Waarom Europa en de EU gezworen vijanden zijn geworden

Screenshot_36

(Door: Hans van Willigenburg)

Het aanhoudende populisme verklaard

Legers van sociologen, politici, journalisten en schrijvers breken zich momenteel het hoofd over de opkomst van wat zij als ‘leeghoofdige’ dan wel ‘inhoudsloze’ leiders zien. De nood is hoog. Mediavolgers kan het niet ontgaan zijn dat de hoofdredacteuren van de twee zogeheten ‘kwaliteitskranten’, Peter Vandermeersch (NRC) en Philippe Remarque (de Volkskrant), het de afgelopen periode nodig vonden om, wanneer het maar even kon, de loftrompet te steken over bondskanselier Angela Merkel, u weet wel, de beschaafde vrouw van ‘Wir schaffen das’, van het royale gebaar naar de vluchtelingen, in hun ogen de ultieme ‘dam’ tegen het oprukkende populisme annex simplisme van politieke kopstukken als Donald Trump, Marine Le Pen en Geert Wilders. De sfeer van wanhoop en onmacht werd nog eens versterkt door EU-kopstuk Frans Timmermans, die zomaar ineens van zijn geloof leek te vallen door plompverloren te verklaren dat hij voor het eerst in zijn leven het gevoel had ‘dat Europa wel eens zou kunnen mislukken’.

Lees verder>>>
(h/t “Henk V.”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", betutteling, Europa, EUSSR, meningsdictatuur, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Waarom Europa en de EU gezworen vijanden zijn geworden

 1. Buffalo Bill zegt:

  Zou kunnen ? EU is mislukt. De vraag is of het EU-FASCISME het volk in bedwang kan houden en hoe lang. De domme Ollander pikt alles. De hoop is gevestigd op Engeland en een aantal Oost-Europese landen.

  Like

 2. “Uit die pijnlijke pradox hopen de kiezers met het inkleuren van een rood vakje te kunnen ontsnappen. Maar zo werkt het niet.”
  En weer, weer schiet me die CDA-trut, Keijzer, te binnen, die een paar jaar geleden alweer doodleuk verklaarde, dat referenda overbodig waren, want “de kiezers konden toch elke vier jaar naar de stembus…..”
  Razend word je er van: werp de uitgehongerde hond even elke vier jaar een bot toe, zodat hij weer vier jaar zijn bek houst! En zit er dan nog vléés aan dat bot, in die zin, dat het stemgedrag nog eens tot uiting komt in het regeringsbeleid? Nou, ik merk er geen donder van!
  Hierzo, zitten we met een MP, die niet ophoudt met kokhalzen over de uitslag van dat referendum en duidelijk laat merken, dat het wat hem betreft eens en nooit weer is! Opknopen zou je hem! Dat durft zich nog volksvertegenwoordiger te noemen!

  Like

 3. koos zegt:

  Snappen de EU-leiders nog steeds niet dat de EU alleen gered kan worden door de buitengrenzen per direct te sluiten? Kennelijk is de omvolking het primaire doel
  https://www.facebook.com/events/1565534347078184/

  Like

 4. Jean zegt:

  Zou er in Nederland nog een grotere lul rondlopen dan die timmerfrans?
  Ja m.i. is die pechdrol de grootste lul in Nederland.
  Namen van idioten worden altijd in kleine letters geschreven.
  In België hebben we ook van die achterlijke lullen en sommigen spelen er zelfs graag mee….ha ha ha

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Oprotten met dat EU tuig en zo snel mogelijk !!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  [quote] roepen dat het ‘glas halfvol’ is. [/quote]

  Altijd die gemeenplaats ‘halfvol’ en ‘halfleeg’ voor respectievelijk de optimist en de pessimist…
  Het is afhankelijk van het bijwoord.

  Je zegt: ‘Het glas is NOG halfvol.’
  of
  ‘Het glas is AL halfleeg.’

  Of, als je het glas aan het vullen bent:

  ‘Het glas is AL halfvol.’
  of
  ‘Het glas is NOG halfleeg.’

  En die jankerd van een Timmerfrans zouden ze op de spoorrails moeten vastbinden. Wat ben ik de kop en vooral de inborst van dat ‘talenwonder’ toch spuugzat!

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Een goed verhaal. Het schetst de positieve en negatieve kanten aan de EU.
  Als we de balans opmaken zien we het gelijk van Wilders en le Pen. We moeten af van de moloch EU en terug naar de verfijnde EEG.
  De andere landen die geproefd hebben aan de EU kunnen naast de EEG andere verbanden opzetten die eveneens een economische samenwerking hebben. Denk bijvoorbeeld aan Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Samen groot genoeg om op wereldniveau ook van betekenis te zijn. Zo zijn er meer combinaties te bedenken.
  Als we maar van de psychische en fysieke betutteling van de EU verlost worden. Daarbij is het van belang de verstandhouding met Rusland goed te houden. Het spierballengedoe van de NAVO aan de grenzen met Rusland is zinloos. Beter is een goed gesprek met Poetin.
  Verstevig ook de relatie met Israël. Het zal onvermijdelijk zijn dat we op zeer kwade voet zullen komen met de islamwereld. De overheersing die de islam beoogt zal verstikkender zijn dan het Nazisme van Hitler. Hopelijk gaan steeds meer mensen dat inzien en zijn ze bereid om daar tegen op te treden. Daar zullen we geen vrienden mee maken maar zal wel nodig zijn om een toekomst voor onze kinderen veilig te stellen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten –

  Like

 8. Marc zegt:

  Sterk stuk van deze Hans van Willigenburg. Met name zijn analyse over de overbureaucratisering van Europa (en dus zeker ook Nederland).

  Persoonlijk heb ik sinds enige tijd de conclusie getrokken dat het Westen, serieus, mentaal ziek is.

  Juist in die psychopathie van wat men rechtstaat pleegt te noemen, van waaruit deze op volstrekt autonome wijze en zonder instemming van het volk aan wie de rechtstaat haar soeverein handelen te danken heeft, middels wet- en regelgeving individuen, groepen en bedrijven rechten en plichten toekent, waarmee uiteindelijk grote schade toegebracht wordt aan juist die individuen, groepen en bedrijven, en dus al die Europese samenlevingen in hun geheel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s