Agent van de geheime dienst over de vrachtwagen van Nice: “Gepantserde voorruit – goed voorbereid”

Screenshot_44

(Vertaling: E.J. Bron)

De vrachtwagen waarmee de terreuraanslag in Nice werd gepleegd, was blijkbaar geen gebruikelijke vrachtwagen: de kogelgaten in de ruiten van het voertuig duiden op bepantsering, bericht de Israëlische geheime dienst website “DEBKAfile”. Ondanks meerdere kogelgaten versplinterde het glas niet.

epoch times

Op foto´s van de truck van Nice is duidelijk te zien: in de ruiten van de vrachtwagen zaten heel veel kleine kogelgaten. Alleen al in de voorruit waren het er 24. De ruiten versplinterden echter niet. Deze omstandigheid werd belicht door de Israëlische website voor nieuws over het leger en de geheime dienst, “DEBKAfile”.

Volgens haar terrorismedeskundige was het geen gebruikelijke vrachtwagen, maar zorgvuldig voorbereid. In plaats van met een conventionele ruit zou hij met gepantserd glas of een speciale, kogelvrije kunststof uitgerust geweest zijn, aldus de man van de geheime dienst. Dit zou je duidelijk op foto´s kunnen zien.

De schade aan de voorruit liet zien dat enkele, zo niet alle kogels die op de cabine van de vrachtwagen werden afgevuurd, afketsten. De chauffeur werd zodoende tijdens zijn aanval tegen kogels beschermd. Het artikel wees er eveneens op: pas toen hij uit de vrachtwagen stapte en om zich heen schoot, werd de dader door de politie doodgeschoten – een detail dat in meldingen van persbureaus vaak ondersneeuwde.

“Politiepistolen te zwak om hem te stoppen”

“DEBKAfile” noemde de politie in Nice onvoorbereid – afgemeten aan het feit dat er in Frankrijk een verhoogde alarmfase van kracht is en de nationale feestdag een evenement bij uitstek is. De pistolen, die de politie van Nice zou gebruiken, zouden onder deze voorwaarden compleet ontoereikend zijn geweest om de terroristen in de cabine buiten gevecht te stellen. Ook zouden de kleine handvuurwapens geen kans gemaakt hebben om de snel rijdende vrachtwagen door schoten in de banden te stoppen. Dit zou alleen mogelijk zijn geweest met krachtiger wapens, aldus de website.

In mediaberichten werd de vrachtauto als koelwagen omschreven. De krant “Nice Matin” berichtte dat het voertuig op woensdag gehuurd zou zijn. De burgemeester van Nice verbreidde volgens “Telepolis” nog de variant dat de chauffeur nog tijdens het rijden op mensen zou hebben geschoten, wat werd weerlegd.

Gepantserde auto´s en kogelvrije voertuigen worden gebruikt door regeringen, de politie, de strijdkrachten en vredestroepen. Men moet ze bij speciale producenten bestellen. Ze worden gebruikt als geldtransportwagen, vrachtwagens of ambulances. Gepantserde limousines zijn echter tweedehands op internetsites te koop, maar zijn duur.

Zijn laatste sms: “Breng meer wapens”

Volgens een exclusief bericht  van de Franse tv-zender “BFMTV” zou een laatste sms op de mobiele telefoon van de dader 15 minuten voor de aanslag geluid hebben: “Breng meer wapens”. De zender wees er op dat de ontvanger zich mogelijk onder de 5 personen bevindt die na de aanslag gearresteerd werden.

Het aan de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS) gelieerde persbureau “Amaq” had de 31-jarige Tunesiër “soldaat” van ISIS genoemd. Hij sleurde 84 mensen mee de dood in.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Frankrijk, ISIS, Islam, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

20 reacties op Agent van de geheime dienst over de vrachtwagen van Nice: “Gepantserde voorruit – goed voorbereid”

 1. Ja, ja, nog niet zo slecht doordacht voor een “verwarde man,” hè…….(Schei toch uit!!!)

  Geliked door 4 people

 2. guusvelraeds zegt:

  De “lone wolf” maakte deel uit van een roedel. Dat zal de progressieve pers met hun frame van verwardheid, armoede, uitsluiting en racisme niet bevallen.

  Geliked door 2 people

 3. Ja, ik vond het al vreemd dat de kogels het glas en de chauffeur niet doorboorden. Toch IS?Wonderbaarlijke informatie verspreid je Bron!!! IS waarschuwt niet voor niks. Er is een groot Frans vliegdekschip op web naar Syrië en Irak en die gaan wraak nemen op IS.

  Like

 4. paulzwueste zegt:

  “Kogelvrije” ruiten bestaan niet…

  Wel eens van Roestvrij staal gehoord? Roest ook
  De juiste omschrijving is Kogelwerend en Roestwerend..

  Ik lees hier veel technische onzin over vuurwapens.

  De politie zou zogenaamd over te “kleine wapens” beschikken.
  Het formaat van het wapen bepaalt niet de islagsnelheid en de inslagkracht van het wapen maar de gebruikte soort amunitie in combinatie met het kaliber.
  Een 9-mm pistool geladen met pantser-doorborende-munitie zou in dit geval ruim voldoende zijn geweest om de chauffeur met een schot te doden.
  Als er bovendien gesproken wordt over het afketsen van alle kogels, waarom ziet men dan op de foto een ruit met kogelgaten? De ruit is doorzeefd. Dit duidt er op dat de “kogelwerende”
  eigenschappen van de ruit niet bijzonder moeten zijn geweest.

  Dan nog zo iets. De “gepantserde wagen”. Een gepantserde wagen is ook niet afdoende tegen
  aanvallen met bepaalde explosieven. Een aanval met ’n terugstootloze vuurmond oftewel raket eindigt meestal in een opengereten chassis en een vuurzee.

  Like

 5. Gert Jan Reitsma zegt:

  Dus die islafiet was echt geen einzelganger.!!! Let op uw schreden. Gisteren Nice, morgen ……….

  Like

 6. Het ging toch over een verwarde man, nou hij had zich anders verdomd goed voorbereidt.

  Like

 7. Ron zegt:

  Dat van die panserruit vind ik nog steeds een bijzonder verhaal.
  Laten we even een stukje bekijken.

  “Gepantserde auto´s en kogelvrije voertuigen worden gebruikt door regeringen, de politie, de strijdkrachten en vredestroepen. Men moet ze bij speciale producenten bestellen. ”

  – Stel de auto had panserglas:
  De gebruikte koelvrachtwagen is dus bij een speciale producent besteld. De koelvrachtauto wordt dus gebruikt door strijdkrachten, regering, politie of vredestroepen.

  Conclusie: Als er panserglas als voorruit is, heeft de franse overheid of strijdkrachten de auto geleverd (medeplichtig), of in het onschuldige geval ergens tweedehands verkocht zodat hij in verkeerde handen kon vallen (zeer nalatig). Het laatste is vergelijkbaar met de met explosieven volgepropte ambulance die naar het stadion van Duitsland-Nederland gereden werd in 2015: ook een tweedehandsje.

  Stel de auto had geen panserglas: dan kletsen er een paar journalisten maar een eind weg.

  De panserglas optie is zeer interessant als dit inderdaad zo is, want dan is de franse overheid verwijtbaar betrokken of extreem nalatig.

  Like

 8. vanhetgoor zegt:

  De moslim terrorist is achter het stuur doodgeschoten, en de vrachtwagen is daardoor gestopt. Er zitten voornamelijk kogelgaten in de rechterzijde van de auto omdat de politie gelukkig aan de kant van de weg stond en daarom op de bestuurder kon schieten.

  Eerst begon men te zeuren omdat er aan de linkerzijde van de voorruit geen kogelgaten zitten, en nu is het glas niet verbrijzeld. Autoruiten worden wettelijk verplicht opgebouwd uit verschillende lagen glas en kunststof, om bij botsingen glassplinters te voorkomen, of enigszins tegen te gaan, een kogel komt echt wel door een normale autoruit heen.

  Waar het hier om gaat is dat de moslim terrorist dood is en verder geen schade meer kan aanrichten.

  Like

 9. delamontagne zegt:

  De Frans/Tunesische terrorist die Donderdag-avond de aanslag op de Promenade des Anglais pleegde, wat de dood van 84 mensen veroorzaakte, had de achterdocht van een politieman opgewekt.
  Dit was een aantal uren voor de aanslag.
  Hij zou de chauffeur ( de aanslag-pleger ) benaderd hebben, die zijn voertuig vlakbij had geparkeerd, maar niet uit z,n cabine kwam.
  Hij zei dat hij van plan was om op het nabije strand ijs te gaan verkopen.

  Er wordt nog steeds onderzocht hoe het mogelijk was dat de zware vrachtwagen op de promenade had kunnen komen.
  Deze was gesloten voor alle verkeer en “ultra” beveiligd/bewaakt voor de Nationale Feestdag.
  Er was voldoende beveiliging, maar men moet begrijpen dat ,t bijna onmogelijk is om een “9-tonner “tegen-te-houden, die baricades omver rijdt en op het publiek inrijdt.

  Like

 10. Jan zegt:

  De lone wolf fabel:

  Terrorist In Nice, France Attack Was Recruited By Algerian ISIS Fighter, Researched Orlando Terrorist Attack…

  The uncle of the truck driver who killed 84 people on the French Riviera says his nephew was indoctrinated about two weeks ago by an Algerian member of the Islamic State group in Nice, as anti-terrorism authorities question potential accomplices in the devastating attack.

  http://www.foxnews.com/us/2016/07/18/nice-france-attacker-reportedly-recruited-by-algerian-isis-fighter-researched-orlando-massacre.html

  Like

 11. rodrigo diaz zegt:

  kogelgaten allemaal aan de linkerzijde van de ruit, geen enkele aan de rechterzijde waar de bestuurder zat !!!!!!!!!!!

  Like

 12. Jan zegt:

  Moslims in Frankrijk steeds meer gestrest want zij zijn immers de werkelijke slachtoffers na de slachting. Fransen willen hen niet meer broederlijk omarmen of spontaan zoenen. Zij leggen uit dat zij als iedere Fransman zijn, helemaal geïntegreerd, dit alles in het Arabisch

  Like

  • Jan zegt:

   Och kijk nou toch eens, moslims zijn de ‘ware slachtoffers’. Let op de moslim die zegt dat de moordenaar de onheilige koran had moeten lezen en ‘die vuile, gore Franzosen moeten ophouden ons moslims en de religie van de vrede overal de schuld van te geven’

   vanaf 00:40

   Like

 13. Jan zegt:

  Europeanen kijken naar die ‘verachtelijke entiteit’ (Israël ‘dus’) hoe zij aanslagen kunnen voorkomen:

  It’s come to this: Europeans, desperate to stop ‘lone wolf’ terrorists, are turning to the Zionist entity for help in monitoring social media.

  EU eyes Israeli technologies for spotting militants online

  “How do you capture some signs of someone who has no contact with any organisation, is just inspired and started expressing some kind of allegiance? I don’t know. It’s a challenge,” EU Counter-Terrorism Coordinator Gilles de Kerchove told Reuters on the sidelines of a intelligence conference in Tel Aviv.

  Like

 14. Pingback: Vragen, vragen, vragen en wie weet het antwoord? | voorzieners

 15. Pingback: Vrolijk kerstfeest? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s