De VS hebben het ontstaan van de “Islamitische Staat” (IS) bewust niet verhinderd

Screenshot_69

Mislukte geopolitiek met gevolgen voor de wereld: de Amerikaanse president Barack Obama met vertegenwoordigers van de Golfstaten in Camp David.

(Vertaling: E.J. Bron)

Een bericht van de Amerikaanse geheime dienst toont aan dat het Westen al in 2012 aanwijzingen had voor het ontstaan van een “Islamitische Staat”. Maar de Amerikanen hebben niets ondernomen, integendeel: ze zagen in zo´n constructie een kans om Syrië te destabiliseren en Assad ten val te brengen. Het document getuigt van een volledig mislukte politiek, die de reden voor de vluchtelingengolf naar Europa en de wereldwijde massale beperking van de burger- en vrijheidsrechten is.

In de zomer van 2014 was de westerse publieke opinie enorm verbaasd: vanuit het niets was in het Nabije oosten een “Islamitische Staat” (IS)  ontstaan. Niemand kon echt verklaren hoe een zwaar bewapende en goed uitgeruste groepering van radicale islamieten ondanks totale observatie door de talrijke geheime diensten van de ene dag op de andere de grootste bedreiging voor de wereldvrede had kunnen worden. Sindsdien gaat er geen dag voorbij waarop niet de IS-terroristen als gevaar voor Europa worden bezworen. De burgerrechten in Europa en de VS werden beperkt, moslims staan sindsdien onder een algemene verdenking. De situatie in Syrië werd steeds erger, duizenden Syriërs vluchten sindsdien naar Europa – waar hen wantrouwen en afwijzing tegemoetkomt.

In de actuele vluchtelingendiscussie wordt weliswaar af en toe ter sprake gebracht om over het ontstaan van vluchtelingengolven na te denken en deze indien mogelijk ter plaatse al te stoppen. Maar met het oog op Syrië en Libië blijven de impulsen algemeen en vaag, waardoor de indruk ontstaat dat men in principe niets zou kunnen doen – oorlogen zouden overal en altijd voorkomen. De EU stuurt oorlogsschepen naar de Middellandse Zee om ondanks alle waarschuwingen van mensenrechtenorganisaties de vluchtelingenboten af te houden. Tegelijkertijd weigeren grote Europese landen zoals Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen of Spanje meer vluchtelingen op te nemen.

De nu opgedoken documenten laten zien dat deze ellende hoogstwaarschijnlijk voorkomen had kunnen worden. Maar een combinatie van incompetentie, cynisme en ijskoude machtscalculatie heeft er blijkbaar toe geleid dat de situatie in het Nabije Oosten met de oprichting van de IS buiten controle is geraakt.

De Amerikaanse waakhond Judicial Watch heeft een deels vrijgegeven bericht van de Amerikaanse militaire geheime dienst Defense Intelligence Agency (DIA) gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de DIA al in het jaar 2012 aanwijzingen voor het ontstaan van een “Islamitische Staat” in het Nabije Oosten had. Volgens het document zouden Syrische oppositiegroeperingen zich hebben ingespannen om zo´n staat als meest effectieve wapen tegen de Syrische president Baschar al-Assad op te bouwen. Maar de Amerikaanse geheime diensten zouden dit plan niet verhinderd hebben, integendeel: ze zagen in het plan een kans om hun eigen belangen in het Nabije oosten door te drukken. Het hoogste doel was in het jaar 2012 de val van Assad.

De onderzoeksjournalist Nafeez Ahmed, die vroeger voor “The Guardian” had gewerkt en nu schrijft voor het Amerikaanse tijdschrift “Vice”, publiceert op de website “Medium” een ontnuchterende analyse van de ontwikkeling. Hij verklaart dat de westerse landen in “coördinatie met de golfstaten en Turkije bewust gewelddadige radicaalislamitische groeperingen hebben gefinancierd om Assad te destabiliseren – hoewel ze anticipeerden dat dit zou kunnen leiden tot een ´Islamitische Staat´ in Irak en Syrië.”

Echter in plaats van de ondersteuningen voor de groeperingen, waarvan de geheime diensten wisten dat ze gelieerd waren aan Al-Qaida, stop te zetten of – nog beter – vastberaden tegen hen op te treden, besloot men in Washington en andere westerse hoofdsteden de ontwikkeling positief te bekijken. Ahmed schrijft:

“Uit het onlangs vrijgegeven Amerikaanse document blijkt dat het Pentagon de opkomst van de ´Islamitische Staat´ als rechtstreeks gevolg van deze strategie heeft voorzien. Maar het Pentagon omschreef deze mogelijkheid als strategische kans om ´het Syrische regime te destabiliseren´.”

De strategie was volgens Middle East Eye gebaseerd op de overwegingen van de RAND Corporation, die jaren geleden al had aanbevolen om de verschillende geloofsrichtingen van de moslims tegen elkaar uit te spelen. Als de sjiieten en soennieten elkaar bestrijden, zou dit de Amerikaanse regering de mogelijkheid bieden om haar invloed in de regio uit te breiden. Deze strategie is goed bekend als “divide et impera” (“verdeel en heers”) en maakt altijd al deel een vast deel uit van alle politieke activiteiten.

Ahmed, die een uitermate vooraanstaand journalist is en die met talrijke deskundigen uit het leger en bij geheime diensten heeft gesproken om zijn analyse te onderbouwen, spreekt in dit verband van “huichelarij” wanneer het Westen nu een globale strijd tegen de IS zou voeren. Hij verwijst ook naar de geostrategische betekenis van het conflict, dat hij een plaatsvervangende oorlog noemt: de voorlopers van de IS zouden geld en wapens van het Westen hebben gekregen, omdat, zoals in het document staat, “het Westen, de Golfstaten en Turkije de Syrische oppositie ondersteunen, terwijl Rusland, China en Iran aan de kant van het Assad-regime” zouden staan.

Uit het document van de geheime dienst blijkt dat alle andere geheime diensten van de VS net zo op de hoogte waren van de gebeurtenissen als het ministerie van Defensie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de westerse bondgenoten.

Ahmed´s conclusie:

“De opkomst van de IS heeft ertoe geleid dat er nieuwe maatregelen bestaan in de strijd tegen het terrorisme – zoals de massale controle en de Orwelliaanse plicht van de burgers om elkaar te bespioneren. Plannen, die de regeringen aan deze en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in staat stellen media te censureren, zijn buitenproportioneel gericht tegen activisten, journalisten en etnische minderheden, vooral moslims.

Maar het nieuwe bericht van het Pentagon onthult dat, anders dan wordt beweerd door de regeringen van het Westen, de oorzaak voor de bedreiging afkomstig is van hun eigen, compleet mislukte politiek, omdat deze stiekem de radicaalislamitische terreur heeft ondersteund om dubieuze geopolitieke doelen te volgen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Obama, Rotzakken, Volksvijandigheid, VS, Westen. Bookmark de permalink .

22 reacties op De VS hebben het ontstaan van de “Islamitische Staat” (IS) bewust niet verhinderd

 1. bobzelf zegt:

  whahahaha ,nou grapjas, dan ben ik een ziener
  zie mijn antwoord in je spamfilterttttttttt OP JE ANDERE BLOG !!
  waar ik dat dus uitleg ,
  over Putin , zijn vloot in Syrie ,zijn vriendschap met Assad
  en dat de USA dus 1 bommetje gooien, en dan nog 1 bommetje
  omdat het die USA figuren , die nooit iets verkeerd doen
  gewoon goed uitkomt, en uitkwam
  KIJK MAAR WAAR mC, CAIN DE LAATSTE WEKEN UITHING

  WHAHAHAHAHAHA, ZE KUNNEN BETER VERTELLEN WAAR DE PLEURIS NIET UITBREEKT !

  LET OP MACEDONIE, HET UKRAINE 3.0 KOMT ERAAN !!
  ja, , Bob weet nergens wat van !!

  DIE HEEFT MET DIE HOOFDLETTERS NOG NOOIT IETS ZINNIGS GEPLAATST ?? TOCH ?

  EN ALS HET NOG EFFE ZO DOORGAAT , DAN STAPT PUTIN BINNEN IN SYRIE EN LOST HET HELE ISIS PROBLEEM IN 3 DAGEN OP !!
  WAARDOOR DE USA ZICH AANGEVALLEN VOELT, EN WE 1 GROTE AARDE HEBBEN , ALS 1 GROTE GEASFALTEERDE PARKEERPLAATS !
  dus bob weet dit dus zonder een rapport ??
  trots op

  dooeeiiiiiiiiiiii

  Like

 2. Anna zegt:

  Hieruit blijkt maar weer eens te meer hoe volkomen incapabel de Obama administratie is.
  Zijn credo ” yes we can” is verworden tot ” we can’t” Alle moslims die hem in zijn administratie omringen hebben een volkomen foute inschatting gemaakt ten aanzien van de internationale betrekkingen..
  Deze man is en blijft een groot gevaar voor de totale wereldvrede.

  Like

 3. “Het document getuigt van een volledig mislukte politiek”

  Daar trap ik niet meer in na het ontstaan van de Taliban, Al-Qaida en nu dus IS (en nog een hele batterij aan groeperingen).
  Een demonstratie kan nog wel spontaan ontstaan maar hele revoluties, opmarsen en opstanden, daar komt nog wel wat meer bij kijken en worden vaak georganiseerd.
  De VS hebben in het verleden al aangetoond dat zij het spelletje ‘Verdeel & Heers’ meester zijn.

  Dit komt niet uit de lucht vallen.

  The Power Principle

  Like

 4. Hendrik Morren zegt:

  Tja, die Arabische lente waar links zo verheugd over was en is.
  D666 heeft alvast weer een direct lijntje met Erdogan, Pechtold blij…

  Like

  • Charles Martel zegt:

   Ik heb een boek van Benoist Méchin getiteld “Un printemps arabe”, uitgegeven 1959, Jawel, reeds toen. En nog geloven onze Gutmenschen politici het allemaal en krijgen wij de islamitische rotzooi op ons dak:

   Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Ach Bob ik ben heel wat minder enthousiast over Rusland en Putin, voor mij is het een keuze tussen slecht en slecht.

  Maar ook is zeg dit soort zaken al heel lang en ben zelfs voor krankzinnig uitgemaakt alhier, nu is dat niet een probleem hoor, eigenlijk bevalt het mij wel als ik de mentale capriolen van de zogenaamde intellectuelen aanhoor en aanschouw.

  Late we het maar heel eenvoudig houden , we zijn gewoon verneukt door links , rechts , geel , wit, zwart en pimpel paars.

  Like

  • bobzelf zegt:

   goed gezien Joop , heel goed gezien !
   Ik heb het dan ook over, weet er iemand 1 wereldleider die wel deugt ???
   en !!
   als ik nu moest kiezen tussen slecht of heel slecht
   dan kies ik voor Putin ,
   wat mij dan weer Putin verheerlijker zou maken ???
   na wat ik aan leugens, onwaarheden , en belachelijke dingen hier in Ukraine mee heb gemaakt , de tijd die ik hier doorbreng ,
   dan kan ik Putin op weinig gekke dingen betrappen , zelfs niet aan het front !!
   en van de Eu / USA leugens hier ??
   werkelijk ongelofelijk , een dik boek is niet dik genoeg !!

   dus om de boel te stangen roep ik dan als “”OME VLADIMIR “”

   maar humor kan je niet uitleggen , ik zie dat sommige mensen het hoe je het vertelt, hoe je de verhalen vertelt,
   het gewoon niet snappen of niet willen snappen
   maar Rotterdammers hoef je onzin niet uit te leggen toch
   we zijn er mee opgegroeid , in de armoede om te overleven

   maar leuk je weer effe te horen

   doeiiii
   bob

   Like

   • Ahava zegt:

    ha Bob, als Rotterdammers onder elkaar: de felle woordenstrijd dezer dagen op dit blog leek nergens op. Ik heb me dan ook even afzijdig gehouden, maar vond de uitwisseling van meningen ver beneden niveau. OK, in hoofdletters schrijven kan overkomen als digitaal schreeuwen, maar van sommigen moet je dat kunnen hebben. Het is ook wel te zien als humor, waar je een groot gevoel voor hebt. Daar benevens bezit je een groot analytisch vermogen en zit je letterlijk en figuurlijk warm wat betreft het zicht op de politieke situatie in Oost-Europa.
    Met andere woorden: ook ik had je even gemist op dit forum,maar dan in positieve zin.
    Shalom, stadgenoot-van-origine. Deze vredeswens betreft uiteraard een ieder die dit leest.

    Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahaa, ja ik moest effe ,
    effe de onnozelaars op hun achterste poten krijgen
    en mijn grote vriend : JEZUS 2.0
    effe zieken
    en waarom ????
    nou ik was 9 weken niet aanwezig , met geen enkele reactie ,
    en toen viel Iskariot iedere keer Bert aan ,
    want hij moest maar eens stoppen met die stukken over Putin , Rusland etc
    ????????????????????????????????????

    en zag hij kans terwijl ik geheel onvindbaar was op de site
    mij 2 x letterlijk de hondenziekte te schelden !
    nou weet ik wie het zegt ,
    en ik schaal zijn I.Q in op 144
    dan moet je wel zijn hele familie bij elkaar optellen !!!
    dus ik was toch al 9 weken niet geweest ,
    dus ik dacht als bert me er afpleurt of een ban geeft even goede vrienden
    maar dank voor de steun
    je gevoel voor humor mag ik ook wel,
    en als je alles gelezen hebt dan is 1 ding duidelijk dat amsterdamse humor niet bestaat ,
    die mensen lachen altijd om een ander, maar worden altijd kwaad al je over hun zelf begint ,
    en die hoofdletters whahahahaha, ik weet wie er dan boos worden whahahaha
    en ook iedere keer,
    dus ik geef een beetje therapy les whahahahahaha
    maar leuk en dank voor de steun whahahaha
    en
    wat schittert aan de Maas ??
    nou de laatste jaren niet zo veel geloof ik ,

    dooeeiii
    bob

    effe uurtje naar het strand !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Mijn vader was Rotterdammer, Bobzelf, maar ik denk niet, dat hij jouw visie op ‘humor’ zou hebben kunnen navoelen……
    Om eerlijk te zijn weet ik wel zeker van niet.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Ach Bob ik heb in mijn schooltijd in de vakanties wekenlang taakjes aangenomen in de haven tussen de haven knokkers, wat moesten die mensen hard werken om hun gezin te onderhouden .

    Ik versjouwde in die dagen met 2 man 40 ton vlees per dag , kon toen mijn meisje lekker meenemen naar Italië en op een terras een fles bubbeltjes drinken, en ontbijt op bed,

    Meisje is nog steeds mijn meisje hoor.

    Niet lullen maar vullen,van dat slappe semi intellectuele geouwehoer moesten we niets hebben.
    En bergen 010 humor .

    En zoals de nacht dichter ( ridder ) al zei.

    020 ers hebben een groot hart, het moest alleen gekookt op hun rug hangen zodat de honden er bij kunnen.

    Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahahaha
    gebruik ik nog regelmatig als ik het over Rutte heb !!!
    en
    de schitterende volzin van de nachtburgemeester van Rotterdam :

    MET MOEITE DE NEIGING VAN ZANG EN DANS ONDERDRUKKEND ,

    SCHITTEREND

    spartaaaaaaaaaa

    gr. bob

    Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Het is niet de taak van Amerika om het onstaan van nieuwe landen tegen te gaan.

  Dan is er nog een bijkomend punt, als alle rovers en moordenaars, alle dieven en pederasten tesamen komen en allemaal bij elkaar gaan zitten in één staat dan is het makkelijker om dit kwaad te bestrijden dan als al dat islamitische tuig verspreid over de wereld zou leven.

  En het is reuze belangrijk dat alle terroristen op één plek samen zitten, dan kunnen alle terroristen met één klap uitgeschakeld worden. En als éérst de meest invloedrijke islamieten worden geraakt dan is het vervolgens makkelijker om de rest uit te leggen dat ze verkeerd bezig zijn.

  Ik geloof in het goede in de mens, en ik verwacht dat niet elke moslim zo slecht is als in dat boekje staat beschreven, de meesten zijn meelopers en hebben geen enkel idee wat ze aan het doen zijn, die moslims kunnen nog gered worden van hun ellendige leven en hun nog veel ellendigere dood.

  Like

 7. tjonge zegt:

  conclusie ahmed;
  .
  “Plannen, die de regeringen aan deze en aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in staat stellen media te censureren, zijn buitenproportioneel gericht tegen activisten, journalisten en etnische minderheden, vooral moslims”
  .
  1; een conclusie van een ahmed vertrouw ik nooit, vooral als die ook nog eens openlijk beweerd dat moslims gecensureerd worden.
  .
  2; de usa/weste haat spat van het artikel, ik ben geen usa fan maar dit valt gewoon op.
  .
  3; ben het er wel mee eens dat de usa erg veel belang heeft om het m.o. in de brand te zetten en als kers op de taart daar mede europa/eu ontwricht door invasie vluchtelingen.

  ben de usa goed zat met zijn eeuwige geopolitiek en oorlog voeren maar dit artikel komt mij te anti usa/westen over.
  .
  en nogmaals, ik vertrouw geen enkele ahmed op zijn bruine ogen….

  Like

 8. Nemesis zegt:

  Ga maar eens na op welke manier en door wie de IS van wapens, geld en vervoer worden voorzien. En Obomba met z’n matje Hillarius worden in de VS steeds geliefder. NOT.

  Like

  • bobzelf zegt:

   zal effe het bewijs er achter aan gooien
   dit is misschien wel de nieuwe USA president !!!

   MAG IK U VOORSTELLEN, HILARY SIGAARTJE CLINTONNNNNNNNNNNNNN

   dus Putin did it blijven roepen ,
   en dan morgen na het lezen en bekijken van dit !!!!!!!!!!!!!!
   roepen we allen gezamelijk weer ::

   PUTIN DID IT,

   iets met hersenbeschadigingen dan wel less of I.Q

   dus lieve vrienden en vriendinnen , dit gelijk weggooien heee !!!

   dan is het niet gezegd !!

   om met John Cleese the spreken :

   MANUEL , WE KNOW NOTHING ABOUT THE HORSE, SSSSSSSSTTTTTT

   gewoon rechtstreeks van de TV hoor, we hadden een dame hier, die dit zo allemaal uit haar mouw schudde

   gr. BOB

   Like

   • Nemesis zegt:

    Bengahzi is door niemand vergeten, integendeel en al haar lelijke mailtjes moeten nu openbaar. De meeste zijn het al. De verwijderde mails daaraan wordt gewerkt die terug te halen. Het met haar eens zijn met Obama door de grenzen met Mexico open te zetten en alle illegalen uit het zuiden binnen te laten stromen (wat op het ogenblik aan de gang is) aliens noemen de Amerikanen die illegalen, met het faciliteren en ophitsen van het zwarte schorem tegen de blanken en ook nog eens het aanzetten tot vermoorden van alle politie agenten, blank of zwart, zal haar weinig goed doen. Zou ze wel gekozen worden, dan is het of totale fraude of een deel van de bevolking heeft het verstand verloren. Bovendien wil Obama een derde termijn en daarna nog aanblijven en tracht dit te bereiken door een martial law situatie uit te lokken. Nee daar gaat het ook niet beter al hier in Europa. En ja, allemaal de schuld van Putin en Wilders.

    Like

 9. Jan zegt:

  Persvoorlichter Josh Earnest (beroepsidioot en beroepsleugenaar net als Marie Harff) vertelt pers waarom het Irakese leger van ISIS verliest: het is geen multicultureel leger.

  “What we have indicated all along is that it will require a multi-sectarian force to succeed against ISIL. And the reason for that is Iraq is a very diverse country and they’re going to need every element of their diversity to counter this specific threat.”

  http://www.whitehousedossier.com/2015/05/27/white-house-excuse-ramadi-defeat-lack-diversity/

  Like

 10. Jan zegt:

  Irakese leger bestaat uit een laf zootje: duizenden vluchtten terwijl ISIS een paar honderd inzette

  The city of Ramadi is controlled by “hundreds” of ISIS fighters who were able to seize the city after Iraqi military commanders ordered the withdrawal of several thousand Iraqi troops from the city.

  That’s according to a U.S. official who also confirmed that the withdrawal of Iraqi troops from Ramadi may have been prompted by the unexplained pullout of the elite Iraqi counterterrorism force based in the city.

  http://abcnews.go.com/Politics/ramadi-fell-isis-fighters-vastly-outnumbered-iraqi-troops/story?id=31322017

  Like

 11. Jan zegt:

  AP officiële propaganda-arm van ISIS:

  Like

 12. luckybee zegt:

  De Democraten bestaan hoofd zakelijk uit Katholieken, ze waren altijd tollerant tegen over de Islam, daar om vinden ze ook niet erg dat Barrack Hussein Obama een Kenyaan is maar ook een Moslim.In Jakkarta streng islamistisch opgevoed door een lid van de Jama’a islamia, een zekere meneer Soetoro.
  Daar was Barack bekend als Barry Soetoro, de devote moslim neger jochie.De stief zoon van Meneer Soetoro, dat hem heeft geadopteerd.Ik wist dit van de Champagne van Hillary Clinton toen ze als president’s Candidaat van de Democraten tegen Barrack Hussein Obama aantradt Daar na wordt hier over gezwegen als het Graf.Ze worde minister van Buitenalndse zaken van Barack Hussein Obama.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s