Britse regering wijst petitie om nieuw referendum af

Screenshot_57

De Britse regering wijst een tweede referendum over een Brexit van de hand. Een petitie daarvoor die de afgelopen weken online stond, is door 4,1 miljoen mensen getekend, maar dat maakt geen indruk. 52% van de Britten stemde op 23 juni voor een Brexit. Kiezers en politici die er voorstander van zijn om in de EU te blijven hebben echter moeite die uitslag te accepteren. 

Algemeen Dagblad

Zij beroepen zich vooral op het feit dat slechts ongeveer 60% van de stemgerechtigden een stem heeft uitgebracht. Met de petitie wilden zij dan ook afdwingen dat de regering zou bepalen dat bij zo’n lage opkomst minstens 60% van de kiezers voor een uittreding van de EU had moeten stemmen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft laten weten dat er geen sprake is van wat voor aanpassing dan ook. “De premier en de regering zijn er altijd duidelijk over geweest dat dit een stemming was die één keer per generatie wordt gehouden. Die beslissing moet worden gerespecteerd.”

Bron:
www.ad.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie. Bookmark de permalink .

7 reacties op Britse regering wijst petitie om nieuw referendum af

  1. Pingback: Britse regering wijst petitie om nieuw referendum af - Ik zeg NEE tegen EU

  2. mahoog zegt:

    Respect voor de Britse regering dat ze voet bij stuk houden, de hollandse kliek zou vermoedelijk alle registers openen om zo’n referendem over te doen.

    Geliked door 1 persoon

  3. koddebeier zegt:

    Het zal wel de linksmens zijn die kunnen niet tegen hun verlies en proberen altijd hun gelijk te halen, desnoots met geweld !!

    Like

  4. Fred zegt:

    Een verademing om te weten dat er nog steeds regeringen zijn die de democratie boven het geleuter van gefrustreerde spijtoptanten stellen die ook nog niet eens in merendeel de moeite namen om te gaan stemmen.
    Hulde en applaus.

    Geliked door 1 persoon

  5. Cathja zegt:

    Accepteer en respecteer de uitslag van het referendum. De meerderheid wilde een Brexit, en de minderheid dient zich erbij neer te leggen. Dat is democratisch.

    Geliked door 2 people

  6. God zij dank, geen weg terug.

    Like

  7. dutchdl zegt:

    Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
    Alleen RESPECT !

    Like

Plaats een reactie