MIJN JODENBUURT

Screenshot_33

(Door: “Driek”)

Onlangs las ik op Joods.nl een artikel over de Rivierenbuurt in Amsterdam.  Ik ben daar zeer over geschokt, om in termen van Mark Rutte te blijven. In de documentaire ‘Mijn Jodenbuurt’ vraagt Filemon zich af hoe het gesteld is met de verdraagzaamheid in de wijk waar, van oudsher, veel Joodse mensen wonen. In zijn zoektocht stuit hij op meerdere antisemitische incidenten. Hebben de terreuraanslagen van de afgelopen tijd de druk in de buurt opgevoerd? Is er een toenemende angst waarneembaar na deze aanslagen waarvan er sommige specifiek tegen Joden waren gericht? Wordt daarom de synagoge in de wijk permanent bewaakt? Filemon dompelt zich onder in zijn eigen wijk om antwoord te krijgen op deze vragen.

Antisemitisme in de Rivierenbuurt

Filemon: “Dat er in mijn buurt, te midden van de oorlogsmonumenten, nog steeds Joden worden uitgescholden en er zelfs ruiten ingegooid worden van Joodse winkels, had ik nooit gedacht. Mijn buurt leek altijd vredig, bijna gezapig. Maar blijkbaar kende ik de Rivierenbuurt niet. Blijkbaar lopen hier de spanningen op door de aanslagen op onze Westerse beschaving. Ik voelde me er altijd thuis en vind het verdrietig dat dit niet voor iedereen geldt.”

Littekens nog altijd zichtbaar

In de Tweede Wereldoorlog werden vrijwel alle Joden uit de Rivierenbuurt op transport gezet naar concentratiekampen. De littekens van deze afschuwelijke geschiedenis zijn zichtbaar aanwezig in de wijk. Niet alleen met het standbeeld van Anne Frank voor het huis waar ze ooit woonde, ook de zogenaamde ‘struikelsteentjes’ op de stoep herinneren aan de gedeporteerde families die er ooit woonden. Filemon spreekt met de jongeren in de Rivierenbuurt over deze geschiedenis en polst de hedendaagse sfeer in de wijk.

Bron:
www.joods.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, antisemitisme. Bookmark de permalink .

17 reacties op MIJN JODENBUURT

 1. Wat vind ik dit verschrkkelijk om te horen. Ook ik ben daar na de oorlog bij mijn tante die in de Hunzestraat woonde opgegroeid. Mijn vriendinnetjes waren vaak joods en hadden in hun familie al verschrikkelijke dingen meegemaakt. Waarom doen ze dat onze mensen aan, Is de regering soms schorsblind. Nog steeds zijn er mensen die met de na verwerking zitten. Dit is onbegrijpelijk, keppeltjes inruilen voor hoofddoeken.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  Anti-Semitic Tweets Spell Downfall of Belgian Social Media Darling Zakia Belkhiri

  http://www.haaretz.com/jewish/news/1.720933

  Like

 4. elisah zegt:

  Erg triest allemaal, dat ze deze zaken maar eens lang en breed uitmeten in de pers.
  Je vraagt je af wat er nog gebeuren moet voordat links opwaakt uit hun comateuze staat en zien dat het sprookje dat ze zichzelf wijsgemaakt hebben een dag- en nachtmerrie blijkt te zijn.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @elisah
   Dan moet dat stelletje narcistische Gutmenschen en Asperger-autistische faalhazen hun
   ongelijk bekennen. En dat gaan velen zelfs nog niet doen wanneer ze, in naam van Allah en de profeet, een revolver tegen het hoofd gedrukt krijgen.
   Want ook dan is en blijft het allemaal de schuld van het Westen en worden zij dus terecht door deze ”tot het uiterste getergde en gediscrimineerde verschoppelingen in hun begrijpelijke razernij” geexecuteerd.
   En dat zonder enige weerstand te bieden, want men blijft natuurlijk ”volkomen geweldloos, omdat zoiets de grootste moed vergt.”

   Hebt u wel enig idee hoe ziek en verwrongen veel linksen denken?
   Daar kun je echt de hele staalkaart van psychopathologische stoornissen in het autistische, narcistische en masochistische spectrum mee invullen!

   Like

   • elisah zegt:

    Misschien kan een pilletje tegen psychose en waanideeën hier iets aan doen, je snapt niet hoe die mensen deze aandoening kunnen oplopen.

    Like

 5. Republikein zegt:

  Jodenhaat uit zekere hoek, men spreekt van onwetendheid.
  Ook hier trouwens, ter aanvulling o.i.d.!
  https://voorzieners.wordpress.com/2016/05/17/mijn-jodenbuurt-gezien/#comment-11960

  Like

 6. bronlezer zegt:

  Verbaasd? Filemon? Ik denk: ‘een tikkie naïef eerder’. De volgende genocide word uitgevoerd door moslims. De slachtoffers zullen alle niet-islamitische Europeanen zijn.
  Dat heb ik niet net verzonnen. It’s all over the internet!

  De fase waar we nu in zitten (mass immigration, race mixing, reduced vs increased birth rates in both groups) heet ook genocide. Demografische genocide. http://en.metapedia.org/wiki/Demographic_genocide

  En hier een twee bronnen over genocide op Europeanen. Nee, niet weer die van het Kalergi plan voor witte genocide waar al veel over is geschreven, maar die van het moslim plan de niet-islamitische Europeanen uit te roeien.

  ”Muslim Racist And Socialist Calls For Genocide Of All White Europeans”
  http://shoebat.com/2016/02/25/94044/

  ‘The Intentional Genocide of European Peoples?’ http://www.counter-currents.com/2016/03/the-intentional-genocide-of-european-peoples/

  Wat we hiervan moeten of kunnen vinden weet ik niet, maar … Veel leesplezier alvast!

  Like

 7. jantjeuitnl zegt:

  Mede mogelijk gemaakt door de socialistische VARA waar Filemon onderdeel van uit maakt. Hypocriet. Of moet ik zeggen schlemiel.

  Like

 8. Alphons Mantel zegt:

  dit alles is het gevolg van de irrationele keuze van het parlement tot paspoortverstrekking aan buiten-Europese moslims, met jaarlijkse kosten 7 miljard euro voor alle belastingbetalers; die Filemon beweegt zich slechts in de wereld der artiesten en publieke omroepen en die hebben dus nooit enig zicht op de werkelijkheid.

  Like

 9. Petrus. zegt:

  Vergeet niet dat hij de laatste was die Pim Fortuyn heeft geinterviewd.
  En nu laat zien , wat ik altijd heb gedacht, hij hoort er ook bij!
  Dus heeft hij toch een prijskaartje?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s