Assad in NBC-interview: “Amerikaanse operaties vergrootten het territorium van de terroristen”

Screenshot_20

(Vertaling: E.J. Bron)

DAMASCUS – De Syrische president Assad heeft zich in een interview met de Amerikaanse nieuwszender NBC kritisch beziggehouden met de Amerikaanse president, die hij ontbrekende ervaring in buitenlandse politiek verweet. Ook het Amerikaanse ingrijpen in het Midden-Oosten zou contraproductief zijn gebleken.

Duits - Zuerst

Assad werd in het interview naar zijn mening gevraagd over de komende presidentsverkiezingen en of het hem niet zou storen dat de Republikein Donald Trump geen enkele ervaring in de buitenlandse politiek heeft. Daarop antwoordde Assad: “Wie had die dan daarvoor? Obama? George Bush? Clinton? Dat is het probleem van de VS.”

Assad zei dat een paar jaar in het congres of op een politieke post in het buitenland niet voldoende zijn om bruikbare ervaringen op  het gebied van buitenlandse politiek te verzamelen. “Om zo´n persoon in het Witte Huis te hebben, is gevaarlijk voor het land als geheel”, aldus Assad. Dit zou ook voor andere landen gelden.

Ook had Assad kritiek op de actuele Amerikaanse luchtaanvallen – ze zouden zelfs eerder contraproductief zijn. Letterlijk: “Het gaat er niet om hoeveel luchtaanvallen er plaatsvinden, het gaat er om wat ze bewerkstelligen. De realiteit is dat het terrorisme zich sinds het begin van de Amerikaanse operatie alleen maar heeft uitgebreid. Het is pas verminderd toen Rusland heeft ingegrepen.” Overigens zouden de Amerikaanse luchtaanvallen illegaal zijn.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Obama, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

16 reacties op Assad in NBC-interview: “Amerikaanse operaties vergrootten het territorium van de terroristen”

 1. JooJootje zegt:

  Klopt die zijn ook illegaal Assad en de regering van Syrië hebben hier nooit toestemming gegeven op hun grondgebied.

  Like

 2. Anna zegt:

  Ik ben geen fan van Assad maar ik denk dat hij gelijk heeft.
  In het Midden Oosten gelden andere wetten dan in de rest van de wereld, en helaas wil de zogenaamde beschaafde wereld met hun leders dat niet onder ogen zien….
  Het is vanzelfsprekend dat daar andere wetten zijn omdat deze wetten ondergeschikt worden gemaakt aan de islam wat immers ” onderwerping” betekent.
  Westerse leiders begrijpen dit niet omdat ze volkomen los van enige religie of wettelijke gebondenheid zijn…… Tegenwoordig moet alles toch kunnen, maar zo denkt men in de islam niet…… Westerse leiders zij zijn nog steeds bezig om landen ” democratisch” te maken naar westers – vrij – model maar met de islamitische dictatuur zal dat nooit lukken.

  Kijk naar Turkije dat is nu hard opweg een totalitaire facistische islamitische staat te worden met Erdogan als dictator en zelfs de bevolking heeft dat vanwege hun onderwerping ( islam ) niet door….. En Erdogan ” verkoopt ” dit proces als DEMOCRATISCH omdat hij verkozen is….. Totdat het te laat is dan krijgen we in Turkije een tweede Syrië. Want deze mensen hebben een redelijke vrijheid geproefd en zullen door Erdogan gemuilkorfd worden totdat er opstand om meer vrijheid ontstaat….
  Syrië een kruitvat!!!!!! Turkije zal volgen!!!!

  Like

  • Thom zegt:

   En wij dan? We zijn al goed op weg om te volgen. In Frankrijk rijden de megatonners de mensen van de sokken, worden ze bij een concert afgeschoten. Niet alleen Turkije wordt een tweede Syrië maar heel West-Europa en Amerika.

   Like

   • Anna zegt:

    Wij??? Dat is heel duidelijk.
    Dankzij onze democratische wetten zal de islam ons ” overnemen” ons “in palmen” ons ” overvleugelen”, en uiteindelijk op dezelfde wijze als in Turkije ons met een dictator onderwerpen.
    Het is een kwestie van tijd.
    Dit proces is niet meer terug te draaien.
    Onze wegkijkende democratisch overheden zijn bang en bangheid en democratie is een goede en welwillende bedding; voedingsbodem voor de islam……
    Onze vrijheid staat op het spel.
    Want zonder inleveren van vrijheid kan de islam ook niet bestreden worden……
    De hele wereld zal uiteindelijk onder de heerschappij van de islam komen…..
    Wat dat betreft had Mohammed gelijk….
    Islam en democratie is niet te verenigen.
    En helaas lijkt het erop dat ” onze tijd” erop zit.
    Je kunt mij een zwartkijker noemen, maar dit is een wereldwijd ideologisch doel waar zelfs regeringsleiders van democratische landen ( soms onwetend) aan mee doen.
    Ze gaan maar door met filosoferen over de nieuwe wereld orde…….
    En Kijk naar Obama dat is een islamiet van de bovenste plank.
    Hij buigt als een knipmes voor de koning van Saudie Arabië.
    Zijn vrouw kreeg dure juwelen van deze dictatoriale vorst. Enz enz.
    Obama is volop bezig om zijn land te islamiseren door vele moslims toe te laten in zijn land….. Op vallend geen christenen uit het midden oosten…… Toch merkwaardig????? Hij heeft nu een probleem met blank / zwart maar uiteindelijk zal hij nog meer onrust en verdeeldheid in zijn land creëren om niet te hoeven aftreden….
    Obama is een toonbeeld van een zwakkeling die niet durft in te grijpen en alles maar op zijn beloop laat.
    Dit is een lacune waar de islam op wacht om erin te springen…..net als in west Europa…..
    Obama lijkt een islamitische NWO marionet te zijn/ worden……

    Nog een ding Thom; ik ben een christen, ik ben goed op de hoogte van de Bijbel. Oude profeten hebben op vele plaatsen in de Bijbel deze situaties al voorzegt. Op grond daarvan ben ik pessimistisch voor deze wereld……. Ik weet dat dit op deze site negatieve reacties zal geven van dat dit onzin is enz, maar het is wel merkwaardig dat hetgeen in de Bijbel staat zich nu voor onze ogen ontvouwd. Je kunt me ervan beschuldigen dat ik net als de moslims er ook vanuit een religie tegenaan kijk, ja dat mag, uiteindelijk IS DIT een religieuze strijd…. Dat klopt….. U en ik en iedereen merkt dat dit een religieuze strijd is, maar we schelden en roepen maar wat, en ondertussen zien we niet waar het vandaan komt………… Het heeft een veel diepere oorzaak dan wij denken en kunnen bevatten……. Uiteindelijk zal het goed komen maar er staan ons heel veel nare dingen te wachten……….

    Geliked door 2 people

 3. Harry zegt:

  Het lijkt me het beste als Amerika zich maar nergens meer mee bemoeit .

  Assad is een tiran en alle andere beschuldigingen zullen ook kloppen , maar wat ie hier vertelt klopt mooi wél . Dus zó gek is ie niet .
  Hadden we niet al kunnen lezen dat Amerika lege gebouwen bombardeerde , het is duidelijk dat dát geen donder uithaalt .
  Toen de Russen zich er mee bemoeiden , begon er licht in de duisternis te komen .
  Die hebben een hoop rotzooi opgeruimd !
  Voor de vorm schoten de Amerikanen toen ook maar een paar keer raak .
  Wie heeft Isis bewapend ? Wie heeft hen al die duizenden identieke Toyota pick-ups cadeau gedaan ?
  Niet Assad en niet de Russen .
  Ik geloof heilig in het feit dat de Amerikanen alleen maar hebben zitten traineren , anders zijn ze een stuk minder capabel dan de Russen . En dat contrastreert wel erg met hun toch wel betere technologie .
  Als Clinton aan het roer zou komen wordt het weer een zootje .
  De feeks is gestoord . En pro islam , net zo gek als die zwarte slungel die witte balletjes over een grasveld mept .

  Dus , laten ze zich met zichzelf bezighouden in plaats van overal oorlog te veroorzaken .
  En zelfs als Trump het wordt moeten we nog opletten .

  Jullie Amerikanen hebben zelf heel veel ellende op je hals gehaald , dolle negers , geniepige moslims , criminele latino’s , alles kwam maar binnen .
  En dan ook óns nog willen verplichten nog meer van dat zwarte en islamitische geteisem op te nemen ?
  Met wélk recht ?

  Stapelgek ! En donder toch op !

  Geliked door 1 persoon

 4. guusvelraeds zegt:

  Als je niet gecoördineerd met Assad IS bestrijdt ben je niet in staat deze islamitische terreur groep kapot te krijgen. Rusland doet dat wel en dat verklaard het succes van hun interventie. Assad moet weg omdat het politiek correcte westen met zijn illusionaire progressieve dromen de waan heeft in het Midden Oosten democratieën te vestigen. Deze illusie hebben ze trouwens al sinds 1968. Sinds dat jaartal hebben de sociaal democraten vergiftigd met een hoog percentage socialisme in hun bloed over de hele wereld terreurgroepen gesteund in hoop volkeren te bevrijden. Nog nooit waar ook in de wereld werd ooit een volk bevrijdt door het socialisme. Onder dictator Assad waren geloofsminderheden veilig daarom heeft hij mijn vertrouwen. Hij is welliswaar een vijand van Israël maar Israël is sterk genoeg hem te weerstaan en Assad is verstandig genoeg geen poging te doen tot geweld richting Israël.

  Like

 5. Bas zegt:

  De VS heeft in de regel een dubbele agenda !

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Ook had Assad kritiek op de actuele Amerikaanse luchtaanvallen – ze zouden zelfs eerder contraproductief zijn.

  Contraproductief. Ja, in de visie van Assad. In de visie van velen.
  Maar … in de visie van de stiekeme mislim Hussein Obama uiterst productief. De islamitische heilstaat komt immers met rasse schreden naderbij als die negermislim zijn zin krijgt.

  Like

 7. Hans zegt:

  Zonder die patriachale religies hadden we nog een mooie groene aarde gehad. Overal aanpakken en inperken die religies. Ze niet meer met fluwelen handschoenen behandelen. Islam, christendom (zendings religies) horen van oorsprong in het Midden-Oosten thuis, dus van welk volk je ook bent, je hoort dan daar thuis. Ze hebben van het Midden-Oosten een zandbak gemaakt, nou ga daar dan naar toe.

  Like

 8. johan zegt:

  Dit is allemaal te danken aan die klootzak in het witte huis. hij maakt een buiging voor de woestijnaap in Saudi Arabie, en als je ziet in welke landen hij zich in mengt Libie Syrie irak allemaal landen waar de bevolking sjiet is. En dan liegt hij nog van ik ben geen mosli, maar elk land krijgt zijn regeringsleiders die ze verdienen. kijk maar naar Nederland het land van schapen en linkse extremistische neo fasisten.

  Like

 9. Klopt helemaal. Heb net het een en ander van Wikileaks vertaald; diplomaten-berichten…………ONGELOOFLIJK vies goor spel wordt er gespeeld. Enfin die vertalingen krijgt u ongetwijfeld via de boekhandel nog wel in te zien…………

  Like

 10. Anneke zegt:

  De Arabische regionen hebben mensen als Assad hard nodig. Arabieren moeten in toom worden gehouden…Overal waar de hengsten van Mohammed verblijven, is OORLOG, verdrukking, honger en noem maar op. “Wat heeft Amerika veel verwoest, democratie kan NIET overal ter wereld gerealiseerd worden. Weten ze héél goed, máár staren zich blind op de NWO-nachtmerrie. “Hé, een vermakelijke merrie voor de Arabische dekhengsten….Hysterica Kill-ton…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s