Slowaakse minister-president bekritiseert “dictaat” van Duitsland

Screenshot_26

De sociaaldemocratische (!) Slowaakse minister-president Robert Fico.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Slowaakse regeringschef zei op de nieuwszender TA3 dat Duitsland een fout zou hebben gemaakt met zijn welkomstpolitiek en nu anderen ertoe willen dwingen hiervan het gelag te betalen. Voor een ontmoeting tussen Midden- en Oost-Europese landen aanstaande maandag in Praag heeft de Slowaakse minister-president Robert Fico Duitsland en andere EU-partners heftig bekritiseerd.

epoch times

Hij beschuldigde hen ervan een “dictaat” tegen al diegenen te willen uitoefenen die hun opvattingen in zake de “vluchtelingen”politiek niet zouden delen.

Fico zei op de tv-nieuwszender TA3 dat Duitsland een fout zou hebben gemaakt met zijn welkomstpolitiek en nu anderen ertoe willen dwingen hiervan het gelag te betalen. “Het idee is simpel: Ik nodig gasten uit en als ik merk dat ik ze niet meer aankan, klop ik bij de buurman aan en zeg tegen hem: zorg jij voor mijn gasten.” Nu zou Duitsland echter nerveus worden, omdat de Visegrád-landen, dus Tsjechië, Polen, Slowakije en Hongarije, niet “volgzaam” zouden zijn.

Zonder gedetailleerde informatie te verstrekken over concrete afzenders en ontvangers, beweerde hij dat Duitsland zelfs officieel diplomatiek bezwaar zou hebben aangetekend om tegen de Praagse ontmoeting van de Visegrád-landen te protesteren.

De regeringschefs van de vier landen willen aanstaande maandag met Macedonië en Bulgarije overleggen over een bewaking van de EU-buitengrens tegen “vluchtelingen” zonder deelname van Griekenland.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Balkan, Bulgarije, Duitsland, Eurabië, EUSSR, gezond realisme, Griekenland, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Macedonië, Midden-Europa, Nationalisme, Oost-Europa, Patriottisme, Polen, Slowakije, soevereiniteit, Tsjechië, Verzet, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op Slowaakse minister-president bekritiseert “dictaat” van Duitsland

 1. Mirjam zegt:

  Het lijkt wel of de enige die Merkel nog klakkeloos aanhoort om haar ‘overcomplete’ gasten op te vangen, Rutte is. Ik zie geen ander land haar meer zo slaafs volgen.

  Like

 2. Geronimo zegt:

  Jawel, Mirjam, troost u, ook België doet helemaal niets tegen de invasie van de nieuwe ‘Hunnen’, en ondergaat, net als Nederland, slaafs en kruiperig de verderfelijke dictaten van DDR-Führer Merkel, die schaamteloos en arrogant meent heel Europa te mogen commanderen en ondergeschikt te maken aan Duitsland. Ze mogen dan al beide oorlogen verloren hebben die Duitsers, ergens blijven zij zichzelf toch nog altijd een soort ‘Herrenvolk’ voelen, waarvoor iedereen geacht wordt te plooien. Schop ze bij wijze van spreken langs de voordeur buiten, en voor je het weet komen ze via de achterdeur terug binnen.

  Staatssecretaris voor migratie in België, T. Francken, klopt zichzelf verbaal soms wel eens stoer op de borst als hij op TV wat uitleg komt geven over zijn (non)beleid, maar daar blijft het ook bij. Komen er opnieuw duizenden vluchtelingen naar België, spijtig, maar we kunnen nu eenmaal niet anders dan ze opnemen, omdat we moeten van Europa, zo luidt zijn enige flauwe verweer. Wij moeten bijgevolg alles lijdzaam ondergaan volgens hem, want een andere oplossing is er niet. De EUSSR als gemakkelijk schaamlapje dus, want dit EU-monster beslist immers wat mag en niet mag binnen Europa. De Europese dictatuur is al langer een feit. Makkelijk toch voor slappelingen als Rutte en Francken en tutti quanti. Ze zouden wel willen, maar kunnen er spijtig genoeg niets aan doen, want Europa gaat niet akkoord. En tenslotte, het is toch maar de gewone man die moet opdraaien voor de door hen veroorzaakte vreemdelingen-chaos. Niet zij. Zij blijven ver uit de gevaarlijke buurt van al deze door hen veroorzaakte vreemdelingen-rotzooi. Geen problemen dus.

  De Oost-Europese landen die zich integendeel niet wensen te schikken naar de dictaten van dat verfoeilijke Duitse wijf, durft deze Vlaamse mossel Francken wel schaamteloos ‘profiteurs’ noemen. Dat hijzelf, samen met zijn partij, de N-VA, een ruggengraatloze lafaard is, vergeet hij voor het gemak te vermelden. Stuurt hij er eens 10 terug, dan beschouwt hij dat als een klinkende overwinning van zijn hard en uitermate efficiënt beleid ter zake, maar vergeet wijselijk de vele duizenden te vernoemen die er intussen zijn bijgekomen. Dit heet nl. dweilen met de kraan open, en klinkt niet zo mooi. Het gaat tenslotte toch maar om de perceptie, nietwaar.

  Like

  • Mirjam zegt:

   U heeft gelijk. Inderdaad is dit zo. Ze zijn zoveel vergeten in Europa. Vooral het feit dat, voordat ze de Europese waanzin in het hoofd kregen, alle landen in Europa een eigen soevereiniteit hadden. Ieder land was een land op zich en dat zijn ze nu nog! Bravo aan de Balkanlanden dat ze de grenzen dicht doen. Goed zo. Welke massahypnose is ontsprongen aan het Brusselse Euroregime dat iedereen deze zo slaafs volgt? Europa zou alleen in handel een goede rol moeten spelen en in oorlogstijden een geheel moeten vormen tegen de grote onderdrukker, maar niet in het dagelijkse leven elkaar de wetten moeten voorschrijven. Dat heeft elk land op zich niet nodig, want dat hebben deze al honderden jaren zelf gedaan. Respect en gezond verstand is ver te zoeken. Onze grenzen moeten gewoon dicht.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s