“Of de islam gewelddadig is? Moet ik zeggen dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah” – Don Vescovi: “De paus heeft zijn mening, ik de mijne.”

Screenshot_60

Realistische katholiek: Don Romano Vescovi.

(Door: Giuseppe Nardi – Vertaling: E.J. Bron)

Rome – “Ik ben niet bang voor de ´Islamitische Staat´ (ISIS). Laat ze maar komen en me afslachten. Ik zal blij zijn een christelijke martelaar te mogen zijn. Ik ben veel banger voor de wereld, waarin de jeugd zich morgen zal bevinden. Mijn generatie zal dat niet meer meemaken, zij zullen echter veel meer moeten inspannen.” Met deze woorden reageerde Don Romano Vescovi, een 71-jarige priester, die de terughoudende reactie van paus Franciscus op de moord op Abbé Jacques Hamel tegen de haren instreek. Don Vescovi ging aan de computer zitten en schreef op zijn Facebook-pagina met krachtige woorden een commentaar.

Don Vescovi is pastoor van de pastorie “Bij de heilige maagd en martelares Eulalia van Merida” in San Ilario d´Enza in het Italiaanse bisdom Reggio Emilia en Guastalla en kapittelheer van het kanunnikklooster “Sint Quirinus en aartsengel Michael van Correggio”.

Paus Franciscus had over de jongste islamitische golf van terreuraanslagen lapidair gezegd: “Als ik van islamitisch geweld zou spreken, zou ik ook van katholiek geweld moeten spreken.” Concreet vergeleek de paus heel serieus de brute aanslagen van de terreurmilitie “Islamitische Staat” en de massamoorden en rituele moorden van de “soldaten van de kalief” met “de tong”, de woorden dus waarmee katholieken hun verloofdes of schoonmoeders zouden “doden”. “Het is niet juist om de islam met terrorisme te vereenzelvigen. De islam is niet gewelddadig, het geld echter wel”, schakelde paus Franciscus bovendien over op kapitalismekritiek. Het pauselijke “bagatelliseren” van het islamitisch geweld ging Don Vescovi te ver. Sarcastisch antwoordde hij: “Laten we dus hopen dat de moslims ook in menig huis of menig kerk in Italië komen en hetzelfde doen als in Frankrijk, in Syrië en in Nigeria?!!!”

Tegelijkertijd verwees de priester in zijn repliek naar andere schrijvers, die de paus al hadden tegengesproken met de aanwijzing dat de Jihadisten Abbé Jacques Hamel in Rouen dus niet vanwege geld vermoord hebben, maar in naam van Allah en uit haat tegen het christendom. Met andere woorden, de analyse van paus Franciscus zou volledig aan de realiteit voorbijgaan.

“Men moet de realiteit onder ogen zien”

“Men moet de realiteit onder ogen zien”, aldus Don Vescovi. “We zijn in oorlog en moeten ons verdedigen. Wie ons regeert, moet zijn burgers beschermen. Ik ben de oproepen gevolgd en heb immigranten in mijn huis onderdak gegeven. Dat was een halve wereld-ondergang.” Maar daarover zou men immers niet mogen praten, om “de schijn op te houden”. “Goed, we nemen ze op, maar de staat moet de noodzakelijke controles uitvoeren. Kijk maar hoe dit in Frankrijk geëindigd is! Men moet de dingen bij de naam noemen”, aldus de priester.

“Of de islam gewelddadig is? Wat er op dit moment in de wereld gebeurt, spreekt een duidelijke taal, en wie de kwestie bestudeerd heeft, zegt dat er in de islam zo´n dynamiek bestaat. Wat moet ik dus zeggen? Dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah. Zo ziet de realiteit eruit, en ik houd me aan de realiteit.”

Don Vescovi uitte zich ook rechtstreeks over de uitspraken van paus Franciscus: “Franciscus zegt het tegenovergestelde? Ik stel me niet op tegenover de paus. Het staat hem vrij om te zeggen wat hij denkt. In dit geval spreekt hij echter niet ex cathedra, maar brengt alleen zijn persoonlijke mening tot uitdrukking. Franciscus heeft zijn mening, ik heb de mijne.”

De actie om moslims in katholieke kerken toe te laten opdat ze daar kunnen bidden, bovendien nog tijdens de heilige mis zoals afgelopen zondag, 31 juli, zou alleen maar “belachelijk” zijn, bekritiseert Don Vescovi ook de actie van islamitische verenigingen, die door de bisschoppenconferenties van Frankrijk en Italië officieel ondersteund en door talrijke media enthousiast werd begeleid. Don Vescovi daarover: “Ik sta perplex: men spreekt en handelt aan het probleem voorbij en bevordert daarmee de islam. Waarom? De moslims beweren onze broeders te zijn? Ik weet niet of men deze woorden kan vertrouwen. We zullen zien. Tot nu toe is daar echter het nodige tegen in te brengen.”

Bron:
www.katholisches.info
Auteur: Giuseppe Nardi

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Dhimmitude, gezond realisme, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Moslims, Pacifisme, Paus Franciscus, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op “Of de islam gewelddadig is? Moet ik zeggen dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah” – Don Vescovi: “De paus heeft zijn mening, ik de mijne.”

 1. Gert Jan Reitsma zegt:

  De moslims beweren onze broeders te zijn? Wat een zelfgebakken onzin! Er is nog nooit een islafiets geweest die dat ooit uit zijn mond heeft laten klinken. Meneer de Paus, wakker worden!!

  Like

 2. Eduard uit Breda zegt:

  Och hier in België ruimt het katholieke onderwijs volop ruimte in voor de moslims in het onderwijs om de verplichte gebeden naar het oosten te sturen net zo vaak als nodig is
  Nu de katholieken verdwijnen is het tijd om een nieuwe weg in te slaan om brood op de plank te houden
  Dus luister goed geen katholiek dan maar moslims in de school met alle problemen van dien
  Niet gemengd meisjes en jongens in de klas
  Gescheiden zwemmen en sporten
  Gekleed volgens de islam vrouwen in boerka mannen in lange soepjurken
  Enz enz…….
  Waar moet dit in hemelsnaam naar toe
  Einde van de westerse beschaving is in zicht
  Gr Eduard op bezoek in Sint – Niklaas

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik heb nog nooit een paus ooit iets echts zinnigs horen zeggen. Het is een poppenkast dat hele Vaticaan. Ze bezitten zoveel huizen, waar ze aardig wat gelukzoekers in kunnen herbergen. Dan kan hij ze van dichtbij bestuderen. Kijken of hij nog hezelde oordeel over ze heeft.

  Geliked door 1 persoon

 4. louis-portugal zegt:

  Eindelijk een nuchtere christen, c.q katholiek.
  Helaas zij ze erg zeldzaam.

  Geliked door 1 persoon

 5. Henk zegt:

  De antichrist in een witte jurk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pieter zegt:

  De paus is een moordenaar. Hij verbiedt condooms met als gevolg overbevolking.

  Geliked door 1 persoon

  • Gert from Holland zegt:

   Het zelfde zegt de islam. Geen condooms. Heb je niet gezien dat hier in NL te zien is dat bijna iedere islm. vrouw (ook de wat oudere) achter een kinderwagen loopt? De overbevolking in islamistische landen? Nee? doe je ogen eens open. Middels de baarmoeder proberen islamfasctisten ons te gaan overheersen.

   Like

   • Pieter zegt:

    Natuurlijk zie ik dat. Ik woon in een grote stad. Ik ben zeer goed op de hoogte maar probeer wel steeds ‘on topic’ te reageren omdat het anders een warboel wordt hier.

    Like

 7. boorzalf zegt:

  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/uploads/9/5/4/8/9548916/3757600.jpg?458
  De katholieke heilige Franciscus van Assisi, waar de nieuwe paus zich naar vernoemd heeft, staat erom bekend dat hij toenadering zocht tot de islam. Bij een nadere beschouwing van Assisi’s leven zien we dat er sprake was van heel wat meer dan toenadering alleen. Hij concludeerde namelijk dat de moslims dezelfde God aanbidden als de christenen. Is dit de belangrijkste reden waarom kardinaal Bergoglio zich Franciscus noemde – omdat hij zal proberen het (katholieke) christendom en de islam samen te voegen?
  Franciscus van Assisi is ook in de ogen van veel moslims een heilige, en dat is niet voor niets. Niet alleen lijken zijn vroege levensjaren als twee druppels water op die van Mohammed, maar uit zijn latere leven blijkt dat Assisi na zijn bezoek aan de sultan van Egypte een veel positievere kijk op de islam had gekregen, zozeer dat hij christenen opriep om niet langer te proberen moslims te bekeren omdat zij in de ogen van God een gelijkwaardig geloof zouden hebben.
  ( uit inbijbelsperspectief)

  Like

  • Dat valt goed voor te stellen: In de tijd van Franciscus (12de/13de Eeuw) stond het dagelijks leven in het overigens katholieke Europa nog een stuk dichter bij de islam dan tegenwoordig en zullen vele aspecten, die de islam kenmerkt en die wij thans verwerpen, nog veel beter begrepen en geaccepteerd geweest zijn. Maar het werpt meteen wel een heel ander licht op de náám, die deze paus, voor het eerst in zoveel eeuwen, nog eens gekozen heeft! Men moet en men zal de islam nog eens hier binnenhalen en zelfs de paus, die in dit tijdvlak gekozen wordt, past in dit patroon? Tjonge, jonge, ik moet eerlijk zeggen: je zou er bijna van in complottheorieën gaan geloven!

   Geliked door 1 persoon

 8. Cathja zegt:

  Voor deze man heb ik respect! Hij durft het op te nemen voor de christenen, en zijn mening staat haaks op die van de paus. Waren er maar meer zo!

  Like

 9. Mirjam zegt:

  De islam zal nooit de gelijke zijn van het Christelijke geloof. Er bestaat maar één God. Allah is iets wat een idioot genaamd Mohammed heeft verzonnen. Allah, hun ‘god’, is in wezen minder belangrijk dan Mohammed zelf, de zogenaamde profeet in hun ‘leerboek’, want deze ‘profeet’ bestemd de ‘wetten’ en ‘regels’. Het is de meest vunzige leer en doctrine die ooit aan het menselijk ras tentoon is gesteld en die alleen maar dood en verderf zaait onder zijn volgers en zijn slachtoffers. Nergens kun je uit een leer, die, hoe toevallig, elementen ‘goede’ verwijzingen in hun leerboek, de koran verweven heeft, welke letterlijk uit de bijbel gekopieerd zijn, zoveel haat en slechte dingen uithalen. En, hoe toevallig, zijn dit juist dan de enige ‘goede’ elementen, zij het omgeturnd tot hun oorlogsdoctrine, die dit ‘leerboek’ en dus deze doctrine, schijnen te bevatten en waar de ‘aanhangers/zombies’ zich op beroepen als ze zeggen dat de islam ‘vreedzaam’ is.

  Voor de rest is het een testimonia van een gekke sexverslaafde psychopaat die andere gekken zover heeft gekregen dat ze hem gingen volgen en zijn boek als een leidraad voor hun leven zagen en nu nog zien. Een vrijbrief voor de aanhangers om al het slechte wat je maar kunt bedenken te doen in naam van allah en dan nog beloond te worden in de ‘hemelse’ hel, met 72 maagden (hoe verzin je het en waarom dan precies 72 maagden en niet meer?) die je vervolgens ook nog kunt ‘verkrachten’ en mag vermoorden naar believen. Waarvan deze 72 belofte meteen laat weten dat deze hemel alleen bedoeld is voor de mannelijke kant van de moslims en niet voor vrouwen, want dan zouden er ook 72 kerels, maagdelijk en wel, in dezelfde ‘hemelse’ hel moeten wachten. WAANZIN TEN TOP!

  Ze hebben het licht niet uitgevonden die moslims, ze hebben de duisternis omarmd en verblijven tijdens hun leven en na hun dood in hun eigen zelfgecreëerde hel, waarin ze normale mensen in proberen mee te trekken.
  Deze geestelijke heeft gelijk dat hij dit duivelsgebroed verwerpt en dat heeft niets met zijn geestelijke achtergrond te maken, maar met een gezond verstand en een gezonde ziel. Ik hoop dal alle mensen op de wereld het ECHTE licht eens gaan zien.

  Like

 10. Pingback: “Of de islam gewelddadig is? Moet ik zeggen dat ze ons aaien? Ze moorden in naam van Allah” – Don Vescovi: “De paus heeft zijn mening, ik de mijne.” | 2012-2019

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s