De dhimmi van de dag is een Italiaan: bisschop wil katholieke leerlingen uitleggen wat ramadan inhoudt

Screenshot_9

De bisschop van het Italiaanse Vicenza, Monseigneur Beniamino Pizziol.

(Vertaling: “delamontagne”)

Van Italië zijn we gewend om, zodra het om immigranten gaat daar van alles van de bisschoppen over te horen. Het bericht gericht aan de pers ter gelegenheid van Kerstmis door Monseigneur Pizziol, bisschop van Vicenza bij Venetië, slaat  echt alles. . . Ten overstaan van de journalisten, die zich in het bisschoppelijk paleis verzameld hadden, drong de bisschop aan op een groter gevoel van solidariteit. Hij vertelde over zijn nieuwe ideeën  voor de opvang van “vluchtelingen”: overal in zijn bisdom zouden kleine wooneenheden moeten komen voor kleine groepen immigranten. Maar hij legde ook uit dat het in zijn ogen belangrijk is om te streven naar een “gezond” secularisme en dan met name op de scholen.

We moeten de katholieke leerlingen uit gaan leggen wat ramadan inhoudt en de moslimleerlingen de betekenis van de kerststal. Alle religieuze uitdrukkingen van welke richting dan ook moeten op de scholen kunnen worden uitgelegd en ook in de publieke instituties. Maar dat is mijn mening over secularisme en niet de Franse, die alle religieuze uitingen in openbare instellingen uitsluit.

Het idee dat de kerststal totaal iets anders is in de Italiaanse cultuur dan de ramadan is duidelijk totaal vreemd voor deze bisschop.

Volgens  de krant “Il Giornale”  is niet iedereen  erg ingenomen met dit voorstel. Maar de prelaat benadrukt om “naar de wereld te kijken met een gastvrije houding en de waarde van barmhartigheid hoog te houden, omdat dit alle monotheïstische religies bij elkaar brengt.”

In zijn kerstboodschap aan de beminde gelovigen van zijn bisdom benadrukt hij dat we allen dezelfde broederlijke relaties moeten hebben zoals in de Joodse en islamitische tradities gebruikelijk, die God verwelkomen als de “Genadevolle”.

Screenshot_10

Bron:
http://fr.novopress.info

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Italië, katholieke kerk, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op De dhimmi van de dag is een Italiaan: bisschop wil katholieke leerlingen uitleggen wat ramadan inhoudt

 1. wout eenhoorn zegt:

  Ach laat hij maar uiteggen wat Marx zei en dat hij gelijk zal krijgen.

  Like

 2. Ron zegt:

  Al net zo’n verrader als zijn opperbaas, de paus.

  Like

 3. carthago zegt:

  “De bisschop “is van zijn padje af verdwaald

  Like

 4. janchik zegt:

  Gestoord zijn ze , al die “stop je leuter in een kleuter figuren” . Hij zal wel pro moslim zijn, omdat in die cultuur pedofilie gewoon is.

  Like

 5. Motorman zegt:

  Alle pausen, bisschoppen en andere geestelijken die zulke onzin verkondigen worden vriendelijk verzocht verdraagzaamheid te gaan prediken in Saudi Arabië of zo.

  Like

 6. Bas zegt:

  De beste man is kennelijk van zijn preekstoel gevallen en heeft nu een hersenschudding !
  (islam en christendom zijn onverenigbaar van karakter)

  Like

 7. topsporter zegt:

  Hij probeert de macht vast te houden en toucheert als ik het Duitse inkomen van een bisschop als uitgangspunt neemt een 12000 euro per maand.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  De grootste verraders zitten bij de kerken en de politiek !

  Like

 9. exmarineman zegt:

  Terwijl christenen en ongelovigen in de gehele moslimwereld worden vermoord, verkracht en kerken worden aangevallen en platgebrand en het in Brunei en Somalië onlangs door de islamitische regeringen is verboden om Kerstmis te vieren, gaat hij gewoon door met zijn dhimmi-gedrag richting moslims. Lezen die gasten geen kranten, kijken geen TV, geen internet enz enz???? Zo ja, waarom blijven ze dan angstvallig maar die andere wang toekeren naar aanhangers van een ideologie die alleen maar dood en verderf predikt????? Rara hoe kan dat toch??? Zijn die ook al bedreigd of zo door leden van Bilderberg of NWO of anderen?????

  Like

 10. Sjun Demartelaere zegt:

  Voor de bisschop die zijn eigen boeken en die van de ander niet kent maar er vooral op uit is om de buitenwereld te laten zien wat voor Goedmens hij is.

  Like

 11. Harry zegt:

  We kunnen onderhand wel stoppen om het christendom nog te verdedigen .
  Persoonlijk geloof ik helemaal niks , maar vind ( of vond ) het christendom nog wel om mee te leven .
  Heb ook ettelijke gelovigen in dienst gehad en afgezien van een blinde vlek op het terrein van religie , viel er best mee te werken .
  Maar als ze nu zó stom zijn om met de islam te heulen , hoeven we van hen ook niet op enige hulp of steun te rekenen .
  Laat ze daarom maar totaal verrekken !
  Niet meer naar de kerk en géén geldelijke steun meer .

  En die enkele uitzondering daarop , die koesteren we natuurlijk wél !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s