Een dominee op jihad

Screenshot_22

Imam Azzedine Karrat

(Door: Wim van Schaik)

Dominee Leeftink  heeft volgens eigen zeggen in Syrië jihad gevoerd, doelend op de verspreiding van het evangelie aldaar. Daarmee sloot hij naadloos aan bij de interpretatie  van jihad zoals moslims die graag zien. Deze dominee,  betrokken bij dialogen met moslims in Rotterdam, zegt zich niet zo veel zorgen te maken over de invoering van gruwelijke islamwetten; wel over leeglopende kerken. Samen met imam Karrat sprak hij op een avond van ongeruste SGP´ers.

Totaal de weg kwijt, die kiesvereniging van  de SGP in Barendrecht.  Ze belegde daar een avond omdat ze volgens voorzitter T. van Gelder ‘ongerust is’ vanwege de dreiging van moslimextremisme en de vluchtelingenproblematiek. Ongerust? Hoezo, ongerust? Waarom niet woedend?  En hoezo dreiging van moslimterrorisme? Bleef het maar bij dreiging. Er is sprake van regelrechte uitroeiing van medechristenen. Iets wat zeker die SGP´ers aan het hart zou moeten gaan. En hoezo vluchtelingenproblematiek? Er vindt een regelrechte islamisering van Europa plaats.

En wat doet de SGP in Barendrecht? Zij nodigt een dialoogdominee uit en de hoofdimam Karrat  van de Essalam moskee in Rotterdam, met zo’n 4000 bezoekers de grootste moskee van Nederland. De imam mag  uit  komen leggen dat die SGP´ers helemaal niet ongerust hoeven te zijn. Want weet je, de sharia is volgens deze geboren Marokkaan oké:  een geheel van goddelijke wetten die ons houvast biedt in dit leven en waarmee wij het paradijs kunnen bereiken. En die IS-strijders, ach, die hebben gewoon een verkeerde interpretatie van de islam, want de islam heeft echt waar niets met geweld. En Karrat kan het weten, want hij heeft  ‘eigen onderzoek’ (o ja?) gedaan waaruit blijken zou dat Nederlandse Syriëgangers gewoon onwetend zijn over de godsdienst die zij hebben omarmd. Beginnelingen, volgens meneer de imam.

En al die geweldteksten in de koren dan? Die kunnen volgens de imam niet los van hun context worden gezien. „Een tekst als ‘Dood hen waar je kunt’ richt zich volgens alle verklaarders die ik heb gelezen op een gebeurtenis waarbij moslims uit Mekka werden verdreven. Hij geldt niet als opdracht voor moslims die ergens een minderheid vormen.”

Nu staan er veel en veel meer haatteksten in de koran dan deze ene, maar los daarvan, wat zegt de man nu feitelijk. Hij zegt hier keihard dat zolang moslims de minderheid vormen we van die haatteksten niets te vrezen hebben. Lijkt me logisch. Als eenling in een straat zou ik me ook gedeisd houden. Maar o wee waar moslims de meerderheid vormen! Daar is iedereen die zich niet tot de islam bekeert het haasje. Precies wat we bij de stichters van het nieuwe kalifaat, geheel volgens het boekje dus, zien gebeuren.

De imam zegt: Ik denk dat de islam christenen voldoende ruimte biedt.Ja, ook dat is geheel volgens het islamboekje. Natuurlijk vindt een moslim dat. De mensen van het boek (christenen en Joden) krijgen immers maar liefst drie keuzes van de islam: bekeren tot de islam, dhimmi belasting betalen of strijden (= de dood). Hoe genereus!

Nu kreeg de imam natuurlijk ook veel vragen. Zoals te verwachten viel, waren de antwoorden: islam niet gewelddadig, IS heeft niets met islam te maken, sharia prima, jihad vooral innerlijke strijd, vervolgingen in islamitische landen hebben niets met de islam te maken en ‘zijn  beslissingen van staten, en daden van mensen en niet de daden van een religie’.

Ik vraag me af met welk gevoel al die SGP´ers naar huis zijn gegaan. Zijn ze al zover van hun theocratische ideeën verwijderd dat zij die niet meer herkennen in de islam? Weten zij niet meer dat hun eigen Bijbel spreekt van verleiders die zeggen: ‘Vrede, daar geen vrede is…’ Maar vooral, hoe goedgelovig, (of is het een vorm van wensdenken?) moet je zijn om een imam uit te nodigen om te horen uitleggen dat de islam heus een mooie, vredelievende godsdienst is waar niemand voor hoeft te vrezen. Is dat niet zoiets als Oom Dagobert die de zware jongens uitnodigt om hen te horen zeggen dat ze echt niet op zijn geld uit zijn?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, linkse gereformeerden, Moslims, Naïviteit, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Een dominee op jihad

 1. Heeft die wel eens van taqia gehoord?

  Like

 2. Elena zegt:

  Wat een stel achterlijke malloten van de SGP.
  Kunnen zij niet zelf lezen en gevolg trekken uit dat smerige haatboek?
  Die Barendrechtse SGPers zijn zo kinderlijk naïef
  Nahja, ze zullen ongetwijfeld weer gerustgesteld en braaf na het avond gebed in bedje gegaan zijn met de gedachte, oogjes toe en snaveltjes dicht. Allah zegt dat het goed is.

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Zit hier tussen de SGPers, lieden die spreken over naastenliefde en barmhartige Samaritaan, hun ouders in verzorgingshuizen dumpen met 1 x per dag een luier en met een beetje geluk wel 1 x per week douchen.
  Daarbij propageren ze het importeren van de antichrist, duivels die hen willen vermoorden…
  Hun dominees preken deze naastenliefde en de domme gelovige schapen geloven het.

  Like

 4. “Moslims juichen als je geen christen bent: het is een voordeel voor ze,”slingerde een zeker katje-om-niet-zonder-handschoenen-aan-te-pakken mij ooit hier op de site in het gezicht.
  Maar het blijkt al meer en meer, dat moslims eerder reden hebben om te juichen als je wèl christen bent: Zelfs de meest steile christenen gaan nu al de dialoog aan met moslims, waarschijnlijk omdat die, in tegenstelling tot atheïsten, “tenminste nog íets geloven…..”
  Dat lijkt waarachtig wel op de oude vrijdenkersleuze tijdens de 19de Eeuwse “Schoolstrijd”: “Calvijn en Rome gaan hand in hand, dat God behoede het vaderland.”
  Voeg aan dat ‘Calvijn en Rome’ nog de ‘islam’ toe en het klopt langzamerhand weer wonderwel!

  Like

 5. Cathja zegt:

  Onbegrijpelijk dat een partij als de SGP zich inlaat met de anti-christ! Zij zouden toch beter moeten weten, daar zij Bijbelbestudeerders bij uitstek zijn, en er vele waarschuwingen in de Bijbel staan met betrekking tot ‘valse profeten’!
  Zijn zij dan volslagen blind en doof geworden? In plaats van een imam de gelegenheid te geven om zijn misleidende woorden te spuien, zouden ze de imam er op moeten wijzen dat de islam nog iedere dag en wereldwijd vele slachtoffers maakt!
  Hoe kun je dan spreken van een ‘religie van vrede’?

  Het valt me zwaar tegen van de SGP! Een gemiste kans ook.

  Like

 6. Driek zegt:

  Beste ,Dominee Leeftink,

  Die naïviteit en goedgelovigheid ten aanzien van die mohammedaanse leugenaars kan u nog wel eens lelijk opbreken. Ik zoude als ik u was de vele waarschuwingen in het Nieuw Testament nog maar eens goed lezen, dominee. Met uw hele rechtschapen gemoed strooit u die brave christenen woestijnzand in den ogen. Past u maar op, ik hoor van verre alreeds naderen den ijzeren voetstappen van de herauten der Gerechtigheid om uw schandelijk gedrag te komen wreken.
  Want, let wel, dominee, straks zijn wij door lieden als u, gelijk de steden Sodom en Gomorra, als afschrikwekkend voorbeeld, tot ondergang gedoemd en met as overdekt. Het is maar dat u het weet.

  U zoude eens wat meer pal moeten staan voor de christenen in islamitische landen. Maar ja, praatjes verkopen kunnen predikanten goed. Dat doen jullie al eeuwenlang. De predikanten waren in het Duitsland van Adolf Hitler ook van die meelopers. Mensen op het verkeerde been zetten, dat kunnen jullie. Slijmen met de imam, wel ja, toe maar, wat een walgelijke mensen zijn jullie toch. Ik ben er gans misselijk van. Als ik christen zoude zijn dan was ik nu van mijn geloof gevallen.

  Want er staat toch duidelijk geschreven:

  “Toch zijn er onder het volk ook valse profeten geweest. En zo zullen er onder u valse leraars komen, die heimelijk verderfelijke ketterijen invoeren.
  Zij zullen zich niet ontzien tot hun eigen schielijke ondergang de Heerser te verloochenen die hen heeft vrijgekocht. Velen zullen hun losbandigheid navolgen en de weg van de waarheid zal door hun toedoen in diskrediet raken.

  In hun hebzucht zullen zij u met verzonnen verhalen geld uit de zak kloppen. Maar hun vonnis is allang geveld, hun ondergang zal niet op zich laten wachten.
  Want ook de engelen die zondigen heeft God niet gespaard, maar naar de onderwereld verwezen en in duistere holen opgesloten, in afwachring van het gericht.

  2 Petrus 2: 1- 4

  Like

 7. Geronimo zegt:

  Westerse naiëvelingen. Hoe is het in godsnaam mogelijk.

  Like

 8. fransdewit zegt:

  Ik snap die gereformeerde figuren ook niet hoor, hun kinderen mogen de meeste van geen TV kijken maar wel openstaan dus voor de Islam.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Ik heb geleerd dat er genoeg verleiders bestaan (of ze nou dominees, imans, gewetenloze zakenmensen, machtswellustelingen, linkse politici etc.) die anderen willen gebruiken of misbruiken voor hun gewetenloze plannen.
  Ze werken vaak in drie fases en om te weten de eerste fase waarin ze het in het begin goedwillig doen met allerlei aanbiedingen of geld. Lukt dat niet dan komt de tweede fase die omslaat in wrok met het gebruiken van chantage en geweld en als het dan nog niet lukt dan breekt de derde en laatste fase waarin alles in haat veranderd bij de verleiders en zullen zij hun koppige slachtoffer vaak het liefst willen ombrengen, gelijk naar de valse islam.
  En als deze linkse politici en moslim-verleiders na hun dood ooit rekenschap bij God of Allah moeten verantwoorden kunnen zij deze absoluut NOOIT misleiden en blijven ze daar gewoon buiten de hemelpoort voor Piet snot wachten om nimmer het Paradijs in te gaan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s