“Politieke macht komt uit de loop van een geweer”

Screenshot_51

(Door: “Vederso”)

Deze uitspraak van Grote Roerganger Mao Tse Toeng (Ze Dong) als titel van dit stuk bestaat ook nog in een iets andere formulering: De waarheid komt uit de loop van een geweer. Er is weinig voor nodig om de reikwijdte van zo’n uitspraak op z’n waarde te schatten. Maar behalve dat het om macht gaat en het verwerven van politieke macht, gaat het ook nog om iets anders, namelijk hoe kijk je aan tegen de wereld, hoe verwerk je de informatie die vanuit de werkelijkheid tot je komt. De benadering van Mao is er meer één van no-nonsense, recht toe recht aan, en raakt niet verstrikt in de valstrik van een ideologie. Een ideologie is een wereldbeschouwing en hoeft niet per se de wereld c.q. werkelijkheid op een juiste manier te beschrijven.

Om het bestaan, de aanwezigheid van ISIS te verklaren, kwam de woordvoerster van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Marie Harf, met de volgende uitspraak: “De mensen van ISIS worden gemotiveerd door het niet hebben van een baan, door vervreemding en frustratie.” Nu hebben al verschillende mensen deze redenering als zijnde een fabeltje afgewezen. Ze hebben er op gewezen dat de daders van 9/11 over het algemeen goed opgeleide mensen waren uit financieel goede omstandigheden.

Regelmatig steekt deze ideologie weer de kop op in een poging om de wereld en het bestaan van islamitisch terrorisme te verklaren. Ongeveer een jaar geleden hoorde ik dat iemand doen die de opkomst toen van Boko Haram probeerde te duiden. Armoede, achterstand en slechte leefomstandigheden zijn dan de hoofdoorzaak van het bestaan van terrorisme en bijv. ISIS. Dat een boek met uitspraken van een 7e eeuwse roverhoofdman hierin een rol zou kunnen spelen, ligt totaal buiten het blikveld van deze mensen. Dat Obama ook deze ideologie vertegenwoordigt en deze nog eens weer in z’n toespraak op de “Countering Violent Extremism Summit” uitdroeg, is met zijn achtergrond misschien niet verwonderlijk, maar of daarmee het probleem van terrorisme adequaat gedefinieerd wordt en de werkelijkheid bij benadering juist wordt beschreven, is nog maar zeer de vraag.

Daar bovenop deed Marie Harf nog een uitspraak die haast een eigen leven is gaan leiden en waar Daniel Greenfield korte metten mee maakte.

Harf zei op MSNBC: “We kunnen deze oorlog niet winnen door ze te doden”. In de woorden van Daniel Greenfield: Daarmee draaide ze duizenden jaren ervaring op het slagveld terug. Dat maakt Greenfield nog niet tot een havik (natuurlijk wel bij goedmenschen), maar tot een realist. Kort samengevat: Je wint van ISIS door ze te doden en verliezen is geen optie. Greenfield voert generaal Patton op die aan het Derde Leger zei: “Hoe harder we er tegenaan gaan, hoe meer Duitsers we doden. Hoe meer Duitsers we doden, hoe minder van onze mannen zullen worden gedood”. Dat soort denken is passé, schrijft Greenfield.

Het is een beetje verrassend dat de Democratisch Afgevaardigde Gabbard de toespraak van Obama afwees en bekritiseerde. Volgens haar wordt in de toespraak de theologische motivering van terroristen helemaal buiten beschouwing gelaten en dat is een verkeerde of foutieve benoeming van de vijand. Met een foute definitie van wie de vijand is en wat deze motiveert, kun je ook niet van de terroristen of ISIS winnen, want dan weet je niet goed wat je aan het doen bent of je doet juist het verkeerde. Het is mede daarom opvallend dat Gabbard met deze kritiek komt, omdat ze een Democratische Afgevaardigde is, anders gezegd: uit hetzelfde kamp als Obama. Tot dusverre heeft de Democratische Partij de president altijd door dik en dun gesteund. Naarmate de uitspraken van Obama en z’n ondergeschikten meer bizar worden, nemen steeds meer mensen meer afstand, zelfs in z’n eigen partij.

Video Gabbard:

 

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Obama, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op “Politieke macht komt uit de loop van een geweer”

 1. koddebeier zegt:

  Obama, gewoon een neanderthaler van een moslim en een grote oorlogsophitser !!

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Terroristen waaronder veel volgers van MO de pedoprofeet, verstaan maar één taal: GEWELD! Je moet tegen ze optreden zoals Generaal Patton tegen de Duitse Wehrmacht vocht, namelijk keihard vechten om de vijand eronder te krijgen! En WIJ zijn WEL in OORLOG MET DE ISLAM!

  Like

  • oud-marinier zegt:

   JUIST ..Tom …die lui verstaan / begrijpen maar 1 taal…en dat is die van KEIHARD GEWELD …Nou dan…laten we ze dan bedienen en helemaal FUBAR ( Fucked Up Beyond Any Recognition) meppen . Totdat er geen spaan meer van over is.

   Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  +

  A msg to the mOhammedans of the West

  http://www.liveleak.com/view?i=b2c_1424289078

  “not accurate translation by the most basic principle of accuracy”

  +

  Like

 4. “Drie immorele kleinburgers: Jeroen Pauw, Freek de Jonge en Dolf Jansen”: http://bit.ly/1CTgsSY:

  En dan komt die diepe linkse religiositeit bij De Jonge naar boven in de vorm van het eerste gebod van het vulgair Marxisme: het Kwaad bestaat niet en slechte mensen bestaan óók niet, want als mensen Kwaad doen dan komt dat omdat ze sociaal-economisch gedepriveerd zijn. De Jonge zegt het letterlijk:

  “Die mensen zijn de laatste 12, 13 jaar weggezet, in de hoek gedrukt. Dus is het vrij logisch dat daar een keer een gewelddadige reactie op komt.”

  Let op dat “de laatste 12, 13 jaar”: dat is een sneer naar Wilders, die ondanks zijn uitglijers een van de weinige geestelijk volwassenen is in de Nederlandse politiek.
  Voorts: merkwaardig, merkwaardig, merkwaardig. Ik zou er begrip voor hebben als er een keer een autochtoon een zootje Marokkanen Kalazjnikovt die bijvoorbeeld een zwangere vrouw in de buik hebben gestompt om haar te beroven. Maar ik heb géén begrip voor Marokkanen die in de relatieve hemel van Nederland zijn opgegroeid en naar de islamitische hel van IS gaan met de uiteindelijke bedoeling ook Nederland in zo’n islamitisch hellehol te veranderen.

  Voorts: het geloofsartikel waarmee De Jonge zijn gemoedsrust in stand houdt, is natuurlijk allang en breed bewezen onwaar:

  “A recent surge in empirical studies of terrorism has shown that, contrary to popular belief, terrorists tend to be highly educated and from wealthier families than average.”

  Bin Laden kwam uit de hoogste Saoedische kringen. De meeste nine-eleven terroristen hadden minimaal een midden-klasse-achtergrond. En dan de landen zelf: Qatar, waar ze zo rijk zijn dat de hele bevolking niet hoeft te werken omdat ze dat door geïmporteerde Philippijnse slaven laten doen. Saoedie¬-Arabië zelf . . . . . .

  Like

 5. kraftavilqa zegt:

  “Naarmate de uitspraken van Obama en z’n ondergeschikten meer bizar worden, nemen steeds meer mensen meer afstand, zelfs in z’n eigen partij.” Uiteraard want het zijn en blijven politieke dieren en ze zijn echt niet van zins om samen met obola ten onder te gaan en ook na het tijdvak obala zal hun carrièrre er niet mee gediend zijn geässocieerd te worden met obola’s landsverraderlijke waanzin.

  Like

 6. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De reden waarom politici blijven volharden dat (islamitische) terrorisme niets met de islam te maken heeft of hiervoor een excuus proberen te vnden is, omdat (nu nog) iedereen het recht heeft zich uit te drukken, ook de idioot!

  Like

 7. Joost Visser zegt:

  Een wespennest roei je uit tot de laatste, in dit geval, vrouw, anders blijven ze een prikgevaar.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Was je maar geschoten, vuile ploert.

  Like

 9. De”wereldbeschouwing” van primaten is nog steeds dat zij geloven dat de aarde plat is en niet draait! Hoe kunnen wij politici serieus nemen die dit soort idiotere ook nog ondersteunen?

  Like

 10. reageerbuis zegt:

  Politieke macht komt uit de loop van een geweer, en daarmee ook het recht, want het recht is van de sterkste. En wat leugen is moet als waarheid gezien worden. Umwertung aller Werte. Jezus zei: Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Hij was geweldloos en had het over de echte waarheid.

  Like

 11. Jan zegt:

  Mary Harf is gewoon een dom wijf en politieke zombie: Sexisme is de oorzaak dat om mij wordt gelachen”

  Domme, blonde bimbo

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s