Fleur Agema: Hoe de EU onze oude dag vernielt

Screenshot_20

Fleur Agema

(Door: Joost Niemöller)

Vier kleine ervaringen uit mijn eigen leefomgeving over de zorg in Nederland.

Screenshot_22Mijn grootvader van mijn vaders kant zat in de jaren zeventig van de vorige eeuw in een bejaardentehuis. Het was een relatief kleine flat, drie verdiepingen. Mijn grootvader, van arbeidersafkomst, had een kamer met een klein keukentje en een plek voor zijn bed. Hij was in zijn leven timmerman geweest op een werkplaats. Zijn vrouw was al overleden. Eenzaam was hij niet. Eerder opgewekt. Aan zijn tafel aan het grote zonnige raam maakte hij tekeningen van huizen. Ik, als kleine jongen, had gesprekken met hem over perspectiefwerking. Af en toe kwam er een mevrouw langs van het bejaardentehuis, met thee, of koekjes. Ze bleef gezellig even babbelen.

Mijn oma van mijn moeders kant zat rond de eeuwwisseling in een enorme verzorgingsflat. Hoog, afgesneden van de wereld. Ze kon nog net kijken naar het straatje met de arbeidershuisjes waar ze negentig jaar gewoond had. Ze was diep ongelukkig en zei letterlijk keer op keer dat het wachten op de dood haar zo lang duurde. Vanwege haar strenge geloof kwam de gedachte aan zelfmoord niet eens in haar op. Ze had geen contact met de andere bewoners, deels omdat ze dat niet wilde. Om de zoveel tijd kwam er een verzorgster langs, een Marokkaans meisje, geheel in witte moslimkledij. Er was geen contact tussen haar en mijn oma. Als het meisje – snel- weer weg was, en de lunch had neergezet, keek mijn oma me aan en verzuchtte ze ‘tja, zo’n meisje, wat is dat toch.’ Geestelijk en lichamelijk was mijn oma tot aan haar 96ste tot haar eigen leedwezen nog helemaal in orde. Ze keek veel naar het nieuws op de televisie en concludeerde iedere keer weer dat het steeds slechter ging met de wereld.

Lees verder>>>
(h/t “Bert G.”)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Overheid, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

14 reacties op Fleur Agema: Hoe de EU onze oude dag vernielt

 1. Driek zegt:

  Ik ga morgen dat boek kopen. Maar ik denk niet dat het lectuur is die mij rustig maakt. Ik zit mij na het lezen van dit artikel al op te winden.

  Like

 2. Teunis zegt:

  Die drieprocentsnorm is inderdaad belachelijk, we moeten naar nul procent! Als de PVV meer wil uitgeven dan de staat nu al steelt (en dat is al krankzinnig veel), zodat de staat kan ‘zorgen’ voor mensen die hun eigen broek niet kunnen ophouden, is de PVV een socialistische potverdeerspartij geworden. Privatiseer de sociale zekerheid, decimeer de belastingen en iedereen is weer zelf verantwoordelijk voor zijn of haar oude dag. Aan de overheid kun je het niet toevertrouwen, dat blijkt, maar toch wil en verwacht de meerderheid dat.

  Like

  • Giny zegt:

   “Dan is de PVV een socialistische potverteerderspartij geworden”

   De PVV was niet verantwoordelijk voor de rotzooi die de andere partijen
   veroorzaakt hebben!
   Van de overheid krijgen ze geen cent, ze moeten hun eigen broek ophouden,
   van welk geld gaan ze dan “POTVERTEREN”
   Als de overheid naar de PVV had geluisterd, waren ze eerder uit de shit geweest,
   in plaats van geld te storten in bodemloze putten!!!

   Like

 3. Republikein zegt:

  Herkenbaar.
  Mijn moeder is zelfstandig, maar niet heus, 94 jaar en wacht op verzorging!
  Zei al dat ze liever dood wilde.
  Als straks de 2e indicatie van de huisarts niet voldoende blijkt voor opname ga ik binnenkort de kk eraf schroeven van de 1e burger te G.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Toch nog 2 blije berichten gelezen!
  Erdogans AKP verliest meerderheid

  
   In Turkije heeft de AK-partij van
  president Erdogan haar meerderheid in
  het parlement verloren.Voor het eerst
  in 12 jaar moet de partij de macht gaan
  delen.De Koerdische HDP is erin
  geslaagd de kiesdrempel te halen.

  Met een meerderheid had de AK-partij
  van president Erdogan werk kunnen maken
  van een grondwetswijziging,die de
  president meer macht zou geven.

  Oppositiepartijen zijn fel tegen de
  plannen van de AK-partij.Zij vinden dat
  de president nu al te veel macht in
  handen heeft.De linkse pro-Koerdische
  HDP lijkt 12 procent van de stemmen te
  hebben gehaald.

  En!?!
  
  Kort nieuws buitenland

  
   Buitenlanders in Luxemburg krijgen
  geen stemrecht.In een referendum stemde
  ruim 80 procent tegen een voorstel van
  de regering onder leiding van premier
  Bettel.Luxemburg heeft 550.000 inwoners
  en bijna de helft is buitenlander.De
  verwachting was dat de liberale partij
  van Bettel zou profiteren als het
  voorstel wel was aangenomen.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Wij geven al onze rechten weg ten voordele van de Islamisten, zelfs de Films die wij mogen zien , is ten voordele van de Islam.Ik heb gisteren de film de Hemelse koninkrijk gezien.Verbroedering met Saladin?is dat mogelijk?Hemelse koninkrijk geregeerd door een melaatse?In de hemelse koninkrijk zijn wij gescheiden van al het kwaad, en ziekte?Dus ook geen oorlogshandelingen mogelijk.

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Het is natuurlijk niet de EU, die onze zorg vernielt, maar Rutte II. Onze regering, onze elite. Pas als we geen geld meer hebben om Brussel tevreden te houden, dan pas zullen we merken, wat we aan de EU hebben.Intussen zit de vijand niet in Brussel, maar in den Haag.

  Like

 7. loebas zegt:

  De ware schuldigen aan de afbraak van onze welvaart zijn de multinationals en internationale financiële instellingen….En dan met name de CEO’s en bestuurders hiervan. (en uiteraard het domme volk wat dit gajes op een voetstuk zet,in de hoop ook ooit bij de grote jongens aan tafel te mogen zitten ) .Zijn zijn het die de EU in de huidige vorm gecreëerd hebben en baat hebben bij één munt en open grenzen. Voornamelijk achter de schermen actief,zijn zij het die aan de touwtjes trekken en schijt hebben aan uw pensioentje of oude dag. Het enige wat telt zijn investeerders ,aandeelhouders en winst.
  het Oostblok is in hun ogen niets anders dan een soort “derde wereld om de hoek voor goedkoop arbeidsvolk” en een nieuwe markt waar ,in tegenstelling tot onze verzadigde westerse markten , weer geld verdiend kan worden.Dat u een tiental stappen terug moet doen interesseert hen geen biet. Zij hebben hun schaapjes op het droge,en hun kapitaal is geparkeerd in de fiscaal meest gunstige landen. Niet voor niets zijn landen als b.v. Zwitserland en Monaco geen lid van de EU….Deze landen zien( onder andere via Griekenland) uw belastinggeld graag komen..

  Like

 8. BertG. zegt:

  Fatsoen en Respect is 50 miljoen nutteloze euro’s overmaken aan wazige en ongedefinieerde projecten voor arme Afrikanen en tegelijkertijd voor 60 miljoen één van de paleizen van ongekozen monarchen te verbouwen.
  Fatsoen en Respect is om als coalitie met 34 zetels in de peilingen en een minderheid in de Eerste Kamer gewoon lachend op het pluche te blijven zitten.
  Fatsoen en Respect is om rapporten over de EU-naheffing gewoon achter te houden als je daar zin in hebt. Want openbaarheid van bestuur is pas fatsoenlijk als de overheid dat zo vindt.
  http://politiek.tpo.nl/column/fatsoen-respect-de-opsomming-der-opsommingen/

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Dat lijkt me een informatief boek :Verzilveren van Fleur Agema wil het zeker lezen op korte termijn.
  Fijn dat ze zich weer roert en opkomt voor de ouderen.
  Klasse Fleur!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s