Racismebeschuldigingen tegen dakdekkerbedrijf

Screenshot_1

Eigenaar Thomas Neger en het logo van zijn bedrijf

(Vertaling: E.J. Bron)

De dakdekker Thomas Neger uit het Duitse Mainz is in het vizier van de Afrikanen-lobby terechtgekomen. De reden: het bedrijf van de man draagt zijn naam en bezit als logo al tientallen jaren een zwarte figuur. Een Facebook-groep (“Het logo moet weg – voor een wereld zonder racisme”) met meer dan 3000 aanhangers eist de onmiddellijke verandering van het logo.

Op de Facebook-site laten zich o.a. zwarte mensen fotograferen, die het logo een “schending” van hun “fundamentele rechten” noemen. De initiatiefnemer van de groepering, David Häußer, zei: “Het logo moet veranderd worden, dat is onze eis. Als dat gebeurt, is alles in orde.”

Links-extremisten mobiliseren

Ook het “Initiatief zwarte mensen in Duitsland” was boos over de dakdekker. “Hij zegt dat hij niet racistisch zou zijn. Het is zeer de vraag of hij dat vanuit zijn perspectief kan inschatten. Als mens, die hoogstwaarschijnlijk niet over racisme-ervaring beschikt, ontbreekt hem hier simpelweg de competentie.”

Neger zelf is niet onder de indruk van de campagne. Het logo van het bedrijf zou al tientallen jaren oud zijn en niet veranderd worden. Hij wees er echter op dat er in Mainz al stickers met zijn afbeelding worden verspreid waarop geschreven staat: “Racisme een gezicht geven.”

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, betutteling, Censuur, Communisme, demoniseren, discriminatie, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, Racisme, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op Racismebeschuldigingen tegen dakdekkerbedrijf

 1. Drs.P. zegt:

  Stelletje tering “anti-racist” facisten!!!!!!

  Like

 2. janfreak zegt:

  Lijkt wel of mensen niks beters hebben om over te zeuren. Ik vind het een leuk logo van Thomas Neger.

  Like

 3. Ad de Koning zegt:

  Heel goed dat hij het logo niet gaat veranderen bij die doorgeschoten figuren. Ik gebruik het woord nog regelmatig. Agatha Christie schreef, ik dacht in 1940, het boek “Tien kleine negertjes” en dat was ook in Nederland geen probleem want zelfs in 1992 heeft uitgeverij Luitingh-Sijthoff het boek in een speciale Agatha Christie pocketreeks het boek opnieuw uitgegeven. In Amerika was het echter in 1940 al verschenen onder de titel “And then there were none”,want daar was het kennelijk wel een probleem. Nu heeft men zojuist echter het boek weer opnieuw uitgegeven en nu heeft men ook hier de verwijzing naar negertjes laten vallen en de andere titel gekozen. Ik begrijp echt niet waarom want er is niets racistisch aan om een zwarte neger te noemen, dat heb ik altijd normaal gevonden zonder enige bijbedoeling en dat doe ik nu nog steeds en dat blijf ik doen.

  Like

 4. baksteen zegt:

  Free publicity, als ik een nieuw dak nodig zou hebben wist ik het wel!

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Bij het betrappen van het verdelen van flyers van zo een links volgescheten
  rotkop meteen in de zweetkast nemen en zijn flyers daarheen steken waar
  de zon niet heenschijnd !

  Like

 6. Frerik zegt:

  Ik vind het helemaal niet een discriminerend logo want je ziet daarop ook nog eens een neger die aan het werk is en dat zou juist strelend moeten zijn voor onze donkere medemens. Ja toch.

  Like

 7. Qvic zegt:

  Hoezo racisme? Een werkende neger afbeelding kan toch niet racistisch uitgelegd worden of mogen negers/zwarte mensen niet met werk/arbeid geassocieerd worden, volgens de linkse goedmensen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   De kwestie is eerder, hoe krankzinnig ook, dat zwarte mensen niet met zwarte mensen geassocieerd mogen worden, vermoed ik……
   GL-parlementslid Astrid Roemer (Antilliaanse) viel destijds -Jaren ’90- al in katzwijm van het woord “zwart,” ongeacht de context!

   Like

 8. Republikein zegt:

  Cold turkey?
  Hebben wij niet nodig!
  Zijn er onjuiste inschattingen van de spelling?
  Ga eens naar school!

  Like

 9. bigljohn zegt:

  Gaan die linksen soms ook nog eisen dat hij op het gemeentehuis zijn naam Neger moet gaan veranderen ? Wit kan als naam natuurlijk in hun ogen ook niet. Wat moet hij dan als naam gaan kiezen ? Mister babyface, bleekscheet, pinkeltje ? Het wordt hoog tijd dat wij die linksen eens stevig gaan aanpakken !

  Like

 10. Scheerzeep NU zegt:

  Verkeersbord J16 – Werk in uitvoering.
  Staat een zwarte man een zwart vlakje wit te poetsen met een zwarte boender ten behoeve van de witte achtergrond met een driehoekige rode rand.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik dacht dat dat bord betekende,
   Pas op en schrik niet. Er bestaat een kans dat u werkende mensen tegenkomt.

   Like

  • ik vraag me al langer af wanneer onze verkeersborden veranderd moeten worden van de linkse. Op de borden met verbod of gevaar altijd zwart poppetje en op borden die iets toestaan altijd wit poppetje. Het zou verboden moeten worden. Stelletje beroeps zeikerds zijn het. Ik word er kotsmisselijk van. Laat ze iets nuttigs gaan doen ipv een hard werkende mens lastig te vallen dadelijk eisen ze nog dat die man zijn naam verandert

   Like

 11. Ze zeggen dat ze trots zijn op hun ras, maar hebben daar tegelijkertijd een mega-minderwaardigheidscomplex over…

  Like

 12. Hans zegt:

  Ze moeten eens ophouden over die paar jaar slavernij.
  Er leven er een veelvoud nu van onze blanke ruggen. Al decennia lang.
  De slavernij is om te beginnen door de moslims uitgevonden en daarna voor een gedeelte door de VOC schepen geëxporteerd. Handel is handel.
  De diepere waarheid is echter dat men voor het zwaardere werk overschakelde op afvallige Moren omdat de negerts simpelweg te lui waren. Toen al.
  Na de Afrikaanse lente hebben diezelfde negerts nog eens goed laten zien dat ze:
  •aarts lui zijn
  •niks willen
  •niks kunnen
  De florerende graanschuur van Afrika hebben ze binnen één generatie naar de kloten geholpen.
  De tot dan toe door blanken geleide goed producerende plantages zijn door de zwarte boeren die het met geweld overnamen 90% en soms 100% in productie gedaald. Gesloten dus.
  En nu komen ze hierheen, de luie klootzakken.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Historisch onderzoek heeft aangetoond dat het slaventransport in de Gouden Eeuw door de Oost Indische Compagnie 5% van het Bruto Nationaal Inkomen opbracht.
   En daar moesten de kosten dus nog van af!
   Wat hebben die zeur-negers eigenlijk. Ze kregen ook nog gratis vervoer op onze kosten!

   Like

 13. Nemesis zegt:

  Thomas is de zoon van Ernst Neger. De schoorsteenveger firma Neger bestaat al zo lang, dat toen die opgericht werd 99,999999999 % van de Duitsers nog nooit een echte neger, Afrikaan dus, hadden gezien. Ernst Neger was ook een beroemd figuur op het Mainzer Carnaval. Hij zong daar liedjes als dit meest bekende:

  Like

 14. Nemesis zegt:

  Schoorsteenveger en dakdekkerfirma, sorry.

  Like

 15. luckybee zegt:

  Hoe heet Thomas Neger tijdens de tweede wereld oorlog?Ook Neger?Dan was Hitler tolleranter dan de Groenen tegenwoordig.

  Like

 16. Roni zegt:

  Wie heeft er zin om ondeugend te zijn?
  Wie heeft zin om dit artikel naar die VN-negerin te sturen die tegen onze Zwarte Piet is.
  Wat een heks met een lelijk masker op.

  Like

 17. peterk2014 zegt:

  De oorzaak van dit probleem is, dat mensen met een donkere huidskleur al eeuwen lang een geneties minderwaardigheids probleem hebben en dat zal altijd zo lang zij die donkere huid hebben zo blijven. I dat onze schuld? Nee hoor dat zit in hun aard!

  Like

 18. Ekster zegt:

  Man, man, man, wat wordt ik toch moe van die altijd zeikende en zuigende zogenaamde “anti-racisten”. Over elk kleinigheidje zeuren ze als het om blanken gaat. Maar je hoort ze zich nooit eens druk maken over de hedendaagse, veelal islamitische, slavernij. Nooit springen ze eens op de bres voor de Aziatische au-pairs in Saoedie-Arabië die als slaven worden uitgebuit en mishandeld. Dergelijke wantoestanden vinden ze kennelijk geen probleem, maar een man met een neger in zijn logo, dat vinden ze pas echt erg.

  Like

 19. Scheerzeep NU zegt:

  Ook het “Initiatief zwarte mensen in Duitsland” was boos over de dakdekker. “Hij zegt dat hij niet racistisch zou zijn. Het is zeer de vraag of hij dat vanuit zijn perspectief kan inschatten. Als mens, die hoogstwaarschijnlijk niet over racisme-ervaring beschikt, ontbreekt hem hier simpelweg de competentie.”

  Slechts zwarte mensen beschikken over die kennis en vaardigheden, welke hen in staat stellen te kunnen beoordelen wat racisme inhoud, omdat zij de eigenschap bezitten dat zij niet blank zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s