“Allahu Akbar” nu ook in Oberhausen: DİTİB drukt in steeds meer moskeeën de muezzinroep door

Screenshot_20

(Door: Torben Grombery – Vertaling: E.J. Bron)

De DİTİB- moskeegemeente heeft het nog maar enkele maanden geleden voor elkaar gekregen dat de islamitische muezzin gebedsoproep eenmaal in de week weerklinkt vanaf de minaret van de moskee in Gladbeck in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Nu dient de muezzin ook vanaf de 18 meter hoge minaret van de moskee in Oberhausen te weerklinken – de kerk verwelkomt dat.

Aan de moskee inclusief een 18 meter hoge minaret van de Turks-islamitische gemeente aan de Duisburger Straße in het stadsdeel Lirich in Oberhausen wordt nog gewerkt, maar zal spoedig af zijn.

Volgens de voorzitter van de tot DİTİB behorende islamitische gemeente in Lirich, Genç Ali Alican, een goed moment om voor het eerst ook in Oberhausen in het openbaar tot gebed op te roepen. Nog maar enkele weken geleden had de DİTİB-moskeegemeente in het stadsdeel Butendorf in de naburige stad Gladbeck het voor elkaar gekregen om de muezzinroep eenmaal in de week evenals ter gelegenheid van de grote islamitische feesten zoals het Slachtfeest en het Suikerfeest en gedurende de ramadan van de minaret van de moskee aan de Wielandstraße te laten weerklinken.

De burgemeester van Gladbeck, Ulrich Roland (SPD), verwelkomde de muezzin-roep vanaf de minaret van de moskee destijds als een “juiste ontwikkeling van de bevolking van Gladbeck, die inmiddels voor een derde deel uit moslims bestaat.”

Ook de evangelische kerkgemeente in Oberhausen ziet er volgens superintendent en dominee Joachim Deterding geen probleem in dat er bij de moskee in Lirich een gebedsoproep wordt ingevoerd – per slot van rekening zou er vrijheid van godsdienst heersen.

Christenen zouden door klokgelui tot gebed worden opgeroepen, bij moslims wordt deze rol gewoon overgenomen door de muezzin, aldus de christelijke dominee. Een gelijksoortige mening vertegenwoordigt in Oberhausen ook de katholieke stadsdecaan en priester Peter Fabritz.

In tegenstelling tot de stad Gladbeck, waar niet alleen door de verantwoordelijke politici van mening waren dat voor de invoering van de muezzin-roep geen toestemming van de stadsraad nodig zou zijn omdat het recht op vrije godsdienstuitoefening voor alle religiegemeenschappen in de grondwet verankerd is, wachten de verantwoordelijken in de stad Oberhausen ondertussen op een desbetreffende aanvraag van de Turks-islamitische gemeente om daarna te kunnen onderzoeken of deze goedgekeurd kan worden.

De islamitische gebedsoproep luidt vertaald als volgt:

“Allah is de grootste. Ik getuig dat er geen God is dan Allah. Ik getuig dat Mohammed Allah´s gezant is. Haast u naar het gebed. Haast u naar het welslagen. Allah is de grootste. Er is geen God dan Allah.”

 Video muezzin-oproep in Keulen op de “Dag van de open moskee”:

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Torben Grombery

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allah, Appeasement, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, propaganda, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

27 reacties op “Allahu Akbar” nu ook in Oberhausen: DİTİB drukt in steeds meer moskeeën de muezzinroep door

 1. Gasso zegt:

  Totdat de mensen het zat zijn, dan komt er een geirriteerde Duitser met een Flak88 en schiet die haatminaret aan gruzelementen…..met jankerd en al.

  Like

 2. Drs.P. zegt:

  Met “vrienden” als Joachim Deterding heb je echt geen vijanden meer nodig.
  Deutschland schafft sich ab !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Der Untergang ist nicht mehr zu stoppen.
  Stop de zogenaamde godsdienstvrijheid, ohhh ja, de islam is helemaal geen godsdienst, maar een totalitair mens onderdrukkend systeem!!!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Wordt de hoogste tijd dat vrijheid van godsdienst wordt beperkt tot achter de eigen voordeur!Overal in het westen!

  Like

 4. Anna. zegt:

  Duitsland en de hele wereld is hartstikke geschift…..
  Alle dingen die je ook maar een klein beetje toegeeft aan dit soort lieden zul je nooit meer terug krijgen……

  Like

 5. Hans zegt:

  🎼
  Een kan met dieieiesel, een zak met met mest.
  Beetje Alumieieienium, dan gaat het best.
  Rakketten moeten vlieieiegen, ook de minnaret.
  Dat geeft de Neeeeeerlander, snelle pret.
  Ook de moooooslims. zijn snel weer blij.
  Lekker naar aaaaaaaaaallah, dan zijn ze vrij.
  🎼

  Like

 6. Cathja zegt:

  Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind klokgelui vanaf een kerktoren toch iets geheel anders dan een gebedsoproep vanaf een minaret!
  De gebedsoproep vanaf een minaret laat een dwingende boodschap horen, en er wordt tevens ten gehore gebracht dat er maar één god is, en dat is de god van de islam! Dat is behoorlijk provocerend, en minacht de christelijke en Joodse gemeenschap.

  Het is veelzeggend dat de burgemeester en de predikant geen bezwaren hebben tegen deze gebedsoproep, omdat er ‘vrijheid van godsdienst is’. Maar die is er in feite niet. Als de moslims de overhand krijgen in Duitsland, in Europa, dan zal het spoedig gedaan zijn met de vrijheid van godsdienst.
  Dan is slechts de islam toegestaan, en zullen de kerkklokken moeten zwijgen! Het zal niet getolereerd worden dat kerken hun uitnodigingen voor de dienst laten horen.

  Ik heb momenteel meer respect voor de beslissingen die er in Oostenrijk genomen zijn, waar men per direct 300 moskeeën wil sluiten, en waar het vanaf heden verboden is om in een andere taal dan in het Duits te preken! Deze beslissingen getuigen van moed. Men laat weten dat de Oostenrijkse cultuur en de christelijke achtergrond niet verloren mogen gaan.

  Respect voor die standpunten!

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Als Duitsers net zulke dieren[honden]liefhebbers zijn zoals wij, dan hoop ik dat er genoeg “honden” zullen zijn die aan de “gebeds-oproep”gehoor geven.

  Like

  • Cathja zegt:

   Wat een walgelijk gejank van die minaret!!! Getver, je zult er maar in de buurt wonen! Geen ontsnappen mogelijk. Deze hond moet er duidelijk ook niks van hebben, en gelijk heeft ‘ie.
   Geef mij maar kerkklokken. Dat heeft iets gezelligs, iets gemoedelijks. Het hoort bij Nederland/bij Europa. Dat kan ik van dat gejank niet zeggen.

   Like

 8. Tistochwat zegt:

  Ik denk dat de tekst anders moet:

  Allah is de grootste lul. Ik getuig dat er geen grotere zak is dan Allah. Ik getuig dat Mohammed Allah´s schandknaap is. Haast u naar het gebed. Haast u naar het welslagen. Allah is de grootste lul. Er is geen grotere zak dan Allah.

  AHAHAHAHAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAHAHAHAAAAAAAAAAAAHAHAAAAAAA!
  Je zult het straks maar vijf keer per dag moeten aanhoren, dat achterlijke gejengel!
  Stapelgek word je ervan!!!
  Ik kreeg al moordneigingen tijdens het horen van dat krankzinnige gebrul in de video.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat op 11/11 om 23:10

   Inderdaad, het is hoogst irritant, die oproepen tot gebed. Het hoort hier niet en ik wil het hier ook niet horen. Nederland is geen moslimland, dus weg met die kolerezooi! Die mossels gebruiken maar een wekker o.i.d. om ze te waarschuwen als het weer tijd voor hun gymnastiekoefeningen is.

   Like

 9. Marcel zegt:

  Niet te geloven dat de mensen dit allemaal maar accepteren. Het wordt van kwaad tot erger en er grijpt niemand in. De zogenaamde leiders zitten te slapen en als het binnenkort te laat is dan snappen ze het weer niet. je zal naast zo’n muziekzuil wonen zeg.

  Like

 10. Hendrik M. zegt:

  De christelijke €uropeaan moet zich laten beliegen en uitschelden in een onverstaanbaar gejammer…
  Deze misselijk makende scheldpartijen per direct verbieden.
  Die dominee en priester moeten de 2e brief van Johannes, vanaf vers 7 maar eens lezen, waarschijnlijk nooit gelezen, staat een beetje achterin het Nieuwe Testament…

  Like

 11. Pieter zegt:

  Pure pesterij zo’n lange oproep.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Wij vergeten dat het in het Midden-Oosten in feite de gewoonte is om VIJF KEER PER DAG op te roepen tot gebed. https://nl.wikipedia.org/wiki/Muezzin

  Geloof maar dat dit uiteindelijk de bedoeling is. Beginnen met één keer per week, op vrijdag en met de islamitische feestdagen en stapje voor stapje naar de volledige invloed van de islam.in het Westen.

  “Vrijheid van godsdienst”, ja ja ….. Alle vrijheid voor de islam en steeds minder vrijheid voor onze cultuur.

  “Mijn volk gaat ten gronde door het gebrek aan kennis”. Hosea 4:6.

  Like

 13. Wachteres zegt:

  http://www.uu.nl/agenda/promotie-islamitische-oproep-tot-gebed-in-nederland

  Promotie: Islamitische oproep tot gebed in Nederland

  Steeds meer moskeeën in Nederland besluiten luidsprekers te gebruiken voor de azan, de Islamitische oproep tot gebed. Vaak leidt dit tot grote ergernis bij omwonenden.

  We hoeven het dus niet alleen over Duitsland te hebben, ook Nederland geeft meer en meer toe.

  Like

 14. Pingback: “Allahu Akbar” nu ook in Oberhausen: DİTİB drukt in steeds meer moskeeën de muezzinroep door | Nikontino's Blog

 15. Tom Hendrix zegt:

  En wat zo typisch is, christenen hebben “geen leven”, in vele moslimlanden. En christelijke kerkgebouwen, zijn verboden en/of worden vernield. Maar daar hoor je “links”, en de hypocrieten der kerken in Duitsland niet over. Over meten met 2 maten.

  Like

  • Cathja zegt:

   Inderdaad @ Tom, christenen mogen in veel moslimlanden niet eens een Bijbel bezitten!
   Ik heb, voor zover ik me kan herinneren, nog nooit een linkse politicus het horen opnemen voor de christenen. Er staat ons mede daarom een duistere periode te wachten!

   Like

 16. scooter zegt:

  Ik hoop dat hier in Belgie die lokroep van IK HEM PIJJJJJJJN IN MIJN LIJJJJJJJJJF nog wat weg blijft

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s