“Avondland en Identiteit” zal weerzin en enthousiasme oproepen

Screenshot_14

(Door: Steven van der Jagt)

Het boek “Avondland en Identiteit” van Sid Lukkassen is een kritische analyse van een Europa dat worstelt met zichzelf. Het is een portret van een continent dat eeuwenlang de wereld domineerde, maar zijn identiteit kwijtraakte en nu zijn hegemonie van verschillende kanten bedreigd ziet. Geen vrolijke kost, wel een aantal ongemakkelijke waarheden.

Lukkassen (27) studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is raadslid voor de VVD in Duiven en heeft werkervaring in de Tweede Kamer en het Europees Parlement. In de afgelopen jaren waren zijn columns op onder andereThePostOnline en De Dagelijkse Standaard te lezen. Op dit moment werkt hij aan zijn proefschrift.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR. Bookmark de permalink .

6 reacties op “Avondland en Identiteit” zal weerzin en enthousiasme oproepen

  1. Jaan zegt:

    Volgens mij heeft het binnenhalen van onrendabele vijanden van het Westen alles te maken met het winnen van stemmen. Geert zei het ooit treffend over de import : Jij stemmen PvdA, dan Wouter Bos geven jou uitkering”.

    Like

  2. Henk.V zegt:

    Dat Sid Lukassen dit boek heeft geschreven stemt mij tot tevredenheid, omdat veel van de gedachten die hij aan zijn lezers voorlegt ook al ter sprake kwamen in mijn laatst geschreven artikel over Europa.
    (https://ejbron.wordpress.com/2015/03/10/de-zelfmoord-van-europa-hoe-europa-haar-verstand-verloor/)

    Kennis is macht en daarmee wordt natuurlijk niet alleen maar bedoeld dat we onze feitenkennis op orde moeten hebben, maar ook de de onderlinge samenhang van de ontwikkelingen in de wereld (waar de feiten deel van uitmaken) begrijpen.
    Alleen door middel van kennis en inzicht zullen wij de onzin die onze elites uitkramen tot zwijgen brengen.

    Het is goed om steeds te beseffen dat wij in onze strijd voor het behoud van onze identiteit niet alleen staan! Niet alleen beschikken wij hier genoeg over veel samenhangende feitenkennis op deze site, maar er zijn gelukkig nog meer kritisch ingestelde sites die deze opvattingen delen en zij trekken dus in zekere zin met ons op in de strijd tegen de ontspoorde multiculturele opvattingen van politiek correct en de waanzin die deze verdwaasde opvattingen tot gevolg hebben.

    Ook het boek van Lukassen zal dus een bijdrage gaan leveren bij de gezondmaking van onze grootse westerse cultuur.

    Like

  3. We have a clear Social & Economic project for Nordeuropa : http://www.NordhansaMarine.com

    Like

  4. lucky bee zegt:

    Wat heeft Lady Godiva met Nederland te maken?

    Like

    • Henk.V zegt:

      Omdat Amsterdam de enige plaats in Nederland is waar men het plan heeft opgevat om een blote dame vrijdags te paard langs een moskee te laten rijden,net wanneer het islamitische volkje naar binnen wil gaan voor het vrijdag gebed,Lucky Bee.
      Het merendeel van de mannen zal dan achter het paard aanrennen en in de moskee zal er dan bijna geen mens meer aanwezig zijn.
      Op die manier wil Amsterdam de radicalisering van de islam tegen gaan.. Dat experiment begint over vijf dagen.

      Like

  5. Filantroop zegt:

    Al moet gezegd dat het schilderij “Lady Godiva” van de Prerafaëliet John Collier, terecht voor de cover van het boek gekozen is. Volgens een legende zou zij zich geheel ongekleed te paard begeven hebben om uiting te geven aan haar gramschap over de door haar echtgenoot Leofric (graaf van Mercia) aan de bevolking van Coventry opgelegde belasting.

    Met de naheffing van Eric Wiebes in gedachte, zouden dames vaker zulke acties moeten voeren.

    Like

Plaats een reactie