ISIS-strijder: “We werden in Turkije opgeleid.”

Screenshot_13

(Vertaling: E.J. Bron)

Een door Koerdische soldaten gevangen genomen strijder van de terreurmilitie “Islamitische Staat” heeft in een interview met het persbureau “Sputnik Türkiye” verteld waar en hoe hij samen met andere nieuwelingen werd opgeleid.

De 20-jarige Abdurrahman Abdulhadi werd in december in Syrië door Koerdische soldaten gevangen genomen. Samen met andere ISIS-extremisten zit hij in een gevangenis van de zogenaamde YPG (Koerdische Volksverdediging eenheden).

Abdulhadi had zich naar eigen zeggen in het jaar 2013 bij de “Islamitische Staat” aangesloten en tegen Syrische regeringstroepen gevochten. In augustus 2014 zou hij in Adana (de op vier na grootste stad van Turkije) zijn opgeleid. Eenmaal per week zou een groep van 60 personen schietoefeningen hebben gedaan. Hen werd geleerd hoe om te gaan met Kalasjnikov´s en andere machinegeweren.

Screenshot_14

“De opleiding vond plaats in Turkije, omdat het opperbevel van ISIS dacht dat het hier veiliger is dan in Syrië. Een opleiding in Syrië was vanwege de luchtaanvallen onmogelijk”, aldus Abdulhadi.

Het contact van Turkije met terreurorganisaties in Syrië is tot op de dag van vandaag een open vraag. Er was informatie opgedoken dat enkele groepen van de zogenaamde gematigde oppositie die in Syrië vechten over eigen kampen in Turkije beschikken. De Turkse autoriteiten ontkennen dit.

Intussen is bekend dat het bolwerk van het Vrije Syrische Leger, dat in Turkije geldt als gematigde oppositie, zich in de provincie Hatay aan de Turks-Syrische grens bevindt. Volgens de ISIS-extremist werd het trainingskamp aan de media gepresenteerd als kamp van het Vrije Syrische Leger.

“In de media werd geschreven dat wij in een trainingskamp van het Vrije Syrische Leger worden opgeleid, maar in werkelijkheid waren alle 60 personen die zich daar bevonden leden van ISIS. Dat waren Syrische staatsburgers. Veel van hen waren eerst naar Turkije gekomen om geld te verdienen, maar later sloten ze zich aan bij ISIS”, aldus Abdulhadi.

Screenshot_15

Het was zijn belangrijkste taak om de in Turkije aankomende Syriërs op te vangen. Hij had via internet contact opgenomen met Syriërs en hen geholpen Turkije binnen te komen en opgeleid te worden.

“Na de opleiding hebben we ze naar Urfa en later naar Raqqa gestuurd. Vanuit Raqqa werden ze dan over verschillende regio´s in Syrië verdeeld”, aldus Abdulhadi. ISIS zou wapens krijgen d.m.v. civiele voertuigen uit Irak – als “humanitaire hulp en levensmiddelen”. Zware wapens kwamen uit As-Schaddadi.

Abdulhadi zou inmiddels spijt hebben toegetreden te zijn tot de “Islamitische Staat”. “Wat ik over ISIS had gelezen en wat ik in werkelijkheid tegenkwam, waren twee absoluut verschillende dingen”, zei hij.

Screenshot_12

Bron:
http://de.sputniknews.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Hypocrisie, ISIS, Islam, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

13 reacties op ISIS-strijder: “We werden in Turkije opgeleid.”

 1. En dit door en door corrupte land zou EU-lid moeten worden? Knettergek zijn ze: Merkel en onze regeringscoalitie !!

  Like

 2. Pogo zegt:

  En dan deze;

  ‘Islamitische Staat en de Syrische regime hebben een deal gesloten in Damascus.’
  http://www.huffingtonpost.com/entry/islamists-evacuated-damascus_567d4e45e4b06fa68880177f

  Like

 3. U.G. Kempenaer zegt:

  Abdulangela Merkel is een volksverraadster van het ergste soort. Deze vrouw staat hoogstwaarsxhijnlijk op de loonlijst van de CIA en dus van Saoedie Arabië en dient zo snel mogelijk verwijderd te worden voordat ze ons continent en onze volkeren nog meer kwaad toedoet.

  Like

 4. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  En dat soort smeerlappen willen de krankzinnigen in Brussel bij de EU halen .

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 7. Edjan zegt:

  Vanaf oktober 2016 hoeven de turken geen visum meer voor de Schengen-landen. Fijn, kunnen we miljoenen turken welkom heten en de kosten ophoesten en de last dragen.

  Like

 8. Ali zegt:

  Ypg en is zijn door Turkije uitgeroepen als terreurorganisaties natuurlijk zullen deze Turkije zwart willen maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s