Het hoofd van de Britse Commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten, die de term ‘islamofobie’ populair maakte, geeft toe: “Ik dacht dat de moslims zouden opgaan in Groot-Brittannië … ik had beter moeten weten.”

Screenshot_5

Bradford, Groot-Brittannië

(Door: Raheem Kassam – Vertaling: “Wachteres”)

Het voormalige hoofd van de Britse Commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten (EHRC), Trevor Phillips, heeft in een vernietigend nieuw rapport over integratie, segregatie en over hoe de volgelingen van de islam in het Westen ‘naties binnen naties’ creëren, toegegeven dat hij, wat de islamitische immigratie betreft, ‘bijna alles fout had’.

Phillips, een voormalig gekozen lid van de Labour-partij, die van 2003 tot 2012 als voorzitter van de EHRC werkzaam was, zal woensdag a.s. op Channel 4 “Wat Britse moslims werkelijk denken” presenteren. Een ICM-opiniepeiling, die voorafgaand aan de uitzending uitgebracht is door de Times, onthult:

  • Eén op de vijf moslims in Groot-Brittannië betreedt nooit het huis van een niet-moslim;
  • 39%  van de moslims, mannen zowel als vrouwen, zegt dat een vrouw haar man altijd moet gehoorzamen;
  • 31% van de Britse moslims ondersteunt het recht van een man om meer dan één vrouw te hebben;
  • 52% van de moslims vindt niet dat homoseksualiteit legaal moet zijn;
  • 23% van de moslims staat achter de invoering van de sharia, in plaats van de door het parlement vastgestelde wetten.

Als hij in de Times over de kwestie schrijft, geeft Phillips toe: “De [links]liberale opinie in Groot-Brittannië heeft al meer dan twee decennia volgehouden dat de meeste moslims net als iedereen zijn … Groot-Brittannië houdt zich wanhopig aan de gedachte vast dat moslims versies zijn van de ‘Great British Bake Off’ winnares Nadiya Hussain zijn, of van het brutale ventje, de atleet Mo Farah. Maar dankzij het meest gedetailleerde en uitgebreide onderzoek dat tot nu toe is verricht over de opvattingen van de Britse moslims weten we dat dit gewoon niet juist is”.

Phillips heeft in 1997 ‘the Runnymede report’ over Groot-Brittannië en de islamofobie laten uitvoeren, dat zowel volgens Phillips zelf als volgens academici in het hele land de term ‘islamofobie’ populair heeft gemaakt, die nu synoniem is geworden aan kritiek – legitiem of niet – op de islam of op moslims.

Het ‘Durham University’s Antropology Journal’ merkte in 2007 op: “Het is tien jaar geleden dat de Commissie voor de Britse moslims en de Islamofobie werd opgericht, een Commissie die via haar verslag van 1997 “Islamofobie: een uitdaging voor ons allen “(“volgens het rapport Runnymede “) niet alleen gewezen heeft op een bewustzijn van de groeiende realiteit van de anti-moslim en anti-islamitische vijandigheid in Groot-Brittannië, maar die ook het begin markeerde van wat zou kunnen worden omschreven als ‘het eerste decennium van islamofobie’. Daarbij wordt vanuit het rapport Runnymede het woord ‘islamofobie’ in het dagelijkse normale taalgebruik gelanceerd en ook in de discussies op zowel het publieke als het politieke terrein”.

Phillips zegt dat zijn nieuwe gegevens grote verschillen in opvattingen tussen moslims en niet-moslims laten zien, over fundamentele kwesties zoals het huwelijk, de relaties tussen mannen en vrouwen, het onderwijs, de vrijheid van meningsuiting en zelfs in de rechtsgeldigheid van [het gebruiken van] geweld ter verdediging van de religie. Hij merkt op – in navolging van een artikel op Breitbart London, slechts twee weken geleden – dat een groeiende kloof tussen oudere en jongere moslims in Groot-Brittannië laat zien dat “de kloof tussen moslim en niet-moslimjongeren bijna net zo groot is als die tussen de moslimjongeren en hun ouders”.

En terwijl hij voorzichtig opmerkt dat veel moslims in Groot-Brittannië dankbaar zijn dat ze hier wonen en zich identificeren met rolmodellen zoals Hussain en Farah, ontstaat er een groeiende kloof in de samenleving, omdat veel moslims zich afscheiden.

“Het is niet zo dat wij dit niet hebben kunnen zien aankomen. Maar we hebben herhaaldelijk de waarschuwingsborden niet opgemerkt”, geeft hij toe.

“Twintig jaar geleden … heb ik het rapport getiteld ‘Islamofobie: Een uitdaging voor ons allemaal’ gepubliceerd. We dachten dat het werkelijke risico van de komst van nieuwe gemeenschappen de discriminatie van moslims zou zijn. Ons overzicht uit 1996 van recente incidenten liet zien dat er voldoende bewijs aanwezig was. Maar verder hebben we het in bijna alles bij het verkeerde eind”.

Zijn opmerkingen zullen als een klap komen voor diegenen die de elementen in de Britse samenleving die zich zorgen maken over de islamitische immigratie en integratie blijven aanvallen en die kunnen in feite zelfs opmerkingen van de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Senator Ted Cruz ondersteunen. 97% streeft ernaar het tempo van de islamitische immigratie in het Westen te vertragen of erover na te denken.

“Wij taxeerden dat de islamitische bevolking van het Verenigd Koninkrijk in 2020 de 2 [miljoen] zou zijn genaderd. Wij hebben dat bijna een miljoen te laag ingeschat. We voorspelden dat de dodelijkste dreiging voor de moslims zou komen door racistische aanvallen en sociale uitsluiting. We voorzagen helemaal niet de stedelijke conflicten van 2001, die onze noordelijke steden teisterden. En natuurlijk hadden we geen idee van 9/11 en de gruweldaden in Madrid, Parijs, Istanbul, Brussel en Londen”.

“Gedurende lange tijd dacht ook ik dat de Europese moslims net als vorige golven migranten zouden worden, dat zij geleidelijk afstand zouden nemen van hun voorouderlijke opvattingen, dat zij gematigde opvattingen over hun religieuze en culturele bagage zouden krijgen, en dat zij geleidelijk op zouden gaan in de gevarieerde identiteitskaart van het Britse landschap. Ik had beter moeten weten”.

En Phillips erkent zelfs dat het massale seksuele misbruik van kinderen en de verkrachtingsschandalen, die zwaar de door een islamitische populatie bevolkte steden in Groot-Brittannië teisteren, plaatsvinden vanwege islamitische – en niet vanwege “Aziatische” – mannen. Hij schrijft: “De minachting voor blanke meisjes bij sommige islamitische mannen werd benadrukt door de recente schandalen in Rotherham, Oxford, Rochdale en andere steden. Maar dit geeft alleen maar een diepgewortelde seksisme weer, dat door de islamitische gemeenschappen van Groot-Brittannië loopt –  en daarmee verwijst hij naar diegenen die al lang bezworen hebben dat het ZO in elkaar zit, terwijl zij geconfronteerd worden met de doofpotten van de politiek, de media, en zelfs van de politie.

Zelfs de linkse columnist Yasmin Alibhai-Brown zei tegen hem: “Wij, [liberale moslims] zijn een uitstervend ras – binnen 10 jaar zullen er zeer weinigen van ons over zijn, tenzij er iets ingrijpends plaats vindt”.

Phillips zegt: “Sommigen van mijn journalistenvrienden stellen zich voor dat, met de tijd, de moslims hier bovenuit zullen groeien. Dat zal niet gaan gebeuren”.

En inderdaad legt hij de schuld neer bij de liberale, grootstedelijke elite, de media klassen: “Vreemd genoeg zijn de grootste obstakels waar we nu mee te maken krijgen bij het aanpakken van de groei van deze natie-in-een-natie niet opgeworpen door de Britse moslims zelf. Veel van onze (duidelijk niet-diverse) elitaire politieke en media standen weigeren gewoon om de waarheid te erkennen. Elk ongewenst gedrag wordt toegeschreven aan armoede en vervreemding. Steun verlenen aan gewelddadig extremisme moet de schuld van de Amerikanen zijn. Onderdrukking van vrouwen is een culturele gewoonte die met de tijd zal vervagen en die heeft niets te maken met het ware gezicht van de islam. Zelfs wanneer zij geconfronteerd worden met de groeiende stapel bewijzen van het tegendeel, en met het angstgevoel onder de liberale minderheid van de Britse moslims, klampen intelligente mensen met aanzien zich nog steeds vast aan de betuttelende zekerheid dat Britse moslims na verloop van tijd zullen zien dat ‘onze wegen beter zijn’.”

Als het om oplossingen gaat, is Phillips van oordeel dat “de groei van de sharia rechtbanken moet worden stilgelegd en dat  ze moeten worden geplaatst onder wettelijke voorschriften van de overheid” en dat ervoor gezorgd moet worden dat schoolbesturen nooit in handen vallen van één minderheidsgroepering, “en dat ervoor gezorgd moet worden dat moskeeën, die een gestage stroom van financiële middelen – hoe verkapt ook – van buitenlandse overheden zoals Saoedi-Arabië ontvangen, worden gedwongen om hun afhankelijkheid van Wahhabi patronage te verminderen” en een einde te maken aan het  ’zwijgen-om-stemmen-te-werven’ begrip tussen lokale politici en moslimleiders – een soort Pontius Pilatus overeenkomst – die zulke catastrofale gevolgen heeft gehad in Rotherham en Rochdale”.

De kritische opmerkingen van Phillips geven die van de Tsjechische president weer en onderzoek uit heel Europa heeft uitgewezen dat de opvattingen onder de moslims op het continent zich hebben verhard. Hoe jonger de moslims, des te groter de kans dat ze er inzichten van de harde lijn op nahouden, is uit een recente studie gebleken.

Wat Britse moslims werkelijk denken, is woensdag om 10 uur  op Channel 4 te zien.

 

Bron:
www.breitbart.com
Auteur: Raheem Kassam

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, burgermoed, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Demografie, Dhimmitude, Elite, Eurabië, gezond realisme, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op Het hoofd van de Britse Commissie voor Gelijkheid en Mensenrechten, die de term ‘islamofobie’ populair maakte, geeft toe: “Ik dacht dat de moslims zouden opgaan in Groot-Brittannië … ik had beter moeten weten.”

  1. Fred zegt:

    En weer èèn die zijn ogen geopend zijn.
    We komen er wel.
    Ooit.

    Like

  2. Nou, beter laat dan nooit!
    Een doorbraak…..?
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

  3. Anneke zegt:

    HUI CHE LAAR van het eerste uur. Je wist het helemaal; dat de islamieten niet te ‘bekeren’ zijn. Het is al jaren / – EEUWEN oorlog tussen de islam en de rest van de wereld. VERBIED die hele islam-hysterie.

    Geliked door 1 persoon

  4. Taljaard zegt:

    De oogkleppen gaan dus ook bij (intelligent) links langzaam af.

    Geliked door 1 persoon

    • paulzwueste zegt:

      Zo intelligent blijkt deze idioot helemaal niet te zijn.
      Als je eerst de term islamofobie bedenkt en dan moet uitvinden dat je in geen enkel opzicht gelijk hebt gehad ben je gewoon ontzettend dom. Simpel.

      Geliked door 1 persoon

  5. rightie zegt:

    Nou fijn dan. En wat nu? Velen van ons hebben dit al decennia lang aan zien komen, maar links was te stom om door te hebben wat er aan de hand was. Echter je kon het toch aan zien komen? Zo moeilijk was het toch niet? Links is echt te dom om voor de duvel te dansen. Het enige zilveren randje is dat zij er ook onder gaan lijden. Je mag ze toch echt wel met NSB-ers vergelijken.

    Geliked door 1 persoon

  6. Mirjam zegt:

    Ze zien de bui al hangen en schermen zich af van kritiek. Gezien de situatie op de wereld en de opstand onder de Europese bevolking. De terroristische aanslagen door moslims, de overheersing, verkrachtingen etc., dan is het alleen logisch dat ze hun hachje proberen te redden, voordat de bui losbarst. Opportunisten zijn het. Ze willen de voorlopers zijn van de ommezwaai. Back to the basics. Terug naar hoe het was, toen de islam/moslim-invasie nog niet was begonnen. En later zullen zij de eerste zijn die zeggen, dat ze het altijd hebben gezien dat dit uiteindelijk zou gebeuren. Bahhh.

    Geliked door 1 persoon

  7. walt7500 zegt:

    Totale remigratie, minder is capitulatie!

    Geliked door 1 persoon

  8. Wachteres zegt:

    http://www.dailymail.co.uk/debate/article-3534997/We-going-hell-hijab-RICHARD-LITTLEJOHN-says-time-head-sand-politicians-heed-Trevor-Phillips-s-comments-Muslim-attitudes.html#ixzz45atDo3ct

    De kranten in GB reageren er erg op. Merkwaardig dat er hier niets over wordt gezegd.

    Of …niet merkwaardig. Dit artikel kreeg ik doorgestuurd van Vederso.

    Like

  9. fransLdewit zegt:

    En zal het indruk maken dat iemand op zijn mening is terug gekomen? Denk het niet hoor, dat kwaad krijg je alleen nog weg met onkruidverdelger. Maar ja dat mag nu eenmaal niet in het wijze westen

    Geliked door 1 persoon

  10. Republikein zegt:

    De bewuste hersenspoeling wordt onbewust doorgevoerd.
    Heeft met monarchie te maken, het hoofd van de monarchie is een hoge in de NWO.
    Skull and Bones reken ik ook goed.
    Zie wiki!
    Hoewel het Verenigd Koninkrijk geen grondwet heeft, is de rol van het staatshoofd in de wet bepaald. Zo is de Koningin (zij wordt ook wel: De Soeverein, De Kroon of Hare Majesteit genoemd) ceremonieel staatshoofd. Een zuiveringseed wordt afgelegd tegenover de Koningin en de Koningin verschijnt op postzegels, munten en bankbiljetten. God Save The Queen wordt gebruikt als volkslied.
    Naast Koningin is ze ook het hoofd van de Church of England, maar het werkelijke gezag over de kerk wordt uitgevoerd door de aartsbisschop van Canterbury.

    Wereldvreemde namen voor kinderen zijn tegenwoordig “hot”!
    Vlinder, Storm, Rover, Zomer, het zijn namen die ouders aan kinderen geven die of gehersenspoeld zijn of lid van de NWO.
    Ik denk eerder het 1e, want de meesten kunnen niet verder kijken dan hun neus lang is.
    Het is een mooie vlinder, die vlinder.

    Monarch Programmeren is een methode van mind-control die door tal van organisaties voor geheime doeleinden wordt gebruikt. Het is een voortzetting van het project MK-ULTRA, een mind-control programma, ontwikkeld door de CIA en getest op militairen en burgers. Mind-control is een verzamelterm voor de onvrijwilligebeïnvloeding van één individu, enkele gelijkgestemden, of hele grote groepen tegelijk,zoals beïnvloeding op wereldniveau.
    Gebruik je hersens, het linker of rechterdeel, het liefst alle 2.
    Dit was brandhout, ajuu!

    Like

    • Republikein zegt:

      Sorry, na ampel beraad ben ik tot de conclusie gekomen dat dit comment slaat als een kut op een krultang.
      Het beraad samen met mijn gids, bekomen via automatisch schrift.

      Like

      • Wachteres zegt:

        Gut, Republikein. ik heb het net met interesse gelezen…. 😉

        Vooral die namen kloppen, daar hebben wij het ook wel eens over gehad.

        Bij een bepaalde voornaam weet je zeker dat het kind linkse ouders heeft.

        Like

  11. Guardiacivil zegt:

    In de UK zijn ze als de dood dat daar de pleuris uitbreekt na Brussel. De UK heeft de grootste mengeling van imigranten, dus daar zal nog wel het een en ander gebeuren denk ik. 2016 is trouwens het jaar dat er iets heel groots staat te bebeuren, misschien een grote BOEM HIER BIJ ONS ?

    Like

Plaats een reactie