EU geïrriteerd over sancties: VS breiden handel met Rusland uit

Screenshot_44

Federica Mogherini zegt dat de handel tussen de EU en Rusland is afgenomen, terwijl die tussen de VS en Rusland juist is toegenomen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hoge Vertegenwoordiger van de Unie voor Buitenlandse Zaken en Veiligheid, Federica Mogherini, toont haar onbehagen over de sancties tegen Rusland: terwijl de EU verliezen boekt, neemt de handel tussen de VS en Rusland toe. De EU wil Rusland nu weer sterker in de wereldpolitiek inbinden.

Federica Mogherini is van mening dat de EU een nieuw debat met Rusland moet starten, die gericht moet zijn op de beëindiging van de “confrontatie” in de Oekraïne.

Mogherini zei in een interview met de krant “La Repubblica”:

“De huidige situatie is heel moeilijk voor Rusland. Het zou in het belang van Moskou zijn om een bijdrage te leveren om een einde te maken aan het Oekraïne-conflict. Tegelijkertijd weten we allemaal dat Rusland niet alleen een belangrijke rol in de Oekraïne, maar ook in Syrië, in Iran, in het Midden-Oosten en Libië speelt.”

De Oekraïne en de VS zouden eveneens geïnteresseerd zijn in een vreedzame oplossing. Iedereen zou “uit de logica van de confrontatie” willen komen. Maar het verwijt dat de EU te slap tegenover Rusland zou optreden en dat de VS daarentegen consequent zouden zijn, wees ze van de hand.

Mogherini letterlijk:

“Dat is een misverstand. Het is niet waar dat de Europeanen slapper zijn dan de Amerikanen. De nieuwste cijfers laten zien dat de handel tussen Rusland en de EU afneemt, terwijl de handel tussen Rusland en de VS toeneemt.”

Mogherini heeft voor de 19e januari een conferentie van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU-landen bijeengeroepen in Brussel om een strategische discussie over Rusland te voeren. Op deze conferentie dient beslist te worden of de sancties tegen Rusland zullen worden uitgebreid.

Bondskanselier Angela Merkel zei begin december dat de Rusland-sancties alleen opgeheven kunnen worden als Rusland de “veroverde gebieden” in de Oekraïne opgeeft. Binnen de EU bevinden zich Oostenrijk, de Tsjechische Republiek, Hongarije en Slowakije in het Rusland-vriendelijke kamp, aldus EU Observer.

De belangrijkste econoom van de OSCE, Catherina Mann, waarschuwt ervoor dat Rusland zich het komende jaar zou kunnen ontwikkelen tot een autarkische economie als de sancties en de daling van de olieprijs aanhouden. De olieprijs is van 114 dollar per barrel in juli gedaald naar 61 dollar per barrel in december. 70% van alle Russische export bestaat uit energiedragers, bericht “The Telegraph”.

De OSCE houdt er rekening mee dat het Russische bnp het komende jaar met 5% zal afnemen. De Russische minister van Financiën, Anton Siloeanov, had onlangs aangekondigd dat de economische prestatie volgend jaar met ongeveer 4% zou kunnen afnemen als de olieprijs op het huidige niveau van 60 dollar per barrel blijft. Het zou voor heerst sinds 2009 zijn dat de Russische economie niet groeit.

Het bnp daalde in november in vergelijking met het jaar daarvoor met 0,5% en daarmee voor het eerst sinds oktober 2009, zoals het ministerie van Economische Zaken maandag meedeelde. Vooral de dienstverlening, de bouw en de agrarische sector zouden kwakkelen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

23 reacties op EU geïrriteerd over sancties: VS breiden handel met Rusland uit

 1. De zelfde personnagedi GRiekenland dreigt bij de EU te blijven want anders dag Federica erg voor je hoor

  Like

 2. dutchess43 zegt:

  Als de handel tussen de VS en Rusland werkelijk toeneemt, zijn de Yanks een paar smerige hypocrieten.
  Bij Europa aandringen op sancties, terwijl zij de handel opvoeren.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Was het niet zo dat de VS Europa dwong om sancties op te leggen aan Rusland? Nu snap ik hun smerige spelletje: de EU hééft sancties opgelegd, onze tuinders (e.a. bedrijven) zijn een grote afnemer kwijt, en nu blijkt dat de VS achter de rug van Europa om gewoon handel drijft met Moskou, ja, deze zelfs nog uitbreidt!

  Wát een geniepig en smerig stelletje daar in de VS! Ik denk dat wij per direct de sancties moeten opheffen, en voortaan maling hebben aan wat ons door de VS wordt bevolen. Die lui zijn niet te vertrouwen. De Europese economie moest kapot gemaakt worden, om er zelf beter van te worden!
  Frankrijk mocht zijn nieuwe marineschepen niet leveren, maar ik hoop dat ze dit alsnog doen.

  Het wordt tijd dat wij Amerika eens een dikke middelvinger laten zien. Denken ze nou echt dat ze alles over ons te zeggen hebben?

  Like

 4. Sjaak zegt:

  De NATO en de EU laten zich van de U.S.A paaien en tegelijk naaien !
  ERGO ! Onbenul word de lul ! Ik hoop ze gaan snel ten onder dan kunnen
  we met de Europese vloerzuivering beginnen !
  FUCK THE EU !

  Like

 5. Harry zegt:

  Lekker bijdehand zijn ze hier , Amerika dringt ons sancties op , onze handel met Rusland stokt en de Amerikanen springen in dat gat . Als ik dit verhaal goed begrijp .
  Als we niet meedoen met de sancties krijgen we zelf sancties van Amerika .
  Bij ons op het dorp noemen ze dat gereformeerde rotstreken .
  Wat voor smoel trekken ze in Brussel hierbij ?
  Nou geloof ik niet dat Obonobo zo slim is om zulke spelletjes te bedenken , maar er zitten daar toch een stel uitgekookte smeerlappen dit soort narigheid uit te broeden .
  Die Amerikaanse buitenlandpolitiek is te smerig voor woorden .
  Wij zijn hier toch ook wel heel slecht mee af ?
  We exporteren veel minder naar Rusland , en die olie kopen wij dan misschien niet meer in Rusland , maar ergens anders . Dus we missen de inkomsten , maar de uitgaven blijven .
  Stom , stom , stom .
  En wat we nog aan goodwill hadden in Rusland , verdampt zo ook snel .
  En maar in je handen wrijven , dat die Russen het minder makkelijk hebben .
  Nou , maak je maar geen illusies , die zijn tien keer harder en taaier dan wij , ze hebben alleen de laatste jaren een beetje welvaart gekend .
  Al moeten ze stenen vreten , die capituleren niet , terwijl wij hier al zeuren als de voorgebakken pannekoeken op zijn, in de super .

  Like

  • JCC zegt:

   Een vuile smeerlapperij die inderdaad vast is bedacht door de Marxistische denktank van Barack Hussein Boko Harambama.

   Like

  • Igor zegt:

   “Al moeten ze stenen vreten , die capituleren niet , terwijl wij hier al zeuren als de voorgebakken pannekoeken op zijn, in de super .”

   🙂 Harry, humor is je niet vreemd, maar je schrijft inderdaad de waarheid (pravda).
   De Russen hebben 70 jaar op een houtje moeten bijten, en in veel kleine dorpen is dat nog zo, keihard maar vooral heel erg inventief zijn ze. Ik heb ze leren waarderen de afgelopen 20 jaar.
   Qua gastvrijheid en behulpzaamheid kunnen wij nog veel van hun leren.

   Like

 6. Jaantje zegt:

  Als het niet zo ernstig was zou je er om moeten lachen…
  Terwijl de EU verliezen boekt, neemt de handel tussen de VS en Rusland toe…
  Nog eentje die als een doorn in het oog prikt:De Oekraïne en de VS zouden eveneens geïnteresseerd zijn in een vreedzame oplossing.
  De VS gaat buiten haar boekje en maakt stront ver weg van huis.
  Yankee go home!

  Like

 7. bobzelf zegt:

  Whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaaahahha
  Is Ome Vladdimir geniaal , whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah
  whahahahahahahahahahahahahahahaha dacht het wel, whahahahahahahahahahahahahah

  Like

  • Cathja zegt:

   @ bobzelf 13:15

   Dikke pret zo te zien? Ja, Ome Vladimir is geniaal! En de ‘leiders’ van de EU enorme stomkoppen. Onze ondernemers zitter er maar mee!
   Ik vraag me af hoe ze nu zonder gezichtsverlies te lijden uit deze misère gaan komen. En wat schotelen ze de burgers voor? We hadden het fout? Nee, dacht het niet. Dat zou heel zwak zijn. Ziet u Juncker al buigen naar de Europese burgers toe? Sorry mensen, we hebben jullie een heleboel ellende bezorgd?

   Nee Bob, ik vermoed dat op stille wijze de sancties afgebouwd gaan worden. Amerika kan geen vuist meer maken wat dat betreft. Dat zooitje heeft nu zijn ware gezicht laten zien!

   Bob, geniet nog maar even van deze mooie berichten! Van tijd tot tijd moet er ook eens plezier zijn.

   Fijne avond met elkaar.

   Gr., Cathja.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Hallo lieve cathja ,
    nogmaals whahahahahahaha
    ik dacht even dat ik dood bleef !!!
    U leeft in een land waar iedereen boter op zijn hoofd heeft !!
    alles uit een boekje !!!
    gehersenspoelde malloten , allemaal een koffertje met een kettinkje
    I.Q 58 ( is een gok whahha )
    maar als je dus alles zo uit je hoofd op kunt lepelen , lijkt dat intelligent !!
    Oplossingen , geen idee !!

    WAT ZE DAN POSITIEF IN DE KRANT ZETTEN, DAT IS CIJFER LOGICA !!

    KOMT TIE

    Het aantal failiesementen is 30 % minder dan vorig jaar in dezelfde periode , whahahaha
    GENIALE HERSENLOOSHEID !!!

    dus vorig jaar gingen er 3000 bedrijven failliet in november/december en nu in 2014 nov/dec 2100 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    dat vinden ze dus goed nieuws ???

    Ik zou denken jezus christus dat is samen 5100 bedrijven dicht, dus het is nogsteeds 1 grote pokkenbende in mijn land, nee hoor positief nieuws , whahahahahah

    HET GAAT GOED, !!!

    Dus als je dan een dagie mee mag met tante Bea , dan kan je dat later aan je kleinkinderen laten zien !!
    gelukkig hebben we de foto’s nog ,whahahahahaha
    Die dan allemaal dankzij deze miljarden tante in een Boerka lopen !!
    whahahahaha, ja geld !!!! Bea Duck , de tante van oom Dagobert !!

    Olie voor Islam !!

    Dus nu ?? Ome Vladimir , op nr, 1 ?????

    EU volledig naar de kloten,!!!! USA truc redelijk gelukt ???

    Nou ja, schaliegas wordt dus niks, veel te duur, whahahaha

    alleen 1 probleem Ome Vladimir en die doet gewoon waar hij dus zin in heeft !!

    15 januari een vergadering met Frau Merkel , Putin en die chocolade choco prins
    en dan waarschijnlijk wat OSVE figuren !!!

    dus 28 failliete landen , en een nieuwkomer, de nieuwe EU loot aan de boom , een volkomen naar de kloten land Ukraine

    waarvan de president vandaag mededeelde, dat hij de veiligheid van zijn land gaat vergroten ??
    de defensie verbetert ????
    de salarissen gaat verlagen !!
    de pensioenen gaat verlagen !!

    en dat alles omdat hij in februari van de IMF geld wil hebben , want anders wordt het failiesement aangevraagd !!!!

    DOOR OME VLADIMIR, WEER DIE DEKSELSE PUTIN !!!

    whahahahahahahahahah , en dan roept die gebrilde D’66er Jansenjoek, dat er een muur gebouwd moet worden tussen Rusland en Ukraine !!!

    waarschijnlijk hoopt hij dat het gaat sneeuwen , sneeuwmuur waarschijnlijk !!

    EN GEEN LUIS OM DOOD TE DRUKKEN, WHAHAHAHAHAHAHAHA

    WAT EEN GEKKENHUIS !!!!

    nou maak er een geweldige jaarwisseling van , Bob heeft morgen 3 x een gelukiig nieuwjaars neut, om 23.00 russisch om 24.00 Ukraine en om 01.00 Nederlands

    MAY THE LORD BE WITH YOU WHEREVER YOU GO

    DIKKE KUS EN HUGGIE,

    EN DAT GELDT OOK VOOR BERT ZELF EN DE REAGEERDERS OP BERT’S SITE

    GR. BOB

    Like

 8. Peter zegt:

  Desimpele zielen in Brussel zorgen er wel voor dat de europese economie tot desastreuze laagte zal dalen, Amerika lacht zich een ongeluk om zoveel onnozelheid en gaat gewoon door met handeldrijven met Rusland, sterker nog, ze doen er nog een schepje bovenop en de communiste Angela Merkel maar roepen dat Rusland zich moet terugtrekken uit Oost Oekraine.

  Like

 9. Sjaak zegt:

  En de debielen van de EU krijgen 2015 weer een nieuwe (Litauen) melkkoe erbij !
  En bij de invoering al meteen de euro voor een appel en een ei !

  Euro-Motivsatz “Litauen/Wilna” 2015
  Art-Nr.: 8388400
  statt 67,50 €
  jetzt € 9,95
  Lieferbar innerhalb von 7 Tagen !

  Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  Hoe naai je een ezel? Dat laten de USA dus precies hier zien. En dat is de ZEGENING van de EUSSR? Het is om je “dood”, te lachen, als het niet zo intriest was.

  Like

  • Volledig mee eens,kijk ook naar de geschiedenis.Was Papoea Gunea paar decenia terug niet een kolonie van Nederland?Wie moest de kolonies opheffen?Wie nam de goud en andere mijnen in bezit.
   Europa moest weg en de amerikanen namen het over.

   Like

 11. Nemesis zegt:

  NU, dan moet dat vrijhandelsverdrag met de USA niet getekend worden, want daarmee hebben ze de EU in hun machtsgreep en kunnen zelf lekker doen wat ze willen.

  Like

 12. De USA spelen schaak mat met Nedeland,en laten zien hoe zij de economie laten stijgen,lekke achter de USA aanlopen en hun kruimeltjes. Oppikken!

  Like

 13. Joshua zegt:

  Ik heb het al eerder gezegd, wij worden geregeerd en genaaid door SUPER IDIOTEN!!!!!

  Like

 14. koddebeier zegt:

  Hoelang blijven we nog aan het lijntje lopen van de huichelende Amerikanen, die wel zelf hun zakken vullen aan de handel met de Russen, zijn ‘onze’ politici van de pot gerukt ???

  Like

 15. Pingback: EU geïrriteerd over sancties: VS breiden handel met Rusland uit | JDreport.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s