business man;’ dat is te merken aan de manier hoe je van tijd tot tijd over ‘je klanten’ praat; dan loopt het heus wel los.
        Bij die mensen was het vaak een kwestie van ‘zich afzetten tégen.’ Hun milieu, bij voorbeeld. Ja, dàn loopt het uit de hand.
        Alcoholisme ligt vooral op de loer als je niets anders de moeite waard vindt. Vind je dat wel, dan rem je op de cruciale momenten heus jezelf wel af. Onwillekeurig, als het ware.

        Like

    • jowitteroos zegt:

      Ik kan me in Nederland ieder geval daklozen herinneren waar een deel van alcohol gebruikte en een deel drugs, het andere deel of delen was/waren mensen die ouder waren en sommigen verward of aan medicatie en eigenlijk patiënt waren op een open afdeling in de Psychiatrie. Bij sommigen werd de alcohol pas een probleem nadat ze dakloos werden.

      Like

  2. Cathja zegt:

    Je zou toch in staat zijn om die volgevreten en goed geklede migranten het land uit te trappen? We zouden hén eens zo moeten behandelen als die daklozen, die met een “keurmerk” om hun hals om eten moeten bedelen! Wóest kan ik hierom worden!
    Het is te hopen dat zeer veel burgers zich uiteindelijk tegen de asielzoekers zullen keren. Laat ze maar voelen dat zij geen recht op een plek in de samenleving hebben!

    Like

    • peterselie1 zegt:

      Ja Cathja mijn handen beginnen al te jeuken bij het lezen van dit artikel, aan het einde van het liedje blijft het nog even lichtelijk gefrustreerd door zagen, next.

      Like

    • koloth zegt:

      Die volgevreten migranten maken gewoon gebruik van de geldende regels en voorzieningen, geef ze eens ongelijk.
      Maar onze regering die dit allemaal mogelijk maakt, dat zijn de schuldigen.
      Wat onze regering allemaal uitvreet heeft nergens van, die gasten moeten gestraft worden.

      Like

  3. koddebeier zegt:

    ‘Daar moeten daklozen een nieuwe identiteitskaart met een gele driehoek goed zichtbaar op hun kleding dragen’.?????? EEN GROF SCHANDAAL !!!!! Zijn de nazi’s weer aan het bewind ??

    Like

  4. Klukkluk zegt:

    Valt nog mee dat het geen roze driehoek is.

    Like

  5. bigljohn zegt:

    Dit is waar het naar toe gaat. Vreemden die onze maatschappij komen opeten, totdat er niets meer van over is, en wijzelf die tot zwerver verworden. Dit is namelijk een van DE uiterst smerige doelstellingen van de E.U. Slagen wij er niet in om de E.U. te laten verdwijnen, dan zullen wij allen gaan verdwijnen. Door pure armoede, van honger en dorst gaan sterven, of door het zwaard van de Islam aan zijn eindje komen ! Dit scenario heb ik lang geleden al eens in een ander blog beschreven.

    Like

  6. Ach, een Franse stad als Marseille heeft altijd wel een vreselijke aantrekkingskracht gehad op asielzoekers, terroristen en de maffia en is eeuwenlang door de pest geteisterd. Zo werd in 1977 in Marseille de moordenaar Hamida Djandoubi, afkomstig uit Tunesië, als laatste
    veroordeelde geëxecuteerd onder de guillotine en of die kerel toen genoeg adrenaline in zijn bloed had om dit aan te kunnen?
    Zo ben ik persoonlijk nog rond 2001 in Parijs, Lyon, Marseille en Lille geweest en had daar gelukkig geen last van daklozen maar dat ze nou een gele driehoek krijgen opgespeld bewijst duidelijk dat zij er snel achter komen dat Frankrijk steeds ongastvrijer wordt. Dus daarom doen zij, en talloze asielzoekers, er maar goed aan om zo snel mogelijk Marseille te verlaten en daar nooit meer terug te komen daar zij zich teveel lieten hersenspoelen door de gehate EUSSR! Lang niet alles wat zij voorgeschoteld krijgen kon in Marseille werkelijkheid worden en om het zowel voor de EU en de asielzoekers samen te vatten:
    “Veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven!”
    En in de vreselijke EU zitten al genoeg gekken in Brussel die dadelijk nog VEEL meer gaan
    kwijt raken dan dat zij niet winnen kunnen en Europa gaan zij zeer zeker verliezen!

    Like

Plaats een reactie