De anti-Israëlbeweging BDS ontpopt zich tot de nieuwe bondgenoot van Hamas

Screenshot_30

Hamasleiders hebben onlangs hun diepe tevredenheid uitgedrukt omtrent de activiteiten van BDS activisten over de hele wereld. De overeenkomsten tussen de BDS en Hamas zijn opvallend en nieuwe allianties staan overal in de steigers. Onder het mom van gekunsteld pro-Palestinisme en het voeren van systematische boycot-Israëlacties, ijveren beide organisaties onomwonden en eensgezind voor het beëindigen van het bestaan van de Joodse staat. 

(Door: Brabosh)

Hamas heeft nieuwe bondgenoten gevonden: de anti-Israël Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) beweging. De voorbije weken hebben Hamasleiders hun diepe tevredenheid uitgedrukt omtrent de activiteiten van BDS activisten over de hele wereld. Hamas is ervan overtuigd dat de anti-Israël campagne uiteindelijk de weg zal plaveien voor de eliminatie van Israël.

Lees verder>>>
Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestina", "Religie van de vrede", achterlijkheid, antisemitisme, antizionisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

13 reacties op De anti-Israëlbeweging BDS ontpopt zich tot de nieuwe bondgenoot van Hamas

  1. Maar als de dochters van hamasleiders speciale medische hulp nodig hebben weten ze de Israëli’s wel te vinden.
    Dan is er van boycotten even geen sprake.
    Net als al die vrachtwagens die dagelijks Gaza inrijden. Die worden niet teruggestuurd en geboycot.

    Like

  2. luckybee zegt:

    De Duivel vind iedere keer nieuwe verenigingen, die God’s plannen doorkruizen.

    Like

  3. Jan zegt:

    Waarom BDS’ers antisemieten zijn en Wijenberg dus ook

    In 2010 voerde het NPK een actie tegen Israël om de ‘muur’ weg te halen die door hen ‘Apartheidsmuur’ wordt genoemd. Ondertekenaar was niemand minder dan Jan Wijenberg die dus van mening is dat Israël een apartheidsstaat is zoals vroeger Zuid-Afrika dit was, segregatie naar ras.

    SLOOP DE ISRAELISCHE APARTHEIDSMUUR!
    09/11/2010
    De antimuur-karavaan ging op 9 november van start, onder andere in Alkmaar. Waar ook eerder ‘de victorie’ begon.

    DSC_0001

    De campagne duurt van 9 t/m 17 november en in die tijd worden 29 steden in geheel Nederland bezocht.
    Woordvoerder van de ‘Muur Karavaan’:
    Jan Wijenberg (oud-ambassadeur): 06 – 51 63 88 8006 – 51 63 88 80

    Wijenberg vindt zich gesteund in zijn gelijk in de bevindingen van het Russell Tribunaal, niets anders dan een volksgericht en waarin iemand dient te worden veroordeeld en de aangeklaagde geen inbreng heeft, lynchjustitie dus.
    In zowel een artikel in Joop als in een brief laat Wijenberg zich lovend, zo niet lyrisch uit over de uitkomst van het Tribunaal dat gehouden werd op 25 september 2014 en dat hij ook aanbood aan het Europees Parlement.

    Hier wat hij op Joop schreef:
    “De door Israël aangerichte ravage en afslachting van onschuldige Gazaanse burgers zijn goed gedocumenteerd. Het Russell Tribunaal concludeerde dat Israël het pad naar genocide weer verder is opgegaan. Het opgelegde Gazaanse hongerdieet voor mannen, vrouwen en kinderen [te veel om dood te gaan, te weinig om op te leven], het zich toe-eigenen en ontheiligen van moslim en christelijke heiligdommen in de heilige stad Jeruzalem en de landroof op de Westoever, uitsluitend ten behoeve van joodse kolonies – het gaat allemaal door alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.”
    http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/29185_de_islamitische_staat_israel_en_de_straat/

    Hier de brief aan Bussemaker en die hij aanbood aan het EP. Enkele citaten:
    “Het gerenommeerde Russell Tribunaal kwam in bijzondere sessie in Brussel bijeen naar aanleiding van de derde Israëlische aanslag op de Gazestrook in de zomer van 2014. De samenvatting van de bevindingen en aanbevelingen werden op 25 september 2014 aan het Europese Parlement aangeboden.
    Het Russell Tribunaal vond bewijs voor Israëlisch aanzetten tot genocide en misdaden tegen de menselijkheid in Gaza. Het Tribunaal roept alle staten op hun plicht te vervullen om gepaste actie te ondernemen tot preventie en onderdrukking van daden van genocide.
    Deze schendingen behoren tot de ergste misdaden die de wereldgemeenschap kent. Het Tribunaal roept – in navolging van het Internationaal Gerechtshof – ook Nederland op om Israël op dit pad een halt toe te roepen. [Zie Bijlage I]”
    ….
    Over de dagelijkse, grootschalige misdaden van Israël, over het vreselijk lot van Palestijnse minderjarigen [soms niet ouder dan 12 jaar], ook van de Palestijnen en de bedoeïenen, over de dappere ngo’s, over de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof en over het Russell Tribunaal zult u nauwelijks iets op de CIDI-website aantreffen, laat staan fundamentele kritiek op het Israëlische regime.”
    ….
    De samenvatting van de bevindingen van het gerenommeerde Russell Tribunaal werden op 25 september 2014 aan het Europese Parlement aangeboden. De jury en de groep van getuigen waren gevormd door gerespecteerde en niet door politieke belangen belaste geleerden in het internationaal recht en door journalisten met een indrukwekkende reputatie als onafhankelijke vaklieden.”
    Gehele brief en de namen van de ‘getuigen’ op:
    http://www.stopdebezetting.com/artikelen/brief-aan-mw-bussemaker-minister-van-onderwijs-van-drs-j-j-wijenberg-oud-ambassadeur.html

    Belangrijk is dus om te weten wie en wat dat tribunaal is. Dit kan men hier lezen:
    Russell Tribunal on Palestine http://www.ngo-monitor.org/article/russell_tribunal_on_palestine http://www.ngo-monitor.org/article/the_russell_tribunal_on_palestine_a_legal_farce_and_total_failure

    Enkele figuren van dit Russell tribunaal van 25 september 2014: John Dugard (1), Richard Falk, Ken Loach, Roger Waters, Ronnie Kasrils, Max Blumenthal enz enz.
    http://www.russelltribunalonpalestine.com/en/sessions/extraordinary-session-brussels

    Genoemde figuren schreven hun bevindingen in het boek ‘Corporate Complicity in Israel’s Occupation, Evidence from the London Session of the Russell Tribunal on Palestine’, verschenen bij Plutopress en het werd geredigeerd door Asa Winstanley en Frank Barat en is o.a. te koop bij amazon:

    met een voorwoord van Alice Walker die geen hoge dunk heeft van Israël (zwaar understatement):
    New Alice Walker Sinks to ‘New Lows’ on Anti-Semitism http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169106#.VX1SLcZSjsH

    Dit boek verscheen bij Plutopress (alle boeken over Israël zijn anti-Israël of antisemitisch. Zie:
    http://www.plutobooks.com/results.asp?st1=israel&sf1=kword_index%2Cpublisher&sort=sort_pluto

    Oprichter van Plutopress is Roger van Zwanenberg.

    In 2005 verscheen bij de uitgever ‘Conjuring Hitler; How Britain and America made the Third Reich’ (zie website) dat leunt op het werk van de holocaustontkenner David Irving en anderen.
    Plutopress heeft een ook eigen youtube-kanaal en een website met de bevindingen, lees leugens van het Russell tribunaal.
    Behalve oprichter van Plutopress was Van Zwanenberg ook trustee van ‘Gateway Trust’ (vroeger ‘Van Zwanenberg Charitable Trust’) waarin ook Naomi Klein (Israël is een apartheidsstaat) en Victoria Brittain (steunt Taliban/Abu Qatada) zitting hadden.
    (Over Naomi Klein: http://archive.frontpagemag.com/readArticle.aspx?ARTID=33708)

    In 2006 schreef Van Zwanenburg:
    ““Israel and its people are now behaving with impunity, just like the State of Germany did in prosecuting the final solution…. As we watch with horror the invasion of Gaza, we all feel our helplessness. All the fine words, how the horrors of the Holocaust must always be remembered, are quickly forgotten by the world’s governments as the Jewish people of Israel re-enact the horrors of their German oppressors—the horrors that their mothers and fathers underwent 60 or more years ago.”

    Islamitische terreur is in zijn ogen geen terreur, Van Zwanenburg is dus een fervent aanhanger van de BDS-beweging om Israël van de kaart te krijgen.
    Meer over hem en zijn achtergrond (marxist, anarchist, jood (ja echt) op:

    Racist Alliance: Behind the scenes of the Russell Tribunal on Palestine and Pluto Press

    Jan Wijenberg beoordeelt/veroordeelt Israël op grond van de ronduit antisemitische opvattingen van notoire Israël- en jodenhaters en weet zich hierin verder gesteund door ‘gerenommeerde’ figuren als Van Agt van het Rights Forum waarin ook John Dugard zitting heeft:
    http://www.rightsforum.org/over-ons/raad-van-advies en http://www.rightsforum.org/
    Wijenberg met haters als Paul Lamp en Kees Thieme:
    http://www.palestina-komitee.nl/NPK-berichten/417

    1.Five Facts About John Dugard
    http://www.unwatch.org/site/apps/nl/content2.asp?c=bdKKISNqEmG&b=1317481&ct=2753615

    Conclusie: BDS’ers zijn antisemieten omdat zij genocide op joden in Israël propageren en financieren onder het mom van het propageren zogenaamd vrede.

    Tot slot. De BDS-haatgroep geneert zich zelfs niet om leugens en haat tegen Israël en Joden aan te wakkeren via de site van de ANWB:
    “De advertentie in de Kampioen was ook geplaatst op de website van de ANWB. Deze was dinsdag 9 februari ineens verwijderd. De reden is – nog(?) – onbekend, maar laat zich raden. Protesteren heeft, zo lijkt het, wel degelijk zin.”

    Hierbij mijn oproep om niet met vakantie naar Israël te gaan:
    Ga lekker met vakantie maar niet naar Israël!
    Moreel bewust op vakantie!
    Steun met uw vakantiegeld niet een land dat oorlogsmisdaden pleegt!
    Vorig jaar rond deze tijd viel Israël de Gazastrook binnen en vermoordde ruim 1400 mensen onder wie veel vrouwen en kinderen.
    Zolang Israël oorlogsmisdaden pleegt en het internationale recht schendt, is het geen uitstekend vakantieland.

    Er zijn minstens 10 redenen om niet naar Israël te gaan:
    ….
    Paul Lamp, bestuurslid Stop de Bezetting
    ————————————————

    Jan Wijenberg
    Den Haag persoonlijk

    ANWB
    de heer G. van Woerkom
    Hoofddirecteur
    Wassenaarseweg 220
    2596 EC ‘s-Gravenhage
    …..

    Geachte heer Van Woerkom,

    De ANWB Kampioen in referte heeft na blz. 43 de advertentie van Fox Vakanties voor een “8-daagse rondreis Shalom Israël” opgenomen. Deze is gemakshalve in kopie bijgevoegd. Om verschillende redenen dient de ANWB te weigeren een dergelijke misleidende advertentie in haar diverse publicaties op te nemen.

    De advertentie pretendeert een reis naar Israël aan te bieden. Dit is maar zeer ten dele waar. Hoofdbestemmingen zijn Syrisch en Palestijns bezet gebied.

    Veiligheidsraad resolutie 242 van 1967 (!) draagt Israël op zich terug te trekken achter de zgn. Groene Lijn (de de facto grens van Israël). Dit werd herbevestigd in de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag van 9 juli 2004. Israël legt deze uitspraken naast zich neer en houdt onder meer de Westoever van de Jordaan en de Golan Hoogvlakte nog steeds bezet. Alle joodse nederzettingen in de bezette gebieden zijn naar het oordeel van het Hof illegaal.

    Israël heeft met de Europese Unie een Associatieverdrag gesloten. Op basis daarvan mag dat land goederen naar de EU uitvoeren tegen het Europese fiscale 0-tarief. Merkwaardigerwijs mogen producten uit de illegale joodse nederzettingen ook de EU worden ingevoerd, zij het tegen de geldende fiscale tarieven. Op grote schaal worden deze goederen uitgevoerd als zouden deze geproduceerd zijn in Israël. Het betreft niet alleen fraude van honderden miljoenen euros. Het vormt tevens de belangrijkste financiële voorwaarde voor de nederzettingen om te overleven. De EU is tegen het bestaan van de nederzettingen, maar houdt deze vreemd genoeg als gevolg van Israëlische fraude in stand.
    In het aangeboden reisprogramma is opgenomen wijnproeven op Golanvlakte. Op de Golan Hoogvlakte geproduceerde wijnen worden in de EU (via een importeur in Portugal) en de Verenigde Staten verkocht als zouden het Israëlische wijnen zijn. De toeristen worden dus in contact gebracht met tenminste één illegale nederzetting (de Golan Hoogvlakte) en met een illegale en naar alle waarschijnlijkheid frauderende wijnproducent.

    Shalom Israël is een nogal ongelukkig gekozen naam voor een erg foute vakantiereis.

    Ook wijs ik erop dat het in de advertentie opgenomen kaartje vooral de onder het internationaal recht afgewezen Israëlische territoriale claims weergeeft. Zo wordt geen voor een leek herkenbaar onderscheid maakt tussen Israël en de illegaal bezette Westoever van de Jordaan en Oost-Jeruzalem. Voorts bestaat geen ‘Meer van Golan’. Het heet Meer van Tiberias. En, tenslotte, wekt het kaartje de schijn dat de oostkust van dit meer aan Israël toebehoort. Er bestaat geen twijfel over dat het bezet Syrisch grondgebied is.
    Het wordt de toeristen niet duidelijk waar zij in feite naar toe zullen gaan. Het kaartje is dus pure volksverlakkerij.

    Men kan een Nederlands bedrijf niet verbieden het maatschappelijk verantwoord ondernemen aan zijn laars te lappen. Evenmin kan men beletten dat nietsvermoedende toeristen in de waan worden gebracht dat zij rondtrekken in Israël terwijl Fox Vakanties hen ook laat rondreizen in illegaal bezette gebieden, hen tenminste één illegale nederzetting laat bezoeken en in contact brengt met tenminste één illegaal en waarschijnlijk frauderend buitenlandse bedrijf.
    Een vereniging als de ANWB dient niet mee te werken aan dergelijke praktijken. Daarom verzoek ik u met de meeste klem voortaan deze en soortgelijke advertenties uit al uw publicaties te weren.

    Vanwege de aspecten van schending van het internationaal recht en voor de Europese Unie schadelijk frauduleus handelen, meen ik er goed aan te doen de verantwoordelijke bewindslieden van deze brief in kennis te stellen.

    Met vriendelijke groeten,

    Jan Wijenberg
    oud-ambassadeur
    en
    ANWB-lid
    http://www.stopdebezetting.com/boycot-divestment-sanctions-bds/palestina-een-bijdrage-aan-bds.html

    Over Kees Wagtendonk van de ‘Gaza Freedom March’ o.a. hier:

    http://www.stopdebezetting.com/gaza-vrijheid-mars/palestina-vertrek-deelnemers-gaza-freedom-march-26-12-2009.html

    Like

  4. boorzalf zegt:


    BDS is een terreur organisatie.

    Like

  5. Jan zegt:

    Ik ben nu toch eenmaal bezig dus ga even verder tegen Wijenberg. Meer opvattingen van hem over Israël in het artikel ‘Key to Peace in the Middle East’ en daarin zien wij verrassend (of niet) de opvattingen van Frans Timmermans en Diederik Samsom terugkeren. Beide verkondigen immers dat de bron van ellende in het MO Israël is en als het land zich opdeelt en Palestina is ontstaan dat dan de vrede uitbreekt (zie artikelen van Martien)

    Het artikel begint met een citaat van Israëlhater Robert Fisk, blijkbaar autoriteit, die schrijft dat alle ellende in het MO afkomstig was van Europa:
    “The European superpowers [during the First World War] were blind to so many of the realities that they were creating. […] the empires of [that] day that created our catastrophe in the Middle East.”
    Robert Fisk, ‘the Great War for civilisation’, Fourth estate, 2005


    Overal is het een puinhoop, in Libanon, Irak, Europa wordt bedreigd door terroristen, het universitaire leven is op sterven na dood en dat allemaal door de oorlog tussen Israël en de Palestijnen.

    Een waslijst van beschuldigingen aan het adres van Israël, natuurlijk niet onderbouwd, dat hoeft een hater niet.

    Of Palis ook misdaden begaan. Jawel, MAAAAAAAAAAAAAAR:
    do the Palestinians violate international law? of course this is the case when they target israeli citizens in terrorist attacks. as this is a violation of international law, these attacks must be condemned. however, there is a big difference between this and israeli terrorism. Palestinian factions commit these attacks out of desperation and because of the hopelessness of their plight.
    En daarom is dit geen staatssterrorismee.

    Nog een citaat van Wijenberg:
    the encirclement of the Palestinians on the West Bank of the Jordan is almost complete. on one
    side there is already a wall. on the other side, the Palestinians have almost been driven out of
    their territory along the shore of the river Jordan. When this is completed, the killing on smallscale
    can be stepped up and the mass killing, as in Gaza, can begin.

    it cannot be denied that israeli political Zionism is the root of all the political,
    economic and social ills being suffered by the Palestinians.

    Israël moet zelfmoord plegen, door Wijenberg zo beschreven:
    israel must:
    – desist from any form of aggression against the entire Palestinian population by the military,
    as well as the residents of all Jewish settlements;
    – desist from murder by any means and using any methods, including targeted assassinations;
    – desist one hundred percent from crimes committed by the israeli military and the secret
    service in the entire Middle east;
    – withdraw as soon as possible from all occupied territories, including east Jerusalem and
    Gaza;
    – carry out the right of return of the Palestinian refugees;
    – desist from the violation of territorial integrity of all surrounding sovereign states;
    – immediately release the approximately 12,000 kidnapped, illegally arrested lebanese and
    Palestinian citizens, including approximately 48 democratically-elected members of the Palestinian
    parliament;
    – take down the wall on Palestinian territory on the West Bank and compensate the affected
    Palestinians;
    – hold talks with democratically-elected hamas, who continuously make sensible suggestions
    for peace based on international law.

    Wijenberg, beroepsleugenaar, gaat weer helemaal los:
    “Palestinians are vermin that must be eradicated”
    “We must expel arabs and take their places.”
    David Ben-Gurion, future Premier of Israel, 1937.
    Ben-Gurion and the Palestine Arabs
    (Oxford University Press, 1985)

    Heeft Ben Goerion nooit gezegd, is broodje aapverhaal. Het was antisemiet en leugenaar Pappé die dit heeft geschreven waarna volgelingen dit overnamen:
    http://www.camera.org/index.asp?x_context=2&x_outlet=118&x_article=2219

    Vervolgens meer citaten volledig uit verband getrokken
    Bron van alle ellende is Israël, het land is zelfs een bedreiging voor Iran. En wat Hamas betreft, ‘onderzoek heeft uitgewezen dat Hamas Israël helemaal niet wil vernietigen, wat ook voor Hezbollah geldt”. Wat Israël doet is genocide plegen op de Palestijnen, een ware holocaust. Dit wordt door de zeer gerespecteerde Richard Falk onderschreven en verder door Jimmy Carter, Amnesty, Osfam enz enz.

    Lees de rotzooi verder op:
    http://www.scribd.com/doc/11776229/Key-to-Peace-in-the-Middle-East#scribd en die eindigt met een citaat van Hajo Meijer:
    “The conscious killing off of the Palestinian people is genocide of the worst kind, but making the people destroy themselves through occupation, starvation and suppression, places the responsibility on the lowest possible moral level. The Palestinians are like rats caged too closely with not enough food. This indicates that they will kill each other. This is also the purpose, so that the Israelis don’t have to do their own dirty work”.

    ES IST ZUM KOTZEN (en Meijer haatte ik)

    Like

  6. Jan zegt:

    Hilarisch:

    Mossad stole my shoe!
    One of the more bombastic campaigners against Israel and Zionists in the UK has shown the extent to which he’s lost the plot. In an extraordinary Facebook post Asghar Bukhari claims the Mossad broke into his home and stole his shoe!

    De imbeciel

    Hoofdkwartier Mossad

    Like

  7. Jan zegt:

    De BDS-hypocrieten voor schut gezet

    Like

  8. Jan zegt:

    Oprichter van de BDS-beweging Omar Barghouti: “Doel is Israël te vernietigen en ons niet te richten op de klein onderdeel”


    Barghouti explains his choice to not speak with the Israeli media and the logic behind the more general call for boycott, divestment and sanctions against Israel as a whole: “In every other situation of sustained oppression, human rights groups call for punitive measures against the state and its institutions, not just against a narrow component of the state that is directly connected to the injustice at hand. No one called for banning products of Sudanese companies producing in Darfur in response to the Sudanese regime’s war crimes there. Sudan as a whole was targeted.

    “The artificial and untenable distinction between Israel and ‘the occupation’ is political and ideological; it is not based on practical, legal or moral considerations. It is Israel that international law regards as the occupying power, and therefore, is the party responsible for the construction and maintenance of not just the colonial settlements, but also the whole occupation regime.
    “Israel is also responsible for what even the U.S. Department of State has criticized as institutional, legal, and societal discrimination against Palestinian citizens of Israel, and such a system fits the UN definition of apartheid.”
    http://israelmatzav.blogspot.nl/2015/06/know-your-enemy-bds-aims-to-destroy.html

    Like

  9. Jan zegt:

    Laurie Cardoza-Moore van de anti-BDS- beweging. Doel: de antisemitische beweging in de VS te vernietigen

    Like

  10. Jan zegt:

    BDS’ers geven toe dat zij joodse bedrijven boycotten

    Like

  11. Jan zegt:

    BDS’ers zijn antisemieten

    Joodse rapper die weigert ‘Paletijnse’ staat te steunen, deelname aan rapfestival in Spanje geweigerd

    Jewish rap signer Matisyahu has been banned from playing in Spain because he refused to endorse a ‘Palestinian state.’

    The Rototom Sunsplash Reggae Festival called off the formerly Hasidic rapper’s August 22 show, with organizers saying Matisyahu had refused to comply with their demand to pen a statement or a video message backing “the Palestinians’ right to a state.”
    ….
    Local BDS activists welcomed the move after accusing the Jewish rapper of being a “Zionist” and “defending a state that practices apartheid and ethnic cleansing” on a link posted on his Facebook page.
    ..
    No other performer was asked to sign such a statement.
    http://israelmatzav.blogspot.nl/2015/08/yes-bds-is-anti-semitic-ask-matisyahu.html

    Like

  12. Jan zegt:

    Israël dient vernietigd te worden zodat er vrede komt:
    Toneelspeler krijgt kinderen zover dat zij geld doneren aan Hamas bedoeld om Joden overal waar het maar kan te vermoorden.

    Like

Plaats een reactie