Nieuwe Turkse premier belooft te doen wat Erdoğan wil

Screenshot_32

De nieuwe premier, Binali Yildirim, met zin vrouw en hun kleinkinderen op het congres van de AK-partij.

Op een speciaal congres van de Turkse AK-partij heeft de nieuwe premier, Binali Yildirim, beloofd snel werk te maken van een nieuwe grondwet. Die moet de macht van president Erdoğan nog verder vergroten. Yildirim noemde de grondwetswijziging een topprioriteit.

De 60-jarige Yildirim werd op het congres in Ankara gekozen als partijleider van de AK-partij, waarmee hij ook de nieuwe premier wordt. Hij was de enige kandidaat en kreeg alle 1405 stemmen. Yildirim volgt daarmee Ahmet Davutoğlu op, die zich terugtrok na meningsverschillen met Erdoğan.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
NOS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, dictatuur, Islam, Islamisering, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Nieuwe Turkse premier belooft te doen wat Erdoğan wil

 1. sjuad kirosati zegt:

  Het fokprogramma via kinderbijslag beperken scheelt een hoop toekomstige ellende.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Een duidelijk voorbeeld van vriendjespolitiek.

  Like

 3. elisah zegt:

  Erdogan heeft nu dus een mini-me.

  Like

 4. Republikein zegt:

  De 60-jarige Yildirim werd op het congres in Ankara gekozen als partijleider van de AK-partij, waarmee hij ook de nieuwe premier wordt. Hij was de enige kandidaat en kreeg alle 1405 stemmen.

  Je valt van je stoel van verbazing.
  Kan het niet meer vatten, zoveel slimheid.
  Op Mars is een hoofd ontdekt en op Mercurius een oog.
  Saturnus had een mensenoog!

  Like

 5. Ja vind je het raar 64% van alle Neder-Turken heeft op de partij van de dictator de AKP gestemd. Erdogan is nergens zó populair als in Nederland. Nu kan men gerust stellen dat Erdogan een dictator pur sang is geworden door dat de nieuwe premier Binali Yildirim beloofd heeft dat hij Erdogan in alles wil steunen, nu is de weg helemaal vrijgemaakt om uiteindelijk te gaan afrekenen met de Koerden, zowel in Turkije zelf en misschien ook in Noord-Syrië, want van de cryptocommunist Obama heeft Erdogan niets te vrezen mijns inziens. Het geopolitieke beleid van Erdogan is er opgericht om Europa verder te destabiliseren, Europa wordt nu al gegijzeld met de Europa-Turkije deal over de vluchtelingen kwestie. In ieder geval gaat men in binnen en buitenland nog veel van Erdogan’s sluwe streken horen…

  Like

 6. De enige religie die ik respecteer is de islam. De enige profeet die ik bewonder is de profeet Muhammad.

  -Adolf Hitler

  Like

 7. koddebeier zegt:

  Achterlijke hielenlikker !!!!

  Like

 8. Latraviata zegt:

  En…uiteraard de onvermijdelijke hoofddoek, god wat heb ik toch een hekel aan die dingen..

  Geliked door 1 persoon

  • janchik zegt:

   Dit soort kleine volgevreten pinguïns met bijbehorende grote bek, kom ik helaas dagelijks met tientallen tegen in mijn Rotterdamse multiculturele (lees Turks/islamitische) wijk.
   Daar hebben ze o.a. in “t Gooi geen last van.

   Like

 9. joopklepzeiker zegt:

  Turkije’s Nepoorlog tegen Jihadisten

  door Burak Bekdil
  21 Mei 2016

  Afgelopen jaar concludeerde een peiling dat een op de vijf Turken van mening was dat de aanval op Charlie Hebdo te Parijs een natuurlijke reactie was tegen mannen die profeet Mohammed beledigden.

  “Afvalligen, die de vijand van de islam zijn, dachten dat ze de islam in de dieptes van de geschiedenis hadden begraven toen zij het Kalifaat op 3 maart 1924 ontbonden… Zo’n 92 jaar later… schreeuwen we het uit dat we het Kalifaat zullen herstellen, hier, direct naast het parlement.” — Mahmut Kar, chef persvoorlichting Hizb ut-Tahrir Turkije.

  Tijdens een meeting met hoge vertegenwoordigers van de VS in maart, beschuldigde de Jordaanse koning Abdullah Turkije ervan terroristen naar Europa te exporteren. Hij zei: “Het feit dat terroristen zich naar Europa begeven is onderdeel van Turks beleid. Turkije blijft tikken op de vingers krijgen, maar uiteindelijk laat men ze er altijd mee wegkomen.”

  En Turkije is het land waar westerse bondgenoten op rekenen in hun strijd tegen jihadisten? Veel succes!

  In theorie maakt Turkije deel uit van de internationale coalitie die tegen IS strijdt. Sinds Turkije zich in de strijd mengde heeft het een veelheid aan IS-militanten gearresteerd, heeft het zijn best gedaan de poreuze grens met Syrië te dichten en heeft het IS aangemerkt als terroristische organisatie. De Turkse politie is de huizen van verdachte IS-strijders binnengevallen en heeft deze doorzocht. Recenter heeft Turkije’s ministerie van Binnenlandse Zaken hun lijst met “meest gezochte terroristen” ge-update met 23 IS-militanten, en beloningen uitgeloofd van meer dan $14 miljoen voor tips die tot aanhoudingen leiden. Maar dit is slechts een deel van het verhaal.

  Op 24 maart sprak een Turkse rechtbank zeven IS-leden vrij, waaronder de commandant van IS-jihadisten op Turks grondgebied. Meer dan 96 mannen stonden terecht, waaronder de zeven die opgepakt, maar vervolgens vrijgelaten werden. Nu zijn ze allemaal op vrije voeten, ondanks dat de aanklacht tegen hen luidt dat zij:

  “betrokken waren bij de terroristische activiteiten van IS. De verdachten strijders naar conflictgebieden hadden gestuurd, dat ze druk, dwang, dreigingen en geweld hadden uitgeoefend in naam van een terroristische organisatie, en dat ze leden hadden voorzien van logistieke ondersteuning.”

  De vrijlating van terreur-verdachten stond in schril contrast met een andere beslissing van de rechtbank, namelijk, dat vier academici die, terwijl ze in hechtenis zaten een petitie tekenden voor vrede in het Turks-Koerdische conflict, voor zouden moeten komen. In tegenstelling tot de IS-strijders, zitten de academici nog altijd achter de tralies.

  De Turkse overheid, die een nagenoeg complete controle over het rechtssysteem heeft, rekent op de steun van verscheidene islamitische grassroots-bewegingen. Van islamisten en jihadisten light tot radicalen.

  Afgelopen jaar concludeerde de peiling MetroPOLL dat een op de vijf Turken van mening was dat de aanval op Charlie Hebdo te Parijs een natuurlijke reactie was tegen mannen die profeet Mohammed beledigden [slechts 16.4% van de Turken zag dit als een aanval op de vrijheid van meningsuiting]. Onder de Turken die op de AK-partij stemmen keurden 26.4% de aanvallen goed, slechts 6.2% zag het als een aanval op de vrijheid van meningsuiting. Slechts 17.8% van de AKP-achterban dacht dat de aanval het werk was van radicale islamisten. Drie kwart van de AKP-achterban was van mening dat moslims de dupe waren van de aanval, terwijl slechts 15.4% van mening was dat de vermoorde cartoonisten het slachtoffer waren. Tweederde van de AKP-achterban is van mening dat aanvallen tegen de islam door christelijke kruisvaarders nog altijd doorgaan.

  Het feit dat IS-verdachten nu op vrije voet zijn omdat de overheid vreest voor de gevolgen vanuit de islamistische achterban als ze hen te hard behandelen, verklaart de rechtelijke uitspraken over jihadisten en academici maar deels. “De verdachten moet de Turkse overheid in gijzeling houden … Wat als ze aan het adres van de autoriteiten dreigen de overheidssteun aan hun organisatie in het verleden kenbaar te maken? Normaal gesproken ga je niet vrijuit na zulke ernstige aanklachten,” zei een westerse diplomaat in Ankara.

  Rusland claimt dat Turkije IS steunt door met hen te handelen in olie, IS’ grootste inkomstenbron. Een nieuw rapport claimt dat de totale aanvoer naar terroristen in Syrië afgelopen jaar bestond uit 2500 ton ammonium nitraat, 456 ton potassium nitraat, 75 ton aluminiumpoeder, sodiumnitraat, glycerine en salpeterzuur. Het rapport stelt:

  “Om de grens ongeschonden over te kunnen steken, in feite met de medeplichtigheid van de Turkse autoriteiten, worden producten verwerkt voor bedrijven die ogenschijnlijk in Jordanië en Irak geregistreerd staan… Registratie en verwerking van de vracht wordt georganiseerd door douaneposten in de [Turkse] steden Antalya, Gaziantep en Mersin. Zodra de nodige bewerkingen zijn toegepast, kunnen de goederen de grens ongeschonden oversteken bij Cilvegozu en Oncupinar.”

  Turkije blijft bezig met een nep-oorlog tegen jihadisten. Tijdens een maart-bijeenkomst met hoge vertegenwoordigers van de VS, beschuldigde de Jordaanse koning Abdullah Turkije ervan terroristen naar Europa te exporteren: “Het feit dat terroristen zich naar Europa begeven is onderdeel van Turks beleid. Turkije blijft tikken op de vingers krijgen, maar uiteindelijk laat men ze er altijd mee wegkomen.”

  In feite is de geheime affaire tussen de Turkse overheid en verscheidene islamistische groeperingen vaak lang zo geheim niet. In maart verzamelden duizenden aanhangers van Hizb ut-Tahrir, een wereldwijde islamistische groepering — met dank aan de Turkse overheid — zich bij een publieke sporthal in Ankara, om de herstichting van het Kalifaat te bespreken. In zijn speech zei Mahmut Kar, chef persvoorlichting Hizb ut-Tahrir Turkije:

  “Afvalligen, die de vijand van de islam zijn, dachten dat ze de islam in de dieptes van de geschiedenis hadden begraven toen zij het Kalifaat op 3 maart 1924 ontbonden… Zo’n 92 jaar later… schreeuwen we het uit dat we het Kalifaat zullen herstellen, hier, direct naast het parlement.”

  (Hizb ut-Tahrir, Rusland en Kazachstan aangemerkt als terroristische organisatie, beschrijft zichzelf als een politieke beweging die er naar streeft “de Ummah te leiden” naar de hervestiging van het Kalifaat, waar de sharia heerst.)

  En raad eens wat Turkije nog meer doet terwijl het de wereld voorhoudt tegen jihadisten te strijden? Erdogan heeft zijn zelfverklaarde politieke ambitie uitgesproken “toegewijde generaties op te voeden” een hoop kracht bijgezet. De Diyanet, Turkije’s hoogste religieuze autoriteit, bracht onlangs een serie stripboeken uit die ’s lands kinderen vertellen hoe prachtig het is een islamitische martelaar te worden.

  De Diyanet, Turkije’s hoogste religieuze autoriteit, publiceerde onlangs een serie stripboeken die vertellen hoe rpachtig het is een islamitische martelaar te worden.

  Een strip-dialoog is er eentje tussen een vader en zijn zoon. “Wat is het toch prachtig een martelaar te worden,” zegt de vader. Niet overtuigd, vraagt de zoon: “Zou iemand een martelaar willen worden?” De vader antwoordt: “Ja, dat wil men. Wie zou de hemel niet willen winnen?”

  En Turkije is het land waar westerse bondgenoten op rekenen in hun strijd tegen jihadisten? Veel succes!

  Burak Bekdil, gevestigd in Ankara, is een Turkse columnist voor de Hürriyet Daily en een Fellow bij het Middle East Forum.

  http://nl.gatestoneinstitute.org/8096/turkije-jihadisten

  Like

 10. Aegolius cs zegt:

  Binali Yıldırım:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Binali_Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m

  Onderschat deze man niet die een uitstekend wetenschappelijke dienst van staat laat zien. Geen staat van dienst in dezen.
  Een heerser (Erdogan) weet wanneer hij met een gouden trap boven is gekomen een ander een touwladder kan aanbieden.

  Overigens is het niet vreemd dat ’n mogelijk psychopathische nitwit schapenn..ker, zich rugdekking verschaft met gestudeerde Yıldırım.

  Like

 11. Sjaak zegt:

  Deze beslissing is gevallen, nadat hij teruggekeert was van
  zijn rondvaart uit de moslimkont van Erdogan !
  De hele moslimtroep is wie een rattenplaag !

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Turkije zal NOOIT lid van de EU worden.
  De Turken zullen NOOIT visumvrijheid krijgen.

  Like

 13. Jan zegt:

  Man verliest ouderlijke macht na Erdogan-Gollum-vergelijking  Een man die de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op sociale media vergeleek met het Lord of the Rings-karakter Gollum krijgt een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij wordt gestraft voor het beledigen van het Turkse staatshoofd.

  Het is opnieuw een incident in een reeks aan dubieuze straffen voor critici van Erdogan.
  Gezichten

  Als de man, Rifat Cetin, binnen de komende vijf jaar opnieuw ‘in de fout gaat’ moet hij alsnog een jaar de cel in. Ook is hij uit de ouderlijke macht gezet.

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/06/man-verliest-ouderlijke-macht-na-erdogan-gollum-vergelijking-320150/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s