Russische propaganda op het internet gaat viraal

 

(Video: de juiste ondertiteling – Engels – rechts onderaan via “Instellingen” kiezen)

(Door: Robert Mackey – Vertaling: “Vederso”)

In zeer korte tijd hebben meer dan 4 miljoen mensen dit filmpje van een Russische videoblogger bekeken. Het commentaar van Vlad Tepes is: “Stunned” (verbijsterd) Vlad haalt een artikel aan van The New York Times:

Een Russische videoblogger’s felle verdediging van de invasie en bezetting van zijn burenlanden door zijn land, in de vorm van een open brief aan president Obama, werd zaterdag 27 februari op het web geupload en is uitgegroeid tot een instant hit onder de Russische nationalisten, maar liet de alarmbellen rinkelen in andere voormalige Sovjet-republieken (…).

Het twee en een halve minuut durend filmpje in de stijl van een videogame met computeranimatie animatie en -graphics is meer dan 4 miljoen keer bekeken sinds het in dat weekend (27 feb) werd geupload door een blogger genaamd Evgeny Zhurov in de Siberische stad Novosibirsk.

Het eindigt met een afwijzing van de waarden van de westerse landen die kritisch over Rusland zijn geweest – met inbegrip van homorechten en de vrijheid van meningsuiting voor de Russische dissidenten – en eindigt met een oorlogszuchtige bedreiging om de [eigen] nationale belangen, indien nodig, met militaire macht te verdedigen:

“Begrijp me goed, ik heb jouw hypocriete ‘vrijheid’ niet nodig. Ik heb je verrotte ‘democratie’ niet nodig. Wat jij ‘westerse waarden’ noemt, zijn vreemd voor me. Ik heb andere interesses! Ik zal je voor de laatste keer waarschuwen: Do not mess with me! Ik houd van vrede, maar meer dan wie ook weet ik hoe te vechten”.

Bron:
www.nytimes.com
Auteur: Robert Mackey

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nationalisme, Rusland. Bookmark de permalink .

158 reacties op Russische propaganda op het internet gaat viraal

 1. bobzelf zegt:

  ik heb hem vorige week naar de regering gestuurd !!!

  gr. bob

  Like

 2. Rudi zegt:

  Nou, ik ga hier ketterij verkondigen waarschijnlijk, maar die Russen zijn niet op hun achterhoofd gevallen. Die weten donders goed hoe het er in de rest van de wereld aan toe gaat en enig cultuurrelativisme is hen vreemd.
  Die zien ook hoe het Westen zichzelf afschaft in naam van politieke correctheid en dat ze daar zelf niet zoveel zin in hebben, dat kan ik ze niet kwalijk nemen.
  Wie de geschiedenis van Rusland kent (en die ken ik een beetje, omdat ik het een fascinerend land en cultuur vind) weet wat de Russen al allemaal te stellen hebben gehad met buitenlandse overheersers.
  En wie kan er met de hand op het hart zeggen dat er hier geen indoctrinatie, propaganda (anti-Israël, anti-Rusland, anti-Amerika) is, geen vervolging van dissidenten (denk aan Wilders of het Vlaams Blok).

  Het gevaar van de valkuil waar het Westen in dreigt te tuinen, schuilt er volgens mij in te denken dat die Russen op een andere planeet zitten, waar ze geen weet hebben van wat er hier gebeurt. Nou, die lui weten volgens mij donders goed dat de pot met goud aan de ander kant van de regenboog een hersenspinsel is. Een andere, zo nog grotere valkuil is denken dat de Russen niet meer van tel zijn.

  Voor alle duidelijkheid: ik ben géén communist.

  Like

  • bobzelf zegt:

   nou , ik ga hier ketterij verkondigen ?????????????????????????????????????

   Ik ga u gewoon op de schouders nemen, en dank voor uw geweldige reactie ,

   mensen met hersens, die ze dan ook nog gebruiken om zelf te denken , en niet achter
   onze hersenloze leiders aanlopen ,

   mijn pet neem ik af, en groet ik u met een hele diepe buiging

   gr. bob ,

   Putinist tevens stalinist, leider der onderbuikgevoelens , geert aanbidder
   vriend van het gajus, het triefel dan wel het gespuis, ,

   Like

  • Jan zegt:

   ‘die Russen zijn niet op hun achterhoofd gevallen.’

   Behalve dan dat het een stel oorlogshitsers en idioten zijn die al eeuwenlang parasiteren. Iets dat onder de tsaren gebeurde en vervolgens overgenomen werd door de communisten tot de dag van vandaag. Slachtoffer is de bevolking. Dat vergeet je even.

   ‘weet wat de Russen al allemaal te stellen hebben gehad met buitenlandse overheersers

   Wie de geschiedenis kent van Europa en Azië weet hoe groot de terreur was en is tot vandaag. Of denk je nou echt dat Stalin Europa niet van plan was te veroveren? Hitler was hem alleen maar voor. Rusland heeft nog nooit iets anders gedaan dan landen veroveren en onderwerpen. Ik zou zeggen dat de geschiedenis van oost-Europa toch wel voor zich spreekt.

   Like

   • Willie zegt:

    Wat baten kaarsen en brillen als deze uil niet zien wil ?????

    Like

   • Rudi zegt:

    Nou Jan, jij weet meer dan ik, ik ben de eerste om dat toe te geven. Maar je gaat even voorbij aan de veroveringen door de Mongolen, Tataren en Turken van grote delen van Rusland. Wat ik bedoelde met ‘wat de Russen allemaal te stellen hebben gehad met buitenlandse overheersing’.
    Dat Stalin een monster was, spreek ik niet tegen.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Beste Jan je weigert gewoon om het in het juiste perspectief te zien, jammer het zij zo………

    Rusland bevoorraadt VS
    De Amerikanen zetten al decennia geleden mensen op de maan. Maar nu zijn ze vaak afhankelijk van Russisch materiaal. Hoe is het zo ver kunnen komen?
    De Amerikanen gebruiken al jarenlang Russische RD-180-motoren in hun Atlas-raketten, waarmee ze zware satellieten naar de ruimte vervoeren. Die motor is een lichtere versie van de nu gepensioneerde RD-170, de krachtigste Russische raketmotor die ooit werd ontwikkeld. De RD-180 heeft in plaats van vier verbrandingskamers maar twee stuks. Hij dient als motor voor de eerste trap van de Amerikaanse raket Atlas V, die wordt ingezet door de United Launch Alliance (ULA), een samenwerkingsverband tussen de vliegtuigfabrikanten Lockheed Martin en Boeing. Met name het Pentagon is een grote klant. Er worden dan ook hoofdzakelijk militaire satellieten mee gelanceerd. Maar ook wetenschappelijke missies zoals de ruimtesonde New Horizons (op weg naar Pluto) en de Marsrover Curiosity werden met de Atlas-raket en dus met een Russische motor omhoog gestuwd.

    Like

  • Ik zou ze maar te vriend houden als ik europeese burger was…hebbie mèèr aan dan de moslim Obama en zijn kliek.

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Zo op het oog heeft het geheel iets typisch ‘Russisch.’
  Moet je liggen; kwestie van smaak…….(Sarcasme modus uit.)

  Like

 4. zrast zegt:

  Schitterend!

  Like

 5. Vederso zegt:

  Huntington stelt dat in de 21e eeuw conflicten vooral tussen culturen in plaats van ideologieën zullen plaatsvinden. Huntington onderscheidt de volgende culturen:
  De westerse
  De oosters-orthodoxe
  De Afrikaanse cultuur
  De Islam
  De Chinese cultuur
  De Hindoestaanse
  De Latijns-Amerikaanse
  De Japanse cultuur
  Met dit onderscheid kan hij analyseren of bijvoorbeeld Griekenland thuishoort in de Europese Unie. Huntington concludeert van niet, want Griekenland heeft een oosters-orthodoxe cultuur. Een Westers land is of katholiek of protestants maar niet oosters-orthodox. Bulgarije, Roemenië en Turkije zouden dus geen succesvol lid van de Europese Unie kunnen zijn. Huntington stelt expliciet dat de westerse beschaving niet universeel is.

  Like

 6. Marc zegt:

  “Begrijp me goed, ik heb jouw hypocriete ‘vrijheid’ niet nodig. Ik heb je verrotte ‘democratie’ niet nodig”.

  Tja, die moslimfundamentalisten zijn niet de enigen die over het westen als ‘hypocriet’ spreken en die ‘democratie’ afwijzen.

  Het gaat nog een leuke tijd worden zo. Wereldoorlogje hier, wereldoorlogje daar. En allemaal denken ze het gelijk aan hun kant te hebben.

  Geschifte idioten.

  Ik krijg nu echt genoeg van al die opgeheven vingertjes, of het nu moslims zijn of doorgeslagen Russen, ze moeten eens leren goed naar zichzelf te kijken.

  Ze moeten volwassen worden.

  Achterlijke kinderen!

  Like

  • Jaantje zegt:

   Dat doen ze ook naar hunzelf kijken en ze zijn beter af dan het likkende zooitje hier in de EU.
   En over vingertje gesproken wie heft zijn vingertje het eerst en het meest?
   De onder de knoet EU!.

   Like

 7. Jade zegt:

  Het sarren van de Russische beer blijft maar doorgaan…
  Ik zal er dan ook niet van opkijken als het Westen binnenkort
  de eerste knal voor z`n kop krijgt.

  Like

 8. Scheerzeep NU zegt:

  “Begrijp me goed, ik heb jouw hypocriete ‘vrijheid’ niet nodig. Ik heb je verrotte ‘democratie’ niet nodig. Wat jij ‘westerse waarden’ noemt, zijn vreemd voor me. Ik heb andere interesses! Ik zal je voor de laatste keer waarschuwen: Do not mess with me! Ik houd van vrede, maar meer dan wie ook weet ik hoe te vechten”.

  Waarom steek jij niet illegaal de grens met Noord-Korea over boze Rus! Als je geen vrijheid nodig hebt, probeer daar dan maar eens tegen te vechten.
  Wat het westen heeft aangedragen als mensenrechten wordt door hen verworpen. Bizar dat iemand niet vrij wil zijn. Zijn vrije menselijke persoonlijkheid ontkent en dat in een dwangbuis van nationalisme en vreemde waardenhaat perst om het westen te intimideren.
  – hypocriete ‘vrijheid’
  – verrotte ‘democratie’
  – westerse ‘waarden’

  Europese Partij voor Oprechte Vrijheid, Frisse Democratie en Westerse Waarden
  Dat zou in Rusland als een aanslag op hun nationaliteitsgevoel worden opgevat.
  Dat is toch PEGIDA?

  Like

  • Jaantje zegt:

   Hij heeft al vrijheid Scheerzeep hij zegt dat hij de hypocriete westerse vrijheid niet nodig heeft.
   En ik moet hem daarin gelijk geven.

   Like

  • bobzelf zegt:

   Ja, er zijn nou eenmaal mensen ,
   die het liegen , bedriegen , zakkenvullen, ouwe mensen uitknijpen ,
   het jatten en stelen , zelfs een tekort aan voedselbanken,
   geen referendum krijgen , nee in ja veranderen ,
   honderduizenden die iedere maand aan het eind van hun salaris
   een week overhouden ??

   ook niet als democratie wilen zien ,

   welke mensenrechten heeft het westen aangedragen ??

   wat mag u dan allemaal ?

   een islam familie in huis nemen ??? ,
   de typhus krijgen van uw koningin ??
   dood vallen van uw eigen regering,
   die uw eens zo mooie landje naar brussel brengt ,
   en de klootzakken in uw eens zo mooie landje nog op die figuren stemmen ook ,?

   ALS ZIJNDE VOLLEDIG HERSENLOOS, die democratie bedoelt U hier in het westen ??

   komt u net van Pluto ??? ofzo

   binnen 15 jaar ligt uw kop er af !!

   of mag u knielen op een matje keer of 10 per dag

   mogen uw dochters een boerka aan, en worden dagelijks aangerand !!
   dan wel anaal genomen !!

   voor mogen stemmen, ?? u wel dus , goed zo !!

   DIE DEMOCRATIE BEDOELT U , DENK IK ??

   hoe durft u het woord DEMOCRATIE in jezus naam nog hier in Europa in uw mond te nemen ??

   U heeft om Islam gestemd ?
   U heeft voor de Euro mogen stemmen ?
   U heeft voor de Eu gestemd ?
   U heeft voor deze regering gestemd ?
   u HEEFT GESTEMD VOOR GEEN GELD MEER NAAR zuid-europa ??

   U bent gewoon ergens de draad kwijtgeraakt denk ik zomaar ,

   kunt u mij iets opnoemen wat hier in het westen nog voor Democratie doorgaat ??

   Mogen mensen die sinds 2000 er met sprongen op vooruit te zijn gegaan ,
   waar de ziekenhuizen gratis zijn
   waar de tandarts gratis is
   waar de ouwetjes gratis met het openbaar vervoer mee mogen ,

   waar de islam volledig onder de duim wordt gehouden ,
   een land wat volledig in de zeik is genomen door USA en EU
   een land wat geen oorlog wil , maar uw Islambombama dobber neger wil zo graag ,

   MOGEN DEZE MENSEN EEN EIGEN MENING HEBBEN EN DIE MOGEN IN IEDER GEVAL ZIE DE KRIM , EEN REFERENDUM HOUDEN !!

   kan je jaloers op zijn ,

   en ze zijn ook blij met een leider die klaar staat dag en nacht voor zijn eigen volk

   en er zelfs voor wil sterven !!

   GR. BOB

   Like

   • Maria zegt:

    schitterend weerwoord 🙂

    Like

   • bobzelf zegt:

    JA, MAKKIE
    IK BELDE EFFE MET VLADS op zijn prive nummer

    en die zei dat ik het zo wel kon zeggen ,

    dus ik wordt niet op de brug voor het kremlin neergeschoten !!

    pfffffft , blij toe

    kussie x x x x

    Like

   • Maria zegt:

    @Bob

    ik zie dat de opper Russen hater zich niet meer kan houden…
    Whahahahaha wat gaat die exploderen wanneer effectief uitkomt wie MH17 uit de lucht knalde.
    De Goden willen niet mee hé voor hun haat en oorlogje.
    In VS hebben ze meer dan door dat Putin niets met de aanslag had te maken, ah neen het waren tjetjenen…

    Dit al gelezen ??? Nog even geduld aub de waarheid is onderweg!
    Ik verzuip in het werk volg enkel nog Putin berichten van EJ hier.

    http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/03/Sluitend-bewijs-dat-vlucht-MH17-werd-neergeschoten-door-Oekraense-jager

    Like

   • Scheerzeep NU zegt:

    Ik begrijp dat je boos bent Bob.
    Vrijheid verwarren met politiek schept inderdaad geen duidelijkheid. Om het even links of rechts ’t is lood om oud ijzer. Vrijheid is duur als je in goedkope politieke praatjes gelooft.

    In de rechtstaat zijn rechten garanties tegen te veel overheidsbemoeienis. De persoon bevindt zich tegenover (los van) de staat en in de staat (meewerken aan de opbouw en het kritisch volgen).

    Tegenover de staat heeft de persoon de volgende rechten:
    – gelijkheid voor de wet; non-discriminatie
    – recht op vrijheid van; persoon, beweging, pivacy, keuze van onderwijs, godsdienst en levenovertuiging en geweten
    – recht op onaantastbaarheid van lichaam

    In de staat heeft de persoon de volgende rechten:
    – recht op vrijheid van meningsuiting; drukpers
    – actief en passief kiesrecht
    – recht op betoging
    – recht op petitie
    – recht op vereniging en vergadering

    Deze genoemde rechten heeft een toerist eveneens, behalve actief en passief kiesrecht.
    Gelijkheid voor de wet wordt wel uitgelegd als “we mogen niet discrimineren”. Discrimineren doen we desondanks toch wel. Het is eerder een restrictie naar de overheid dan naar de burger. Daarom ook logisch artikel 1 van de Grondwet.

    Dat die propagandistische Rus dit “hypocriete” vrijheid en “verrotte” democratie noemt noemt vind ik absurd. Hij stelt slechts dat hij “andere interesses” heeft en geeft een militaristisch alternatief waar in Oost-Europa de mensen nog huiverig voor zijn. Alle bovengenoemde rechten veegt hij met zijn propagandistische intimidatie uit je geheugen en vervangt het door narcitische nationalistische euforie.
    En daarom moet hij maar illegaal de grens oversteken van Noord-Korea.

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ik begrijp waar u naar toe wilt , hoor ,daar niet van

    MAAR ALLES OVER DIE STAAT , waar u het over heeft ,

    waar is dat dan allemaal voor u en ons gebleven ??

    alles is weg, alles is naar de kloten geholpen !!

    Ik mag dagelijks de leugens in uw nederlandse kranten lezen !!

    ze liegen dat ze barsten al 18 maanden

    OVER UKRAINE, OVER RUSLAND, OVER DE mh-17

    IK ZIE EN ZAG HET HIER ONDER MIJN EIGEN OGEN GEBEUREN !!

    vanaf de volgens de EU , vredelievende oppositie !!

    de geweren , schoten en molotov cocktails vlogen om je oren

    hier godgloeiende , gloeiende voor de deur !!!

    dus dan krijgen we een fillempie te zien over iemand in Rusland

    en die man / vrouw is dus schijnbaar gewoon gelukkig ???

    dus net als in Ukraine straatarm waarschijnlijk ,

    maar ook ik zie hier honderden gelukkige mensen ,

    die praten met elkaar, en feesies vieren hele dagen

    en dat mag niet, want als je geen buurvrouw hebt die 6 maanden dood in het huis naast je ligt, ,

    DAT IS NIET MEER VSAN DEZE TIJD,

    DAT DOE JE NIET EEN BIERTJE MET DE BUURMAN , EN ALLE MOEDERS EN OMA’S ‘S AVONDS MET DE KLEINKINDEREN IN DE SPEELTUIN !!

    DUS DIE MAN HOEFT DIE GEKNUTSELDE usa waarheden allemaal niet, ??
    dat mag dan niet van ons, want hij weigert te luisteren

    naar onze leiders ??

    Obama, van baalen verhofstadt , rutte, von rompuy, baroso, juncker

    zijn jullie dan daar in mijn eens zo mooie landje, helemaal suf gewiegd ??
    of lam geslagen
    of nog erger , hebben jullie de moed om te leven soms opgegeven ??

    over 15 jaar, slaan ze uw kop eraf. en u vindt het goed,

    nou Putin dus niet, , uw 135 landverraders geven uw landje gewoon weg ,

    en u moet u muil houden, en U doet het nog ook ,

    Nou de russen, dat trotse volk dus niet,

    Ik zou graag willen ruilen hoor, een leider als Putin heerlijk

    weet je waar je aan toe bent , en obama afzeiken , nou schitterend man !!

    ga eens een uurtje op de computer naar persconferenties van Putin kijken .

    dus even goede vrienden , hoor,

    maar U, en uw kinderen en kleinkinderen gaan helemaal naar de kloten !!

    hun hele toekomst van ook mijn kleinkinderen is foetsie
    moedwillig naar de kloten geholpen !!!

    terug naar 1930 met de pet in je hand smeken om een baantje voor een aalmoes !!

    de Russen hebben zich daar aan ontworsteld ,

    en wij u en uw familie met kinderen en kleinkinderen gaan er weer naartoe !!

    en U staat er glimlachend bij te kijken ??

    HET ZAL NET ALS ALTIJD WEL MET EEN SISSER AFLOPEN !!!

    want de staat ??

    de staat heeft bij hoofde van bea Bilderberg, bij het tekenen van Olie voor Islam
    nederland in opdracht van de Bilderberg boys weggegeven

    dus nog maar gauw een vlaggetje , oranje graag aanschaffen , en vroeg langs de kant om een glimp op te vangen !!

    ALS IK U WAS ZOU IK ER NIET OPREKENEN !!!

    ik zal vor u bidden , dat uw ogen snel open gaan .

    ik denk persoonlijk dat het al 5 OVERRRRRRR 12 is !!

    GR. BOB

    Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Tja, wat moet ik ermee? Laat de Russen zelf hun zaken regelen in Rusland. De ellende is, dat ieder land de neiging heeft zich te bemoeien met een ander land; c.q. volk. En daar zijn heel veel oorlogen door ontstaan.

  Like

 10. Jaantje zegt:

  Nou aan de reacties hier te zien lijkt het erop dat men in de nationalistische wiek is geschoten.
  Plotsklaps leven we hier weer in een voorbeeldige democratie.
  En dat referendum toen ach nou ja geef ze ongelijk wie luistert er nu naar zo een makkelijk te manipuleren dom volk.

  Like

  • bobzelf zegt:

   kussie x x x x x x en dikke vette hug

   x x x x x x x

   bob

   Like

   • Maria zegt:

    Je bent klaarwakker Jaantje, als een ander volk niet wilt plooien naar het westen krijg je van die commentaren hé zoals hier…
    Zij verdedigen hun land, cultuur, religie al hun hebben en houden, hier doet niemand niets!
    Gans Rusland denkt zo over het westen!
    Zij willen een islam vrij continent niet zoals hier dat het een islam continent geworden is.
    Als je dat land gewoon met rust laat heb je er geen problemen mee, maar dat is net het probleem ze willen het niet met rust laten, nee ze willen het domineren, breken.en ondertussen breken ze zichzelf.

    xxxx

    Like

   • bobzelf zegt:

    ik zag dat , jij , ikke , igor c.s. op de site niet meer bij onze naam aangesproken worden , maar met ”Ze ” , de Putin aanbidders “”
    die hun waardering zo hard doordrukken, dat ze haast een hekel kregen daarom ,
    omdat , we vertellen wat we weten over de situatie in Ukraine en Rusland !!

    HET ZOU VERBODEN MOETEN WORDEN , OP EEN DISCUSSIE SITE !!

    OOK GIJ BRUTUS !!!! vuile Putin fan , hoe durf je ,whahahahahaha

    ik dacht al waar blijf je nou , ??

    nog effe Stalin en putin gebeld, ??

    dat we bij bert op de site zitten ??

    kus en huggie

    Vladimir Bobski x x x x

    Like

   • Igor zegt:

    M’n vrouw is weer in Oekraïne Bob, heb ze zaterdag op Schiphol afgeleverd. Ik krijg nu weer van haar informatie en ik geef haar informatie terug. En ja, wij zijn de “ze”.
    Ik heb trouwens van die Rusland hater Jan nooit antwoord op mijn vragen gehad, het enige wat hij doet is dat hij te pas en te onpas(dat meer) nonsens over de Russen, Oekraïners, blijft rondstrooien, dus ik heb 1 ding nu geleerd en dat is dat ik die achterlijke idioterie van hem niet eens meer lees en er zeker geen commentaar op zal leveren.
    Dit soort no-no’s denkt alles van de OostEuropeanen te weten, terwijl ze er de ballen van weten. Iets van stuurlui en wal en zo.
    Hetzelfde soort betweters als indertijd met Rhodesië en ZuidAfrika, vandaar dat het daar nu zo een rotzooitje is. Vergelijkbaar met de USA Arabische lente brengers.
    Do Svidanja Bob, Maria

    Igor & Ludmila

    Like

   • bobzelf zegt:

    dikke hug en kus voor je meissie x x x x

    gr. bob

    Like

   • Maria zegt:

    @Igor en Bob

    ik ben liever ZE dan HUN!
    godzijdank dat mijn genenpoel mijne DNA van ginder is, wij vechten tot de dood iets wat ze hier niet kennen.
    Nee hier als bangerikken en lafaarden alles afgeven inleveren en grote bek opzetten dat is al wat hun kunnen, HAAT HAAT HAAT ten toon stellen met een grote bek!
    Ik heb zulke Russenhaat islamietenhaat nog nooit gezien tegen de islamieten hier en dat terwijl de Russen Europa niet overspoelen niet domineren en Rusland zich geen bal moeit met het westen!
    Nee met de islam heult men hier samen en het is allemaal Putin zijn schuld!
    Man wat gaat dat ontploffen in het westen haar smoelwerk!
    Zonder Putin is het westen ten dode opgeschreven tegen de islam, vergeten ze wel hé in hun blinde haat.

    Je zal wel blij zijn als je vrouwtje terug is hé Igor 🙂
    Sterkte aan haar daar

    xxxx

    Like

 11. lucky bee zegt:

  Overlaat Russland aan de Russen.

  Like

 12. Benesha zegt:

  Professioneel gemaakt. Niet zomaar iets wat een doorsnee blogger kan. Zou mij weeral niet verwonderen dat dit een tool is van de vijfde kolonne, gefinancieerd met ons belastinggeld, om Rusland nog meer te isoleren en in discrediet te brengen.

  Like

 13. Vederso zegt:

  Huntington stelt dat in de 21e eeuw conflicten vooral tussen culturen in plaats van ideologieën zullen plaatsvinden. Huntington onderscheidt de volgende culturen:
  De westerse
  De oosters-orthodoxe
  De Afrikaanse cultuur
  De Islam
  De Chinese cultuur
  De Hindoestaanse
  De Latijns-Amerikaanse
  De Japanse cultuur
  Met dit onderscheid kan hij analyseren of bijvoorbeeld Griekenland thuishoort in de Europese Unie. Huntington concludeert van niet, want Griekenland heeft een oosters-orthodoxe cultuur. Een Westers land is of katholiek of protestants maar niet oosters-orthodox. Bulgarije, Roemenië en Turkije zouden dus geen succesvol lid van de Europese Unie kunnen zijn. Huntington stelt expliciet dat de westerse beschaving niet universeel is.

  Volgens de onderverdeling die Huntington hanteert, hoort Rusland cultureel niet bij het Westen. Toch kunnen deze beide blokken in de toekomst elkaar nog wel eens zeer nodig hebben.

  Like

 14. Vederso zegt:

  Op de één of andere manier wil WordPress mijn reactie niet accepteren. Ik vermoed dat het wil duidelijk maken dat ik eerst maar eens moet gaan nadenken WAAROM ik eigenlijk wil reageren.

  Like

 15. Jan zegt:

  Dat een aantal niet door heeft dat dit gehele betoog cynisch bedoeld is is bedroevend. Dat Putinisten en trollen als bob het geweldig vinden zegt veel over hun ontwikkeling. Dat zij niet doorhebben dat de agressor hier Rusland is en de blijvende achterlijkheid laat zien dat de Kremlinpropaganda haar werk goed heeft gedaan.
  Haal je schoolgeld dus terug als je niet door hebt dat dit niet serieus is bedoeld naar de bezette landen, het westen en koop het boek ‘Literaire Kunst’ van Lodewick (tweedehands nog verkrijgbaar) of ga naar deze site om je te laten bijspijkeren
  http://www.collegenet.nl/content/letterkunde/stijlfiguren/

  Like

  • bobzelf zegt:

   het woord Putin viel ergens ??????????????????????????????????????
   en
   GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP

   de berg onstuitbare stront , die niemand leest wordt weer uitgegoten

   tabletjes innemen , en vroeg naar bed, met je tuigje om natuurlijk

   dooeiiiiiiiiiiiii

   Like

  • bobzelf zegt:

   haal je schoolgeld terug ???
   Ik heb voor 1/2 nederland betaald mafkees !
   en lezen ???
   Ik heb alle Asterixen net uit
   dus voordat ik
   GUUS FLATERS weer ga lezen
   LUL IK EERST EFFE TEGEN EEN ANDERE MAFKETEL !!!

   WHAHAHAHAHA

   GR, ZWEISTEIN

   Like

 16. Jan zegt:

  ‘Zomaar’ een stadje in Rusland, Siberië, ontstaan omdat men de politieke gevangenen kwijt moest:
  On the cold: “All it takes to refrigerate your food is a basement — anything deeper than a foot or two and it’s a solid wall of ice.” “I just throw them down here after I kill them,” was how Simeon Goronov described the storage of the huge supply of hare and moose he amassed this summer.

  On suicides: “I am leaving this place forever,” wrote Pavel T. Shvetsov in an entirely understandable suicide note in 1801 that is on display at the museum, “without thoughts, without hope, without work, alone in the dark of night. The snow will cover my footsteps.” Mr. Gorokhov, the Mayor, said that he had no idea what “normal” suicide rates were for Arctic towns, but that a few people killed themselves each winter in Verkhoyansk. He said it as if it were a sensible thing to do.

  On housing: “Houses sometimes snap in two when the ice beneath them weakens and shifts a little.”
  This Tiny Town In Russia Is The Most Miserable Place In The World
  http://www.businessinsider.com/verkhoyansk-russia-most-miserable-place-2014-2?IR=T

  Rusland achter de Oeral stelt niets voor, is niet ontwikkeld zoals de VS. Waar je daar ook komt zijn de steden en dorpen ontwikkeld. Overigens geld voor China hetzelfde als Rusland. Alleen de kuststeden zijn ontwikkeld, de rest van China is simpelweg als in een derde wereldland.

  Like

  • Vederso zegt:

   De beschrijving van China is n.m.m. onjuist. China kent wel degelijk ontwikkelde grote steden in het “hinterland”. Het platteland is soms inderdaad “achtergebleven”.

   Like

   • bobzelf zegt:

    THEO MAASSEN ZEI HET AL ;

    achteraf is het mooi wonen !!

    welk platteland waar ook ter wereld is niet achtergebleven , dan ??

    en die ontwikkelede grote steden gaan dus allemaal naar de kloten ,

    nou mijn babouska heeft een volkstuin , heeft ook nog gestudeerd

    en die gaat nooit naar de kloten hoor,

    DIE WEET HOE TE OVERLEVEN MET NIKS !!!

    ga maar snel oefenen , hoe je in de winter eerdaags aan je vreten komt ,

    in hartje Rotterdam / den Haag etc . met de Islam op je lippen !!

    hebben de russen geen problemen mee hoor .

    gr. Stalin zelf , is dat gekloot nou afgelopen ???

    Like

   • Vederso zegt:

    @ bobzelf. Ik voel me niet aangesproken. Bekijk het verder maar met jouw Baboeschka.

    Like

   • bobzelf zegt:

    zal het doorgeven

    ze zal heel teleur gesteld zijn denk ik ??

    verder geen orders of vragen voor Bob van Pennings gehad , zo te zien ??

    mooi ,

    kan ik mijn koffie effe opdrinken

    Had ik trouwens ik ruik Poep geroepen ?? dat je zo maar binnen valt ??

    lange tenen misschien ??

    doeei weer

    Like

  • Nemesis zegt:

   Laat je nakijken. Dan moet je toch eens echt de verste uithoeken van het US platteland en vooral in de bergdorpjes gaan kijken. Dáár ben je beslist nog nooit geweest, anders zou je wel anders piepen. O en vergeet even niet in de Indianen reservaten te kijken, in de meesten is het pure ellende net als in de dorpjes achter de Oeral. En dan bedoel ik niet die, die als toeristen trekpleister op de kaart staan.

   En voor al die plekke die ik heb genoemd, geldt, geen stroom, telefoon, verwarming, gas, artsen, ziekenhuizen of gezondheidszorg (onbetaalbaar) of zelfs maar iets waar je levensmiddelen kunt kopen. Die mensen hebben geen OV en ook geen auto of misschien met z’n allen een aftands wrak wat van ellende uit elkaar valt.

   Hou toch eens op met dat VS verheerlijken en wees blij dat je hier kunt wonen, ben je in ieder geval beter af ondanks alles of je moest zwemmen in het geld.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Naar mijn bescheiden mening doet Jan evenmin aan VS verheerlijken als-ie aan Poetin verheerlijken doet.
    Lijkt hier toevallig even zó, maar doorgaans laat hij zich over de VS al even laatdunkend uit.
    Zal wel allergisch zijn voor Grootmachten in het algemeen. Lastig, omdat je daar in de praktijk amper onderuit komt.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dat is best mogelijk. want aan beide kanten van die zogenaamde Grootmachten is wel van alles heel verschrikkelijk mis.

    Like

   • bobzelf zegt:

    hij kan natuurlijk ook gewoon volledig geschift zijn en levengevaarlijk !!

    gr. bob

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ik kan ze alleen beoordelen aan hun daden, Persoonlijk ken ik ze niet. Dus weet niet hoe en of geschift of levensgevaarlijk.

    Like

   • Jan zegt:

    Er is nogal een verschil tussen toeristische trekpleister of economisch van betekenis. je hebt mensen die menen dat Vorkuta interessant is (zolang zij bij de kachel thuis zitten)

    Like

   • Nemesis zegt:

    Slaat als een tang op een varken. Maar weet je wat, ik geef je helemaal gelijk, jij ook weer gelukkig.

    Kachels? Wat zijn dat? Hebben we niet.

    Like

  • bobzelf zegt:

   interessant maar ga door , al wezen boute vandaag ??

   GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAP

   Like

  • Willie zegt:

   He , USA aanbidder , je schrijfwijze en ideen doen me denken aan een reaguurder destijds op Boiink , noemde zich oneindig klein , ben jij dat soms ?? of anders lopen er meerdere idioten rond die de zwarte obombya kont likken ???
   Hier nog wat leesvoer over je geliefde kloteland :En iedereen maar klagen over t flikken(?????) geweld daar
   http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9021:amerikaanse-politie-in-handen-megabedrijven&catid=10:buitenland&Itemid=23

   Like

 17. Jan zegt:

  Hallo!
  “Ik ben een Russische bezetter”. Hoe waar is deze zin en het gaat door tot de huidige dag: de Krim en oost-Oekraïne.

  “Ik bezette in het verleden Siberië.” Klopt. De bevolking werd onderdrukt en gedood en vervolgens werd Siberië in de steek gelaten. De triestheid is spreekwoordelijk tot de huidige dag. Men mag blij zijn dat Alaska in handen kwam van de VS en Hawaii aan de neus van de Russen voorbij ging. Russen ging en gaat het om Lebensraum en parasiteren, immers dit is eigenschap van het marxisme.

  “Ik bezette eens Siberië, nu producert het olie, gas aluminium en producten die nodig zijn…er zijn kleuterscholen en ziekenhuizen. Vrouwen worden niet meer voor pelzen verkocht.”

  In de kleuterscholen warden de kinderen geïndoctrineerd met marxistische propaganda en geleerd het westen te haten. De ziekenhuizen moochten de naam van ziekenhuis niet hebben, net zomin als de zogenaamde psychiatrische inrichten, bedoeld om tegenstanders van het regime te vernietigen. Dit een ziekenhuis noemen is zoveel als de gulag verkopen als werkgelegeheidsprojecten.
  Vrouwen werkten in de sovjet unie omdat het nodig was te overleven, met vrouwengelijkheid had het niets te maken.
  Siberië, voorbeeld Novokuznetsk: economisch een ruïne, heroïneverslaving heeft epidemische vormen aangenomen. Rusland consumeert 21% van de wereldheroïne die via Kazachstan uit Afghanistan naar binnen gesmokkeld wordt. Aantal verslaafden in geheel Rusland is ruim 2 miljoen. Oorzaak is de ronduit belabberde instelling van de Russische maatschappij, die er niet op gericht is de veslaafden te helpen maar om hen te bestraffen. Wie hulp zoekt verdwijnt direct in de gevangenis en heeft een strafblad wat weer gevolgen heeft voor integratie in de maatschappij. Alternatieve therapie wordt vrijwel afgewezen. Naalden wordt hergebruikt met als oorzaak dat hepatitis C, HIV en aids epidemische vormen hebben aangenomen. Ruim 1 miljoen lijden aan HIV die nu voornamelijk via seks verspreid wordt. Sterfgevallen per jaar: ruim 30.000 en het aantal is stijgende.

  Een geval apart is de drug genaamd krokodil, een mengsel van petroleum, verfverdunner, zoutzuur, jodium en rode fosfor met als gevolg dat de verslaafde van binnenuit volledig wegrot, inclusief de hersenen die worden aangetast en sterft als een zombie. Hoe verder in de poolcirkel hoe meer verslaafden en hoe minder wordt gewerkt.

  1/3 van de Russische bevolking woont in gebieden waar het ’s winters tussen -15 en -45 is en woont in miserabel gebouwde huizen met stadsverwarming die niet goed werkt of de helft van de tijd helemaal niet en waaraan niets wordt gedaan omdat de kleptocraten waaronder Putin het geld naar eigen bankrekeningen wegsluizen. De bevolking werkt nauwelijks en als zij ergens werken is zijn het zwaar gesubsidieerde bedrijven. Ook voedsel wordt gesubsidieerd.

  Economisch is alleen het gebied ten noord-westen van de Oeral interessant, hoewel het miserabel gesteld is. De rest van Rusland is slechts leeg gebied en de ontvolking gaat in hoog tempo door. Vergeleken met de VS is de economische productie van Rusland een armzalige 12,7% en dan moet men bedenken dat de huidige problemen in de VS veroorzaakt worden door de socialistisch kliek in Washington die dezelfde instelling heeft als die in het Kremlin. De werkeloosheid in de VS momenteel is bijna 1/3 van de bevolking en dit zegt dus veel over de productiviteit van Rusland die ronduit bedroevend is en direct aangeeft waarom de economische situatie in Rusland belabberd is.

  De huidige economische situatie van Rusland is geheel te wijten aan de maffiakliek in het Kremlin, ofwel aan de leider er van Putin. Groei 2015: 0%, voorspelling 2016: 0,1%, afname waarde Roebel: 8% binnen 1 week, inflatie 9%, totale waardevermindering 40%. Oorzaak: goedkopere olie, sancties en oorlog in Oekraïne die de kas €10.000 per dag kost. Tevens laat dit zien hoe eenzijdig de economie is ontwikkeld en dat zonder olie of gas Rusland op het economisch niveau zou liggen van welk derde wereldland in Afrika dan ook. Vergelijk dit met de economische activiteiten van Duitsland en Israël. Vandaar dat Rusland er alles aan gelegen ligt dat de pijplijn tussen Canada en de VS zo lang mogelijk wordt geblokkeerd, dat fracking stil komt te liggen en de EU staten tegen elkaar worden uitgespeeld. Zelfs een land als Moldavië dat slechts handel wil drijven met de EU wordt economisch door Putin en zijn kliek geterroriseerd dmv sancties.
  Zag men in het verleden dat de tsaren zich niet interesseerden voor de ontwikkeling van het land, ook de huidige kliek interesseert het feitelijk niets omdat niets met het geld wordt gedaan, behalve gestolen door de kleptocraten.
  De annexatie van de Krim mag dan wel een politiek succes zijn, de economie gaat echter in sneltreinvaart achteruit en zal alleen maar toenemen met als gevolg dat uiteindelijk Putin’s populariteit drastisch zal afnemen.

  Wat men de kleptocraten nu ziet doen is huizen kopen in Londen, Belgravia, Knightsbridge, Mayfair and Regents Park en huizen van 100 miljoen pond zijn geen uitzondering. Feitelijk komt vastgoed in handen van de Russische maffia waartoe ook Putin behoort en iedereen weet nog dat zij ook hun geld op Cyprus hadden geparkeerd.

  Economisch is Rusland vergeleken met Duitsland een Klein Duimpje en kan nog niet in de schaduw van dit land staan.
  Foto van het economische leven in Siberië, Novokuznetsk na de val van de Muur:

  Novokuznetsk:

  Tula:

  Zomaar een Russisch ziekenhuis:


  Afdeling tuberculose, Kiev, met dank aan de Russen/sovjets:

  Alles gratis, maar het niveau was er dan ook naar. Zelf eten meenemen en verband en medicijnen en geld om artsen om te kopen.

  Kommunalkas, zij bestaan nog steeds nog. Uilenstede is er vergeleken bij een Hilton.

  https://russianreport.files.wordpress.com/2009/10/apt-communal-kitchen.jpg?w=696&h=464 Moskou, Golyanovo district

  Met dank aan de Russen, sovjet unie: Troeshina in Kiev:

  http://www.vox.com/2014/11/10/7175641/putin-russia-ruble-economy http://www.lrb.co.uk/v26/n13/james-meek/reasons-to-be-miserable http://content.time.com/time/world/article/0,8599,2078355,00.html http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-finally-admits-to-its-hidden-heroin-epidemic-1642103.html

  Pelshandel had desastreuze gevolgen voor het voortbestaan van de dieren die gewild ware nom hun pelzen. Voor Russen was gewin belangrijk en niet dat vrouwen ‘verhandeld’ werden, zoals de bezetter zegt. Russen slachtten de stammen in Siberië genadeloos af zoals Putin dit liet doen in Tsjetsjenië. Zelfd de eigen bevolking wordt niet ontzien, zoals in Nord Ost, toen nagenoeg iedereen werd vergast of dood geschoten. Beslan zou later nog eens laten zien hoe Russische soldaten over Russische levens denken.
  De Russen kenden zelf een vorm van slavernij in geheel Rusland, de horigheid, ook bekend uit de Russische literatuur.

  Like

  • Willie zegt:

   ”In de kleuterscholen warden de kinderen geïndoctrineerd met marxistische propaganda en geleerd het westen te haten”
   En in onze scholen ,ook de Us , worden onze kinderen gebrainwashed tot zombies en moslim gatlikkers ,onze eigen cultuur afbrekende,is dat beter dan ????

   Like

  • bobzelf zegt:

   gaaaaaaaaaaaaaaaaap

   nog meer nieuws uit 1849 misschien ???

   gooi alle registers open, er moet ook nog wat het net op uit 1908

   de teringlijers , die stalinisten

   hebbie zelf ook dat spul gebruikt ??

   dat krokodil drankje ????

   zo te lezen zijn je hersenen aardig aangetast !!

   mocht je weer een dagie, computerverlof ??

   met begeleiding natuurlijk !!

   zet hem op , nog wat uit 1759 ??

   ram het net maar op , en het zit er weer op voor vandaag

   neem je tabletje in

   gr. vladimir

   Like

  • Benesha zegt:

   Zelden zo een leugens en desinfo gelezen als dit hier. Waarschijnlijk nog nooit in Rusland geweest die Jan. In ieder geval bewijst deze man niks van Rusland af te weten. En als je het dan over geschiedenis hebt, misschien dan ook vermelden wat jouw vriendjes in Amerika gedaan hebben 200-250 jaar geleden. Vraag het even aan de overblijvende indianen in de reservaten. En by the way, vraag het ook even terloops aan de Serviërs, Libiërs, Irakezen, Afghanen wat ze van jouw leuke vrienden vinden. Recente geschiedenis. Misschien ook aan de Oekraiëners want deze zijn de nieuwste verovering van corporate DC. Zoals altijd met veel collateral damage slachtoffers tot gevolg. Geen Neocon die erom maalt.

   Like

  • Scheerzeep NU zegt:

   Nederland heeft zich na 1945 van een achterlijke boerenbedrijf ontwikkelt tot voedsel exporteur nr.2 van de wereld. Dit zijn geen staatsbedrijven maar private ondernemingen en gezinsbedrijven die hun kennis hebben vermeerderd en in staat zijn tot modernisering en innovatie.
   De haven van Rotterdam is nr.1 tot 3 in de wereld.
   De Russen weten niet eens waar wij liggen op de wereldkaart. Zij eten onze kaas en hun salade komt uit Nederland.
   Zij hebben hun bevolking niet tot ontwikkeling laten komen maar voeden ze met een achterlijk narcistisch nationalistisch superioriteitsgevoel dat door teveel vodka een dubbele bodem krijgt.

   Like

  • bobzelf zegt:

   ik vind die foto”s wel mooi Jan
   het leuke is loop effe door rotterdam =zuid / west / oost zeker noord niet vergeten whahaha
   schiedam , den haag, antwerpen , etc

   whahahahahahahahahaha

   je zet foto’s op deze site hoe nederland er nu al uitziet
   maar ja,
   Je wordt niet af en toe , met zo’n dwangbuis in het rond gereden ??
   begrijp ik ??
   ja en met zo’n rollator is geen doen met je armen op je rug , TOCH ???

   veel plezier vandaag weer

   gr. bobski

   Like

  • Jaantje zegt:

   De getoonde foto’s dateren uit het boycot tijdperk.
   Schande dat terwijl wij aan de wederopbouw werkten we 1 van onze bevrijders zo in de steek hebben gelaten en verloochend.
   Als de Russen destijds waren gestopt aan de Russische grens met Hitler terugdringen hoe had het dan verlopen met die heroïsche strijd van het duurbetaalde huurleger van de Yank?
   Rusland kreeg een boycot als dank en zie het resultaat.
   Gaat jaren duren voor dat land weer in onderhoudenstaat verkeerd.
   3x schande van en voor Europa.
   Je zou je moeten voorstellen dat de EU er allemaal arme lidstaten bij krijgt na een vette oorlog en vervolgens geboycot word.
   Een werelddeel in puin en geboycot…..man man man dat is misdadig!.

   Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, een fatsoenlijk antwoord zult U nooit krijgen ,
    HET WAREN TENSLOTTE MAAR EEN 25.000.000 RUSSISCHE SLACHTOFFERS !
    DUS DE USA ZIJN ONZE BEVRIJDERS !!
    ja soms wordt de geschiedenis een beetje herschreven !!
    maar dank voor de steun
    de emmers anti – russsische bagger /stront van Jan zulen uiteraard
    na het woord Rusland, en stoppen aan de grens
    ogenblikkelijk binnen enkele ogenblikken over u uitgestort worden ,
    uiteraard met een kleine toegift, van HIJ , DE GROTE PENNINGS,

    DIKKE KUS BOB

    Like

 18. Jan zegt:

  “Ik bezette de Baltische staten en bouwde fabrieken en krachtcentrales. De Baltische staten produceerden vroeger (lees: onder het Sovjetbewind) radiospullen van uitmuntende kwaliteit en geweldige auto’s, bekende parfums en medische zalven. Nu verkopen zij vis en de bevolking maakt de wc’s in Europa schoon”

  Dat dit natuurlijk, zoals het gehele stuk, slechts cynisch is bedoeld om de desastreuze Sovjetbezetting aan de kaak te stellen ontgaat dus blijkbaar een aantal.
  Soviet occupation of the Baltic states (1940)
  http://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_occupation_of_the_Baltic_states_(1940)
  De Baltische staten waren al in de Middeleeuwen een groot economisch succes, net zoals Israël dat nu is en daarom interessant voor de stalinisten die de landen ten gronde richtten. Duitsland werd door de Russen leeggeplunderd na WOII, Stalin probeerde Polen al in 1920 te veroveren, maar werd er weer uit gesmeten. Hoe het gehele oostblok er economisch bijlag na de van van de Muur mag bekend zijn. Zoveel dus over de economische vooruitgang die slechts voor een kleine, kleptocratische bovenlaag was ten koste van de Russische bevolking, iets dat tot de dag van vandaag doorgaat.
  http://www.baltic21.org/economy/economy.html

  “Ik viel Centraal Azië binnen. In kale steppes bouwde ik kanalen, fabrieken, ruimtevaartstations en stadiums.”
  Precies, ‘op kale steppes’ wat dus zinloos is en nooit iets zou worden.
  Het Witte Zeekanaal bestaat feitelijk niet meer, was een waardeloos project en de oevers werden verstevigd met de duizenden doden die het kostte. Nu gebruikt door lokale bewoners om er in te zwemmen en voor toeristische tochten. Economische waarde: nul.

  Dat 74 kosmonauten levend verbrandden hoorde men pas na de val van de Muur, voorheen was alles een succes.
  Russia marks 50 years since horrific space launch disaster
  http://phys.org/news/2010-10-russia-years-space-disaster.html

  Het huidige Sotsji is al aan het verrotten en vervallen tot een ruïne en werd bovendien gebouwd met veel maffiageld waarin Putin een aanzienlijk aandeel had.
  http://happyplace.someecards.com/sochi-olympics/14-images-that-sum-up-why-the-sochi-olympics-are-already-a-disaster/
  Sochi Games ‘nothing but a monstrous scam
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/10581829/Sochi-Olympics-Nothing-but-a-monstrous-scam-says-Kremlin-critic.html

  Ruimtevaart dient uiteindelijk voor stimulering van de economie zoals in de VS, in Rusland bleef het voornamelijk niets anders dan een prestigeobject. Momenteel is het dusdanig slecht dat herhaaldelijk de raketten verbranden tijdens de lancering, dit vanwege de verouderde motoren.
  Orbital Sciences to Stop Using Suspect Russian Rocket Engine After Explosion
  http://www.space.com/27669-orbital-sciences-rocket-explosion-soviet-engines.html

  De ziekenhuizen in Rusland hebben tot de dag van vandaag niet het niveau van het westen en die in Siberië mogen niet eens ziekenhuizen worden genoemd en al helemaal niet ten tijde van de sovjet unie. Iedereen weet wat in de zogenaamde psychiatrische inrichtingen gebeurde.

  A 1989 survey found that 20% of Russian hospitals did not have piped hot water and 3% did not even have piped cold water. 17% lacked adequate sanitation facilities. Every seventh hospital and polyclinic needed basic reconstruction. Five years after the reforms described below per capita spending on health care was still a meagre US$158 per year (about 8 times less than the average European social models in Spain, the UK and Finland, and 26 times that of the U.S. which spent US$4,187 at that time).
  http://en.wikipedia.org/wiki/Healthcare_in_Russia

  Een ‘normaal’ sovjet ziekenhuis van 1991, waarover ‘de bezetter’ opschept en prijst:

  Like

  • bobzelf zegt:

   nou nog effe de middeleeuwen, ja, zie ik ook staan
   en het meest recente 1989

   dus

   Gaaaaaaaaap en sluiten maar weer

   Like

  • bobzelf zegt:

   vraag effe aan de USA , wie hun satelieten weg brengt !!

   dat is te recent, daar moet je niet mee aankomen ,

   ouwe teringzooi van vroeger , dat willen we zien jantje ,

   zet hem op je hebt nog wel wat bagger liggen, zet hem op !!

   zal morgen weer eens kijken ,

   mocht je weer een uurtje luchten trouwens ??

   tidje gemist , weer stout geweest ??

   dooeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bobbert

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Hi Bob! Crisis Oekraïne: Amerikaanse generaal roept op zoveel mogelijk Russen te doden. Tsa wanneer dat werkelijkheid wordt dan komen de Yankees van een behoorlijke koude kermis thuis, ehh ik bedoel in bodybags….

    Amerikaanse staatssecretaris Victoria Nuland: Putin is staatsvijand nummer 1, VS moet in actie komen – EU wil eigen leger tegen Rusland
    Staatssecretaris Victoria ‘fuck the EU’ Nuland, hier met Oekraïense militairen, vindt dat Amerika snel actie moet ondernemen tegen ‘staatsvijand nummer 1 Vladimir Putin’.

    De schaamteloze oorlogshitserij uit Washington begint hoe langer hoe meer krankzinnige vormen aan te nemen. Neem nu generaal Bob Scales, militair analist bij de zender Fox News. Hij vindt dat Amerika het regime in Kiev moet helpen om zoveel mogelijk Russen ‘die zich in Oekraïne hebben verschanst’ om te brengen. Wie twijfelt er nog dat de Amerikanen uit zijn op oorlog met Rusland?

    Gisteren vroeg Fox presentator Lou Dobbs wat voor gevolgen de stationering van 3000 Amerikaanse soldaten in Oekraïne zal hebben. Scales’ antwoord: ‘Ik denk helemaal niet. In de Oekraïne is alles al beslist. De enige weg voor de VS om invloed in de regio uit te oefenen en een omwenteling te veroorzaken is te beginnen met het doden van de Russen.’

    De generaal pleitte ervoor om in Oekraïne ‘zoveel Russen te doden, dat zelfs de Putin-media niet kunnen verbergen als deze in lijkenzakken terugkeren.’ Scales beweerde dat er 12.000 Russische soldaten in Oekraïne actief zijn.

    Valse berichten over Russische troepen in Oekraïne

    Sinds de door de VS georkestreerde staatsgreep in Kiev in februari 2014 zijn er voortdurend berichten geweest over een Russische inval of zelfs complete invasie in Oekraïne. Tot nu toe bleek dit pure propaganda te zijn. Zoals we al vaker schreven hebben onafhankelijke organisaties zoals de OVSE en het Rode Kruis ook recent nog bevestigd dat er in werkelijkheid niet één Russische soldaat in Oekraïne te vinden is. Dit werd eind januari nog eens bevestigd door de Oekraïense stafchef van Defensie. (1)

    Ook de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier erkende vorige week dat hij van de VS en de NAVO ‘valse informatie’ over de aanwezigheid van Russische troepen in Oekraïne heeft gekregen.

    Desondanks beweert de NAVO zonder ook maar een flintertje bewijs te overleggen dat Rusland wapens levert aan de separatisten en met tanks aanwezig is in het land. NAVO-secretaris generaal Jens Stoltenberg eist dat het Kremlin daarmee stopt, zijn militairen en materieel uit het gebied terugtrekt en de afspraken van Minsk respecteert. (2)

    ‘Putin staatsvijand nummer 1’

    De Amerikaanse staatssecretaris voor Europa en Eurazië, Victoria ‘fuck the EU’ Nuland, vindt dat er zo snel mogelijk maatregelen tegen Putin moeten worden genomen, die ze zelfs als ‘staatsvijand nummer 1’ beschouwt. De VS moet volgens haar zijn ‘leidersrol’ in Europa oppakken en voorkomen dat Putin ‘de politieke en economische controle krijgt over de landen van de voormalige Sovjet Unie’. (3) Ook zij beweerde dat Rusland de afgelopen dagen opnieuw tanks en ander militair materieel naar het oosten van Oekraïne heeft gestuurd.

    Nuland is van plan om naar EU-lidstaten Griekenland en Cyprus te reizen, omdat die tegen hardere sancties tegen Rusland zijn. Ze wil deze landen weer ‘op de Amerikaanse lijn’ zien te krijgen. (4) Overigens is er ook in Italië en Frankrijk veel verzet tegen een nog hardere opstelling tegen Putin, niet in het minst omdat de Europese economie -in tegenstelling tot de Amerikaanse- veel schade ondervindt van de sancties.

    Europees leger vs. Russische kernwapens

    Afgelopen maandag stelde Jean-Claude Juncker, president van de Europese Commissie, voor om een Europees leger te vormen, zodat Rusland inziet dat ‘wij de Europese waarden willen verdedigen’. De NAVO is volgens hem niet voldoende, omdat niet alle EU-landen lid zijn van het trans-Atlantische bondgenootschap.

    De vicevoorzitter van de partij Verenigd Rusland, Frants Klintsevich, beschouwt de eventuele vorming van een Europees leger als een nieuwe provocatie. ‘Maar in het nucleaire tijdperk zorgen nieuwe legers niet voor extra veiligheid,’ wees hij impliciet naar het enorme aantal kernwapens dat Rusland heeft (ca. 11.000). (5)>>>>> Xander

    Like

  • Jan zegt:

   “Wij begonnen met de bouw van ruimteraketten en vliegtuigen, ontwikkelden hun industrie, verbouwden graan en katoen voor het gehele land.”
   Rusland kon niet in eigen behoefte voorzien en dus werden zij door de VS geholpen om hongersnood te voorkomen.

   De katoenteelt was een ramp want Kazachstan verdorde en het Aralmeer droogde op omdat er water werd onttrokken aan de Amu Darya en Syr Darya. Het huidige gebied is een ecologische en economische ramp:
   Het voormalige meer:

   http://en.wikipedia.org/wiki/Aral_Sea
   Gevolg: verzilting van het gebied, zandstormen en enorme toename van longzieken en tuberculose bij de lokale bevolking die niet wordt geholpen, terwijl de ‘bezetter’ toch zo begaan is met het lot van de lokale bevolking.
   Overigens werd op grote schaal katoen geteeld in geannexeerd landen en niet in Rusland zelf, iets wat de propagandist/bezetter dan ook weglaat.

   De huidige agressie naar Kazachstan toe door Putin heeft te maken met de olievondsten. Wat weer het parasitaire karakter van Rusland en het communisme laat zien.
   “Ik werd verzocht het gebied te verlaten” is dus ver bezijden de waarheid.
   “Nu zijn er Amerikaanse leningen”
   Kazachstan krijgt geld voor zijn ontwikkeling uit de gehele wereld, ook van Japan.
   “Nu wordt er marihuana geteeld”. Groeide er al in het wild en is volledig in handen van de Russische maffia die ook in de VS zijn klauwen er in heeft. Pot en ketel.
   “Menig bewoner werkt nu in het land van de bezetter”
   Onzin, want sinds de olie-industrie tot ontwikkeling komt is er werk genoeg, de bezetter is wederom de Rus.

   Like

   • Jan zegt:

    Rest van het IRONISCH bedoelde betoog:

    “Ik bezette de Oekraïne”
    Klopt en moordde miljoenen Oekraïners uit, ruïneerde het land dmv corruptie en vervolgens durven de Putinisten Poroschenko de schuld geven die slechts een van de velen was, terwijl de oorzaak het communisme was en is.
    “Ik bouwde vliegtuigmotoren, schepen, tanks en auto’s”
    Oorlogsmaterieel kost geld, levert niets op, helpt een land economisch geen meter vooruit. De kwaliteit van Russische auto’s was en is tot op de dag van vandaag te vergelijken met een wrak, vandaar dat Putin in Duitse auto’s rijdt en deze massal werden gestolen na de val van de Muur. Zoveel dus over de kwaliteit. De gehele auto-industrie van Tsjechië werd gesaneerd, geholpen door VW.
    “Zij bouwen niets nieuws, behalve eindeloze ‘Maidans’ (dus revoluties) en dictaturen”
    Er was 1 Maidan en alle dictaturen waren sovjetdidctaturen.

    “Ja, ik ben een bezetter en ben moe om mijn excuses hiervoor aan te bieden. Ik ben een bezetter omdat ik het geboorterecht heb, een agressor en bloeddorstig monster. Wees dus bang”
    “Ik leed onder de wreedheden van de Poolse invasoren gedurende I suffered the atrocities of the Polish invaders during the de Tijd der Troebelen (http://nl.wikipedia.org/wiki/Tijd_der_Troebelen), maar hoe eindigde deze interventie? Ik brandde Moskou plat, zodat Napoleon het niet in handen zou krijgen. Maar hoe liep het met Napoleon af? “
    ….

    Begrijp aub dat ik jullie hypocriete ‘vrijheid’ niet nodig heb. Ik heb jullie verrotte ‘ democratie’ niet nodig. Alles wat jullie westerse warden noemen is vreemd voor mij.”
    Rusland beschouwt zich als Europees, westers land en heeft tientallen verdragen met de EU en de VS afgesloten voor samenwerking, alleen wil de dictator van het Kremlin dat het eenrichtingverkeer is en doorgaan met het leegplunderen van Rusland ten koste van de bevolking.
    Overigens is Rusland lid van de VN en heeft daarmee dus in het verleden al alle democratische westerse waarden ondertekend waaraan het een hekel heeft volgens ‘de bezetter. Wie de ironie dus niet inziet van de zin moet beter leren lezen en luisteren’.
    “Ik heb andere interesses. Ik waarschuw voor de laatste maal beleeft, maak met mij geen trammelant! Ik breng vrede, hou van vrede en ik weet beter dan wie dan ook hoe ik moet vechten”

    Alleen leeghoofden geloven in Putin en zijn maffia.

    Om te beweren dat de Russen ons economisch, maatschappelijk en cultureel vooruit hebben geholpen is net zoiets om te beweren dat de Grieken en Romeinen niets voor het westen deden.

    En bobbie maar menen dat niemand Russisch kan verstaan. Pech gehad, putinist.

    Like

   • bobzelf zegt:

    HELEMAAL TOPPIE HOOR JAN , goed uitgedokterd zou ik zo maar zeggen

    dus alleen de leeghoofden geloven in putin en zijn maffia ????

    dus 145 miljoen russen
    en 25 miljoen russen in Ukraine ( wat ??? zijn er russen in ukraine ? nee toch )

    EN WAT INWONERS VAN DE VOLGENDE DWERGSTAATJES :

    Brazilie
    India
    China
    South Afrika
    Hongarije
    Greece
    Servie
    Cuba
    nou ja te veel om op te noemen , en

    misschien als je tabletjes uitgewerkt zijn en je mag onder begeleiding je tuigje uit
    en effe op internet de dagbladen effe doornemen

    kijk dan eens bij alle reacties :

    DDS
    A.D.
    Telegraaf
    Elsevier
    etc

    hoe de mensen schijnbaar ??? allen geheel leeghoofden ,

    OVER PUTIN EN ZIJN MAFFIA DENKEN IN NEDERLAND !!

    ALS JE HERSENS HAD, ZOU JE JE DOODSCHRIKKEN ,

    maar daar hoef je na al je reacties je niet druk om te maken

    voor b.v. een HERSENINFARCT

    WHAHAHAHAHAHAHA

    NEE, VOLLEDIG ONMOGELIJK

    GR. DE. KILDARE

    Like

   • bobzelf zegt:

    en russisch verstaan ???
    heeft niemand je vertelt dat de engelse vertaling er onder stond, ????

    whahahahahahahahahaha

    ben je dom dan, , whahahahahahahahahahaha

    effe stofzuigen

    laterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    Like

   • bobzelf zegt:

    hoe kan dat nou man, !!!
    die achtergebleven Russen met die oude raketten
    in dat failliete land ,
    hebben ze een nieuwe katapult dan ???
    volgens jan kan dat helemaal niet

    whahahahahahahaha

    goed bezig mijn jongen heel goed bezig whahahahahah

    Geliked door 1 persoon

  • Jaantje zegt:

   Als ik dit zo lees is het me onbegrijpelijk dat u zo een tegenstander bent van Poetin want juist hij heeft de corruptie en verrijking van de elite aan de kaak gesteld.
   maar zo een groot continent en zeker als je handelscontracten waar je op toelegt door Amerikaanse adviseurs in de maag kreeg gesplitst en vervolgens een in mijn ogen illegale transactie over hele delen van de toen nog Sjovet .
   Daar die contracten met opzet zij het medeweten in niet sobere toestand zijn getekend door die dronken lampzwans toen der tijd zou toch mogen verwachten dat er nu minimaal door de bevolking over gestemd kan worden zij het niet toen dan nu.
   Maar helaas wil men de uitkomst niet respecteren weer een schande van het democratische westen.

   Like

   • bobzelf zegt:

    heerlijk , heerlijk, heerlijk , dank

    nou Jan begrijpt wel meer niet ,
    en aangezien hij, ziek is geweest ( na dat beton tegel, speeltuin incident !! )
    is schrijven 1 van zijn vele mindere kanten

    op een fatsoenlijk antwoord kunt ook U dus wachten tot St-Juttenis

    dan toch wel minimaal tot iets met ??? Pasen en Pinsteren ,dan wel suikerfeest

    op 1 dag zou vallen !!

    Ik heb na al die tijd hier op bert’s site nog nooit 1 fatsoenlijk antwoord gekregen !!

    iets met onbeschoft , of zo ??

    of mensenschuw ??

    huggie bob

    Like

   • Jan zegt:

    want juist hij heeft de corruptie en verrijking van de elite aan de kaak gesteld

    Ben je nou echt zo simpel of is het intense luiheid van jouw kant om je eens in Putin te verdiepen en zijn kleptocraten?
    http://www.nybooks.com/articles/archives/2014/dec/18/how-he-and-his-cronies-stole-russia/

    Like

  • Jaantje zegt:

   Lijkt beetje op het voormalige WG(Wilhelmina Gasthuis) gesloten in 1981 alleen de verfkleur op de muur is anders .
   Oh deze bedden zijn moderner en ook die tafels komen me bekend voor maar ja deze foto is van 1991 niet? dat is 24jaar geleden en geen nieuw maar bestaand zieken/verpleeghuis neem ik aan?
   Het verhaal/de historie van het WG/BG zal ik maar niet vertellen.

   Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahahahahaha,nou om eerlijk te zijn , ook in Ukraine !!

    is die verfkleur favoriet, daar moet iemand

    tijdens de USSR /CCCP, wel heel veel van ingekocht hebben !!

    zal Stalin effe bellen, kunt u het nummer effe vragen aan Jan ?? ,

    die weet nogal veel ???

    miljoenen kilo’s , alles verven ze in de pleuris kleur , whahahahaha

    gr. bob

    Like

   • Igor zegt:

    @jaantje
    Ik herken in die foto’s (alle ziekenhuizen toen der tijd waren hetzelfde) ook het ziekenhuis in Kiev omgeving waarin ik terecht was gekomen in 1997 toen ik op een humanitaire missie bij een normale avondwandeling door de toen al fascistische politie zonder reden (ik sprak geen Oekraïens) totaal in elkaar geslagen ben. Dat was dus toen 18 jaar!!! geleden en die foto’s van onze Rusland hater zijn van uit het Commu tijdperk.
    Niettemin, toen ik daar lag en de NL ambassade me liet barsten (zoiets deed de UA politie niet) werd ik geweldig ondersteund door de patienten en verpleegsters.
    Ondanks al hun ellende waren zij 24/7 bezig om mij op te beuren en dat lukte ook nog.
    De Iwan Chapka’s (Jannen met de pet) zijn enorm humoristisch, hebben ze wel geleerd tijdens de afschuwelijke Stalin jaren. Ik was stomverbaasd over die geweldige houding en steun en knuffels die ik kreeg van voor mij compleet vreemde mensen (zowel mannen als vrouwen) die ik amper verstond, dit i.t.t. onze duurbetaalde NL Ambassade medewerkers die me echt lieten barsten.
    Dus wat die Russen- en Oekraïne-hater eruit braakt, let wel, ZONDER ooit in die landen te zijn geweest en de enorme gastvrijheid te hebben ondervonden, zal me m’n achterwerk oxideren.

    Like

 19. Jan zegt:

  Wat een treurnis dat menigeen niet doorheeft dat hier juist kritiek op Rusland geleverd wordt. Leer eens lezen of luisteren en luister eens niet naar die trollen ofwel putinisten.

  Like

  • Willie zegt:

   I9n Belgie zegt men : Hou uw hand boven uw eigen kop en kijk in de spiegel wie eronder staat,
   Hoop dat ie niet barst ?????

   Like

  • bobzelf zegt:

   misschien zou een hersenscan uitsluitsel kunnen brengen ??

   als je al deze ouwe teringzooi nou terug leest ,

   schaam je jezelf dan niet ??

   of heb je zo’n rare haat opgebouwd tegen wat ??

   dat je de draad ergens kwijt bent geraakt,

   danwel in goed Rotterdams ;

   ben je de hele binnenkant van je piano kwijt ???

   of is dat gedeelte weggebrand ?? dawel gewoon weggezopen ???

   veel plezier nog

   GAAAAAAAAAAAAAP , interessant , maar ga door

   Vladi

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ bobzelf 9 maart 2015 om 20:04

    “ben je de hele binnenkant van je piano kwijt ???”

    Ik blijf uw reacties kleurrijk vinden, heer bobzelf!
    U zou een boek moeten gaan schrijven!

    Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, ben ik al aan het doen ,
    er zijn zelfs wat conferanciees die soms mijn onzin gebruiken
    whahahahahahha
    klinkt mijn grap ineens heel anders ,
    die onzin , heb ik van jongs af aan , aan moeten horen
    mijn familie was volledig geschift !! dan wel prettig gestoord
    maar wel verschrikkelijk gelachen , en nog
    en dat wilde ik graag zo houden

    kussie bob

    Like

  • Maria zegt:

   buiten uw 2 fans ivm Rusland hier leest niemand jou Russenhaat en leugen propaganda erover die je rechtstreeks van de MSM oekraine hier aanbrengt…
   Ik zie je naam en klik onmiddellijk weg de haat en leugens druipen van het scherm bij u.

   Like

   • Jan zegt:

    Inderdaad haat ik figuren zoals jij en je gestoorde kameraad hartstochtelijk omdat jullie dwepen met moordenaars en psychopaten van het Kremlin die niet onderdoen voor de ergste slachters uit de wereldgeschiedenis en voortdurend het slachtoffer uithangen terwijl je de ellende over jezelf hebt uitgeroepen. Moslims zijn ook van die psychiatrische gevallen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    WETEN ZE TROUWENS AL,
    DAT JIJ ALS LEVENSGEVAARLIJKE GEESTELIJK GESTOORDE GEWOON LOS LOOPT ?

    we hebben het hier over een fillempie boven aan dit blog !!!

    en op 1 of andere manier, ben je in het leven zo teleurgesteld ??
    Je straalt een haat uit , die is werkelijk ongelofelijk ,

    Wil je er over praten ?, of heeft dat al nooit geholpen ??

    Is een sollicitatie bij de Svoboda niks voor je / of de right sector

    beetje kampbewaarder, spelen SS embleem op je mouw ?
    voorwaarst kameraden we moeten terug ??
    joden vergassen, of doodslaan ?? ideetje ?? russen haten en doden
    er worden nog regelmatig wat massa graven gevonden in het oosten hier
    dus misschien raak je dan de verhalen in die mist in je hoofd een beetje kwijt
    je opa’s verhalen , dat die brullende russen , brandend zelfs op je door bleven lopen bij Stalingrad of de slag bij Kursk , in die trechter
    ze bleven maar komen , die tering russen
    met duizenden , met tienduizenden
    en dan die kreten hurrrayyyyyyyyy , hurrayyyyyyyyy, dat door merg en been gingen ??

    zo morgen weer een verhaaltje , ongelofelijk , ik zou je vrouw wel eens willen spreken

    whahahahaha, Theresa kom er maar in , whahahahaha

    je kunt gewoon beginnen hoor,

    Jan is er klaar voor

    toen was er koffie

    slaap lekker

    Like

   • Maria zegt:

    In mijn leven heb ik mijn deel meer dan gehad, oorlog meegemaakt, familie roots land kwijt.
    Maar ik haat niet.
    Kan iemand minachten niet moeten weet ik wat maar haat ken ik niet.
    En geloof me heb wat gezien en meegemaakt in mijn leventje.
    Toen zat jij in de zetel te haten.
    Een blinde haat zo hebben tegen iets wat je van haar of pluim kent.
    Zegt alles over wie en wat je bent!
    Jij hebt geen controle over uzelf haat controleert jou…
    Kom je nergens mee in het leven, dat zal je wel weten.

    I rest my case…

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Maria: 23.07u.: En dáár hebben we nu precies de kern van de zaak:
   Jij beseft niet eens, dat minachting erger is dan haat!
   Jij vindt jezelf goed bezig zijn omdat “je iemand niet kan moeten, of minachten, maar hem in ieder geval niet haat.”
   Nou, ik kan je vertellen, dat het precies omgekeerd is!
   Heb -met gegronde reden- de pest aan iemand, haat hem, voor mijn part, maar begin niet met minachting: Dat is de meest verwerpelijke houding, die je tegenover iemand kan aannemen!
   En daarvoor sla je jezelf nog op de borst óók, zoals je trouwens ook voortdurend doet met je ‘leed.’
   Goeie God, wat een verwrongen zelfbeeld!

   Like

   • Maria zegt:

    whahahahaha mijn superfan
    minachten is erger dan haat???????
    whahahahahaa yeah right!

    Like

   • bobzelf zegt:

    VERDER gaat het wel goed met je ???
    ja maria heeft te veel kennis
    en dan vrouw
    dus jaloers ???

    maar gewoon blijven bekvechten hoor ,

    ga lekker met jan in zijn wagentje rondrijden, het is lekker weer !!

    dooei bob

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Bobzelf, 13.23u.: Dat laatste deel van je comment is niet de moeite waard om op in te gaan.
    Dat eerste wèl. Dus dat doe ik bij deze:
    Ik ben niet verbaasd over je veronderstelling.
    Jaloers? Dat zou gekund hebben.
    Ik ben de eerste om toe te geven, dat vrouwen heel vaak jaloers op elkaar zijn.
    Ikzelf ook. Vaak genoeg.
    Alleen in dit geval niet:
    Rusland interesseert me niet bovenmatig.
    Poetin interesseert me niet bovenmatig.
    Ik zou er niet dood gevonden willen worden -in Rusland- maar dat hoeft dan ook niet.
    Als Maria denkt, er veel kennis over te hebben, dan mag ze dat, wat mij betreft.
    En jij ook, uiteraard.
    Mij staat dat niet in de weg.
    Het enige, wat me zo ontzettend tegenstaat, is dat agressieve enthousiasme-voor- Rusland-door-de-strot-willen-duwen.
    Ik ben Nederlandse. Jij bent ook Nederlander, van oorsprong, maar voor het geval je het misschien wat vergeten bent, intussen: Wij, Nederlanders houden daar niet van.
    Goed, de meesten hier kunnen er hun schouders over ophalen. Ik ook, min of meer, waar het jóu betreft.
    Maar ik zei het al, normaal gesproken had ik het bij Maria ook gekund, -want wat ik daarnet schreef, meende ik: Ik zit totaal niet met haar ‘kennis’- àls ze me, nog niet zo lang terug, maar niet voor van alles had uitgemaakt en zelfs geprobeerd heeft, leugens (Goed, laten we het ‘verzinsels’ noemen) over me te verspreiden, Enkel en alleen omdat ik haar mening niet deelde en dat ook niet onder stoelen of banken stak.
    Een persoonlijke ervaring, zeg maar, maar wel een reële.
    En helaas herken ik dat nog steeds, elke keer als ze wéér op hoge toon bij wie dan ook probeert, ‘respect’ voor Rusland, Poetin, of haar ‘leed’ af te dwingen. En zolang dat zo blijft, zal dat wel niet meer veranderen óók.
    Wat men zaait, zal men oogsten.
    Maar nee, met jaloezie heeft het dus stomtoevallig eens niets te maken.
    En verder blijf ik erbij: Minachting is erger dan haat.

    Dàt, wat jullie allebei betreft.

    Like

   • Maria zegt:

    ja die haar jaloezie kent werkelijk geen grenzen…
    ze beseft nog niet eens wie en wat ze verdedigd door haar blinde haat en jaloezie tegenover mij..;
    I like that zo opboeien in mij en moet er NIETS voor doen!
    Andersom I don’t give a fuck about here! whahahahahahaha lach me werkelijk krom met wat ik van haar lees op mijn posten, PURE jaloezie!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria, 19.11u.:Eerst eens lezen, Maria:
    Je reactie komt nu wel héél onbezonnen over…..Zo dom ook…….
    En daarvoor wil jij, met je ‘geweldige intellect’ toch niet doorgaan. Of wel?

    Like

   • bobzelf zegt:

    Theresa,
    je maakt je te druk om niks !!
    alleen , zeiken mannen elkaar af , lachen om de domme opmerkingen
    en gaan daarna voetballen of naar de kroeg ,

    maar vrouwen , in het algemeen ,
    hebben allemaal het geheugen van een olifant
    en dat kunnen ze jaren volhouden !!!

    Ik ben er persoonlijk mee gestopt oM met vrouwen te discussieren
    want jullie denken schijnbaar anders ,?
    Venus en mars of zo iets ???

    ik stel mijn vriendin een vraag hoeveel is 2 + 2 ???? OF 7 + 8 MAAKT NIET UIT

    Ik tart iedere man om dit thuis te doen !!!!! whahahahahaha

    weet je wat het antwoord is ??

    waarom vraag je dat !!

    dan leg je uit dat het een uitprobeersel is ,

    volgende stap, ze zijn boos dan wel zijn beledigd

    en ze straffen nooit , maar je neukt dus minimaal 1 week niet , pikstraf !!!!

    kan je zomaar op rekenen !!! whahahahaha

    dus lieve dame , als jullie elkaar niet liggen reageer dan gewoon niet meer op haar, dan wel op elkaar !!!

    er zijn genoeg onderwerpen waar jij een uitstekende kijk op hebt ,
    en maria kan zelfs mij hier om mijn oren slaan , bij wijze van spreken
    nou ik ben blij met de steun want anders mag ik zowat alleen
    tegen Jan en de grote pennings opboksen , whahahaha

    Zit ik niet mee hoor, maar het is wel zo makkelijk !!

    en ja, ik ben nederlander, altijd verschrikkelijk trots op geweest ,
    ik ben gaan stemmen ook in 2005

    En mijn niet door mij gekozen regering , heeft mij, Bobzelf verraden ,
    en niet een beetje ook dus , besodemieterd
    incl mijn pleuris koningin Bea Bilderberg
    en toen kwam ik per ongeluk via via. in Ukraine terecht
    en weet je wat

    alles is hier zoals vroeger, de gezelligheid, het klitten bij elkaar, urenlange gezellige zuip en zeik verhalen over alles en niks
    hele middagen lachen etc
    en een armoede , ik stapte zo in 1 dag terug naar 1956 nederland

    en ik was hier heel gelukkig , en toen na dat ze hier al een oranje revolutie hadden meegemaakt ook door de USA georganiseerd !!!

    brak de pleuris uit, en toen heb ik zoveel gezien en meegemaakt,
    door mijn landgenoten , en die pleuris USA
    dat ik dus gewoon gekeken heb wat er nou eigenlijk gebeurde en wie de boel naar de kloten aan het helpen was .

    MIJN LANDGENOTEN , DE EU , DE USA , EN PUTIN HEEFT ECHT
    HIER GEEN KLOTEN GEDAAN

    RUSSISCHE TANKS GA 1 WEEK OP ZOEK LIEVE DAME EN LAAT BOB 1 FOTO ZIEN
    HIJ IS ER NIET, kijk dan kan ik wel lachen als er 1 op de site vraagt,
    met al die russische tanks kan je je auto nog een beetje kwijt ,
    maar al die leugens , het is te treurig voor woorden !!

    dus ik ben geen Putin aanbidder, ik ben een fan van een geweldige strateeg en schaker op wereldniveau !!!

    en dat hij ook niet deugt ???
    zal wel
    noem me er 1 in de wereld als topleider die wel deugt ,

    maar deze kgb agent heeft 15 jaar dag en nacht voor zijn volk gestreden en 141 miljoen burgers uit de stront getrokken
    het IMF het land uit gepleurd ,en niet naar de USA luisteren , dat mag niet !!
    en deze man zal ook wel sterven voor zijn land.

    En met al die landverraders en NSBers in mijn eigen ooit zo mooie landje
    ben ik jaloers op zulke mensen !!

    en dat gelul van Jan , pfffffffffft , aardige dagvulling

    daar lig ik geen seconde wakker van .

    Ik weet wat er hier is gebeurd en aan het gebeuren is
    en ik kom niet met nieuws uit 1940 1914, en iwan de verschrikkelijke aan

    al dat ouwe gelul, van vroeguhhhhhhhhhh , en stalin en Iwan

    ik leef in 2015 en daar hebben jullie en ik mee tedoen !!!

    ik heb hier 6 wereld jaren gehad, en was een dolgelukkig mens, ondanks of dankzij de armoede,
    ik zie het niet eens meer !!

    maar hier ligt niemand 3 of 6 maanden dood in huis hoor,
    dat de buren het al zo vonden stinken , en de gemeente reiniging volgende week eens zal gaan bellen !!

    klussen ?? reparaties,??? staan er 6 man voor de deur,
    ze zuipen daarna wel je koelkast leeg, whahahaha
    begrafenissen , ??
    alle kennissen en buren dragen dode opoe de trap af,

    ik wil hier wel doodgaan, waarmee ik bedoel dat ik hier met deze lieve, straatarme mensen wel wil leven ,

    en nederland , ooooh mijn god als je 1 jaar niet geweest ben . en dan over een stief weekie weer rotterdam doorloopt ,

    ZE HEBBEN BEIRUT BINNENGEHAALD, DE KLOOTZAKKEN
    in ons eens zo schitterende , schatrijke landje

    dus net als ik dat fillempie over Rusland, ik ben het woord Democratie ook zat , ik kan er wel op kotsen
    Ik wil niet gedwongen worden in mijn leven , ik maak zelf uit hoe ik leef
    en dat schijnt dus niet te mogen ,
    bob loopt niet in het gareel
    nu niet
    en ook morgen niet

    DUS DAME , NEEM EEN BAKKIE PLEUR

    het moet wel een beetje leuk blijven

    EN LACH OM DEZE ONZIN

    GROETEN BOB

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Bobzelf, 23.32u.: Dank voor je (zoals altijd) ellenlange, heftige reactie, Bob.
    Ik zal er maar even één, essentieel dingetje uitlichten:
    Je zegt: Niet meer op reageren, dan houdt het vanzelf op.
    Maar dat kan ik niet doen. En weet je, waarom niet?
    Omdat dat nu juist is, wat Maria vanaf het begin al heeft geëist!
    Letterlijk! “Of degenen, die het niet met haar comments eens waren, er niet meer op wilden reageren.”
    Met andere woorden: Deze dame eiste het recht op, om alles maar te kunnen uitbraken zonder ooit tegenwind te krijgen.
    En dat vindt ze dan de gewoonste zaak van de wereld. Op een site!
    Nou, ik wil wel proberen om de zaak niet te laten escaleren, maar aan zóiets ongelofelijks weiger ik doodeenvoudig, gehoor te geven.
    Dat zal ze moeten nemen, of anders niet.
    Ik volg wat ze schrijft juist nauwkeurig, en als het door de beugel kan, reageer ik niet.
    Maar wel op een paar punten. Te weten:
    -Ongelimiteerd mijn land (want dat is Nederland nog altijd) afkraken;
    -Mij of ongeacht wie dan ook hier ‘respect’ voor wat dan ook door de strot willen duwen;
    -Daarbij persoonlijk worden en beledigend. (Want de dame heeft lak aan blogregel 4.)
    Niemand heeft hier een ander te tiranniseren, ook zij niet.
    En hopelijk dringt dat vroeg of laat nog eens tot haar door.
    Zo, dat is duidelijk genoeg, hoop ik.

    Like

   • bobzelf zegt:

    nou dat bedoelde ik dus :
    vrouwen kunnen er geen streep onderzetten ,
    jammer
    ik heb 2 zussen , alles geprobeerd , weer samen te brengen
    en dan toch weer terug komen op :
    Ja, maar jij zei toen , EN JIJ WIST HET ALTIJD BETER etc , etc
    en 2 minuten later staat na 18 jaar weer het pand in de brand !!

    daarom zei ik al : ik ben er mee gestopt ,

    nou dan rest mij niks anders ,

    DAN JULLIE SAMEN VEEL PLEZIER TE WENSEN !!!

    met het grote spel :

    hoe kan ik dagenlang met de tering in mijn lijf rondlopen, omdat iemand

    die ik niet eens ken, mij boos heeft gemaakt ,

    ik zou zeggen :

    loop eens langs de bibliotheek ,

    en leen het boek, NIET MORGEN MAAR NU !!

    van Wayne Dyer ,

    die kan je probleem oplossen , ALS JE WILT, MAAR JE WILT GEWOON NIET

    WHAHAHAHAHAHAHAHAH

    GR, BOB

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Krabbenmand syndroom slaat wéér toe, dan heb je het over dat minachting erger is dan haat. Wie de schoen past trekt hem aan Theresa, altijd op zoek naar controverse en het downplayen van complot theorieën zegt meer over jouw mentaliteit dan die van Maria….

    Waarom vrouwen elkaar als pitbulls bevechten

    http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2009/10/Waarom-vrouwen-elkaar-als-pitbulls-bevechten-ELSEVIER248307W/

    Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahahahaha , zo nieuwe vrienden aan het maken ??
    vrouwen , !!!!!!!!!!
    dan moet ik altijd aan de Mitsubishi directeur van heel Europa denken !!

    whahahahahaha
    een boom van een kerel , en dan had hij altijd als antwoord ,
    als er iemand over sex begon ,

    JEZUS CHRISTUS AL DIE MOEITE VOOR EEN VINGERHOEDJE VOL !!

    Kan er nu nog om lachen !!!

    hij gaf ook altijd de volgende tip , als je vrouw of vriendin b.v. zich voor de spiegel half omdraait ‘en vraagt ?????????

    HEB IK EEN DIKKE KONT IN DEZE BROEK ???

    Loop weg, ren naar buiten, maai het gras ga de ramen zemen, ga de hond uitlaten, zelfs als je er geen hebt !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    maar geef in hemelsnaam geen antwoord ,
    Wat je ook zegt je hebt bonje

    whahahahahahaha

    love you mafkees whahahahahaha

    gr. bob

    Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Als ik voor driekwart in mijn doodskist lig, zal ik zeggen wat ik van de vrouwen denk. En dan laat ik vlug de deksel op de kist vallen.

    Citaat leo Tolstoi

    Like

   • bobzelf zegt:

    nou ikke niet hoor,
    Ik wil die echte graftakken voor dat ik de deksel achter me dicht trek wel laten weten hoe ik over zulke mensen denk !!
    Om met mijn ouwe vader te spreken :
    die zei dan ,
    kijk om je heen al die ouwe wijven hebben eerst de mannen doodgeziekt
    en zitten nou met die andere ouwe mutsen met een borreltje in de kroeg
    ,
    ik heb hoofdpijn figuren ,
    het goede antwoord volgens mijn vader was,
    nou lieverd dat komt goed uit, daar hoeft tie ook niet in !! whahahaha

    en het klopt als een bus, kijk maar in het rond
    de mannen dood, gewerkt , en de dames, zitten aan de borrel
    na hun leven lang “” de blikken erwtensoep “” open getrokken te hebben !!

    whahahahahaha

    Ik heb zo’n drukke dag gehad whahahahahaha

    de ballen mafkees

    Geliked door 1 persoon

   • Maria zegt:

    Gaat dat hier nog altijd over mij?
    whqahahaha, weet ge mijn moeder zei altijd: kind als ze niet kunnen zwijgen over je ben je interessant!
    Onvoorstelbaar dat ze als een kind van 12 ruzie blijft zoeken op alle manieren, niet alleen met mij, met Willie, met Sam in het verleden van jou Bob kan ze ook niet verdragen dat we overeen komen, iedereen dat het riskeert om met mij te spreken en god behoede het dat je me gelijk geeft dan ontploft ze van frustratie en dan krijgt die persoon ervan langs!
    Hierboven staat EJ BRON en niet THERESA BRON!
    Anderen hebben ook al gevraagd dat ze zou stoppen met haar geruzie hier; maar ze kan het niet die staat op en gaat slapen met me.
    Echt waar zelden zo hard gelachen met de pc een blog zoals nu in mijn leven…
    Wist je dat ik zelfs weddenschappen met vrienden nu afsluit wanneer ze op mijn posten zou/zal reageren???
    Dan verdien ik er nog aan 😀 en we vergaan van het lachen want dat is onbegrijpelijk wat zij doet en hoe zij zich opboeit dan nog in feiten die ik aanbreng;
    Ik amuseer me ermee, als zij verder wilt blijven doen mij gelaten dan verhogen, we de weddenschappen hier 🙂

    Like

   • Maria zegt:

    90% vrouwen is zoals theresa.
    Daarom heb ik ook enkel mannelijke vrienden, die zijn niet jaloers, niet giftig roddelen niet.
    Kortom man als kameraad is 1000000000x beter dan een vrouw en die kunnen een geheim bewaren..
    En die ander 10% vrouwen die zoals ik zijn open direct en eerlijk daar heb ik niets last mee
    Vrouwen een gif is het als die beginnen bah dat stopt gewoon niet;
    Ben een zelf een vrouw maar volledig mannelijk karakter ingesteld.
    Is er een probleem dan vecht ik dat direct uit en daarna zuipen we er ene en er wordt niet meer over gesproken, is een eigenschap dat 90% vrouwen niet heeft en daarom dat ik ze ook niet moet!
    Lang leve de man! Je hebt daar geen last mee zoals vrouwen!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Maria, 12.08u.: Ik kan het me zo voorstellen, ja:
    Aanvankelijk probeerde je, iedereen die het niet met je eens was, niet meer te laten reageren en nu je merkt, dat dat geen haalbare kaart is, heb je maar besloten, er om te lachen.
    Heel verstandig; kun je van jouw standpunt uit ook maar het beste doen.
    En sluit rustig weddenschappen met wie je wilt: Iets beters heb je dan waarschijnlijk niet te doen.
    Oh, zeg……Een tijdje geleden kondigde je nog aan, niet meer op m i j te reageren.
    Ook duidelijk van gedachten veranderd, kennelijk…..? (Viel ook niet vol te houden, zeker.)
    Succes ermee. Daar laat ik het hier bij. HIER althans.
    En nog één raad: Je hebt inderdaad gelijk als je stelt, dat dit het blog van E.J. Bron is, dus: Hou althans vanuit díe wetenschap nou eens blogregel 4 beter in de gaten!
    Even goed nadenken, dan weet je, wat ik bedoel.

    Like

  • Jaantje zegt:

   Probeer eens de dingen in de juiste context te plaatsen dan komt het perspectief er namelijk heel anders uit.
   iets genuanceerder.

   Like

   • Jaantje zegt:

    Is advies voor Jan*

    Like

   • bobzelf zegt:

    jaantje, wil je effe eerst dan aan Jan doorgeven
    of hij bij google of wikipedia moet zoeken
    voor het onderwerp genaamd :

    de juiste context !!!!!

    hij is n.l. de hele dag al aan het bellen

    gr. bob

    Like

 20. Jan zegt:

  Hoe komt het dat alles steeds spoorloos verdwijnt zodra het door mij wordt geplaatst?

  Like

 21. Theresa Geissler zegt:

  Ook al omdat er op dit topic een paar foto ’s van ‘zomaar’ ziekenhuizen te zien waren, schoot me nog wat te binnen:
  Hoe is het op dit ogenblik eigenlijk gesteld met de Abortus -slagers- praktijken in Rusland?
  Het is me bekend, dat Putin op 26 November 2013 een verbod uitvaardigde om voor abortus te ADVERTEREN.
  Maar dat is natuurlijk nog niet hetzelfde als het ook niet meer (laten) UITVOEREN.
  Hopelijk heeft dat reclame-verbod inmiddels wèl iets veranderd.
  Ik hoop dat, ongelogen, van harte, want het was gru-we-lijk!
  Een aantal jaren geleden nog ondergingen veel Russische vrouwen in hun leven zo ’n 8 abortussen! Krappe behuizing, geldgebrek etc. etc. en het was goedkoper en gangbaarder dan voorbehoedsmiddelen!
  En de toestanden in die klinieken……Ik heb er ooit een artikel over gelezen en de honden lustten er geen brood van!
  Als Putin daar metterdaad wat tegen wil doen, mag-ie nog wel wat verder gaan dan het ADVERTEREN verbieden!
  Weet niet, hoe het op het ogenblik is, maar zo rond ca. ’95 was het dus nog hemeltergend!
  Ja ja, zo sprong (springt?) dat fantastische Rusland met haar dochters om! Eind 20ste Eeuw!
  Sorry, maar ik heb daar een woord voor: Slagerspraktijken!

  Like

  • bobzelf zegt:

   geweldig, nou ook dat is allang voor zijn roodkoperen hoor,

   keurig geregeld , leuk geprobeerd !!

   TOT 12 WEKEN . als de vrouw het wil
   en
   nog wat uitgebreider na verkrachting en medical reasons etc tot 22 weken

   of de breinaalden al weg waren , stond er niet bij !!

   die enge putin toch weer, ,ook al netjes geregeld,

   valt mee hee, die enge Ome Vladimir

   er mag niet mee geadverteerd worden, dus wat staat er ??

   DAT ER NIET MEE GEADVERTEERD MAG WORDEN !!!!!!

   net als die Putin is homo hater , hetzelfde gelul dus !!

   De grote leider sprak dus de gevleugelde woorden :

   Je steekt je lul maar in ieder gat wat je tegen komt, pleur hem desnoods tussen de harige draaideuren bij de Hema dan wel V & D als ze nog open zijn
   steek hem in je oor of steek hem lekker in je reet ,
   HANG NAAKT MET JE VRIEND IN DE KERSTBOOM
   tot asan een penisbreuk toe,
   ga je gang

   maar achter je eigen voordeur en buiten het zicht van kinderen

   ENGE MAN, DIE PUTIN ,

   je zou hem ook Pedofiel kunnen noemen !!

   Hij neukt ook mooie lekkere jonge wijven , nadat hij die ouwe muts weg had gedaan !!

   je zou er schande van moeten spreken !!

   GR. BOB

   donderdag avond moet Bob even verstek laten gaan , whahahaha
   een zucht van teleurstelling hoor ik daar ? whahahahahaha

   dus JAN JE KAN JE GANG GAAN MET ONZIN OP DE SITE PLEUREN ,
   tevens de grote Pennings ook natuurlijk ,

   bob moet effe met de meissies naar DNIPROPRETROVSK – AJAX

   OM EFFE TE GRINNEKEN , bob ZIT OP DE ERE =TRIBUNE

   WHAHAHAHAHA

   KAARTJES KOSTEN EURO 4 , – per stuk

   zelfde plekkie in Amsterdam arene euro 60,-

   dus niet huilie huilie doen

   zal effe zwaaien whahahahaha

   Like

  • bobzelf zegt:

   wat gek de Holomodor, was niet zo erg toch ???
   als moeders hun dode bevroren kinderen , in het ijs tussen de ruiten bewaarden en dan kookten om hun andere kinderen in leven te houden

   dat stelde toch niks voor , de vorige keer. ??

   Like

  • Willie zegt:

   En hoe zit t ondertussenmet de abortus promo in the good(??) old us of A, ???

   Like

 22. Vederso zegt:

  @ Jan. De vraag is of je de boodschap in dit filmpje moet afdoen als “cynisch”. Het kan net zo goed platte nationalistische Rusland-propaganda zijn. Je kan het je bijna niet voorstellen, maar ik hoorde iemand uit een voormalig Sovjetland inderdaad zeggen: Ik kan het woord “democratie” niet meer horen en “vrijheid” al helemaal niet. Hoe de gewone Rus dit hele gedoe rond Oekraïne ervaart, staat n.m.m. los van hoe Putin handelt of hij zichzelf ziet.

  Like

 23. Igor zegt:

  Bob, geef op die allang achterhaalde achterlijkheid van die no-no Jan geen antwoord. Deze dombo is zo van haat tegen alles wat Russisch is vervuld, dat hij alles maar dan ook alles uit zijn bekrompen geest trekt om de Russen waar mogelijk in diskrediet te brengen.
  Zoals ik meer en meer via mijn kanalen hoor, is er steeds meer onderhuids verzet tegen de Kiev fascisten, doorzien de mensen steeds meer deze West UA fascistische Bandera maffia.
  Chocoprinz heeft pech, geen NATO noch EU membership. En maar leugens blijven blaten.
  Ivan Chapka heeft dit spel, dankzij hun vroegere commu ervaringen, nu steeds meer door en begint in te zien, dat de bo-bo’s in Kiev en Brussel alleen maar USA zetbazen zijn.
  Let op mijn woorden, binnenkort barst ook in Kiev weer de bom en ditmaal tegen de USA .

  Like

  • bobzelf zegt:

   jA, IK WEET HET JE HEBT HELEMAAL GELIJK !!! DANK DANK DANK ,
   maar af en toe kriebelen dan mijn vingers
   van zoveel onbenul en hersenloosheid
   en dan al die kreten zonder onderbouwing
   wat dan ook !!
   en dan komt die ramptoerist pennings ook nog een hersenloze opmerking het net op pleuren
   met de onbeschoftheid om dan op vragen
   nergens en nooit op te antwoorden ,
   zelfs tegen vrouwen niet ,
   nou dan ben je dus echt een lul ,.
   Ik zit zo in elkaar, ik ga dan door deuren en muren !!!

   het leukste is dat hele grote mensen , in het bedrijfsleven dit uitermate waarderen ,
   en ja verder hele zielige mensen
   vol haat tegen wat ??????
   op een discussie blog,
   met onze geweldige Bert aan het hoofd !
   Dan heb je een hop niet begrepen in het leven ,

   maar een dag als gisteren , geweldig ,
   maar bij figuren als deze,
   dat is geen gewone plaat voor hun harsens
   dat is gewapend beton

   whahahahahahahahaha

   Ik kom er haast an, mijn jongen , effe mijn familie zoenen
   de marathon af peren ,

   heerlijk, effe groot = Beirut door ,

   en ja ik heb het hier met familie c.s. er al maanden lang over

   IK BEN BENIEUWD WANNEER DE MAIDAN NU WEER VOL STAAT !!

   eens kijken of de choco- prince dan ook de politie een afwachtende houding aan laat nemen,
   en als het mis gaat met ”RUBBER “” KOGELS LAAT SCHIETEN !!

   DENK HET NIET,

   HUGGIE MAKKER

   p.s. waar zit je meissie ???? Lviv ??

   До встречи за чашечкой кофе где-нибудь в Zwart Nazareth ???

   laat maar horen als je zin hebt !!

   bert geeft je mijn email adres wel

   doeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

   Like

   • Igor zegt:

    Mijn meissie zit nu vlak bij de Belarus grens in de Chernigov Oblast. Nog vrij rustig daar.
    Kopje koffie! Gorosjow, Er is daar maar 1 plek voor in ZwartNazareth en die is Vierkant.
    Je begrijpt me wel. Geef alleen maar datum en tijd door Bob. Bert heeft toestemming om ook mijn mailadres aan jou te geven, maar is denkelijk niet nodig

    Like

   • bobzelf zegt:

    voor een rasechte schiedammer is “”VIERKANT ” EEN BEGRIP
    de kleine uitvoering dan , whahahahaha

    zal effe aan bert je email adres vragen !!

    dan neem ik over een weekie wel contact op als ik in de buurt ben , dan wel ga komen

    gr. bob

    Like

  • Maria zegt:

   inderdaad, heb in het verleden al geschreven dat ze niet moeten verschieten dat oekrainers zelf terug de stap naar Rusland zetten!
   Dat ondergronds verzet tegen choco koning klopt en is uit zijn voegen aan het barsten en wel hierom:

   voor chocoprins daar was was Oekraine welgesteld
   Nu? nog armer dan Griekenland!
   Oekrainers zijn hun land kwijt aan de multinationals VS die daar zitten!
   Ze moeten plooien naar westen terwijl zij zelf geen westerlingen zijn, whahahaha wacht maar ze gaan nog heel hard schrikken over Oostblok mentaliteit ginder!
   Puntje bij paaltje klitten die aaneen want oost en west mentaliteit gaat echt niet door dezelfde deur!
   Die fantasie om dat daar westers te maken, hahahahaha laat ze dromen!

   Like

   • Maria zegt:

    vergat mijn link mee te posten.
    Wreed interessant over Oekraine en de reden WAAROM Oekrainers zelf wakker aan het worden zijn!

    http://www.uitpers.be/index.php/rusland/484-oekraiense-presidenten-gaan-oligarchen-blijven

    Like

   • bobzelf zegt:

    uiteraard , zal uw plaatselijk verslaggever Vladimir Bob ,
    U allen het laatste nieuws zo lang mogelijk door blijven geven !!

    voorlopige stand Ome Vladimir 25 – Obama / EU 1

    EN DIE KRIJGEN ZE van MIJ , dat ene punt

    omdat jullie de hersenlozen, de eu fans zeg maar , zo goed zijn om voor Bob en babouska het gas te betalen

    tenslotte, horen we niet bij de EU en zijn we geen Navo lid !!

    maar misschien kunt u me dan wel effe uitleggen ,

    wat al die pleuris amrikanen in Ukraine doen ???

    Jan, jij weet nogal veel van rond 1900 !!! 1940

    DUS ZEG MAAR DE MEEST RECENTE DINGEN !! WHAHAHA

    is er ergens een link, naar iwan de verschrikkelijke , chroetjev en Stalin

    Bel anders effe met de Grote Pennnings ( veel over gelezen in het telefoon boek )

    of die nog een artikeltje heeft ergens, ??

    ik wacht met smart, op uw / jullie hoogwaardige uitleg ,

    en uw geweldige commentaren

    whahahahahahahahah

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ bobzelf 10 maart 2015 om 18:14

    “is er ergens een link, naar iwan de verschrikkelijke”

    Bedoelt u deze, heer Vladibob?

    Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahahahahaha
    heerlijk
    wat bent je toch een geweldig wijf , whahaha
    je haar al geblondeerd ???

    kussie dorus

    Like

 24. Elena zegt:

  Dat Russen geen enkel civilisatiebesef meer kennen met uitzondering van enkelen is zeker waar. In het verleden hebben wij dit hier in Polen allemaal verscheidene keren kunnen ondervinden. Menen dat zij een superieur volk zijn ten opzichte van anderen die zij menen te moeten cultiveren maar slechts onderdrukken en uitbuiten en leegzuigen. Iemand als Putin is dan ook hét voorbeeld van een ongeciviliseerd holenmens en crimineel waarvan de Russische maatschappij is vergiftigd.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ah, U woont dus in Polen?
   Nou, kijk eens aan: Hoor je het ook eens van iemand die dichtbij het vuur zit!
   (Bovendien kan ik me, wat U schrijft over de Russen wel min of meer voorstellen, vooral dat zij zich een superieur volk vinden ten opzichte van anderen.
   Al moet ik ook weer toegeven, het zelf niet aan den lijve ondervonden te hebben. (Hooguit door enkelingen, waar je zo af en toe, op welke manier dan ook, mee te maken krijgt.)
   Dus deelt U hier rustig uw ervaringen, als U daar voor voelt: Het kan interessant zijn!

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Vreemd, in Tsjechië, een land dat toch genoeg te lijden heeft gehad onder de bezetting door de voormalige Sovjet-Unie, is de publieke opinie zeker niet op de hand van de EU en Obama, maar op die van Rusland en Poetin. En dat zegt toch heel veel vind ik!!!

    Webmaster

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J. Bron, 22.14u.: Jij hebt zelf een Tsjechische echtgenote, dus geloof ik dat direct.
    Maar Polen is Tsjechië niet.
    Zou het niet interessant zijn de standpunten te vernemen van de bewoners van verschillende Oostbloklanden, wat dit betreft?
    Samen zouden ze misschien wel het meest concrete beeld vormen!

    Like

   • Maria zegt:

    Niet alleen Tjechië staat pal achter Rusland
    Hongarije
    Servie en andere delen Balkan
    Griekenland
    Zuiderse landen beginnen ook te beseffen dat niet Rusland het probleem is maar de EU met VS.
    En POLEN,,
    My god waar deze oorlogsgek Brzezinski vandaan komt en de wereld in WOIII wilt storten, die gek Brzezinski staat 100% achter die moslim neger president VS
    hier bekijk het moordtrio Clinton Brzezinski en den antichrist omusla

    GOED KIJKEN

    Zbigniew Brzezinski – Hillary Clinton – Barack Obama : The Trio of Terrorism and Hypocrisy

    Waar heeft Rusland Putin dit de planeet aangedaan???,
    Nog niet zolang geleden geilde Polen met de VS op EU parlement dat dat verhuist zou moeten worden naar daar toen in België wij 500 dagen zonder regering zaten, Polen kon niet wachten om alles en iedereen te verraden om dat gedaan te krijgen. Algoe niet gelukt!
    ZWIJG MIJ VAN POLEN, de honden van de VS zie maar naar den deze Polen geilt even hard als de VS op een WO
    De rol van Polen in WOII was ook walgelijk, en dan verschieten dat Rusland af rekende met Polen daarom na WOII!
    Mag dan nog meer dan 70j geleden zijn geweest de meesten die wat ouder zijn weten maar al te goed voor wat Polen staat!

    hier product van Polen leverde de wereld Al qaida op terreur aanslagen miserie tot en met!

    Like

  • Willie zegt:

   Djeezes, weer een ander takkewijf ??Ik zou maar zwijgen over Polen , die hebben ook boter op hun hoofd , zeker in WW2, en nu kunnen ze nog maar alleen zuipen en vloeken

   Like

  • Igor zegt:

   En dan ga je nu beweren dat Polen geciviliseerd zijn?? Dit is het grootste lachertje tot op heden.
   Ik woon in een flatgebouw in de Randstad al 30 jaar, tot voor een paar jaar geleden met uitsluitend Nederlanders.
   Toen kwam het moment dat jouw bevolking dus de Polen zich hier mochten vestigen en werken.
   Vanaf dat moment werden bij ons leeggekomen appartementen gevuld met Uitzendbureau Polen.
   Vanaf dat moment werd het in onze eens zo keurige flat een enorme klerezooi. Vuilniszakken maar vooral lege bierblikken werden/worden over het balkon gepleurd in het goed onderhouden gemeentelijk plantsoen. Ook de lift c.q. trappenhuis ligt dagelijks bezaaid met lege bierblikken en spuugsel en folders en kranten. Dus heb het niet over geciviliseerde Polen.
   Verder ben ik op mijn ettelijke humanitaire missies naar Oekraïne altijd met mijn bus met spullen door Polen gereden via Warschau naar Lublin en dan bij Dorohusk/Chelm de P/UA grens over.
   Deze passage duurde meestal 2 dagen, omdat de Poolse maffia i.s.m. de Poolse grenswachten de grens blokkeerden. Als je DM 100,– betaalde kon je gelijk door de grens met behulp van die maffiosi. Nooit gedaan, Rode kruizen op de auto geplakt en me niets aangetrokken van die Poolse boeven. Als ze midden op de weg gingen staan gaf ik extra gas, en dan sprongen ze wel opzij. En dan heb ik het nog niet over de Poolse zwarte grens brigade, dus die de auto’s doorzoeken i.v.m. smokkel. Diverse malen met eigen ogen gezien dat ze van de Oekraïners geld aannamen. Smokkel van Samargon(eigen gestookte vodka) Wagens vol.
   Dus geciviliseerd??
   Ook tijdens mijn doorgang in Polen vele malen door de corrupte politie aangehouden, omdat ik zogenaamd te hard reed. Ik kreeg dan altijd de vraag: “Hoeveel wilt u betalen?” De officiele boete is 70 DM maar als u geen bonnetje wil maar 20. En ja wat doe je dan.
   Dus Elena, laten de Polen eerst maar eens naar zich zelf kijken, voor dat ze commentaar op anderen geven.
   Hebben we een mooi spreekwoord voor: “Wie de schoen past, trekke hem aan”
   En v.w.b. je opmerking over Putin nog een ander “schoen” spreekwoord nl. “Iemand iets in de schoenen schuiven” .

   Like

  • bobzelf zegt:

   lieve dame,
   laatst nog wat Svoboda lieden gesproken ??
   wat SS=elite heren gezien ??
   of wat kampbewaarders ??
   wat joden en russen haters ??
   we komen hier dank zei uw geweldige vrienden wat vrij recente
   massagraven tegen , dank zij Uw familie !!
   Nog wat mensen levend verbrandt
   de laatste tijd of was Odessa , hun laatste truc??

   U bedoelt uw eigen gajus en geteisum uit POLEN ,???
   EN DE INBREKENDE dagelijks strontdronken vechtende POLEN EN DOODRIJDERS in mijn thuisstadje ??

   dat goede volk deugt wel, begrijp ik ???

   laat je nakijken stelletje Hitler fans !!

   gr. bob

   Like

   • Maria zegt:

    angstaanjagend hoeveel hitlerfans hier zitten…
    angstaanjagend dat sommigen hier kiev verdedigen zijn regelrechte nazi dezelfden die in WOII zoveel; man daar vermoord hebben Joden Zigeuners, Russen kortom alles wat niet katholiek was.
    en openlijk komen ze dat hier verdedigen???

    Like

   • Maria zegt:

    Bob kijk je mail eens na heb je iets gestuurd

    xxx

    Like

   • bobzelf zegt:

    IK HEB NIKS , OOK NIET IN MIJN SPAM ??? NET GEKEKEN

    HUGGIE BOB

    Like

   • Maria zegt:

    das raar heb je gemaild…
    zal opnieuw mailen,

    huggies

    xxx

    Like

   • elena zegt:

    Mijn definitie van Russen klopt dus 100%

    Like

  • fleckie zegt:

   zijn er dan (ook niet) Duitse ‘ investeringen’ in. Polen?( voorheen?was/is nog!…..een ‘bepaald Instituut’, die de massa in. .POLEN ,onder mom van religie ARM ..hield/ houdt ? Toch.?)

   Like

  • bobzelf zegt:

   u heeft commentaar op onze reacties ??

   en U bent nog beledigd ook

   Mooi , was ook helemaal de bedoeling !!

   lees even uw eigen reactie terug

   U komt binnen , en vertelt even tegen de mensen hier op deze site

   dat russen geen civilisatiebesef meer hebben
   en u heeft dat verscheidene keren kunnen ondervinden
   menen een superieur volk te zijn ,
   dat zij menen te moeten cultiveren ?
   en alleen maar onderdrukken
   en uitbuiten
   en leegzuigen
   ongeciviliseerd holenmens
   en crimineel

   BENT U ER NOG ???

   DUS IS MIJN VRAAG , BENT U BANDERA AANHANGER ??
   DOET U AAN ORGAANHANDEL ???
   heeft u veel SS insignes boven uw bed hangen ???
   nog wat ooms die de joden hebben helpen vergassen als kampbewaarders ?
   EN HEEFT UW FIJNE POOLSE FAMILIE , 40 MENSEN LEVEND VERBRAND
   in odessa ??

   ONBESCHOFTER KAN JE NIET OP EEN SITE BINNEN KOMEN

   en de russen deugen niet ???

   Uw volk zie ik met duizenden in mijn stadje , als dronken lorren , inbrekers
   doodrijders en onguur gajus
   stelen de plaatselijk Jumbo en A.H half leeg
   overvallen een sigarettenboer

   en die poolse homo , is nu de baas van de EU , whahahahahaha
   en spreekt nog geen engels ook

   hoeveel miljard heeft u aangepakt in Polen van o.a. mijn euro centen ??

   En dit antwoord krijgt u , omdat U beledigt vroeg, of dit alles was !!

   en of er nog meer klachten waren

   Ja, zat ,???

   dus dank u voor uw vriendelijk welkomst email op deze site

   we zullen u in de gaten houden !!

   we hebben nog niet genoeg gestoorden namelijk hier !!!

   o.a. 1 die vraagt , ooh wat leuk iemand die dicht bij het vuur zit ??

   die weet niet dat jullie 40 mensen in odessa levend verbrand hebben

   leuk woordspeling, jammer dat het een beetje onguur is

   gr. bob

   Like

 25. Republikein zegt:

  Is er nog orgaanhandel in Polen?

  Like

 26. Theresa Geissler zegt:

  @Republikein: Ik weet intussen, dat jouw cryptische humor in de regel tamelijk onschuldig opgevat kan worden, dus neem ik aan, dat je het niet zo vilein bedoelt als het lijkt.
  @Bobzelf, Maria, Willie, Igor en Fleckie: Er kan hier niemand meer reageren, die mededeelt, dat ze in Polen woont, of ze kan onmiddellijk de volle laag krijgen!
  Walgelijk vind ik dit!
  Aan haar ABN af te lezen is het trouwens waarschijnlijk een Nederlandse en blijft het bij ‘wonen in,’ maar zelfs dàt terzijde!
  Had haar minstens de kans gegeven om haar verhaal behoorlijk te vertellen -als ze dat gewild had!
  Het is jullie misschien tot nu toe ontgaan, maar er reageert hier -heel sporadisch, overigens- nóg een Pool, een echte: Garfield.
  Een geschikte vent, die veel waardering heeft voor Wilders!
  Gaan jullie die bij gelegenheid óók alles voor z’n voeten gooien van Polen dit en Polen dat, als mocht blijken, dat hij om welke reden dan ook niet zo esprit mocht zijn van Poetin en /of Rusland?
  -Trouwens: Ik mag er misschien even aan herinneren, dat Geert dat zelf óók niet is!
  @Peter Selie: Als je je zorgen maakt over mijn mentaliteit, neem dan meteen de mentaliteit van een stuk of wat anderen hier mee, zeg!
  De grootste schreeuwers hebben het altijd en overal voor het zeggen; nou, maar níet, wat MIJ betreft, houd daar rekening mee!

  Like

  • Republikein zegt:

   Potverdrie, brak daar niet alleen de uitlaat van mijn VW-Golf, ook mijn hart om zoveel mensen die niks deden dan alleen maar drinken en praten tegen de kabouters.
   Zou een schone zaak zijn geweest voor Prorail.
   Nu zijn er anders zaken die spelen!

   Like

 27. Zilvermeeuw zegt:

  De website van de heer Bron behoort tot mijn favorieten waar ik elke dag de artikelen en natuurlijk ook de commentaren lees maar zelden reageer. Dat laatste omdat mijn mening bijna altijd al is verwoord door anderen, b.v. door Bobzelf, Igor en Maria (om een paar namen te noemen maar er zijn er nogal wat meer hoor :-), ik wil niemand tekort doen… ) dus dan heeft mijn mening geen toegevoegde waarde meer. Zéker niet omdat genoemden “van de hoed en de rand” weten.

  Sinds ik mij verdiept heb in Rusland + Poetin, héél veel filmpjes gekeken over het leven van de Russische president, zijn toespraken, zijn persoonlijke onthullingen, b.v. dat hij als baby door zijn moeder en een buurman ten doop werd gehouden in de kerk (zijn vader mocht daar niets van weten), het kruis dat van zijn moeder was en hij altijd draagt, enz. enz. enz. O en niet te vergeten zijn – tot nu toe – eindeloze geduld met de smerige hetzes en verdachtmakingen door die vreselijke moslim in het Witte huis en natuurlijk die walgelijke EU-slaven met hun sancties.

  Dan kan ik niet anders denken dan: “hadden wij maar zo’n president”. Een president die het voor zijn volk opneemt en het goede (!) voor hen wil en daar ook hard aan werkt. Wat een verademing! En nee, hij is géén heilige maar een mens van vlees en bloed.

  VIVA Poetin !

  Like

  • bobzelf zegt:

   dank u ,dank u , dank u

   met plezier gedaan

   gr. bob

   Like

  • Maria zegt:

   @zilvermeeuw

   zoals Bob zou zeggen: IK ZET U OP MIJN SCHOUDERS EN DRAAG JE DOOR HET WESTEN!
   ik verdedig enkel mijn ROOTS geef bewijzen en counter leugenaars!
   Kunnen velen een voorbeeld aan nemen om hun Moederland Vaderland zo te verdedigen zoals ik doe!

   Like

  • Igor zegt:

   Dank je wel Zilvermeeuw voor je openhartige reactie, maar dat ben ik van jou gewend als PVV’er van het eerste uur.
   Af en toe geef ik ook bij Xander mijn commentaar, maar dat weet je.
   Kijk wat jij schrijft over Putin, zo zie en voel ik dat ook, zeker in verhouding genomen met die zwarte USA moslim.
   Omdat ik de laatste jaren in Noord Oekraïne moest zijn, en uit hoofde van veiligheid, ben ik i.t.t. vroeger via Brest in Belarus naar Oekraïne gereden. Je weet wel het land (althans volgens onze linkse EU) van de verschrikkelijke dictator Lukasjenko.
   Dit had ik al 20 jaar eerder moeten doen. De wegen in Wit Rusland zijn prachtig, de grensbewakers super vriendelijk dit i.t.t. de onbeleefde EU Polen, de huizen mooi onderhouden, maar het is daar vooral i.t.t. West Oekraïne veilig.
   Veel gesprekken daar gehad met de bevolking, niet 1 wanklank gehoord, terwijl ons hier
   wordt wijsgemaakt dat de mensen lijden onder het dictatoriale bewind.
   Ik zag en bemerkte dat ook dit een grove leugen is, de bevolking heeft hier toen der tijd
   zelf voor gekozen en ik weet dat het waar is, want omdat mijn familie 2 km van de grens
   woont, hoor ik het uit de eerste hand.
   Ik kom ook regelmatig (als mijn gezondheid het toelaat) in St.Petersburg en Moskou.
   Zelfde positieve ervaringen.
   Alleen daarom al moet ik lachen om figuren die het hebben over ongeciviliseerde Russen en dan zelf uit een staat als Polen komen.
   Maar ja, als je een bruine arm bij een moslim USA president wil halen.
   Die ongekozen zogenaamde Poolse president van de EU, Donald Tusk, heeft toch ook de Amerikaanse nationaliteit, net als die 3 UA ministers. Vandaar dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden.
   Voor de rest groetjes Zilvermeeuw.

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Dank voor je uitgebreide reactie, beste Igor. Als je zoals jij en anderen de mensen zelf spreekt is dat natuurlijk veel geloofwaardiger dan dat men zomaar wat in het rond beweert.. Ja ik weet dat je ook bij Xander reageert maar daar is het dus net zo als op deze site. Ik heb in mijn leven geleerd om alles zoveel mogelijk zelf te onderzoeken en internet biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Die ik dus benut. Daarnaast heb ik nooit last gehad van het koude-oorlog-syndroom (wat voor velen ongeneeslijk is, dat blijkt wel).

    Zelfs onze Ned. militairen die in de jaren 70 en 80 dienden bij de Geleide Wapen Groepen in Duitsland (w.o. mijn man) hadden daar géén last van. (Dichter bij het “vuur” kon je toch niet zitten).

    Nu wordt Poetin zwart gemaakt, gedemoniseerd op het hoogste niveau en wordt geprobeerd de Russische Federatie aan de bedelstaf te brengen. Een schande van de 1e orde. De man heeft met de Krim terughalen zijn vloot beschermd tegen de Nazi’s en zijn haven veiliggesteld. De haven waarvoor hij tot 2040 (!) de huur had betaald aan Kiev.
    Maar goed, ik hou er over op want het zou een te lang verhaal worden. Wat ik hierboven lees dat Wilders ook niet zo gecharmeerd is van Poetin (even mijn eigen woorden), ach wat maakt mij dat uit. Er is geen koe zo bont of er zit wel een vlekje aan. Er zijn wel meer PVV-standpunten waarin ik mij beslist NIET kan vinden maar om daardoor niet meer op die partij te stemmen gaat veel te ver. Hun hoofdproject (om het maar even zo te stellen) is het de-islamiseren van ons land en daarvoor hebben en houden ze volop mijn steun
    .
    Groeten en een mooie dag toegewenst (de zon schijnt weer volop :-)).

    Zilvermeeuw

    Like

   • bobzelf zegt:

    mag ik u voor de 2e x bedanken, en effe op de schouders nemen

    mijn dank is groot

    gr. bob

    Like

 28. Maria zegt:

  EJ heb jij mijn mail gisteren gekregen over MH17?

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Ja, nog niet mee bezig geweest.

   Like

   • Maria zegt:

    Ok EJ, verifieer het want die info heb ik nog nergens niet zien staan in Nederland buiten wat ik je stuurde over MH17
    Heb het ook naar BOb gemaild omdat hij daar op de eerste rij zit.
    Bij ons gaat dit ongelofelijk rond nu wat ik je stuurde.

    Like

 29. Zilvermeeuw zegt:

  bobzelf zegt:
  13 maart 2015 om 11:57

  mag ik u voor de 2e x bedanken, en effe op de schouders nemen

  mijn dank is groot

  gr. bob”

  Geen dank hoor Bob. Wat ik schrijf komt recht uit mijn hart en wat degenen schrijven die het daar NIET mee eens zijn, boeit mij totaal niet. “Effe op de schouders nemen”: doe maar niet want ik heb hoogtevrees :-).

  Wat de Poolse regering betreft; die is al net zo als de rest van de EU-maniakken. Vergooien alles om de miljarden die ze krijgen uit Nazi-Brussel: b.v. geluidschermen rondom weilanden! hahaha. Maar geen cent naar de bevolking hoor, want die zitten allemaal hier. Tenminste, het plebs. Want als je in Polen een goede baan hebt, is er geen haar op je hoofd dat er aan denkt om in Nederland te gaan werken. Het is allemaal low-life dat deze kant op komt. Rijden onze wegen kapot – zonder één cent wegenbelasting te betalen !-, verzieken en vervuilen onze steden met hun lege flessen en -bierblikken die ze overal neerflikkeren enz. enz.

  Toen ik ervan hoorde dat Polen hier zouden komen werken had ik de stille hoop dat zij – katholiek zijnde – een tegenwicht zouden bieden tegen de islamieten. Zèlden in mijn leven heb ik mij zó vergist!! Het is gewoon een horde barbaren die ons leegplukken want- behalve om te zuipen – komt er geen ene rooie rotcent van hun in onze economie. Alles wat ze verdienen gaat op aan mooie, nieuwe auto’s (kijk maar om je heen met welke barrels ze hier kwamen en wat nu met een Pools kenteken in onze straten staat !) en naar Polen. Gaat uitstekend he? Maar ONZE OUDEREN die hun leven lang gesappeld hebben mogen verrekken.

  Hier laat ik het maar bij want ik heb een prima bloeddruk en dat wil ik graag zo houden…..

  Like

 30. Zilvermeeuw zegt:

  O en nog wat: liever 10 Russen in mijn keuken (de Wodka staat klaar !!) dan één Pool in mijn achtertuin.

  Like

 31. Jan zegt:

  Waarom propaganda over WO-II in stand wordt gehouden en er niet kritisch naar wordt gekeken

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s