Wegkijkrechter verwijst door naar sharia-rechtbank

Screenshot_71

(Door: Asher voor “OpinieZ.com”)

De Rotterdamse rechtbank heeft op 6 januari jongstleden een opzienbarende uitspraak gedaan. Een uitspraak die getuigt van weinig inzicht in het mechanisme van islamitische vrouwenonderdrukking.

Een Nederlandse moslima die sinds 2011 vergeefs heeft geprobeerd haar islamitisch gesloten huwelijk ontbonden te krijgen, werd door de rechter doorverwezen naar een sharia-rechtbank. De rechter verklaarde zich niet bevoegd het huwelijk te ontbinden. De reden: het betreft hier alleen een religieus huwelijk, zonder dat ook een burgerlijk huwelijk was gesloten. Dus er is volgens de rechter geen sprake van een huwelijk in de zin van de Nederlandse wet.

Lees verder>>>
OpinieZ.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, islam-collaboratie, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

41 reacties op Wegkijkrechter verwijst door naar sharia-rechtbank

 1. carthago zegt:

  Natuurlijk was dat een imbeciele D666 rechter, sharia for nederigland.

  Like

 2. N.E. Derlander zegt:

  De doorverwijzing naar de shariarechtbank is uit den Boze! (Boze met een hoofdletter).

  De doorverwijzing kan de indruk wekken, dat een shariarechtbank onder toezicht staat van de Nederlandse overheid, maar daar is natuurlijk geen sprake van. Lijkt mij niet dat een rechter daar naar moet/mag doorverwijzen (bijvoorbeeld alleen al om de vraag of de shariarechtbank de doodstraf erkent en of weet de Nederlandse rechter dat?).

  Of de doorverwijzing wel of niet terecht is lijkt mij een vraag voor de minister van Justitie. Ik hoop dat de PVV dit oppikt.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Voor mij heeft die rechter gelijk en is dit zeker geen D 66 standpunt.
  Ze willen hun eigen cultuur, wees dan ook consequent.
  Als men vroeger een R.K. huwelijk voor de kerk wilde ontbinden moest men naar Rome.
  Ik meen me te herinneren dat princes Irene dat gedaab heeft om van Carlos te schelden.

  Like

  • elisah zegt:

   Ja dat klopt. Er zijn maar een paar redenen die het legitimeren om te kunnen scheiden, die moet je ook aantonen.

   Like

  • carthago zegt:

   Die rechter weigert simpelweg te kijken naar de uitvoering van een huwelijk onder sharia recht.Onder een shariahuwelijk valt bijvoorbeeld ook kinderverkrachting en nog veel meer monsterlijke tirannie, de rechten van een mens (evrm) onwaardig,en dus strafrechtelijk vervolgbaar, heel simpel en vooral voor westerlingen begrijpbaar. D666 heeft overigens benul noch verstand van recht.

   Like

  • N.E. Derlander zegt:

   @louis-portugal

   Met u eens: die rechter heeft gelijk, waar hij zegt dat hij niet kan ontbinden, wat niet volgens Nederlands recht is verbonden. Maar daarmee is het nog niet zijn taak om door te verwijzen naar de sharia-rechtbank, die wel een islamhuwelijk kan ontbinden.

   Zoals hiervoor gezegd: ik vraag mij af of de rechter weet naar wie hij doorverwijst als hij een islamiet doorverwijst naar een sharia-rechtbank.

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Mooi.
  Dat betekent dat iedere islamist, die hier zit en zijn vrouw laat overkomen, niet getrouwd is. Alle dames kunnen dus terug. Doei.

  Like

 5. Edjan zegt:

  Deze rechter constateert terecht dat er geen sprake is van een burgerlijk huwelijk in de zin van de Nederlandse wet. Dat kan hij dus ook niet ontbinden.

  Wat ik me wél afvraag: als deze mensen een uitkering krijgen of de man is in loondienst: wordt er dan ook van uit gegaan dat hij niet getrouwd is? Ik ben nl. bang van niet: dus dan krijgt hij meer loon / uitkering omdat hij dan wél getrouwd blijkt te zijn.

  Like

 6. elisah zegt:

  Wat voor een uitspraak de rechter ook doet, het wordt toch niet geaccepteerd door haar geloof.
  Als deze rechter het huwelijk zou ontbinden, heeft het geen betekenis, blijft ze volgens de religie toch getrouwd met haar man. Misschien kan de vrouw haar religie afzweren, dan hoeft ze ook niet meer volgens die wetten te leven. Het grote probleem is dan weer dat ze de doodstraf riskeert, of door de gemeenschap en haar hele familie verstoten wordt.

  Like

  • Ron zegt:

   Die rechter hoeft dat huwelijk niet te ontbinden want dat kan hij niet.
   Wat hij wel kan is die man waarmee dat huwelijk bestaat te dwingen dat huwelijk voor hun eigen shariarechtbank te laten ontbinden en anders duizenden euro’s boete te eisen wegens het in “gevangenschap” houden van een vrouw.
   Het is al eerder gedaan dus kan het nog een keer.
   De rechter koos de weg van de minste weerstand.

   Like

 7. BertG. zegt:

  De bijeenkomst van de omstreden Dawah-groep die aanstaande zondag gepland staat in Almere Buiten, mag van de burgemeester van Almere gewoon doorgaan.
  De predikers Haitham al-Haddad en Ahmad Salam deden eerder uitspraken over afvalligen die de doodstraf zouden verdienen. Net als Salam vindt hij de Shariawetgeving belangrijker dan de Nederlandse grondwet.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25101044/__Almere_weert_haatpredikers_niet__.html

  Like

 8. Pieter zegt:

  Compliment voor mevrouw op de video die deze vreemde opdracht van een Hollandse lafaardrechter uitstekend weergeeft.

  Like

 9. Marc zegt:

  Natuurlijk verdient Van den Bergh zwaar gestraft te worden. Niet alleen door uitzetting uit zijn ambt, maar tevens door intrekking van al zijn burgerrechten, pensioenrechten, enz. Tevens dient zijn salaris met terugwerkende kracht ingevorderd te worden.

  Zijn verraad aan de natie toont het falen van de staat aan: deze heeft zich in de plaats van de natie gesteld, en het recht toegeëigend rechten en plichten uit te delen en weer in te trekken, incluis zogenaamde rechterlijke jurisprudentie.

  Het zou een ieder nu duidelijk moeten zijn dat de natie haar rechten weer terug moet nemen.

  Like

 10. R.Kroonenberg zegt:

  jazeker….het begint zelfs ’n beetje ingewikkeld te worden met die Islam-poppenkast… 😛

  Like

 11. Steven zegt:

  Een rechter in Europe kan natuurlijk geen huwlijk ontbinden uit een islamitisch land wat hier niet rechtsgeldig is. Dat kan alleen als het hier is erkend of het huwlijk hier is aangegaan.
  Ten tweede..doet de rechter wel een uitspraak van ontbinding, dan is dit natuurlijk in een islamitisch land ook niet rechtsgeldig..en blijft de vrouw bij een bezoek aan zo’n land gewoon getrouwd met die vent…wordt dan opgepakt en vast gezet ..

  Like

  • Mirjam zegt:

   Helemaal mee eens Stephen. En het is inderdaad zo dat deze huwelijken hier in Nederland niet rechtsgeldig zijn in zo’n geval. Dat betekend ook dat zogenaamde ‘gehuwden’ dan ook niet als echtelieden voor de wet moeten worden aangemerkt. Zelfs niet in uitkeringssituaties. Hoogstens als ongehuwd samenwonenden.

   Like

 12. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 13. BigLJohn zegt:

  Nog even, en dan stuurt die rechter ons ook door naar de Sharia rechter als we ons gelijk willen halen !

  Like

 14. Sjaak zegt:

  Een rechtbank die een Sharia gerecht toestaat in Nederland ?!

  Like

 15. Republikein zegt:

  Rechter sprak recht.
  Eindelijk.

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Die rechter heeft natuurlijk het volste gelijk als hij stelt dat hij geen actie kan ondernemen, omdat in dit geval alleen sprake is van een religieus huwelijk.
  Zijn verwijzing naar de islam-rechtbank is dan ook helemaal niet verkeerd.
  Per slot is dat de religieuze rechtbank van de islam.
  Alvorens hier menigeen zal zeggen daar heb je die eigengereide Zwueste weer (en terecht overigens…) wil ik jullie er op wijzen dat een katholiek echtpaar dat gehuwd is voor wet en kerk na het uitspreken van de scheiding van het wettelijk huwelijk idem dito gehuwd zal blijven voor de katholieke kerk!
  Voor ontbinding van dit religieus huwelijk zal de rechter het echtpaar ook naar de kerk moeten verwijzen…

  Like

  • Pieter zegt:

   Maar een sharia rechtbank behoort in Nederland toch niet officieel te bestaan ? Of mag dat wel van de wet ?
   Dus de rechter zou geen terugverwijzing moeten maken naar de sharia rechtbank want die is niet legitiem. Althans zo zou het moeten zijn.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Pieter.
    Natuurlijk bestaat die sharia-rechtbank wel. Als een moslim zonder licht rijdt of fout parkeert krijgttie geheid ’n bon van zo’n soepjurk met kopdop en kralenketting.
    Met die bon kan hij of zei dan punten sparen voor ’n reis naar Mekka.
    Heefttie echt iets heel erg gedaan, bijvoorbeeld voor het zingen de moskee uit of zo dan mag hij zich daar laten dooddrukken in ’t gewoel.

    Like

  • Republikein zegt:

   Klopt Paul, en toen is de Nederlandse Hypotheek Garantie opgericht, en dat was het begin van het einde.

   Like

   • Republikein zegt:

    Maak een stomme fout.
    Nationale ipv Ned, srry heur!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Typisch Republikein.
    Zo gaat het nou altijd. Ze gaan door tot het gaatje en dan moet het licht uit.
    Ik zou zeggen laat aan dat licht want je wil weten waar je mee bezig bent.
    En trouwens als de buren op de muur kloppen kan je haar beter in kikvorsperspectief schuin boven je hebben want als je er over heen gaat heb je tenminste,wat je zegt, garantie dat je er met je neus midden in zit.

    Like

   • Republikein zegt:

    Paul, heb nog nooit een Chinese ontmoet die behoefte had aan horizontaal.
    Het is niet aan de ogen te zien, laten we ons niet voor de gek houden.
    Er zijn er genoeg hoor, die gespleten ,die zich horizontaal verticaal houden.
    Als het jeukt dan jeukt het.
    Is het erg als je een scheiding hebt in je haar?
    En waar is ie dan, links of rechts?
    Je gaat niet staan toch op de tenen die niet van jou zijn.
    Kunnen we hiermee doorgaan of weet jij nog iets leuks.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Republikein.
    In die tijd toen de vangst van maagdenvliezen begon af te nemen schakelde ik over op een levendige handel in losse palletplanken. Op de hoek hadden wij een afhaalchinees die voor een spotprijs multiple-toepasbare Chinezen aanbood.
    Gat in de markt. Ze waren in het bezit van krachtige sluitspieren, zodat je ze naast het gewone werk, zoals het aanleggen van spoorlijnen, ook als nijptang kon gebruiken.
    Bij mij mochten ze alleen horizontaal werken want zodra ze verticaal mochten gingen ze er vandoor. Nou we het er toch over hebben, ’t klopt, ze hadden ze inderdaad horizontaal oftewel overdwars. Daar moest ik wel aan wennen want je hebt zo je eigen gewoontes. En voordat je dat geval gescheiden had… Het is zoals Ron trouwens zegt
    het kan jaren duren! Maar als het echt te lang duurde riep ik altijd ‘afknijpen die handel!’ Nou en dat konden ze!… Ja, die sluitspieren…
    De mensen zeiden wel eens wat loop jij moeilijk! Ik zei dan maar dat ik dat van Korea had overgehouden. Het enige land waar ze nog gelijkgeschakelde mensen hebben zodat je de mannen ook als vrouw kunt gebruiken enzo. En aan de grens hebben ze ook leuke muziek. Ben benieuwd of hier nog jij er nog iets uit kunt brouwen met je brein?

    Like

  • Ron zegt:

   Een soortgelijk geval heeft zich ooit ook eens met een katholiek huwelijk afgespeeld.
   Mevrouw wilde scheiden en leefde zelfs al met een ander waarmee zij wilde trouwen (ook voor de kerk), meneer niet, ook al was er sprake van langdurige scheiding van tafel en bed.
   Dit heeft jaren geduurd.
   Op een bepaald moment heeft een rechter die man gedwongen (met boetes mogelijk) om naar de katholieke bisschop of kardinaal te gaan om het oorspronkelijke huwelijk ongeldig te laten verklaren.
   Dit omdat hij zijn “ex” gevangen hield in een door haar niet gewenste situatie.

   Door zich te beroepen op gevangenschap kan een rechter zeker wat doen door een onwillige partij te dwingen zich flexibeler op te stellen.

   Like

 17. Hendrik M. zegt:

  Als dat mens zonodig mohammedaan wil blijven heeft ze dus te maken met de mohammedaanse sores; haar pakkie aan.
  Betekent ook gewoon dat er in Nederland geen enkele rekening mag worden gehouden met mohammedaanse en andere uit afkomststreek gebonden gebruiken.
  Betekent ook dat solliciteren met een kopvod op gelijk gesteld is aan het solliciteren in een uniform van het Leger des Heils, in bikini of opzettelijk in lompen; dus geen serieuze sollicitatie.
  Ow ja, dat mens gaat maar naar de iman of zo…

  Like

 18. Theoden zegt:

  Dit is ook in UK en Duitsland gebeurt. Iedereen is voor de wet gelijk, maar nu ongelijk met het uitbesteden van rechtspraak aan deze vrouwenonderdrukkers.

  Like

 19. Republikein zegt:

  paulzwueste zegt:
  30 januari 2016 om 17:53
  Spaghettimonster
  29/01/16 – 11u23 Bron: Metro.co.uk De hemel is volgens pastafari’s een biervulkaan met daarop een strippersfabriek. Ze dragen een vergiet op het hoofd en geloven dat de wereld is geschapen door het Vliegende Spaghettimonster. Soms kunnen ze zelfs hun lach inhouden. © Twitter.

  Na jaren aandringen krijgen de ‘pastafari’s’ van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster erkenning in Nederland. De groepering mag zich nu officieel een kerkgenootschap noemen. Pastafari’s herkent u aan het vergiet op hun hoofd. De hemel is volgens pastafarians een biervulkaan waarop een fabriek van strippers is gevestigd.
  De Amerikaanse profeet Bobby Henderson richtte de kerk van het Vliegend Spaghettimonster in 2005 op als reactie op het creationisme. © Kos.

  “De Kerk van het Vliegend Spaghettimonster is vanaf vandaag officieel geregistreerd als sekte. Onze kerk staat voor gelijkheid voor allen. Iedereen kan lid worden, zonder kosten en zonder verplichtingen”, aldus een woordvoerder van de Kerk.

  Pasta, bier en bezinning
  “Om ons geloof te belijden, zetten we een vergiet op ons hoofd. We komen samen in lokale kerken en op evenementen. Onze kerkdiensten zijn erop gericht mensen samen te brengen. Dan eten we pasta, drinken we bier en praten we over ons geloof”.

  Het is niet de eerste keer dat de jolige kerk wordt erkend. Ook in de VS, waar ‘profeet’ Bobby Henderson de kerk in 2005 oprichtte als protestbeweging tegen het creationisme, wordt de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster erkend.
  http://www.dumpert.nl/mediabase/6715016/c3786002/tekenen_met_je_tetten.html
  David Bowie left most of his $100 million estate to his children and widow
  Associated Press

  NEW YORK (AP) — Rock legend David Bowie wanted his ashes scattered in Bali “in accordance with the Buddhist rituals,” and he left most of his estate to his two children and his widow, the supermodel Iman, according to his will filed Friday in Manhattan.

  Een medaille heeft 2 kanten.

  Still drunk of his own blood!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s