Vaticaan: desnoods een oorlog tegen Islamitische Staat

Screenshot_13

(Door: Robin de Wever)

Het Vaticaan wil niet langer toekijken terwijl Islamitische Staat dood en verderf zaait. Bij monde van een prominente geestelijke roept Rome regeringen en de Verenigde Naties op tot militair ingrijpen in Irak en Syrië. Bijzonder, want bij de meeste conflicten is de kerk juist tegen gewelddadige maatregelen.

In een interview met de rooms-katholieke nieuwssite Crux noemt de hoogste Vaticaanse diplomaat bij de Verenigde Naties, aartsbisschop Silvano Tomasi, de opmars van IS ‘een soort van genocide’. Die moet gestopt worden, en het Vaticaan houdt er rekening mee dat dialoog en diplomatiek overleg dat niet kunnen bewerkstelligen.

Lees verder>>>
(h/t “Marc”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Christendom, ISIS, Islam. Bookmark de permalink .

24 reacties op Vaticaan: desnoods een oorlog tegen Islamitische Staat

 1. delamontagne zegt:

  Heeft even niets met onderwerp te maken, maar Netanyahu heeft een “krappe” meerderheid bereikt…………..
  Union sioniste 27,
  Likoud 26,
  Yesh Atid (Lapid) 11,
  Kahlon 12
  Benet 8-9,
  Shas 7,
  Lieberman 4-5,
  Meretz 4,

  Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Beste Paus, ik ben erg verheugd met deze mededeling.
  Wat mij betreft komen alle neo Kruisvaarders in actie.
  Maar eerst de regeringen overtuigen.

  Like

 3. Jan zegt:

  desnoods een oorlog tegen Islamitische Staat

  Hé, eindelijk realiteitszin. Duurde even,maar blijkbaar is de paus eindelijk wakker.

  Like

 4. Pingback: Vaticaan: desnoods een oorlog tegen Islamitische Staat | Nikontino's Blog

 5. bigljohn zegt:

  Met de enorme fortuinen van het Vaticaan, moet het toch een peulenschilletje zijn een huurlingen leger te organiseren. Lange neus naar de regeringen en de E.U. De Kruistochten kunnen dan zo weer beginnen. Nu in versie 2.0.

  Like

 6. Marlies zegt:

  Gaat hij dan de Zwitserse Garde inzetten? Misschien is een ander kostuumpje wenselijk…
  Ik geloof niet in goede bedoelingen van het vaticaan. Retoriek!

  Like

 7. Sjaak zegt:

  MIJN ZEGEN HEEFT HIJ !

  Like

 8. harry zegt:

  Je zou gerust kunnen stellen dat ze wel heel erg achterlijk zijn in Rome .
  Ik zie als simpele boer die bui al haast veertig jaar hangen , qua islam .
  Weet niet of de katholieken ook ” de andere wang toekeren ” promoten , maar het lijkt me toe dat alle christenen zich in hun ongelooflijke naïviteit aan hun god vastklampen , waar natuurlijk ook geen enkele hulp vandaan kan komen .
  Kunnen ze niet snappen dat we het zelf moeten doen ?

  Ondertussen kon het kankergezwel der islam gewoon doorgroeien , werd zelfs vaak nog gefaciliteerd door het christelijke kamp .
  Zo zagen we afgelopen dagen christelijke kerkleiders de islam vrij toegang te willen geven tot hun kerk .
  Stomme donders !

  En nu de paus bang is dat ie door Isis onthoofd zou kunnen worden en hoopt dat het dan snel en pijnloos zal gebeuren , nu zijn ze dan eindelijk zover dat ze heel voorzichtig een klein beetje wakker dreigen te worden .
  De paus zal gedacht hebben : godverdomme , nou komt het wel érg dichtbij !

  Bespottelijk natuurlijk !

  Maar wel de instroom vanuit Afrika goed blijven keuren !
  Want misschien zitten er daar nog wel drie personen tussen die katholiek willen worden .
  Stomme zieltjessprokkelaars !

  Is dat niet het grote probleem van heden , dat je gewoon niet door kan dringen in de hersenen van bepaalde groepen en dan met name politici en gelovigen .

  Heb onlangs een leuk meisje ( 17 , blond en een staartje ) aangenomen voor een stage , en dan valt het op hoe snel en graag zo iemand alles oppikt . Ze meldde zelf dat ze niet zo goed kan leren , maar ze heeft altijd aan een half woord genoeg !
  Waarom hebben die bovengenoemde groepen die allang afgestudeerd of uitgestudeerd zijn dan zo’n dikke plaat voor hun harses dat ze helemaal niks op willen steken ?

  Like

  • Marc zegt:

   Harry, dat van die andere wang toekeren moet je begrijpen zal Jezus het bedoeld heeft.

   De context is in ieder geval een tussen meester en slaaf en waar er geen geweld gebruikt wordt. Gebruikelijk was dat een ongehoorzame slaaf slaag kreeg van de meester, als hem dat juist leek. Gezien de meester-slaaf verhouding was eenmaal slaan met de rechterhand op de linkerwang van de slaaf voldoende. De slaaf had zijn correctie gehad, en zou meewerken of de aanvankelijke opdracht verder gewoon uitvoeren, als hij niet erger wilde riskeren.
   Jezus stelt de slaaf echter voor om, eenmaal geslagen, de andere wang toe te keren. De betekenis hiervan is dat de slaaf de meester uitdaagt: de slaaf maakt de meester duidelijk niet onder de indruk te zijn en zijn opdracht niet te zullen uitvoeren. Tegelijkertijd zou de meester dan een tweede, of zelfs een derde maal moeten slaan. Hiermee zou de meester zelf een situatie aantonen waarin hij aan macht en gezag verliest, juist omdat het kennelijk nodig was nogmaals te slaan. Het zou aantonen dat de slaaf kennelijk aan macht wint.

   Ergo: het keren van de andere wang was een ontkenning van macht en gezag van de meester door de slaaf; het was een revolutionaire daad. Jezus was allesbehalve een gezagsgetrouwe volgeling die zich maar van alles en nog wat liet aanleunen dat van ‘boven’ kwam, maar een prototype revolutionair die niet van zins was zich in een hoek te laten drijven: hij hield vast aan zijn rechten als individueel mens. Daarmee was hij ook een voorbeeld voor andere slaven, en een angel in de wijze waarop de Romeinse maatschappij werkte. En dus ook een angel in de islamitische maatschappij, want ook die was, net als de Romeinse, daadwerkelijk een slavenmaatschappij, zoals we nu bij die isis zien.

   Overigens is het interessant om de uitdrukking van ‘de andere wang toekeren’ te stellen naast een andere uitspraak van Jezus, waarin hij stelt ‘geef de keizer wat des keizers is’. Deze laatste uitdrukking suggereert dat ‘alles wat van boven komt’ geaccepteerd moet worden. Toch kan hierbij aangetekend worden dat de onderdaan toch eerst de keizer ‘als keizer moet’ erkennen. Het keren van de andere wang suggereert dat Jezus toch niet zo’n volgzame slappeling was als de meeste mensen heden ten dage menen.

   Like

   • jantjeuitnl zegt:

    Jezus heeft ook gezegd in Mt 26,47-56, “allen die naar het zwaard grijpen, zullen door het zwaard omkomen”. De mohammedanen doen niet anders. Hoog tijd dat deze spreuk van jezus uit gaat komen.

    Like

 9. Nemesis zegt:

  Hoezo die plotselinge ommekeer van die korankusser? Ik vertrouw die bende in het Vaticaan net zo weinig als die zogenaamde regering van ons.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Nemesis: 00.50. uur. Inderdaad Nemesis! Waar komt deze draai van de RK/de Paus nu opeens vandaan. Mijn argwaan tegen de Instituten der Kerken, wordt er alleen maar groter door. Verder heeft juist de EU, met name Sarkozy en Cameron voorop, en opgenaaid door Obama voor de ROTZOOI in de betreffende landen gezorgd. En waarom moeten WIJ al meer dan 40 jaar van de Kerken toestaan, dat WIJ worden overlopen door MOSLIMS? En waarom willen de KERKEN de Massa-Immigratie geen strobreed in de weg leggen? Vragen, vragen…

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Wie weet, is de heilige geest op hem neder gedaald en heeft hem een tik voor z’n kanis gegeven.

    Ja, die plotselinge draai en een flinke draai ook, vond ik wel heel vreemd en verwonderlijk. Ik ben wel geen 100% atheïst, maar wel heel erg blij, dat ik met dat kerkelijke gespuis niks te maken wil hebben. Ze zijn allemaal zo slecht als de nacht.
    donker is.

    Like

 10. fleckie zegt:

  Afwachten hoe lang hij nog leeft.

  Like

 11. lucky bee zegt:

  De Paus Fransiscus weet ook niet meer wat hij wil zo te zien.En dat is de vertegenwoordigger van God?Hij lijk me eerder een vertegenwoordiger van Allah, ook die moet alles corrigeren wat hij in Mekka heeft gepredikt; in Medina.

  Like

 12. jowitteroos zegt:

  Ondertussen:

  he Pope says the Koran is a book of peace and that Islam is not violent religion

  http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1140549/Pope-says-Koran-book-peace-Islam-peaceful-religion.html

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Had ‘Zijne Heiligheid’ dit niet eerder kunnen bedenken voordat-ie de koran stond te zoenen?

  Like

 14. Maria zegt:

  moet er nog zand zijn om in de ogen te strooien???
  eerst met de vijand de koran lezen in dat Vaticaan, nu al liggen verkondigen dat hij max nog een jaartje of 2 paus gaat zijn…
  Ik geloof geen letter van dit!
  Alle Christenen zijn bijna uitgemoord daar waar was hij toen???? NERGENS
  nu dat ze allemaal uitgemoord zijn ginder gaat hij dit verkondigen…
  Paus is geen man van God maar de dienaar van satan!

  Like

 15. Danny zegt:

  Ben het niet snel eens met het Vaticaan, maar in deze, zou ik zeggen, laten we in naam van de mensheid de kruisvaarders hun kruistochten maar dunnetjes overdoen om de mietige, laffe, islamitische staat met wortel en tak te vernietigen. Beter nog vandaag dan morgen wat mij betreft. Voordat het te laat is!

  Like

 16. Tja ,ze komen nu wel erg dicht bij Rome, dus ff op gaan letten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s