CU wil opvang vluchteling door particulieren

Screenshot_13

DEN HAAG – Particulieren moeten ook vluchtelingen kunnen opvangen, vindt de ChristenUnie. De overheid moet dit mogelijk maken voor mensen die hiervoor de ruimte hebben. Zij zouden een passende vergoeding hiervoor kunnen krijgen, bijvoorbeeld via een belastingvoordeel.

Lees verder>>>
(h/t “Driek” en “delamontagne”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Multiculti, Nederland, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

54 reacties op CU wil opvang vluchteling door particulieren

 1. Joannes den Hollander zegt:

  En als het niet vrijwillig gaat moeten we maatregelen nemen zei Diederik Samsom. Hij insinueert hiermee naar een oude noodwet die confisqering van huur- en koophuizen mogelijk maakt. Na de oorlog was de woningnood ook hoog en woonden noodgedwongen ook meerdere gezinnen in een huis. Dit duurde tot ongeveer 1960.
  Als ze dit wetje gaan toepassen vrees ik een burgeroorlog.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Joannes den Hollander 16:13

   Ten eerste weet ik wie dit zegt, en die neem ik voorlopig niet serieus op dit onderwerp, en ten tweede was de situatie vlak na de oorlog totaal anders.
   Het maakt nogal verschil of je landgenoten tijdelijk onderdak biedt die geen huis meer hebben, óf je zet je huis open voor mensen wiens taal je niet verstaat, wiens cultuur en geloof je vreemd zijn, en van wie je niet zeker bent of hun bedoelingen ‘vreedzaam’ zijn!

   Mocht de PvdA hun wil doordrijven en het merendeel van de Tweede Kamer stemt er mee in, dan vrees ik ook een burgeroorlog! Niemand wenst vanwege het wanbeleid van onze overheid (en van Brussel) zijn privacy in te leveren!

   Like

  • koddebeier zegt:

   Het lijkt er sterk op dat sommige politici levensmoe beginnen te worden !!

   Like

 2. Buffalo Bill zegt:

  Ik ga er van uit dat Slob zelf het goede voorbeeld geeft, dus kamers beschikbaar stelt, huiskamer, keuken, badkamer en plee met gelukzoekers deelt

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Buffalo Bill: 16.26. uur. En niet alleen Slob Bill, maar ook alle hypocriete politici van; PvdA,VVD,CDA,D66,GL,SGP,SP,PvdD. Laat ze allemaal s.v.p. 5 vluchtelingen per persoon opnemen. Maar let op, dat doen deze HUICHELAARS NOOIT!

   Like

   • Driek zegt:

    Tom Hendrix, U noemt het hele rijtje op, PvdA,VVD,CDA,D66,GL,SGP,SP,PvdD. Daar kunnen we toch nooit tegenop? En ik vraag me af, en die vraag stel ik mij dagelijks, of die partijmensen werkelijk zo dom zijn. Ik kan mij dat gewoon niet voorstellen. Maar het is wel zo.

    Like

   • GT zegt:

    Ja hoe krijgen ze uit hun strot, ik denk dat het helemaal fout gaat in Europa, en dat menig politiek kopstuk, zich ernstig zorgen moet gaan maken en zullen moeten vrezen voor hun leven, want als het volk steeds verder in het nauw gedreven wordt moet je eens opletten.
    Ik denk dat de eerste zullen vallen in Duitsland, gelinkt aan het Europees parlement.
    Want wat hier gebeurt staat niet op zich dit is bewust georkestreerd, de Europese bevolking moet er aan, ik hoorde vanmiddag nog een vrouw tegen mij vertellen …..wat heb ik mijn kinderen toch aan gedaan, nu Rutte als er mensen zijn die dit al zeggen en zich zeer ongerust maken, is mijn antwoord hier op Politiek u speelt met vuur!

    Like

   • Berthe zegt:

    Ja en vergeet onze Arabische-lente-propagandist, Bertus Hendriks, niet. ……die heeft vast nog wel een kamer over…..Maar wat is het toch stil rond Bertus bij de NPO………………..

    Like

 3. Tistochwat zegt:

  “Wij willen ruimte geven aan particulieren die ruimte voor opvang beschikbaar hebben.”

  Ja, zó begint het: zogenaamd ‘vrijwillig’ volslagen vreemdelingen in je woning opnemen!
  Ik moet er niet aan denken; mijn paniekaanvallen worden steeds erger. Ik word écht ziek van die smerige ‘socialisten’ die ons leven compleet vergallen.

  “Uiteraard moet je daarin zorgvuldig te werk gaan, maar laten we ons van onze gastvrije kant zien.”

  Waarom zou ik gastvrij moeten zijn jegens die ‘asiel’-parasieten? Ik WIL ZE NIET ONDERHOUDEN!
  Onze ouderen hebben uw en mijn geld harder nodig en die gun ik het; NIET de zwarte plaag die ons teistert! Men kán mij niet dwingen om medelijden met de hele wereld te hebben, om verplicht van iedereen te houden. WAAR BLIJFT DAT BEETJE PRIVACY DAT WE NOG HEBBEN?!

  Like

 4. Johan zegt:

  Ammehoela ! Optiefen met die zooi !

  Like

 5. Francoise... zegt:

  “Christen-Unie, voor wat welke ‘vluchtelingen’??? De oer-verwende rattenvangers van allah&mohammed, of de letterlijk gemolesteerde christenen en andere andersdenkende mensen, uit het Nabije-Oosten??? “Zij zijn noodgedwongen ‘thuis moeten blijven’, wachttende op onthoofding, of ruw moordende verkrachtenden IS-stikkie-pikkies
  Wij burgers zijn NIET verantwoordelijk voor jullie fout-bewandelde politieke pad!!! De burgerrij zal jullie gekweekte ellende nooit kunnen verlichten. “Jullie hebben het allemaal ‘verzaakt’, niet wij burgers”.
  [ Trouwens Christen-Unie, hoe christelijk zijn jullie eigenlijk??? Het-zelfde schuitje als het CDA. Jullie politici zijn géén mensen met hot-feelings voor de Bijbel, – het land, laat staan voor de burgers. Wèl hebben jullie politici zéér hete gevoelens voor de grondwettelijke regelgeving van de NWO-garde.]

  Like

 6. Frank zegt:

  Ik vrees dat als ze er hier ooit in (moeten) komen, ze er nooit meer uit komen…

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Zolang er nog dociele dwazen als hieronder bestaan, is er geen hoop voor ons:

  “02-09-2015, 14:01
  twh (gast)
  Dit plan is gewoon te absurd voor woorden. Heeft deze hersenloze idioot ook nog wel eens bedacht dat er een groot aantal mensen misbruik hiervan maken door bijvoorbeeld de vluchteling als huissloof of klusjesman te gebruiken of nog erger. Zijn al die gasten in de politiek totaal niet meer in orde. Opvang dient onder zeer strenge voorwaarden te gebeuren maar zeer zeker niet bij particulieren. Bescherming voor de vluchteling en controle is noodzaak.”

  En bescherming voor de eigen bevolking, die nu ook beroofd dreigt te worden van haar privacy, hoeft er zeker niet te zijn? Ik zie het al voor me: lig je eindelijk (onrustig) te slapen, staat Mohammed voor je bed met een slagersmes uit de keuken. Of zo’n gore kerel kruipt even bovenop je met z’n stinkende lichaam, getver!!!

  OMG, als het verplicht wordt om die smeerlappen in huis te nemen, mag ik dan alsjeblieft dood?
  Graag op een ‘humane’ wijze.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Nog een paar reacties van ‘Gutmenschen’:

   “02-09-2015, 13:48
   Bonkie Bakker (gast)
   Goed plan! Ik heb ruimte te over en wil al heel lang iets doen voor die arme mensen. Tot nog toe was er geen mogelijkheid, zodra dit plan wordt aangenomen, mogen ze komen!”

   “02-09-2015, 13:48
   Ria74 (gast)
   Eerst lezen voordat er zulke egoistische reacties worden geplaatst. Het gaat ten eerste om ERKENDE vluchtelingen, dus geen geldzoekers oid Ook staat er mensen die daar ruimte voor hebben, ik lees nergens dat mensen ertoe gedwongen worden. Pfff wat veel egoistische mensen hier zeg, ik kan me daar zoooo kwaad om maken. Ikke ikke en de rest kan stikken, wat een mentaliteit !!”

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Hou op,ik moet zo nog eten!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Wat is een erkende vluchteling? Hebben die een als erkend vluchteling getatoeëerd certificaat op hun kont? Erkende vluchtelingen bestaan niet!
    Het enige wat men probeert te doen is deze mensen te registreren.
    Hoe gebeurt dat? 90% Heeft geen identiteitsbewijs!
    Daaruit volgt al dat het hele vluchtelingen-gebeuren een grote oplichterij is.
    De mensen die dit soort reacties plaatsen zijn erg dom en naïef. Ze reageren emotioneel op plaatjes van huilende moeders en kindertjes. Ze willen zich goed voelen door een goede daad te doen en vergeten daarbij totaal dat, wat voor vluchtelingen dit ook zouden kunnen zijn, (wat ze niet zijn natuurlijk!) ze NU door ons geholpen moeten worden!…
    Hierdoor zullen ze de totale implosie van onze samenleving veroorzaken.
    Het enige lichtpunt hierbij is dat de bestaande politieke rotzooi, geschapen door die rotte EU in samenwerking met corrupte beroepspolitici ineen zal storten.

    Like

 8. Joshua zegt:

  Laat Slob zelf het voorbeeld geven door 10 parasieten in zijn huis op te vangen, na een half jaar nog eens kijken wat deze onbenul ervan vind.
  Zij roepen maar idiote voorstellen zonder ze uit geprobeerd te hebben, Slob probeer het zelf en laat ons met rust IDIOOT.

  Like

 9. jungleelephant zegt:

  Landverraders!

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Ik vraag mij af met welke psychopaten wij te maken hebben? Als de Gutmenschen van de CU zo graag willen helpen …dan graag in hun eigen huis. Als men ziet de gevaarlijke koppen bij het station van Budapest, zakt de zin om daar hulp te bieden snel weg. De gasten zien er behoorlijk gevaarlijk uit …Ze hoeven niet per se van ISIS of Al Nustra te zijn. Ook de anderen gebruiken liever een mes om iemand zijn strot af te snijden, dan als onderdeel van bestek om brood te eten. Als ze graag naar Duitsland willen gaan, dan is er goed nieuws voor hen. Er is daar nog genoeg plaats in Dachao….Daar zorgen de Moffen wel later voor.

  Like

  • Driek zegt:

   Thomasson zegt: Als ze graag naar Duitsland willen gaan, dan is er goed nieuws voor hen. Er is daar nog genoeg plaats in Dachao….Daar zorgen de Moffen wel later voor.

   Beste Thomasson, ik ben het volledig met u eens, doch wij moeten ons niet verlagen door te suggereren dat er plaats genoeg is in Dachau. Wij zijn geen Duitsers. Het concentratiekamp Dachau is de onderste trede der mensheid. Dieper kan men onmogelijk zinken. Ik weet niet of u dat kamp wel eens van binnen hebt gezien.

   Like

 11. Hendrik M. zegt:

  Laten alle Ministers, 2e en 1e Kamerleden die hier voor zijn het goede voorbeeld geven…
  Wellicht dat er dan nog enkele dwazen / verdwaasden zijn die dit voorbeeld volgen.

  Like

 12. um shmum zegt:

  Nou zeg, briljant verzonnen , hoor, door die visionaire en quasi erudiete sukkels.
  Parlementsleden moeten als eersten de èchte vluchtelingen in hun huizen gastvrij opnemen. De overigen probeerders weer terug vanwaar ze vandaan kwamen!

  Like

 13. Jan zegt:

  Al kreeg ik geld toe schopte ik die parasieten nog uit huis.

  Like

 14. paulzwueste zegt:

  Wat hebben wij toch ’n enorme hinder en last van al die zogenaamde “geloven”!
  Het moet strikt verboden worden dat iemand die in ’n geloof gelooft zich bemoeit met enig politiek of maatschappelijk onderwerp!!!
  Als we daar nu eens mee zouden beginnen dan hoefden we ons niet steeds grondig te ergeren aan die christelijke kut-partijen maar dan waren we ook tegelijk van die hele islam bevrijd!

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Strak plan!

   Like

  • Driek zegt:

   paulzwueste zegt: Het moet strikt verboden worden dat iemand die in ‘n geloof gelooft zich bemoeit met enig politiek of maatschappelijk onderwerp!!!

   Ja, beste paulzwueste, helemaal met u eens, maar er zijn toch ook godsdienstige stromingen waar we helemaal geen last van hebben. Maar politiek en geloof gaan inderdaad niet samen. En ik vind ook dat je je geloof niet zo moet uitdragen, zoals die mohammedanen doen. Tenslotte is er geen enkel aantoonbaar bewijs van een Almachtig Opperwezen. (hoewel ik daar mijn eigen gedachten over heb) Maar ja, ze dienen ons, ongelovigen, volgens de koran, te onderwerpen. Dus daar zijn we dan mooi klaar mee. Ik houd mijn hart vast voor onze nakomelingen.

   Like

  • Berthe zegt:

   Hoe sterker het geloof, des te zwakker het denken……….

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Paulzwuste
   Normaliter hebben wij in Nederland (onder de Nederlanders dus) geen enkel last van geloven. Ook geloven die geen aanhangers zijn van de islamitische viezerik Allah, bezorgen geen last. Maar wij hebben wel last van de psychopaten die wij zelf kiezen als politieke leiders. Deze gevaarlijke mensen komen in bijna alle partijen voor en niet enkel bij de “christelijke kut-partijen”. Juist het CDA en SGP hebben de meeste leiders met normale visie. Zodra wij de politieke leiders met pathologische neigingen naar huis sturen, zijn wij van die hele islam bevrijd. Islam in Nederland en in alle andere landen is een kwestie van formaliteit.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Thomasson. Zodra wij de politieke leiders met pathologische neigingen naar huis sturen, zijn wij van die hele islam bevrijd…. Zegt u.
    Dat het VOOR EVEN een voorlopige oplossing zou zijn, ben ik met u eens.
    Dit laat onverlet dat wij in onze verlichte cultuur het voor religieuze stromingen voor eens en voor altijd onmogelijk moeten maken, enigerlei invloed te kunnen hebben op de inrichting van onze samenleving.
    Dus GEEN scholen meer gebaseerd op een religie. Ik noem nu een heel belangrijk voorbeeld. Waarom scholen gebaseerd op een religie?… Kan iemand mij EEN zinnige reden hiervoor opgeven. Elke bewijsvoering voor het zogenaamde nut hiervan zal o.a. gebaseerd zijn op het in de praktijk brengen van de religie. Dat dit een dubieus doel is zult u met mij eens zijn als u zich hierbij realiseert dat de opvoeding van de mens voor onze samenleving een zo zuiver mogelijk algemeen menselijke basis moet hebben.
    Die basis kan en mag dus niet gestoeld zijn op (dus beïnvloed worden door) welke religie dan ook. Religieuze scholing, gericht op de religie allèèn, kan en mag in een vrije samenleving, welke gebaseerd is op democratische beginselen, apart gegeven worden en mag zeker niet ondergeschikt worden gemaakt aan het wezenlijke doel d.i. het bijbrengen van de beginselen, normen en waarden van de staat.
    Dat bedoelde ik en dat staat er ook.

    Like

 15. koddebeier zegt:

  De “Christen” Unie kan dood vallen !!!!!! Stelletje gore landverraders !!

  Like

 16. Kraftavilqa zegt:

  Verplichte inkwartiering verwacht ik eigenlijk wel binnen een jaar wellicht nog voor de winter. En als we ’t toch over vluchtelingen hebben, waarheen en hoe kan de verdreven autochtone echte Nederlander vluchten?

  Like

 17. Doornroosje zegt:

  Gelukkig is het (nog) geen verplichting. Maar de CU kan er mee beginnen. Een Christen en een moslim in een Christelijk huis. Misschien een paar van die jonge mannen?

  Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  We worden geregeerd door GEKKEN en CRIMINELEN! Anders is deze ELLENDE niet te verklaren.

  Like

 19. Claudia M. zegt:

  Oh ja, ik ’s morgens vroeg de deur uit moeten, pas tegen de avond er weer in, na een dag hard werken en die klanten ondertussen de hut afbreken, dacht het niet!

  Like

 20. Tom Hendrix hier trekt de juiste conclusie. Weij worden idd geregeerd door gekken die totaal de weg Zijn kwijtgeraakt.
  Mensen verplichten asielzoekers op te nemen? Je weet totaal niet wat je in huis haalt.
  Als ik al had gestemd op de Christen Unie dan was dit gelijk de laatste keer geweest.

  Like

 21. Jean zegt:

  Mensen “wakker worden” en stop die misdaadorganisatie in Den Haag en Brussel want het IS reeds 10 over 12 met dat misdadig wanbeleid van die vulgaire parasieten in Den Haag en Brussel en Berlijn en Parijs enz. Laten we ze de rekening presenteren.

  Like

 22. Wachteres zegt:

  Precies wat ik al tijden vermoedde. Wij worden verplicht vluchtelingen op te nemen.

  Bereid je maar voor, mensen.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Wachteres 2 september 2015 om 23:08

   Ik ben het helemaal met je eens; het zal verplicht worden!
   Eerst d.m.v. het invoeren van een nieuw soort belasting -een boete als het ware- voor degenen die niet willen ‘meewerken’ aan dit weerzinwekkende plan en uiteindelijk onder bedreiging van een vuurwapen (of iets anders ‘dwingends’).
   WE MOETEN EN ZULLEN VERVANGEN WORDEN DOOR DE MOSLIM, WANT DÁT WILLEN DE BILDERBERGERS!

   Like

 23. henkie1958 zegt:

  En als de NPO publieke omroep (lees linkse landverraders) ook nog eens zielige foto’s en filmpjes laat zien, is het hek van de dam.
  Hersenspoeling… Hoe ging dat ook al weer…

  Like

 24. Avidia zegt:

  Wat een naïviteit, ongelooflijk initiatief. Ik kom niet meer bij. alsof Nederland bereid is om die mensen in huis te nemen. En bij wet??? Dan weet ik nog wel wat, zet je huis vol met heiligen beelden, dan zijn ze zo weg. Nou bij mij komen ze er niet in, ik zet mijn kamers vol met van alles en nog wat, of ik word erg tegendraads, ik wil die mensen absoluut niet in mijn huis.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Avidia 3 september 2015 om 03:14

   Al hebben we 18 varkentjes in huis, 52 heiligenbeelden en 23 honden, dan nóg geeft dit geen bescherming. Elke in beslag te nemen woning zal door de overheid 100 % moslim-geschikt ende ‘halal’ worden gemaakt en ik denk dat er zelfs in elke woning een mooie ruimte met bloedafvoerputje zal worden ingericht voor het ritueel slachten van geiten, schapen, koeien, kippen en kamelen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Geen heiligenbeelden… Koop maar een paar kleine biggetjes. Ze zijn heel leuk als huisdier en ze hebben het grote voordeel dat als ze niet meer door de deur kunnen, ze geslacht kunnen worden wat weer zorgt voor een overvloed van heerlijk varkensvlees.
   Oh ja, nog wat er komt geen moslim je huis binnen.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ paulzwueste 3 september 2015 om 18:09

    Jahaaaaaa, heer zwueste, die kleine biggetjes (die echter wél groot worden) zijn bijzonder vertederend, maar kereltje Pechtold en de z(w)ijnen zullen er hoogstpersoonlijk op toezien dat onze woningen radicaal gezuiverd zullen worden van varkensrestanten, zodat de tere moslim geen schade zal ondervinden van hun vroegere aanwezigheid in een woning.

    http://www.upcoming.nl/zwoebe/10448/13-redenen-om-een-varkentje-in-huis-te-nemen

    De belangrijkste reden staat er dus niet bij.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Allemaal waar, Paul, en ik eet best graag varkenskarbonade, maar dat zou ik toch beslist niet kunnen van een varken, dat ik in dít stadium had gekend. Eh…..helemáál niet in levende lijve, vrees ik…..
    Ach jé, ach jé, moet je dít toch eens zien! Wàt een schatje!

    Like

   • BertG. zegt:

    Theresa, helemaal met je eens.
    In dit stadium kan je er ook niet zoveel mee op je barbecue.
    Dat moet eerst nog even vet gemest worden.
    Kalveren zijn ook lief.

    Like

 25. rs zegt:

  http://www.telegraaf.nl/telegraaf-i/7Kt/8rMXK

  ZELF DOEN ZE HET NIET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Stelletje labbekakken!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 26. Jules Vismale zegt:

  Dus die afschuwelijke CU zit huichelachtig uit te kakelen dat wij particulieren asielzoekers MOETEN gaan opvangen? Dan konden ze anders net zo goed na WO II talloze SA’ers, SS’ers, SD’ers en agenten van de Gestapo bij hen thuis uitnodigen! Wij moeten voor meer dan 10000% helemaal NIETS van deze “gelovige” idioten want ze denken toch ECHT niet dat de autochtoonse idioten zo dom zijn dat dezen alle problemen met deze “vluchtelingen” in hun plaats zullen oplossen!
  Als de CU, net als alle andere snertpartijen in Den Haag, de PVV uitgezonderd, eveneens zijn steentje heeft bijgedragen aan de komst van die lui dan nemen ze toch gewoon verplicht ZELF alle vluchtelingen, moslims en asielzoekers op in hun huizen, net zolang totdat het daar tot stikkens toe vol wordt dat de muren ervan uit elkaar scheuren! Of anders gaan zij hopelijk persoonlijk alle autochtoonse bedelaars, werklozen, bejaarden, verstandelijke gehandicapten of eventueel criminelen, inbrekers, straattuig, oplichters, bedriegers, verkrachters enz. gastvrij ontvangen en zodra de laatstgenoemden de CU helemaal hebben kaalgeplukt, bestolen, hun interieur hebben vernield en hun gastheren hebben afgetuigd dan mag de CU wederom het lef hebben om ons te verplichten om “vluchtelingen en asielzoekers” te dwingen om deze in huis op te nemen!
  Al zou ik een miljoen krijgen van de CU om mee te werken aan deze opvang, ze kunnen daar van mij part honderden stinkende wc-potten op want ik wil pas hieraan beginnen als varkens kunnen vliegen, honden gaan praten en de CU allemaal roze tutu’s aantrekken! En dan bedoel ik dat als het aan mij ligt dit onzalige en idiote plan pas rond Sint-Juttimus plaatsvind of beter gezegd in geen 1.000.000.000 jaar!
  Jaag de CU maar (zoals Tom Hendrix e.v.a. op E.J. Bron het liefste zouden willen) als een soort asielzoekers richting de IS, Boko Haram, Taliban en andere terroristen in de hoop door hen gastvrij in huis te worden genomen en net als de talloze dieren die het hol van de “zieke” leeuw ingingen komen ze daar nooit meer uit, gelijk aan de door de nazi’s vervolgde Europese communisten die in de jaren ’30 richting Moskou vertrokken waar ze veilig hoopten te zijn en alleen nooit meer het gebouw van de NKVD verlieten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s