De Westerse ontkenning dat de islamitische slavernij veel erger was en nog steeds voortduurt

 

(Door: Martien Pennings)

Vers opgeloaderd op 27 januari 2015! Terwijl het proefschrift toch al van 2001 is. Geen idee van welk jaar het interview eigenlijk is. Maar het duurt een kwartier. John Alembillah Azumah is gepromoveerd op “The Legacy of Arab-Islam in Africa”. De ondertitel “A Quest for Inter-religious Dialogue” is misleidend, want het is een snoeiharde kritiek op de slavernij in de moslimwereld en niet een oproep tot “dialoog” maar een oproep aan Westerse “wetenschappelijke” collaborateurs om eindelijk eens onder ogen te zien dat die slavernij gepraktiseerd door de islam:

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Afrika, Appeasement, Arabieren, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, political correctness, Rotzakken, Slavernij, Westen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De Westerse ontkenning dat de islamitische slavernij veel erger was en nog steeds voortduurt

 1. Marc zegt:

  Goed dat dit onderwerp (nog) eens voor het voetlicht wordt gebracht, Of Azumah of Martien dat woord ‘collaboratie’ met de islam door westerse wetenschappers spreekt, om zo misdaden door de islam te verbergen, is mij niet helemaal duidelijk, maar het is wel volledig waar.

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Wij kennen in Nederland geen skavernij de WIC deden het geholpen door de Oranjeś en de Roomskatholieke kerk.Ze hebben de standen gehouden zo als ze zijn.Inclusief de slavernij.

  Like

  • Marc zegt:

   Met de komst van het christendom werd in het westen al vroeg de slavernij afgeschaft. Weliswaar kwam daar de horigheid voor in de plaats, maar een essentieel verschil werd door het christendom naar voren gebracht. Namelijk dat het lichaam zelf behoorde tot diegene die het bewoonde, en dus niet langer gekocht of verkocht kon worden. Grondslag hiervoor werd gevonden in de praktijk dat ook een slaaf christen kon zijn. Een mede-christen maak je niet tot slaaf, want je zit gezamenlijk elke mis in dezelfde kerk.

   Overigens heeft de katholieke kerk daarnaast nog ander goeds verricht: het legde de bron voor ridderschap en de hoofse liefde. Hoe weinig bijzonder wij dat tegenwoordig vinden, het was het begin voor respect voor vrouwen door mannen, zodat die vrouwen niet zomaar geroofd konden worden, zoals dat tegenwoordig in Syrië, Irak en in alle islamitische landen de gewoonste zaak van de wereld is.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   EN de protestantse kerken, Lucky’, de gereformeerden incluis!
   De Nep-oranjes zijn trouwens Nederlands-Hervormd. -Op infantiele Irene na, die ooit dacht, op die manier koningin van Spanje te worden.

   Like

 3. louis-portugal zegt:

  Goeie video en verheugend te zien dat er ook bij zwarte afrikanen mensen zijn die objectief hun historie onderzoeken en daarover publiceren.
  Het lezen van dat boek zou verplicht moeten worden voor linkse nederlanders

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Het is heel goed dat er extra aandacht voor dit boek komt. Lange tijd het ik getracht dit boek aan te schaffen, het is niet gelukt! Het boek is uitverkocht en komt niet meer in herdruk. Zal wel iets te maken hebben met informatie die in dat boek staat, informatie die de aandeelhouders onwelgevallig is. Om dezelfde reden waarom kranten plotseling niet m,eer mogen schrijven over moslim terreur, waarom er op TV niet meer gesproken mag worden over moslim terreur en ga zo maar door.

  Hopelijk komt dit boek opnieuw onder de aandacht en wordt het daarom opnieuw wereldkundig gemaakt. Ik had over dit boek gelezen en de recensies zijn goed. Het schijn hele duidelijke onweerlegbare informatie te zijn. Het onderschrijft mijn stelling, islam is misdaad en daarom moet de islam bestreden worden.

  Like

 5. baksteen zegt:

  VHG
  Volgens mij kun je het gewoon bestellen.
  Waarom zijn de ebooks toch zo verrekkes duur!
  http://www.bol.com/nl/p/the-legacy-of-arab-islam-in-africa/9200000033237566/

  Like

 6. Anneke zegt:

  Kan alleen maar zeggen: het kwaad heeft totaal géén baat. Het kwaad wordt nu stapsgewijs achterhaald. Komt alweer ’n klein aantal jaar meer en meer bovendrijven. De waarheid / de realiteit gaan rijkelijk OVERWINNEN. Blijf specifiek ISRAEL als boeg – en dus voorbeeld in de gedachten houden, onze mede getroffen lotgenoten. Isra-eliërs, mede-democraten in het HETE NABIJE-OOSTEN. “Zeer nabij het hete vuur, de vuurlinie van het kwaad. Dat ‘straks’ nog tijden lang NA-SMEULD”.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Krijg deze belangrijke waarheid maar eens BLIJVEND op tafel !!!
  In een land van politiek correcte struisvogels steekt men immers het hoofd liever in Arabisch zand…

  De interviewer of de Ghanese professor is een Australiër, te oordelen naar zijn accent.. Eigenlijk maakt het niet uit wanneer het interview plaats vond, omdat de uitleg van de Ghanese expert hoogst actueel blijft. De islamitische vormen van slavernij gaan immers gewoon door tot op heden.

  Gelukkig weet politiek correct dat dit verhaal helemaal niets te maken heeft de islam..Het is gewoon een kwestie van lokale cultuur.Dat is zo’n geweldige troost voor ieder die politiek “deugt”.
  Dus hoeft men niemand daarop aan te spreken en zeker geen drastische maatregelen tegen deze slavernij te nemen.
  Zo blijven de relaties met het Midden Oosten gezond en PROFIJTELIJK.

  Like

 8. sprx zegt:

  Zijn critiek op de westerse intelligentsia is ook niet mals, het verzwijgen van de feiten rond de islamitische slavernij leidt tot romantisering en bagatellisering ervan.
  Dat de islamitische slavernij veel wreder was vermeldt hij wel, maar hoe niet, dat di castratie geschiedde door 2 stenen tegen elkaar te pletten, dat kinderen van zwarte slavinnen bij geboorte werden dood geslagen, kortom geen familie leven mogelijk.
  Hij wijst er ook fijntjes op dat de islamieten de slavenhalers waren (en zijn zoals in Syrie en Iraq), maar dat ze dat ook in Europa deden vergeet hij.
  Bij islamisering is geschiedvervalsing onontbeerlijk, dat is het geval hier bij het onderwerp slavernij, bij de 2e wereldoorlog en de enorme rol die marokanen zouden hebben gespeeld bij onze bevrijding, het verzwijgen van de radicaliserende invloed van de moefti AlHoeseini op de nazis en de daaruit voortkomende beleidsveranderinng van deportatie naar Brits Palestina, naar de entlosung in Auschwitz, en natuurlijk Zwarte Piet de islamitische slavenhaler in Europa.
  Ook de verdwijning van het Romeinserijk wordt altijd aan iets anders opgehangen dan de verwoesting van de noord afrikaanse graanschuren, uit archeologisch onderzoek blijkt heel duidelijk dat in de 7e eeuw de complexe irrigatie stelsels werden verwoest.
  De verovering door jihad bendes van noord afrika was imperialistisch en verwoestend, het land werd uit cultuur gebracht, het omgekeerde dus van kolonisatie.

  Like

 9. In het Nederlands is over dit onderwerp een pittig stuk geschreven door Remi Hauman in de beroemde bundel onder redactie van Sam en Wim van Rooy: ‘Jihad in Afrika’
  http://www.aspeditions.be/nl-be/book/DEISLA555C/de-islam-wim-van-rooy-sam-van-rooy.htm

  Like

 10. Jan zegt:

  Let’s compare Arab racism with bogus anti-Arab racism charges on Israel
  http://freeisraelnow.blogspot.nl/2007/12/go-ahead-compare-real-arab-racism-with.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s