BDS verliest proces tegen universiteit van Joodse “kolonisten”

Screenshot_38

(Vertaling: E.J. Bron)

De anti-Israëlische BDS-beweging heeft in Spanje een proces verloren tegen de Israëlische universiteit Ariël. BDS en de Spaanse regering werden door het Spaanse nationaal gerechtshof tot een schadevergoeding van € 100.000,- veroordeeld aan de Israëlische universiteit in de zogenaamde bezette gebieden.

In het jaar 2009 hebben 15 Israëlische studenten (foto) van de Universiteit Ariël deelgenomen aan een architectuurwedstrijd, die werd georganiseerd door de Polytechnische Universiteit in Madrid en de Spaanse regering. De Israëlische studenten bereikten met 20 andere kandidaten de eindronde. Toen ging BDS zich er echter mee bemoeien en eiste van de Spaanse regering de Israëlische studenten van de wedstrijd uit te sluiten met de motivering dat “ze studeren in de veroverde gebieden, die de Palestijnen toebehoren.”

Omdat ook de Spaanse regering bij de wedstrijd betrokken was, zag Spanje zich er als EU-lidstaat toe gedwongen om de Joodse studenten uit Ariël eruit te gooien. Volgens EU-richtlijnen mogen Israëlische instituten in de zogenaamde bezette Palestijnse gebieden niet deelnemen aan officiële wedstrijden in Europa. Om hiervan geen gevaarlijk precedentgeval in Europa te maken, besloot de Universiteit Ariël om BDS en de Spaanse regering daarom aan te klagen. Na een proces van vijf jaar heeft de Spaanse rechtbank nu zijn vonnis uitgesproken ten voordele van de Joodse studenten uit Ariël. “Ik zie daarin een bewijs dat we de kans hebben om ons legitieme recht op internationaal niveau te verdedigen en te winnen”, verklaarde de Israëlische advocaat Orgad Cohen. “Dit is de eerste en de laatste keer dat we uit een internationale competitie werden gegooid.” Dit was voor BDS in Spanje, die daar als een machtige tak van de internationale organisatie geldt, een grote klap.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, demoniseren, gezond realisme, Hypocrisie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, nieuw fascisme, Rotzakken, Spanje, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

8 reacties op BDS verliest proces tegen universiteit van Joodse “kolonisten”

  1. Waar Maar Raar (WMR) zegt:

    Voelt toch wel een beetje als een stukje gerechtigheid, dit vonnis. Hoewel ik bang ben dat het een druppel op een gloeiende plaat zal blijken te zijn. De machthebbers van deze wereld en de tenenkrommend verblinde algemene opinie betreffende het Joodse volk en de Joodse staat zijn immers anti. BDS en islam zijn naar mijn mening niet meer dan satanische werktuigen, met uiteindelijk dezelfde doodrijder aan het stuur. Eigenlijk is er door de eeuwen heen weinig veranderd. In Bijbelse tijden hadden de stammen van Israel ook al te maken met vijandige landen en volken, die nu ook weer op de kaart staan, die niet toevallig allemaal islamitisch zijn: Syrië , Libië, Egypte, Irak (Ur) Iran (Perzië, Elam), Arabië, en uiteraard de Filistijnen…. Kortom; de nakomelingen van Amalek zijn springlevend. Wat we zien gebeuren is profetisch, voor wie het zien wil.

    Like

  2. Anna. zegt:

    Na vijf jaar dus toch eindelijk gerechtigheid…… Aan deze universiteit studeren overigens ook moslims…… Daar hoor je niemand over….

    Like

  3. Elena zegt:

    Hoeraaaaaaaaaaa !!! goed nieuws.

    Like

  4. kruisridder zegt:

    Goed nieuws dus. Maar hopen dat dit de Spaanse Staat, BDS en de universiteit miljoenen zal gaan kosten.

    Like

  5. Jan zegt:

    Dankzij Israëlische behandeling van kanker is Jimmy Carter genezen. Kan nu weer overgaan tot oproepen Israël te ruïneren

    http://www.foxnews.com/health/2016/03/06/jimmy-carter-no-longer-needs-cancer-treatment-spokeswoman-says.html

    Like

Plaats een reactie