FPÖ-presidentschap-kandidaat Norbert Hofer over TTIP: “Ik zal van mijn vetorecht gebruikmaken om Oostenrijk te beschermen!”

Screenshot_14

(Vertaling: E.J. Bron)

“Wie in het geheim over iets onderhandelt, heeft blijkbaar iets te verbergen. Deze vrees is nu door de gepubliceerde TTIP-onderhandelingsdocumenten bevestigd”, zegt de presidentschap-kandidaat van de Oostenrijkse FPÖ, ingenieur Norbert Hofer, en bevestigt zijn eisen van de openbaarmaking van alle verdragsinhoud en een dwingend referendum over het EU-VS-handelsakkoord door de Oostenrijkse bevolking. Hofer: “Al het andere staat gelijk aan een aanslag op onze democratie en onze hard bevochten standaards.”

Volgens het document zou er vooral een losweken dreigen van het in Europa geldende voorzorgsprincipe, volgens welk substanties of producten alleen maar toegestaan zijn als zij voor mens en milieu bewijsbaar ongevaarlijk zijn, om door het in de VS geldende risicoprincipe uitgehold te worden. In de VS zou echter alles zijn toegestaan, zolang de gevaarlijkheid niet bewezen zou zijn.

“Ik zal ook als president niet voor de druk wijken en van mijn vetorecht gebruikmaken om Oostenrijk te beschermen! De vrijhandelsakkoorden CETA of TTIP zal ik niet ondertekenen, ook als het Oostenrijkse parlement voor de akkoorden zou stemmen. Ik sta op het directe democratische inbinden van de bevolking, want over handelsakkoorden met zulke verstrekkende gevolgen mag niet zonder de mensen onderhandeld en besloten worden”, bevestigde Hofer.

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, democratie, Desinformatie, Elite, Eurofielen, Europa, EUSSR, FPÖ, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Oostenrijk, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, Verenigde Staten, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

4 reacties op FPÖ-presidentschap-kandidaat Norbert Hofer over TTIP: “Ik zal van mijn vetorecht gebruikmaken om Oostenrijk te beschermen!”

 1. ro zegt:

  Economisch belang boven mensenlevens, welkom in de Usa

  Like

 2. Cathja zegt:

  Klasse!
  Dit zouden wij in ons land ook luid en duidelijk moeten horen. Echter…, onze MP is een voorstander van TTIP, dus van hem hoeven we geen NEE tegen dit handelsverdrag te verwachten.
  Het is niet de eerste keer dat ons volk zal worden genegeerd, en het ziet er naar uit dat we in de komende tijd nog meer belangrijke zaken door de strot geduwd krijgen. Het is duidelijk dat wij in feite een blok aan het been zijn van de Europese Commissie, die zonder mandaat en met de meeste spoed zeer belangrijke besluiten er doorheen wil jagen.

  Ik heb vandaag gelezen dat ook Frankrijk tegen het handelsverdrag is, dus het verzet groeit. Ik hoop dat er massaal geprotesteerd gaat worden en dat het hele verdrag de prullenbak in gaat. Ik wil graag op een gezonde manier oud worden, en weten wat ik eet. Ik vertrouw de Amerikanen voor geen meter, en ik vind het onbestaanbaar dat zij mogen uitmaken welke gewassen wij hier mogen telen en welk voedsel wij mogen/moeten eten. Er moet een eind komen aan de mogelijkheid dat anderen voor ons beslissen. Het is al veel te ver doorgeschoten!

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Alles wat in het geheim en dus achter gesloten deuren wordt be- enonderhandelt is per definitie NIET goed voor de bevolking……En voor het TTIP geldt hetzelfde als voor het associatieverdrag met Oekraïne. En eigenlijk zou ook de overeenkomst over de asielproblematiek en het visumvrij reizen middels een referendum aan de bevolkingen moeten worden voorgelegd. En aangezien de EU/EC maar ook onze regeringsleider(s) aan de band lopen van de Bilderbergers, de NWO en de Illuminati en Merkel zich laat adviseren door Soros….. en er van de gemaakte afspraken in die bijeenkomsten niets naar buiten komt blijft dus de waarheid achter gesloten deuren……totdat een opstand uitbreekt en dan zij op hun vestje worden gespuugd. Hoe is het mogelijk dat “ons” koningshuis zo apathisch stil blijft bij de problemen rond de vluchtelingen en de islamisering van Nederland……..maar ja zij zijn lid van de Bilderbergers en D66’er Pechtold is een vaak geziene gast.

  Like

 4. exmarineman zegt:

  En inmiddels is bekend dat in de onderhandelingen met de USA over het TTIP de Amerikanen niets, maar dan ook helemaal niets willen toegeven en Europa ergens tegemoet willen komen. Het wordt dan dus een éénzijdig verdrag en dat het dus ten koste gaat van Europa. Oh ja, ze willen iets toegeven vwb in-/uitvoer auto’s, maar daar blijft het dan ook bij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s