VIDEO: Wie is schuldig aan oorlogsmisdaden tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014?

(Door: Brabosh)

Op 8 juli 2014 startte het Israëlische leger (IDF) haar militaire operatie Operation Protective Edge tegen de Palestijnse terreurgroepen van Hamas en de [Palestijnse] Islamitische Jihad (PIJ). Na vijftig dagen van hevige strijd accepteerde Hamas op 26 augustus 2014 onder bemiddeling van Egypte een tijdelijk staakt-het-vuren.

Israël wordt ervan beschuldigd disproportioneel geweld te hebben gebruikt tegen de terreurgroepen in antwoord op de raketaanvallen vanuit Gaza. Houdt deze beschuldiging wel steek? Hoe verhoudt Israël zich tot andere legers die asymmetrische oorlogen uitvechten?

In deze animatievideo van 12 juni 2015 ‘Who is Guilty of War Crimes in the Gaza War?’ in een productie van het Jerusalem Center for Public Affairs [JCPA] wordt een kort maar duidelijk antwoord gegeven.

Bron:
http://brabosh.com
Auteur: Brabosh

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, antizionisme, Arabieren, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, Hypocrisie, IDF, Islam, islam-nazisme, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse Kerk, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

3 reacties op VIDEO: Wie is schuldig aan oorlogsmisdaden tijdens de Gaza-oorlog in de zomer van 2014?

 1. bigljohn zegt:

  Wie er schuldig is ? Dit vraagstuk is al net zo extra belegen als oude kaas. Natuurlijk zijn Hamas en
  de PIJ schuldig. Maar van die politiek correcten moeten wij het niet hebben ! Met Dries van Agt voorop liegen zij de ene leugen na de andere. Israel zou de agressor zijn, en de Palestijnen zouden in deze te beklagen zijn. Als dit zo door blijft gaan, heeft het kwaad een wapen in handen gekregen om Israel steeds verder in de klem te zetten. Mij valt wel op dat Israel zich veel te correct en menselijk opstelt ten opzichte van zijn vijanden. Deze slappe hap heeft er mede voor gezorgd dat Israel minder serieus wordt genomen. Gaza had allang geannexeerd moeten worden, gelijk met Samaria en Gallilea ! Waar was de wereld toen Jordaniers Gaza annexeerden ? Respect krijgt men pas alleen als er sprake is van zelfrespect, en men behoorlijk van zich afbijt.

  Like

 2. Jan zegt:

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Israel moet die gazastrook gewoon schoonvegen, hup allemaal naar de sinai woestijn. Laat Egypte maar de boel onderhouden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s