Steeds meer kindhuwelijken in vluchtelingenkampen

Screenshot_23

Vluchtelingenkamp in Jordanië: steeds meer kindhuwelijken.

(Vertaling: E.J. Bron)

München – Het aantal gedwongen huwelijken van minderjarige meisjes in vluchtelingenonderkomens is duidelijk toegenomen. Volgens informatie van de hulporganisatie SOS-Kinderdorpen zou voor de oorlog in Syrië bij 13% van alle huwelijken één of beide huwelijkspartners jonger geweest zijn dan 18 jaar. Nu zou dat meer dan 51% zijn. Vooral in “vluchtelingen”kampen in Jordanië, Libanon, Irak en Turkije zou het aantal gedwongen huwelijken zijn toegenomen.

Junge Freiheit

Daarbij zouden de ouders vaak te goeder trouw handelen. “Een huwelijk dient hun dochters in de onveilige en onzekere vluchtsituatie te helpen om zich financieel, maar ook lichamelijk in te dekken en om hun eer te bewaren”, zei de cheffin van de SOS-Kinderdorpen in het Midden-Oosten, Alia Al-Dalli. “Vaak wordt er ook een bruidsschat aan de ouders betaald om toestemming tot een huwelijk te krijgen. Daarom is armoede helaas vaak een reden voor Syrische ouders om hun dochters uit te huwelijken.”

De gevolgen voor de meisjes zouden verwoestend zijn, waarschuwde de organisatie. Velen zouden stoppen met school, zouden sociaal geïsoleerd zijn en vaak het slachtoffer worden van huiselijk geweld en seksueel misbruik door de in de regel wezenlijk oudere echtgenoten. “De ouders en de kinderen moeten geïnformeerd en ondersteund worden om niet akkoord te gaan met kindhuwelijken. Bovendien moeten wetten huwelijken van minderjarigen verbieden”, eiste Al-Dalli.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Vluchtelingen", Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, Islam, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Midden-Oosten, Moslims, Rotzakken, Seks, Slavernij, verloedering. Bookmark de permalink .

7 reacties op Steeds meer kindhuwelijken in vluchtelingenkampen

 1. guusvelraeds zegt:

  In Nederland worden kindhuwelijken die elders zijn afgesloten als rechtsgeldig veklaard. Hiervoor wordt vaak door D66 types het oneigenlijke voorwendsel gebruikt dat meisjes als ze van hun veel oudere partner worden afgehaald sociaal een outcast worden. Terwijl dit bericht veel bevattelijker en dichter bij de waarheid het tegendeel aantoont dat meisjes die in een kindhuwelijk ingesluisd worden juist dan op alle maatschappelijke fronten negatief gaan scoren. Zoals sociaal gedepriveerd raken, onderworpen aan geweld en seksuele uitbuiting en uitsluiting van onderwijs. Maar ja wat willen we als progressief Nederland zegt dat het goed is. Met Aboutaleb straks als premier (volgens Maurice de Hond) zijn we nog maar een generatie verwijderd van de sociale ethische en culturele teloorgang van Nederland.en kunnen we ons gaan voelen als een provincie van Marokko.

  Like

 2. Driek zegt:

  Powned.
  De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen woonde vanmiddag de feestelijke opening bij van de Ulu-moskee in de wijk Lombok. Sinds juni konden gelovigen er reeds hun gebeden richting Mekka sturen, vandaag vond de officiële opening plaats. Burgemeester van Zanen hoopt dat Mo’s huis een “symbool van gastvrijheid en verbinding” zal worden, zo schrijft RTV Utrecht.
  De Ulu-moskee is een tamelijk revolutionair gebedshuis. Naast een moskee huist het gebouw onder andere een kebabzaak en een stilteruimte voor de Joodse en christelijke Lombokkers.

  Nu, ik kan mij werkelijk niet voorstellen, lezer, dat Joodse burgers gebruik maken van een stilteruimte in een moskee. Je bent daar als Jood zijnde je leven niet zeker. Want volgens de koran zijn Joden nu niet bepaald geliefd bij die mohammedanen. Trouwens een Jood heeft daar helemaal niks te zoeken. Doch dat hele lulverhaal van burgemeester Jan van Zanen over “symbool van gastvrijheid en verbinding”, dient weer om ons zand in de ogen te strooien. We zijn weer een stapje verder opgeschoten in de islamisering van Nederland. Burgemeester Jan van Zanen komt bovenaan op de lijst van landverraders.

  Want, let wel, in de koran staat geschreven:

  “O gij die gelooft, neemt de Joden en christenen niet tot bondgenoten. Zij zijn met elkaar verbonden en wie zich met hen verbindt, die is een van hen”.
  Soera 5 : 56

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Over huwelijk gesproken !
  Hier de dochter van Erdo(waan) met een verse luier op haar bolletje !

  Like

 4. wauso zegt:

  Hr. Gert-Jan Segers, beter bekent als Gert-Jan de Zwijger bij de Christen moordpartijtjes !

  Like

 5. Karen zegt:

  Tja ook dat hoort bij hun geweldige cultuur en ideologie. Hun grote voorbeeld deed hetzelfde dus ze gaan hun gang maar. Ik heb andere zorgen en persoonlijk maakt het me geen ene mallemoer uit wat ze elkaar aandoen. Dat ze hier vrouwen en kinderen molesteren vind ik vele malen erger dan dat ze daar met kinderen trouwen.

  Like

 6. Pieter zegt:

  Veel partijen in dit schijnheilige landje vinden dat prima. Kom maar hierheen met je kind(bruidje).
  Vooral D66 raad ik aan dit bericht goed te lezen, want het weerlegt hun fop-redenaties volkomen.
  Wat een schandelijke partij is dat toch.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s