Bulgarije wijst vluchtelingenregeling van de EU af

Screenshot_29

(Vertaling: E.J. Bron)

Bulgarije wijst de EU-richtlijnen voor de opname van migranten af. Het aantal migranten zou voor landen aan de buitengrenzen van de EU lager uitvallen. De Europese commissie wil dat Bulgarije bijna 800 migranten opneemt en wil het land daarbij met 4,1 miljoen euro ondersteunen.

De Europese Commissie is van plan om binnen de komende twee jaar in totaal 40.000 migranten uit Italië en Griekenland d.m.v. quota over andere EU-landen te verdelen. Volgens dit plan dient Bulgarije in totaal 788 vluchtelingen op te nemen.

800 migranten zijn te veel  

Daarvoor zou het aan Turkije grenzende Balkanland door de Europese commissie met 4,1 miljoen euro ondersteund worden, opdat de levensomstandigheden voor de migranten beter worden, aldus het staatspersbureau. Internationale organisaties bekritiseerden de slechte toestanden in de Bulgaarse opnamecentra.

Bulgarije echter wil als armste land van de EU minder dan de geplande 800 migranten opnemen en eist dat landen die aan de EU-buitengrenzen liggen, en zodoende de eerste opvang voor migranten vormen, minder migranten zullen krijgen toegewezen.

Begin april had Bulgarije meegedeeld haar grenshek met Turkije uit te breiden om de migrantengolf naar de EU in te dammen. Tot de zomer dient een 3,5 meter hoog hek de Bulgaars-Turkse grens voor illegale immigranten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika af te sluiten.

 In 2016 zullen er 1,6 miljoen migranten naar Duitsland komen

Zoals “blu-News” berichtte, hebben behalve Bulgarije ook Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië, Polen, Spanje, Slowakije, Estland, Letland en Litouwen zich ook tegen de verdelingsquota uit Brussel uitgesproken. “Wat de EU voorstelt, grenst aan waanzin”, noemde de Hongaarse minister-president Viktor Orbán het plan, en hij benadrukte dat Europa het continent van de Europeanen en Hongarije het land van de Hongaren zou moeten blijven.

Duitsland, dat volgens de geplande EU-quota de zwaarste last zou dragen, zou in 2014 volgens de tot nu toe geldende EU-verdeelsleutel 121.067 migranten hebben moeten opnemen. In werkelijkheid opende Duitsland echter de sociale kassen voor 202.815 mensen. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) ondersteunt het voorstel van de Europese Commissie en zodoende in feite de afschaffing van het Dublin II.-akkoord over de eerste opvang en de derde landen regeling.

Aan Duitsland zou het EU-quotasysteem niet mislukken, aldus de bondskanselier en ze spreekt zich er voor uit om dit jaar 600.000 migranten Duitsland binnen te laten. Voor volgend jaar wordt er gediscussieerd over een aantal van 1,1 miljoen migranten.

Het schijnt Angela Merkel er veel aan gelegen te liggen om het in het verleden meermaals geuite doel snel te behalen, namelijk tot 50 miljoen niet-Europese immigranten Europa binnen te laten.

Bron:
www.blu-news.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in asielwaanzin, Brussel, Bulgarije, Eurabië, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

18 reacties op Bulgarije wijst vluchtelingenregeling van de EU af

 1. Cathja zegt:

  Wat steekt er achter dat Angela Merkel zich zo coulant opstelt tegenover ‘vluchtelingen’? De Duitsers zelf zijn hier niet allemaal gelukkig mee, al wil men ons wel eens het tegendeel laten geloven. Ik vraag me regelmatig af wat de Duitsers bezielt, en of het hen niets kan schelen dat het land op tal van terreinen achteruit holt. In veel grote steden kunnen autochtonen niet overal meer frank en vrij over straat, en dat zijn ongekende toestanden voor Duitsland!

  Als de Duitsers via hun stem niet aangeven een ander beleid te willen, dan vrees ik dat de stroom migranten jaarlijks groter wordt. Het beleid van Merkel heeft een aanzuigende werking, en daar zullen ze op den duur een zeer hoge prijs voor gaan betalen!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Merkel is een communistische rat, uit op vernietiging van de huidige samenleving en welvaart. Communisme, Socialisme en Nationaal Socialisme is één pot nat. (het deug voor geen meter en is laf, verraderlijk en heult met de vijand).

   Like

  • Nikolaos zegt:

   Ik weet ook niet precies wat erachter steekt maar als je het mij vraagt zijn alle wegen zowat dichtgetimmerd. Partijen die er niet in meegaan zijn vaak genoeg afgeschilderd als racisten/nazi’s, zodat mensen het toch niet aandurven om anders te stemmen.

   Like

   • Verontrustend zegt:

    Kijk eens naar de voorgeschiedenis van de jaren 40-45. Alles herhaald zich nu met vergelijkbare voorbereidingen. Daarom is het zo’n puinhoop.. alles is allang geregeld en wij maar ongelovig en onnozel op de veewagons wachten tot het onze beurt is! Niet te geloven, wat een slappe bende, ook van ons burgers! Wij betalen onze leiders toch, waarom pikken wij dit allemaal? Waarom protesteren wij niet massaal hiertegen? Waar blijft het gevoel voor de mensenrechten en de moed om hiertegen te vechten? Waar hebben onze verzetsstrijders en bevrijders in WO-II hun leven voor gewaagd om nu weer hetzelfde te laten gebeuren voor hun volgende generaties? Verdrietig….en verontrustend.

    Like

 2. ieznogoedh zegt:

  Behalve Bulgarije hebben ook Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië, Polen, Spanje, Slowakije, Estland, Letland en Litouwen zich ook tegen de verdelingsquota uit Brussel uitgesproken.
  Daar zijn politici dan kennelijk toch wat slimmer dan die waarmee Zweden, Duitsland en Nederland “gezegend” zijn, om maar eens een paar landen te noemen.
  Bulgarije bijvoorbeeld, zou met een grootmoedig 4,1 miljoen worden gecompenseerd voor 788 “vluchtelingen”.
  Indien men bedenkt welke kosten die 788 vluchtelingen gaan veroorzaken, daarbij dan niet de volgers in het kader van gezinshereniging èn hun fokprogramma a la de konijnen, is die “riante” vergoeding natuurlijk een lachertje. We hoeven maar even te bedenken wat onze “arbeidsmigranten” jaarlijks kosten, veeeeele miljarden, elk jaar weer.
  Dan zijn die Bulgaren dus nog zo dom niet.

  Like

 3. fleckie zegt:

  nog heel even, dan ‘jatten’ ze (na fietsen ) ook al waarschijnlijk auto’s? ( op de fiets kunnen ze nu te kust en te keur hun ogen de kost geven aan het zeer kort ‘gebroekte” vrouwelijk schoon )

  Like

 4. luckybee zegt:

  Bulgarije was door de Ottomanen bezet, en weet uit ervaring wat dat betekent.Niet erg leuk .Wij hebben dank sei de daden van Karel Martel, hier geen last van gehad en door de ingreep van Jan sobiesky die de Turken in Wenen heeft gestopt en er uit geschopt hebben.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Juist die hebben geen trek en vergeet niet dat ze als buur gezien hebben hoe het Joegoslavië is vergaan met name Servië en Bosnië.
   Het zijn er nu 800 maar die hebben recht op gezinshereniging en trouwen met iemand die uit eigen land geïmporteerd is en heb het vermoeden dat die 800 op jaarbasis is.
   Dan gaat het snel hoor kijk maar om je heen.

   Like

 5. Wachteres zegt:

  Precies wat ik altijd zeg: het gaat niet om ‘arme vluchtelingen’.

  Dit is de kans voor de EU om zo snel mogelijk de vereiste 50 miljoen moslims binnen te halen.

  Als het echt om vluchtelingen ging hoe komt het dan dat er alleen maar mensen uit Afrika binnengehaald worden?

  En waarom weigert de EU om een regeling met het Midden-Oosten te treffen dat ze daar, in hun eigen gebied, worden opgevangen

  Bulgarije zou 800 vluchtelingen moeten opvangen en krijgt daarvoor 4,1 miljoen euro aan ondersteuning?

  Dit is pure kwaadaardigheid.

  Like

 6. Pingback: BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart

 7. ildiko zegt:

  4.5 miljoen betalen wij Nederlanders, rot toch op EU

  Like

 8. fransdewit zegt:

  Snap trouwens ook niet dat het allemaal maar zo makkelijk gaat hoor, normaal moet je je inlaten enten een visum halen en noem maar op. Eer je naar het buitenland kan. Zelfs dieren gaan in quarantaine om te kijken of ze geen ziekten bij zich dragen. Moet je alleen al kijken hoe snel een kippen ziekte zich verspreid.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ fransdewit

   Bedoelt u hiermee te zeggen dat het onvoorstelbaar is dat men in Griekenland en Italië de bootvluchtelingen door laat reizen zónder gecontroleerd te hebben of mensen soms een ernstige ziekte hebben? Schurft is al genoemd, maar er zijn nog tal van andere aandoeningen (TBC o.a.) die bedreigend voor de Europese volkeren kunnen zijn!

   Like

 9. wim peters zegt:

  NEDERLAND VOLG BULGARIJE !

  Like

 10. jungleelephant zegt:

  Een heel wijs besluit;nu wij nog een vet NEE tegen de Brusselse maffia!

  Like

 11. Pingback: En nu kunnen die Fransozen wel hun grens sluiten | Fubar

 12. alidas1 zegt:

  moeten we toch een andere minister President hebben die durft te zeggen ho nu is het genoeg tegen de E U.
  Maar dan word hij weer op het matje geroepen en word het weer een ja knikker

  Like

 13. Hans zegt:

  Ik wens niet snel mensen dood, maar die Merkel mag toch wel langs haar mondhoeken naar beneden de migrantenstront inzakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s