HET FRANSE LEGER BEREIDT ZICH VOOR OP OORLOG IN DE STEDEN

Screenshot_35

(Door: Jean-Patrick Grumberg – Vertaling: “delamontagne”)

Voor een publiek van 40 journalisten, generaals en leden van de Defensiecommissie uit de Eerste Kamer en de Senaat heeft het leger laten zien dat de toekomstige gevechtshandelingen plaats zullen vinden in de voorsteden van de grote steden. Het Franse leger, dat zich voorbereidt op “stadsguerrilla´s”, heeft hiervoor speciaal een stad van 5000 inwoners laten bouwen in Sissonne in het departement Aisne in Noord Frankrijk. Hier wil men zijn soldaten laten oefenen.

De gevechten van morgen zullen anders zijn dan die uit hett verleden en het leger zal vooral in de stad strijd leveren. In de stad wil zeggen: in de wetteloze wijken waar de dealers het voor het zeggen hebben, de wet in handen is van bandieten en rivaliserende bendes en radicale moslims.

Het budget voor dit  programma van stadsguerrilla´s, “Scorpion” geheten , bedraagt 400 miljoen euro.

Screenshot_37

In de stad wil dit zeggen met valstrikken en stilstand. Het is bijna onmogelijk hier een manier voor te ontwikkelen die zonder risico is om belangrijk materiaal te verliezen en mensen. Daarom moet men zich aanpassen met efficiënte apparatuur en speciaal opgeleid personeel. Het zullen forse, intense gevechten zijn en soldaten die hieraan 24 uur lang deelnemen, kunnen behoorlijke psychologische schade ondervinden.

Ook moet de uitrusting worden vernieuwd, gebruik worden gemaakt van nieuwe technieken en ervoor worden gezorgd de strijdkrachten minder kwetsbaar proberen te maken.

Screenshot_38

Wat het materieel betreft; we zullen het verouderde materieel van meer dan 40 jaar oud moeten vervangen, dat geldt ook voor het vervoer van de troepen: de beroemde VAB´s (gepantserde voertuigen). Iedereen weet dat die onvoldoende weerstand kunnen bieden. Hun “performances” zijn niet goed, ze hebben  zelfs geen elektronische systemen.

Het leger moet op de nieuwe, moderne gepantserde voertuigen o.a. systemen van “stoorzenders” installeren en elektronische systemen voor het opsporen van de vijandelijke centra en allerlei elektronische systemen voor navigatie en communicatie. Dit alles om de communicatie te versnellen en sneller beslissingen betreffende de te volgen koers te kunnen nemen. Eigenlijk alles wat heel normaal is voor een modern leger.

Screenshot_34

“Het zal in de steden zijn waar de toekomstige conflicten zich zullen ontwikkelen en dit is dus echt het gebied waar de gevaren liggen. De vijand kan in wezen uit allerlei hoeken komen”, zegt een officier. Het lijkt wel of hij het over  Gaza heeft. En eigenlijk is dit ook wel zo. Men heeft totaal geen idee hoeveel wapens er in de “banlieus” liggen opgestapeld, waar andere “wetten” gelden dan in de rest van de Republiek Frankrijk.

Bron:
www.dreuz.info
Auteur: Jean-Patrick Grumberg

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

27 reacties op HET FRANSE LEGER BEREIDT ZICH VOOR OP OORLOG IN DE STEDEN

 1. Edjan zegt:

  En is al bekend wie de beoogde vijand is?

  Natuurlijk hopen veel mensen dat het inderdaad de bandieten, dealers en moslim-extremisten zullen zijn. Maar ik vrees dat Pegida-achtige demonstraties er ook toe gerekend worden. En overigens veel eenvoudiger te bestrijden want ongewapend en ongeoefend.

  En wie weet, straks de relletjes als er “vluchtelingen” in de huizen van de mensen worden gedouwd, als de zorg en de huren onbetaalbaar worden, als de AOW verdwijnt en het pensioen opeens verdampt is. Dan is zo’n macht ook heel handig.

  Tegen bandieten en moslimextremisme zal het moeilijker worden: die zijn geoefend en gewapend en nemen wraak. Dus ik denk, dat ik het al weet …

  Like

 2. Driek zegt:

  Wij zijn er met de komst van die mohammedanen echt op vooruit gegaan, het leven is een stuk fijner geworden, een weekendje Parijs haalt straks niemand meer in zijn hoofd. Nog even en dan zitten wij allen angstig en opgejaagd achter gebarricadeerde deuren, dan is het oorlog, dank zij onze onnozele bewindslieden die ons allemaal in het verderf storten.

  Like

 3. fransdewit zegt:

  Was ook mijn gedachte, eerst het onkruid in eigenland verwijderen en aanpakken. Die gasten hebben al te veel hun vrijheid misbruikt.

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Niet teveel energie erin stoppen. Gewoon op ouderwetse wijze explosieven aanbrengen net boven de funderingen. Doeltreffend en goedkoop. Zelfs de hoogste gebouwen zie je als een kaartenhuis in elkaar zakken.

  Like

 5. OphEUffen zegt:

  Arm Nederland -zogenaamd rijk en welvarend- heeft geen inzetbaar leger meer over. Pang pang roepen bij oefeningen maar dan hebben we straks tenminste een aantal JSF gevechtsvliegtuigen.

  De Nederlandse burgerbevolking zal snel zelf iets van een leger dienen te organiseren. Met het gooien van pakjes boter gaan wij het niet redden. Onze toekomst en vrijheid staan op het spel.

  Like

 6. beatsme zegt:

  Volgens Van Aartsen in Den Haag is dit allemaal gelul uit een sprookjesboek. Het zijn extremisten zoals enerzijds de salafisten en anderzijds Wilders, die op “het Midden” moeten gaan zitten. Meer niet.

  Om enkele verse aanslagen te noemen, waarbij vele honderden kapot geknalde lui en voor het leven verminkte overlevenden in Bangkok, in Turkije, in de Sinaï en Parijs het slachtoffer waren, is een niet noemenswaardige futiliteit in het gedachten goed van Van Aartsen.

  Tja, het is duidelijk dat Van Aartsen de werkelijkheid niet meer kan bevatten, en gelijk velen deze steeds heftiger ontkent. Wel zeer ernstig dat een dergelijke verwarde man een belangrijke landbestuurder is.

  Like

 7. daiyu-ninja zegt:

  Allemaal de schuld van die rode socialisten. Dit had niet gehoeven als ze gedaan hadden wat ze moesten doen,…… Frankrijk beschermen tegen indringers en tuig en iedereen eruit gooien die niets in Frankrijk te zoeken heeft.
  Nu moeten anderen de rotzooi van onze leiders opruimen met gevaar voor eigen leven.
  Ze hebben het veel en veel te lang laten dooretteren en nu zitten ze – wij trouwens ook – met de gebakken peren.

  Ze gaven trots en koppigheid voorrang boven veiligheid.

  Like

 8. Verwarde Man zegt:

  Zouden wij ook moeten doen. oorlog gaat het worden. behalve aan het Haagse Binnenhof, daar heerst vrede.

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Zouden we hier ook moeten doen. Vandaag zijn enkele fietsers van het fietspad gereden, een busje en een stadsbus werden geramd. Door een persoon, wiens naam en afkomst niet wordt vermeld.
  Dus is het een moslim. Op een weg in Rotterdam.
  Harde feiten ontbreken, dus was het een aanslag.
  Daarom ook eindelijk wat blauw op straat en meteen veel groen op straat.

  Like

 10. harry zegt:

  De enige oplossing is om AL DIE LUI uit Europa te verdrijven , zo niet goedschiks , dan maar met geweld .
  Haal dan ook maar een ouderwetse gewoonte van stal , maak ze vogelvrij .
  Zo niet , dan zitten we in het gunstigste geval nog tientallen jaren met ellende .
  Maar hoogstwaarschijnlijk hebben we straks niks meer om ons druk over te maken .
  Zonder hoofd kun je net zo min nadenken of je bezorgd maken als die ingeteelde geiten mét hoofd .
  Twee van die gekken met een automatisch geweer kunnen gemakkelijk tientallen , zo niet honderden mensen afschieten .
  En dat zijn er dan nog maar twee van de anderhalf miljoen ( inclusief illegalen ) in ONS land alleen al .

  Zoals vanavond gemeld werd op CNN , Hollande heeft te lang gewacht en verdomde het om maatregelen te nemen toen men de bui zag groeien .
  Typische stomme rotsocialist , die komen overal véél te laat achter .
  Ontkennen , pappen en nathouden .
  En daaraan hebben we deze ellende te danken !

  En die islamitische zwarte aap in het witte huis laat slecht 8 sorties per dag vliegen !
  Dat is niet isis bestrijden , dat is gekut voor de bühne !
  Zeker overlegd met de Saoudies , je mag er wel een paar wegbombarderen voor de vorm , als je ons maar niet teveel in de weg loopt .
  En dan vraag je je af wát ze bombarderen , verlaten trainingskampen ?
  Dat stinkt toch ???

  Geen wonder toch , dat ik meer sympathie voor Putin heb dan voor de rest van de westelijke leiders . Al is het ook een schurk .
  Hij is tenminste consequent .

  We zijn omringd door een enorme meute stapelgekke corrupte klootzakken .

  Excusez les mots .

  Like

 11. Ricardo zegt:

  En het meest trieste is! Niets was nodig geweest! Als je dat Mislamvolk nooit had toe gelaten! Kijk eens naar de ellende peunhoop in hun landen. Links lult dan weer : Ja precies voor die ”oorlog aanslagen vluchtten ze uit hun landen” Vervolgens gedragen zich hier in het Westen net als de Barbaren ,waar voor ze zijn gevlucht! En dan je zelf Vluchtellig noemen! Echt een beleding voor het woord vluchteling aan het adres van alle Oorlogslachtoffers, uit de 1ste/2e WO!

  Like

 12. Heer M zegt:

  Lijkt zo lang geleden. En wij stonden te kijken, geen idee nog… Zou dit nu nog kunnen in een wijk in Nederland? https://www.youtube.com/watch?v=3tRF2FxPrj8

  Like

 13. hans zegt:

  Je moet de logica van de Verenigde Staten begrijpen. Zij hebben deze terreurbeweging in het leven geroepen en moeten het de ruimte geven om te laten groeien. Ze zeggen wel dat ze er tegen willen vechten, maar in werkelijkheid bouwen ze een coalitie waardoor de Islamitische Staat nog verder kan groeien. Je kunt je dus afvragen of de VS werkelijk als doel heeft ISIS te bestrijden..Zulke sterk georganiseerde terreurorganisaties met promotievideo’s van Hollywood kwaliteit ontstaan niet zomaar uit zichzelf. Merk op dat niemand twee jaar geleden wist van het bestaan van deze Islamitische Staat. We kenden Al-Quaeda en de Syrische oppositie. En waar is het vrije Syrische leger opeens gebleven? Waren die zo vrij dat ze in het niets zijn opgelost?
  Hoe creëer je een terreurbeweging als ISIS, als deze verspreid zijn over allemaal verschillende landen? Je hebt de staten Irak en Syrië. Het is niet mogelijk om een leger van honderdduizend militanten op poten te zetten binnen het grondgebied van Irak. Daarvoor moet je eerst de Irakese staat omverwerpen. Of de regering moet compleet afwezig zijn, zoals in Libië het geval was. Ook Syrië moet nu omver geworpen worden en dat is waar de haat tegen Assad vandaan komt. Dit is waarom men steeds roept dat Assad moet vertrekken, dat is om de natiestaat te destabiliseren. Wat zijn dan die aanvallen van Amerikanen op de stellingen van militanten? Weten we eigenlijk wel wat ze aan het bombarderen zijn? Ik hoop dat ze dat weten… Misschien bombarderen ze het Syrische leger wel. Als er iets mis gaat zullen ze natuurlijk zeggen: “Het spijt ons!” Maar de realiteit is dat in de gebieden waar de Amerikanen zijn, ISIS vrij kan groeien. En op dat moment staat Rusland op en zegt: “Mensen, wij zullen deze puinhoop opruimen en zullen ISIS vernietigen. We zullen doen alsof we niet weten dat deze terreurbeweging door de Amerikanen gecreëerd is. We vragen alleen maar om jullie hulp. vaarwel zionisme !!!

  Like

  • Guardiacivil zegt:

   Helemaal mee eens, het westen mag eens goed gaan nadenken over wie nu echte acties onderneemt om de IS echt uit te schakelen. we zijn door Amerika en de CIA te vaak voor de gek gehouden. Poetin doet gewoon realistisch wat nodig is. Bewondering voor hem en al helemaal niet meer voor Obama en dat grote leugenland. Donald Trump heeft het ook door.

   Like

 14. Pogo zegt:

  Of dat nu zoveel moet voorstellen weet ik eigenlijk niet.
  Lees overal dat die 20 Franse bommen veelal leegstaande gebouwen hebben getroffen.
  Maar ook dat vooral de Russen IS pas echte schade toebrengen. De Russen schijnen er nu echt werk van te maken nu zij zelf hebben geconstateerd dat hun vliegtuig is neergehaald door een bom van IS.

  ‘ Inwoners Raqqa: Fransen bombarderen lege gebouwen en laten ISIS ongemoeid’

  “Alleen de Russen veroorzaken echte schade aan ISIS’ – Frankrijk ‘in oorlog’, wordt politiestaat, mobiliseert 115.000 troepen.”
  http://www.zerohedge.com/news/2015-11-17/france-war-hollande-unleashes-2nd-day-isis-strikes-mobilizes-115000-moves-change-con

  Like

 15. J. C. Th. Köhler zegt:

  Het zou al heel wat zijn als het leger eerst de contrôle over de banlieus heroverde. Geen vrijdaggebed meer op straat; de politie bijstand verlenen als die een wijk of een straat in willen gaan, het lastigvallen van (niet-moslim) burgers hard aanpakken, etc. Nu laten ze wel zien hoe flink ze zijn, maar voorlopig doen ze nog niks. Het lijkt Den Haag wel…

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Burgeroorlogen zullen er komen. En dat mogen de huidige politici, van de gevestigde- en elitaire partijen zich dan aanrekenen.

  Like

 17. JooJootje zegt:

  Ja het is wat stadsoorlog daar hebben we in Stalingrad genoeg ervaring mee opgedaan en lessen geleerd.
  De bevolking in de stad is altijd de lul hoe je het ook gaat doen de vraag is wil je de stad redelijk intact in handen krijgen ten kosten van veel doden onder je troepen of maak het niet uit en steek je de stad in brand minder doden onder je troepen voor de bevolking maakt het niet uit die zijn toch in beide varianten dood.
  Of doe niets en laat de bevolking in leven zolang het gaat.

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Als deze regering van ons in alle opzichten overeind blijft en er breken hier bendes en terroristen uit dan heb ik een heel akelig plaatje in mijn hoofd. Waarbij hulp van buitenaf de regering steunt omdat het leger niet is opgewassen en de burger het zwaar zal ontgelden

  Like

 19. Thomasson zegt:

  Geweldig nieuws. Eindelijk is de stront in hun linkse brein naar hun endeldarm gezakt. Deze maatregel moet blijvend zijn. Het eerste wat ze moeten doen – EN TEVENS OOK IN NEDERLAND en andere landen- is de autochtone bevolking en niet moslims uit deze gemengde wijken evacueren. Degenen die dat willen en zijn op zoek naar een ander huis, moeten direct geholpen worden. Ze zouden verhuizen naar een wijk of buurt waar de bevolking voor een groot deel is (nog steeds) autochtoon. DEZE MENSEN LOPEN IN HUN WOONOMGEVING GEVAAR. Verder moeten in deze islamitische buurten, nacht in nacht uit, aanvallen worden gedaan. Dat is geen taak voor politie maar voor SWAT teams die gespecialiseerd zijn in gevecht in dichtbevolkte omgeving. Deze maatregel heeft een dubbel effect: a) het vergroten van de veiligheid in het land en b) groot deel van deze ongewenste bevolking zal naar het land van herkomst vluchten. Ze zouden niet verder willen wonen in een land die ze durft als vijandige elementen te zien. OPGERUIMD STAAT NETJES.

  Like

 20. Jules Vismale zegt:

  De hitte die in deze tijden in Volgograd heerst was nog niets toen in de strenge winter van 1942-1943 de Russen en de Duitsers de gruwelijke Slag om Stalingrad met elkaar uitvochten! Al was het er tientallen graden onder nul tijdens sneeuwstormen en ijs, de twee strijdende partijen schoten duizenden bommen en granaten op elkaar af (een uitdrukking van kapitein Haddock uit Kuifje en deze laatste zou ooit in het eerste album naar de Sovjet-Unie zijn afgereist om daar het communisme aan de kaak te stellen waarvoor de NKVD hem genadeloos vervolgde!) bij de Wolga waardoor het er zeer heet aan toe ging!
  Dat zij zich lieten opjagen door de twee gruwelijkste dictators aller tijden, Hitler en Stalin, is zelfs in deze tijd nauwelijks te bevatten! In feite verloren de Duitsers WO II beslist maar de Russen bleven opgescheept met een verderfelijk systeem dat zij (n.b. tijdens WO I en de Russische Revolutie) aan de macht hielpen mét financiële hulp van Duitsland! Daarbij konden de nazi’s de oorlog lang volhouden omdat zij talloze Russische tanks zoals de T-34 en duizenden kanonnen, mortieren, machinegeweren en munitie buitmaakten op de communisten.
  Maar wie nou in Rusland graag de geschiedenis wil verdraaien ten gunste van de gehate Stalin zou (zodra hij of zij er oververhit door raakt!) onmiddelijk in de Wolga moeten springen om meteen een paar graden af te koelen, zonder een slok wodka op wat trouwens die moslimterroristen niet eens lusten!

  Like

 21. Guardiacivil zegt:

  De heer Putin wordt fout in de media geplaatst omdat het westen zo graag het geloof wilt vasthouden van een nieuwe wereldorde die alles zal verbeteren en waarbij, ik zeg nu met nadruk, *de elite* er alleen beter van zal worden, de rest van de gewone bevolking zal *nog meer slaaf* worden om hen te dienen tegen afbraak lonen. Dat die burgeroorlogen in Europa mogen losbarsten maar pas als er meerdere grote aanslagen zijn gepleegd door geïnfiltreerde Jihadisten.
  Ik wacht dus op die grote klappen. En dan is het gedaan met Brussel en elitebendes. Dat de heer Putin stevig doorpakt in het OM, Turkije, Libië, want nu krijgt ook Tunesië steeds meer radicale en Jihadisten in huis, het enige OM-land die zich vrijwaarde van terroristen, nu dus niet meer. Werk aan de winkel, kort en krachtig.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s