Partij Netanyahu wint verkiezingen Israël

Screenshot_14

De partij van premier Benjamin Netanyahu heeft de verkiezingen van dinsdag in Israël gewonnen. Na het tellen van 99 procent van de stemmen komt het rechtse Likud volgens de officiële reultaten uit op 29 zetels en is daarmee de grootste partij. Likud krijgt vijf zetels meer dan de linkse Zionistische Unie. In het parlement zijn 120 zetels te verdelen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Israël. Bookmark de permalink .

18 reacties op Partij Netanyahu wint verkiezingen Israël

  1. Tom Hendrix zegt:

    Wat een geweldig nieuws. Gefeliciteerd Bibi en Likud. Moge de Here jullie zegenen! Shalom Israël!

    Like

  2. Cathja zegt:

    Het eerste waar ik vanmorgen in geïnteresseerd was, was de uitslag van de verkiezingen in Israël. Groot was mijn blijdschap toen ik las dat Nethanyahu de verkiezingen heeft gewonnen!
    Proficiat, ‘Bibi’! Het verstand heeft het gelukkig gewonnen. Ik ben enige tijd toch wel bezorgd geweest over de wat linkse geluiden in Israël, maar wie weet heeft de fantastische speech van Nethanyahu er ook aan bijgedragen dat de kiezer toch liever voor vastberadenheid en degelijkheid van z’n premier heeft gekozen.

    Wat Nederland betreft: hopelijk krijgt de PVV vandaag zijn achterban naar de stembussen. Het is prachtig weer, dus mensen, allemaal lekker naar buiten en stemmen! Het bericht in De Telegraaf van vanmorgen dat Wilders de minst populaire politicus is, boeit me niet. Boodschappers van lastige berichten zijn doorgaans niet erg populair bij het volk.

    Ik blijf hopen op een verstandig kiezend Nederland. Vanavond zullen we het weten.

    Like

  3. Jelle R zegt:

    Prachtig nieuws! Proficiat aan Bibi

    Like

  4. breget zegt:

    Geweldig . De beste man op de goede plaats .

    Like

  5. lucky bee zegt:

    Gefeliciteerd Israel God van Abraham is met julie; Julie zullen blijven bestaan in julie land dat julie van God heb gekregen.

    Like

  6. anoname zegt:

    Goed nieuws!
    Van 20 naar 30 zetels zelfs heb ik gelezen!
    Vraag me af hoe de Likud coalitie in het geheel heeft gescoord.
    Mocht iemand een duidelijk linkje hebben…

    Like

  7. louis-portugal zegt:

    Ik heb dat verhaal van het vaticaan nog niet gelezen maar toch even.
    Die 29 zetels voor Netanyahu zijn al verhoogd naar 30 en ik las ergens dat het er al 31 waren maar dat heb ik nog niet kunnen checken.
    Geweldig die uitslkag en ik zie zo links en links dat het bij veel mensen pijn doet.
    Israel zal verder geïsoleerd worden door de wereld stellen enkele hournalisten.
    Ik las zelfs na de rede van Net. in het am.. congres, over het slechte voorstel van Obama voor Iran ten nadele van Israel, dat hij zich bemoeide met am. interne zaken alsof Israel niets met de dreiging door Iran te maken heeft.
    Ik zag ergens in een intervieuw, waar een oudere israeli sprak, dat indien Net. ging winnen vele “vrienden” uit de buurlanden teleurgesteld zouden zijn.
    Als Israel met dat soort mensen moet overleven zou ik er geen vertrouwen meer in hebben.
    Zelfs Saudi-Arabië heeft meer vertrouwen in Netanyahu dan in Obama.

    Like

  8. vanhetgoor zegt:

    Volgens de Nederlandse KiesKompas die ook in Het Heilige Land de meningen peilde zou ik mij het beste thuis voelen bij de conservatieve “Verenigde Thorah Zionisten!”

    Maar nu ik heb gelezen dat er volgens Netanyahu geen Palestijnse staat komt, en dus dat daarom Likud gewonnen heeft is het ook goed, dat zou mijn tweede keus zijn geweest.

    Like

  9. J. C. Th. Köhler zegt:

    Hoera ! ! !

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  10. Ahava zegt:

    @anoname: Arutz sheva is een betrouwbare website. Ondanks de mooie winst voor Likud (waar mijn beste vrienden in Israel helemaal niet zo blij mee zijn…) is het nog de vraag of links met Herzog – die 24 zetels in de Knesset krijgt – toch als machtsgijle premier een meerderheid kan vormen. Het is afwachten, maar hopelijk kan Bibi de regering vormen en zijn beloften uit de campagne (geen Palestijnse staat!) daadwerkelijk gestand doen.

    Like

  11. Sjaak zegt:

    EN VANDAAG KRIJGT OOK NOG DE LEUGENSPERS BIJ HET
    NIEUWE SMERIGE EU RATTEN OPENINGS-CEROMONIE VAN
    DE EUROPESE CENTRAAL BANK HUN BEELDMATERIAAL
    GELEVERD !
    DE LINKSE MEDIEN ZITTEN MET DIAREE IN HUN BROEK EN
    WEDIJVEREN MET RECHTSE AANTEIGINGEN !

    Like

    • Ik vind het niet goed dat ze brand stichten enzovoorts,maar dat men boos is en daar uiting aan wil geven,begrijp ik heel goed!Alleen was een andere,niet gewelddadige manier misschien beter geweest.Aan de andere kant:vreedzaam protest helpt ook geen zier;daar slapen die mafiosi geen nacht minder om!

      Like

  12. Danny zegt:

    Shalom Israël! Goed nieuws. 😉

    Like

  13. Frerik zegt:

    Ben ook echt blij met deze uitslag. Ook hier op de foto lijkt het wel of Netanyahu roept ”Minder minder minder.” grapje natuurlijk . Fantastisch deze uitslag. nu wij nog met onze Geert

    Like

Plaats een reactie