Alsjeblieft niet provoceren! Dat zou wel eens slecht kunnen aflopen!

Screenshot_21

Josef Schuster, de nieuwe president van de Duitse Centrale Raad van de Joden

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe president van de Duitse Centrale Raad van de Joden, Josef Schuster, waarschuwt ervoor een hele religie zwart te maken. Hij is bang voor radicaalislamitisch geweld tegen Joden en wordt zodoende een appeaser.

Kent u deze? Twee Joden worden afgeleverd in het concentratiekamp. Ze hebben een lange treinreis achter zich, hebben honger, zijn moe en vies. Op het perron staat ook een SS-man. “Jankel”, zegt de ene Jood tegen de andere, “vraag hem eens wat ze met ons van plan zijn.” – “alsjeblieft niet provoceren”, zegt Schmulik, “de Duitser zou wel eens kwaad kunnen worden!”

Een grap? Nee, eerder een gebruiksaanwijzing om te overleven, ook al is het eentje die meestal niet heeft gefunctioneerd. En als Joden dan toch besloten om te “provoceren”, zoals bij de opstand in het getto van Warschau in 1943, dan niet om hun leven te redden, maar het laatste restje van hun waardigheid.

Ongeacht zulke ervaringen vlamt opnieuw het debat op of men zich als Jood toch niet beter onopvallend zou moeten gedragen en “provocaties” zou moeten vermijden. Geen keppeltje op het hoofd en geen Davidsster om de nek dragen als je niet aangevallen wilt worden in de metro. Het onderwerp Israël vermijden om op feestjes de goede sfeer niet te bederven. Het antisemitisme beklagen als “fenomeen van de hele samenleving” in plaats van diens misdadigers bij de naam te noemen.

Joodse appeasers en hun bedenkingen

Veel Joden vinden deze vermijdingsstrategie niet voldoende, ze bedrijven actieve appeasement. De nieuwe president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, Josef Schuster, heeft onlangs in een interview met “Die Welt” gezegd dat angst voor radicaalislamitische terreur “geïnstrumentaliseerd” zou worden om een hele religie “zwart te maken”. Dat zou “absoluut onacceptabel” zijn.

De bewering dat er iets “geïnstrumentaliseerd” zou worden is inmiddels een behoorlijk botte schaar. Ze deugt zelfs niet eens om de heg mee te knippen. Werkgevers instrumentaliseren de slechte orderportefeuille om werknemers te ontslaan. Vakbonden instrumentaliseren de goede orderportefeuille om looneisen door te drukken.

De Israëli´s instrumentaliseren de Holocaust om de Palestijnen te onderdrukken. Machinisten en piloten instrumentaliseren zichzelf om de spoorwegen en de Lufthansa te chanteren. “Instrumentaliseren” klinkt altijd als “misbruiken”. Maar: In een samenleving, waarin iedereen worstelt om een stuk van de koek te krijgen, istrumentaliseert iedereen iedereen. Je zou zelfs zo ver kunnen gaan door te zeggen dat de kerken de lieve God instrumentaliseren om de kerkbelasting te innen.

Om te beweren dat de angst voor radicaalislamitische terreur geïnstrumentaliseerd zou worden om een hele religie zwart te maken, is echter een zeer gewaagde uitspraak. Ten eerste wordt al door het populaire onderscheid tussen islam en islamisme alles in het werk gesteld om de islam van de verantwoordelijkheid voor de daden van het islamisme te bevrijden.

Het ene is een loepzuiver geloof, het andere diens misbruikende toepassing. Ten tweede wordt d eislam niet door islamcritici zoals Salman Rushdie, Kurt Westergaard en Hamed Abdel-Samad “belasterd”, maar door groeperingen zoals de IS en de Moslimbroeders, Boko Haram, Al-Qaida, Al-Nusra, Al-Shabaab, Abu Sayyaf, Jemaah Islamiya en anderen, die zich nu eenmaal allemaal op Mohammed en de koran beroepen, zoals de communisten van alle fracties zich op “Das Kapital” en het “Communistisch Manifest” hebben beroepen.

Ten derde zijn intussen de meeste slachtoffers van de “radicaalislamitische terreur” moslims. Na de aanslagen van New York, Londen, Madrid, Bali en Mumbai vindt het massamoorden tegenwoordig plaats in Afghanistan en Pakistan, in Irak en in Syrië, in Nigeria en in Jemen. Voor rekening van Boko Haram kwamen van november 2013 tot december 2014 meer dan 10.000 doden, op die van de “Islamitische Staat” bijna 11.000. Volgens informatie van het Internationale Centrum voor Radicaliseringsstudies aan het King´s College in Londen kwamen er alleen al in november 2014 meer dan 5000 mensen bij 664 aanslagen van radicaalislamitische extremisten in 14 landen om het leven.

In de joodse gemeenschappen waart de angst rond

Om onder zulke omstandigheden te verbreiden dat de angst voor radicaalislamitische terreur “geïnstrumentaliseerd” zou worden om een “religie zwart te maken”, lijkt uitgesproken frivool. Gaat het Josef Schuster, de nieuwe president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, om het imago van de daders of om het lijden van de slachtoffers? Of is er sprake van nog een derde optie?

In de joodse gemeenschappen waart op dit moment de angst rond. De veiligheidsmaatregelen worden uitgebreid. In verband met de laatste belangrijke feestdagen verstuurde de Centrale Raad een circulaire aan de 108 gemeenschappen, waarin de situatie uitgelegd en aan de leden verzocht werd zich dienovereenkomstig te gedragen. Ze zouden er o.a. op moeten letten niet langer dan dringend noodzakelijk voor de synagogen te blijven staan. Ook andere joodse instellingen – bejaardentehuizen, kleuterscholen – werden in staat van paraatheid gebracht.

Waar zijn de Joden bang voor? Zeker niet voor christelijke padvinders, radicale milieubeschermers of militante veganisten. Ze zijn bang dat ook in een Duitse stad zoiets als in Brussel, Parijs of Toulouse zou kunnen gebeuren. De vredesdemonstraties van afgelopen zomer, waarbij “Hamas, Hamas, Joden in het gas!” werd geroepen en de politie op meerdere plaatsen hun luidsprekerauto´s ter beschikking stelden van de demonstranten “om de situatie te de-escaleren”, waren gewoon geen vertrouwen scheppende maatregelen.

Schuster van zijn kant wil de angsten niet stimuleren. Men zou het radicaalislamitische extremisme serieus moeten nemen, zegt hij, maar: “De veiligheidsautoriteiten zijn al lang gealarmeerd.” Privé, hoor je uit zijn omgeving, praat hij heel anders. Als president van de Centrale Raad van de Joden kan hij echter niet in het openbaar toegeven dat zijn vertrouwen in de veiligheidsautoriteiten suboptimaal is. De politie van Berlijn bijvoorbeeld stelt al twee jaar lang een onderzoek in naar meerdere “onbekenden”, volgens de “Tagesspiegel” vermoedelijk jonge mannen van Arabische afkomst, die op 22 augustus 2012 rabbi Daniel alter – herkenbaar aan een keppeltje – op straat zijn jukbeen hebben gebroken, nadat hij hun vraag of hij een Jood was, had bevestigd. Het is niet het enige geval in zijn soort waarbij het onderzoek niet echt opschiet.

Men kan het begrijpen wanneer de president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland nu profylactisch actief wordt en zicht richt tot diegenen, van wie een bepaald gevaar uitgaat, om zich van hun waardering te verzekeren. Dat doet hij behoorlijk subtiel. Hij zegt niet: “Spaar ons alsjeblieft!”, hij zegt dat het “absoluut onacceptabel” zou zijn om een hele religie “zwart te maken”.

Of de geadresseerden de boodschap zullen begrijpen, is veeleer de vraag. De fans van Bushido en Pierre Vogel houden veelmeer van krachtige taal. Josef Schuster echter, een ontwikkelde man met goede manieren, dient herinnerd te worden aan een uitspraak van Winston Churchill: “Een appeaser is iemand die een krokodil voert in de hoop als laatste door hem te worden opgegeten.”

Bron:
www.welt.de
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Barbarisme, Duitsland, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse joden, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

11 reacties op Alsjeblieft niet provoceren! Dat zou wel eens slecht kunnen aflopen!

 1. Theresa Geissler zegt:

  Nou, ik kan me al zo ’n beetje voorstellen, hoe Martien reageert als hij dit leest! Oei…..!
  Het ís ook abominabel, dat voelt een niet-Jood als ík zelfs aan.
  Angst is een slechte raadgever en dat zie je hier duidelijker dan ooit ge-etaleerd.
  Die man kan, zacht uitgedrukt, niet echt trots zijn op zo ’n houding……

  Like

 2. Maria zegt:

  waanzin gewoon, verwijder iedere islamiet uit de EU en probleem opgelost!
  wat voor argumenten halen ze hier aan, eenieder kan zien dat iedere islamiet hier in de EU als taliban rondloopt en sharia eist, vervreemden compleet van onze eigen Westerse Europese samenleving… Die willen alles islam maken hier alles beledigd hen, wat komen ze gdvddm hier zoeken??? gesteund door socialist die alle opgebouwde welvaart gratis en voor niets aan hen geeft! kan het in godsnaam nog krankzinniger, MO moorden ze de Christenen uit, willen uitroeiing Israël, alles uitmoorden wat niet in dat demonische aard van die islamieten past!
  Er is maar 1 probleem hier nl de ISLAM
  Als ik van de Joden was sloot ik me aan bij Pediga, alleen al die zin: De Israëli´s instrumentaliseren de Holocaust om de Palestijnen te onderdrukken.
  neen ze zullen zich volledig laten ombrengen door Hamas en consorten, Vroeger voor de Joden er waren en Israël stichten waar ze trouwens voor betaalden was het dor woestijnland, eens vruchtbaar gemaakt kwamen van heinde en ver alle soort islamieten zich vestigen in dat palestinia dat nooit een land natie was, willen Jeruzalem overnemen alles overnemen daar, Mensenlief waar zijn mensen als Churchill wanneer je ze nodig hebt…
  nee door angst moeten zij wij nu leven en de islam hier en ook in Israël laten rulen…
  ER IS MAAR 1 PROBLEEM EN DAT IS DIE ISLAM!!! een satan religie die 1400j geleden na het Jodendom en Christendom kwam! Met een koran instructies hoe de Joden en Christenen op de meest barbaarse wijzen om te brengen! Die geschiftheid dat zij Jeruzalem nu opeisen en gans Israël, is de bakermat van de Joden en Christendom, maar ja we zien wat de VS en EU doen met bakermatten van landen, ze gewoon aan de islamieten geven!
  En een kat een kat noemen, welke meerwaarde heeft de islam hier in de EU ??? GEEN ENKELE
  LEVEN BIJNA ALLEN OP ONZE KOSTEN, en eisen eisen eisen maar… En dan moet je nog in angsten gaan leven van die islam!
  Alle andere nationaliteiten niet verbonden aan de islam die in de EU leven heb je geen bal last van!!! enige waar men last van heeft is die islam en aanverwanten, mooi gesteund door socialisten!!!!
  Als die van Israël vechten voor hun bestaan wat zit deze nitwit dan als angsthaas zijn eigen volk de Joden te blameren…
  Maar ja is ergens te begrijpen wanneer alle socialisten hier aan de kant van die islam staan en socialisme ruled nog in dat Duitsland vandaag…
  mensenlief dat dit allemaal mogelijk is en kan! Onvoorstelbaar 70j na WOII moeten de Joden opnieuw vrezen voor hun leven samen nu met ons de Christenen…
  Allemaal te danken aan socialisme die op mega schaal onze eigen moordenaars importeerden…
  DE ISLAM

  Like

 3. Jan zegt:

  Jens Orback, beroepsranddebiel ging Schuster voor:

  “Wij moeten open en verdraagzaam zijn t.o.v. de islam en islamieten want als wij een minderheid in eigen land zijn geworden, zullen zij zich ook ten opzichte van ons verdraagzaam tonen.”

  Wat een zak is Schuster, niets geleerd van de geschiedenis. i.p.v. Kahane als voorbeeld te nemen wil hij nu al voetveeg zijn van het grootste shitvolk dat wereldwijd rondloopt.

  “Never, ever deal with terrorists. Hunt them down and, more important, mercilessly punish those states and groups that fund, arm, support, or simply allow their territories to be used by the terrorists with impunity.” (Meir Kahane)

  Like

 4. Louis Burgemeestre zegt:

  Wij hoeven de islam niet te profoceren , het is een slechte religie van begin af aan.

  Like

 5. Sjun Demartelaere zegt:

  Ik dacht dat de Joodsche Raad na 1943 opgeheven was. Maar als ik dit appeasement verneem begin ik daaraan toch te twijfelen…

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Wat de Islam betreft, deze vuile CULTUUR DES DOODS, deze smeerlapperij dient net als een zweer aan een vinger, verwijdert te worden uit heel Europa. En de vuile terroristen van de islam; “maak ze af tot op het sch.thuis”. Dat is wat terroristen verdienen, een kogel door de kop, en klaar!

  Like

 7. Kraftavilqa zegt:

  Niemand hoeft de pislam zwart te maken want daar hebben de muzels van meet af aan zelf al voor gezorgd. Het is eender als het beweerde haatzaaien door Geert Wilders, muzels hebben geen enkele hulp nodig om zich gehaat te maken. En v.w.b. radicaalislamitisch geweld dat krijg je toch wel hoe hard je ook appeast. Muzels haten ons zo simpel is het alleen linkse koprot kan voorkomen dat je dat ziet. Iedereen die niet bij de club hoort is per definitie een gehate vijand voor de muzel. Pislam dient tot en met de laatste muzel uit Europa (en de rest van de wereld) verdreven te worden. Ik heb ’t al eerder gezegd we hadden de muzelnesten thermonucleair moeten aanpakken voordat die nesten zich in het Westen zouden bevinden nu is het te laat. Nu zou je behalve Teheran etc. Ook b.v Malmø meten bombarderen. Te laat te laat oh kommervolle kreet.

  Like

 8. Angst is wel een heel slechte raadgever!Waar is de vechtlust gebleven!Niet provoceren?Wij worden niet anders dan geprovoceerd door dat moslimtuig;dag in dag uit!Zou helemaal mooi worden;accepteren en de andere wang toekeren is het devies!Nou,mooi niet,dus!

  Like

 9. Willie zegt:

  Weeral een ONDERKRUIPER !!! RAT !!!

  Like

 10. Republikein zegt:

  Einstein zei: Twee dingen zijn oneindig, het universum en de menselijke domheid hoewel ik niet helemaal zeker ben over het universum

  Like

 11. Free Citizen zegt:

  Dit is op Free Citizen herblogden reageerde:
  Ik wens iedereen fijne en gezonde feestdagen, jaarwisseling en 2015, vrij van angst!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s