Thailand: 13 gewonden bij islamitische bomaanslag

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Bij een bomaanslag in het zuiden van Thailand raakten vandaag (vrijdag 20 februari 2015) 13 mensen gewond in een boeddhistische wijk. Volgens de politie werd een voor een karaoke-bar in de provincie Narathiwat geparkeerde bestelbus opgeblazen; twee andere bommen in de buurt zouden onschadelijk zijn gemaakt.

Als daders worden islamitische opstandelingen vermoed, die sinds 2004 tegen de centrale regering in het overwegend boeddhistische Thailand rebelleren. Al meer dan 5000 mensen werden het slachtoffer van dit conflict. Drie zuidelijke provincies van Thailand worden overwegend door moslims bewoond.

Bron:
http://www.rp-online.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Boeddhisten, Moslims, Terrorisme, Thailand. Bookmark de permalink .

7 reacties op Thailand: 13 gewonden bij islamitische bomaanslag

 1. E. Janssens zegt:

  Wanneer gaat er eens één regering op aarde het menen met het deporteren van moslims? In elk land brengen ze niks dan ellende, bloed, dood en armoede. Nochtans hebben al die landen een leger en voldoende oorlogtuig om -tig keren Saoedi-Arabië naar het prehistorisch tijdperk te bombarderen. Boeddhisten zijn in hetzelfde bedje ziek als christenen: ze willen steeds palaveren, de ander begrijpen, zich in hem inleven, hem aanvaarden. De naïviteit van de volkeren tegenover de islam is de doodzonde van de moderne tijd.

  Like

 2. Driek zegt:

  Ja, het kon niet uitblijven, nu zijn ook de boeddhisten aan de beurt.

  Like

 3. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Eerst de Christenen in Europa en nu de Boeddhisten in hun eigen land. Het wordt hoog tijd dat de wereld de handen in elkaar slaat om ze van de aardbodem te laten verdwijnen!

  Like

 4. lucky bee zegt:

  De Thai’s zijn Budhisten en geen moslims.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s