De BBC produceert, enkele weken voor zijn pro-EU campagnetoespraak, een Obama- documentaire die gefinancierd wordt door de Europese Unie.

Screenshot_9

(Door: Raheem Kassam – Vertaling: “Wachteres”)

De British Broadcasting Corporation (BBC) heeft een kritiekloze documentaire over het presidentschap van de Amerikaanse president Barack Obama gemaakt  met financiële steun van de Europese Unie (EU), die op haar beurt haar geld van de Britse en Europese belastingbetalers krijgt. Het nieuws komt als president Obama zijn reis in april naar het Verenigd Koninkrijk regelt om het Britse publiek aan te sporen binnen de Europese Unie te blijven – een ontwikkeling in de Britse EU-referendum campagne die eurosceptici en het Britse publiek woedend heeft gemaakt en meer dan 26.000 mensen ertoe dreef een petitie te tekenen, waarin werd gevraagd dat de reis van Obama zou worden tegengehouden.

De BBC heeft eerder geprobeerd om haar EU-financiering te verbergen, omdat zij tot politieke neutraliteit wordt verplicht door haar reglement, met name omdat de organisatie wordt gefinancierd door het Britse publiek, dat gedwongen wordt daarvoor te betalen door middel van kijk- en luistergeld. Maar die onpartijdigheid zal nu weer in twijfel worden getrokken, aangezien Breitbart Londen onthult dat de BBC een documentaireserie over president Obama heeft gemaakt met behulp van fondsen van de Europese Unie.

BBC%20Brussels%20Broadcasting%20CorporationDe aftiteling van de eerste film, “Inside Obama’s White House”, laat zien dat de corporatie steun kreeg van de “Creative Europe” afdeling van de Europese Unie – een entiteit die is opgericht om “de culturele, creatieve en de audiovisuele sector te ondersteunen”. Creative Europe maakt gebruik van het geld van de Britse en de Europese belastingbetaler  – €1.46 miljard over de komende vier jaar –  “om de Europese projecten te ondersteunen”, aldus de website. Creative Europe heeft zelfs kantoren in door de Britse overheid gefinancierde gebouwen in het Verenigd Koninkrijk – in het British Institute en de British Council, wat in feite betekent dat de Britse belastingbetalers deze BBC activiteit vier keer opnieuw financieren.

In 2012 maakte ‘TheTelegraph’ bekend dat “de BBC in de afgelopen vier jaar miljoenen ponden van de Europese Unie en de lokale overheden heeft ontvangen”, in het bijzonder dat “’BBC Worldwide’ meer dan £141 miljoen van de Europese Investeringsbank heeft geleend” en meer dan £3 miljoen aan subsidies inde. Destijds merkte het parlementslid Dominic Raab van de Conservatieve Partij op: “De financiële afhankelijkheid die de BBC ten opzichte van de EU heeft, werpt een schaduw over haar redactionele onafhankelijkheid”.

In 2014 maakte de Spectator een antwoord bekend van de ‘Freedom of Information’ [d.w.z dat het publiek wettelijk toegang heeft tot de informatie die de overheid heeft], waarin wordt bevestigd “dat de BBC-medewerkers tussen april 2011 en november 2013 ongeveer £ 3 miljoen pond aan EU-middelen hebben aangevraagd en geaccepteerd, waarvan het meeste geld is besteed aan niet nader gespecificeerde ‘onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten” en de resterende £1.000.000  aan het maken van programma’s”.

bbc4Vorig jaar citeerde “The Telegraph” een woordvoerder van de BBC, die zei: “BBC News beschermt zijn onpartijdigheid door geen externe financiering toe te staan, dus ook geen EU-subsidies. Ons jaarverslag presenteert alle inkomsten uit subsidies die allerlei gebieden bedekken, waarvan een zeer klein deel afkomstig is van de Europese Unie voor niet aan het nieuws gelieerde onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten”.

Maar het ‘BBC News’ kanaal is niet de enige manier waarop het bedrijf haar ideeën promoot – met de ‘BBC Two’-documentaire over president Obama als het meest recente voorbeeld van het redactioneel twijfelachtige, extern gefinancierde werk.

Het feit dat de vierdelige documentaire serie wordt uitgezonden terwijl het bezoek van president Obama aan het Verenigd Koninkrijk om campagne te voeren voor het lidmaatschap van de Europese Unie in zicht is, zal ongetwijfeld aanleiding tot bezorgdheid geven onder de eurosceptische campagnevoerders. Aflevering één, getiteld “100 dagen”, werd uitgezonden op 17 maart, terwijl aflevering twee over de Obamacare-hervormingen in de gezondheidszorg op 30 maart wordt uitgezonden. “Verknoei het niet”, de derde aflevering, gaat over de oorlogen in de Golf en aflevering vier moet nog worden bekendgemaakt.

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: Raheem Kassam

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", BBC, Brussel, Desinformatie, EU, EU-critici, Eurofielen, EUSSR, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Obama, propaganda, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op De BBC produceert, enkele weken voor zijn pro-EU campagnetoespraak, een Obama- documentaire die gefinancierd wordt door de Europese Unie.

  1. carthago zegt:

    De kokosnoot komt pleiten voor meer asiel voor isismonsters en de genocide op de Europeaan te bespoedigen. Cameron de verrader volks.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s