Ebru Umar in september voor Turkse rechter voor “belediging”

Screenshot_116

Ebru Umar moet zich op 6 en 22 september verantwoorden voor een rechtbank in Turkije voor haar uitspraken in een interview met De Telegraaf en een tweet. Ze wordt verdacht van “belediging” van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk en de profeet Mohammed.

Dat meldt De Telegraaf woensdag. Ze zegt niet van plan te zijn naar Turkije af te reizen om zich er te verdedigen tegen de aanklachten. ”Nee, dat is me afgeraden”, aldus Umar. Haar advocaat zal haar vertegenwoordigen.

Op 6 september dient de zaak voor belediging van Erdoğan en  de grondlegger van het huidige Turkije Mustafa Kemal Atatürk. In het interview aan de krant zei ze: “Er zijn twee dictators geweest in Turkije, alleen is de ene nog megalomaner dan de andere.” Volgens de Turkse justitie is dit genoeg voor vervolging. “En iemand een dictator noemen, mag kennelijk niet”, zegt Umar tegen Metro, de krant waar ze voor schrijft.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, dictatuur, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Turkije, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

17 reacties op Ebru Umar in september voor Turkse rechter voor “belediging”

 1. Haar advokaat zal haar vertegenwoordigen ??????????? Niet doen………………….komt niet meer terug…………….Het kan ook via de email heb ik me laten vertellen……………

  Like

 2. bedonderde burger nr 16.000.001 zegt:

  En wat doen wij hier in Nederland aan het verdedigen van het vrije woord? Niets, we laten mensen dagvaarden dat is wat wij doen, nietwaar Rutte,Pechtold, Roemer, Assher, Klaver, Buma, Thieme en hoe al die verdedigers van het vrije woord uit het grote kakelhuis verder mogen heten….
  Over onze zogenaamde intelligentsia heb ik het maar niet eens, die zitten met z’n allen weggedoken in een donker hoekje op het toilet, klaar om zich zelf weg te spoelen als de boeman komt……De HELDEN!
  Grote woorden spraken zij allen eens ‘Je suis Charlie!’, brulden zij op rij lopend achter hypocriete Merkel, Hollande en meer van dit soort collaborateurs.
  HALLO CHARLIES, WAAR ZIJN JULLIE ? HET VRIJE WOORD HEEFT JULLIE NODIG!
  Of zijn jullie dezelfde types die allemaal vertelden (na 1945) in het verzet te hebben gezeten.
  Jach, jach en nogmaals jach, Waarom steek ook ik mijn nek nog langer uit? Voor wie? Voor wat?

  Ter eerbetoon aan Martin Niemöller, een echte verzetsheld

  Toen de nazi’s de communisten arresteerden, heb ik gezwegen;
  ik was immers geen communist.

  Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten, heb ik gezwegen;
  ik was immers geen sociaaldemocraat.

  Toen ze de vakbondsleden kwamen halen, heb ik niet geprotesteerd;
  ik was immers geen vakbondslid.

  Toen ze de Joden opsloten, heb ik niet geprotesteerd;
  ik was immers geen Jood.

  Toen ze mij kwamen halen
  was er niemand meer, die nog protesteren kon.

  Geliked door 2 people

 3. Groot gelijk, niet gaan. Erdogan is onbetrouwbaar. Voor hetzelfde laat hij haar opsluiten.

  Like

 4. Jan zegt:

  Goed dat zij niet gaat naar het land van die megalomane psychopaat want zij beland in de gevangenis en krijgt dan wellicht een ‘ongeluk’

  Like

 5. wauso zegt:

  Ebru laat het een wijze les zijn en spot niet met je meester Erdogan !

  Like

 6. DonnaDolce zegt:

  Erdogan’s ego is natuurlijk aangetast, maar ja, een dictator is en blijft een dictator 😛 , daar kan niemand iets aan veranderen, alleen de dictator zelf 😉 …

  Like

 7. Wachteres zegt:

  En dan te bedenken dat linkse criminelen Turkije bij de EU willen.

  Ebru kan nu nog weg blijven, maar dan niet meer. Voor de geringste kritiek op Erdogan kunnen w dan een gevangenisstraf of de doodstraf krijgen.

  Like

 8. joopklepzeiker zegt:

  Ik zou zelfs geen advocaat sturen !

  Dat is namelijk een erkenning van een turkse juridische macht over haar , Ik zou ze laten doodvallen in Turkey !
  Speel haar afkomst hierin een rol ?

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  De waarheid mag dus niet gezegd worden. Mevrouw Umar, U heeft mijn respect. Erdogan, is niet meer of minder, dan een islamitische Hitler, en de profeet Mo, was een zonnesteekgek, en kinderneuker. Zo zit dat in elkaar. En onze politici, met de RODEN,- PvdA en SP- voorop, en de politiek-correcte kongsi, zijn grote lafaards, en “trekpoppen”, van de Eussr, Bilderberg, en de NWO.

  Like

 10. Pete zegt:

  Tjeetje… Ook een aanklacht van ‘belediging van mohammed” ???

  Is nieuw, zo’n aanklacht in ‘seculier’ Turkije lijkt mij.. ???

  Niks democratie in Turkije !! Niks verdediging van ‘de democratie’ in Turkije door zogenaamde democratisch gekozen sultan erdogan..

  Een nieuw theocratisch Turkije komt er aan !!

  Is een islamitische ‘push’ gelijk die van Iran uit de vorige eeuw…

  Zijn vazallen (van erdogan) roepen niet voor niets dat Europa “islamofobish is” bij de strubbelingen voor “visumvrijheid” voor alle Turken..
  (jaja.. Er worden zo een paar miljoen nieuwe Turkse paspoorten uitgedeeld aan islamitische “vluchtelingen” uit het Midden Oosten)

  Ebru pas maar op !!

  hey.. HEY..!! Ebru… !! HEEEY!!! “Lets be careful out there

  Like

 11. Mirjam zegt:

  Dat is het nadeel als je twee paspoorten hebt. Of je bent Turk, of je bent Nederlander. En in dit geval ben je beiden. Dus je kunt ook door je ‘tweede’ land op het matje geroepen worden, als je je niet volgens de ‘regels’ c.q. wetten van dat land gedraagt. Het ‘pech’ in deze is dat het tweede land een dictator als leider heeft en de doodstraf weer als leidraad op het oog heeft om burgers onder de duim te houden. Nu zal het, in dit geval, niet zover komen, en dat heeft ze dan zeer zeker vooral te danken aan haar, wederom, tweede paspoort c.q. ‘vaderland’, want daarin zijn wij, Nederland, de beste bescherming welke ze zich kan wensen: op het gebied van de democratie, scoren wij n.l. heel goed op de wereldranglijst en worden we internationaal gesteund door diverse andere landen en regeringen. Een ‘slippertje’ tegen deze democratie, door een hoge straf op te leggen, zal zich Erdogan dan ook niet echt veroorloven – hoewel hij dit gegarandeerd wel heel graag zou willen. Hij wil n.l. twee dingen: hij wil de grote leider in de ogen van zijn volk en van de wereld zijn, en ook, nu dat de ‘coup’ heeft plaatsgevonden, aantonen dat hij genadig kan zijn tegenover zijn vijanden. Voor zijn eigen volk in Turkije betekent dat de doodstraf of gevangenschap met martelingen en voor zijn, ‘bijna’, eigen volk in het buitenland betekent dat, met een groot internationaal gebaar, een milde straf of gratie. Hij moet toch tegenover de buitenwereld kunnen laten zien, wat voor een groot ‘democraat’ hij kan zijn en is! De werkelijkheid is echter anders, zoals we allen weten.

  Ebru Umar is echter anders dan de meeste Nederlandse Turken, zoals men ze noemt. Ebru is een Nederlandse die in een Turks genetisch jasje is geboren, maar bij wie de Nederlandse genen zich in haar verstand en gedrag hebben genesteld. Ze is daarom ook overduidelijk Nederlands en dat uit ze naar iedereen die haar voor de voeten loopt en waar ze het niet mee eens is: Turk, Nederlander of wie dan ook, het maakt niets uit. Ze lijkt voor de duivel niet bang, maar in hoevere dit werkelijkheid is, is ook een grote vraag. Feit is echter wel dat ze het hart op de tong draagt en daar niet vanaf wijkt, welke bedreiging haar ook ten deel valt. Dat is dan toch weer een positief iets en daarom heeft ze onze steun nodig en die krijgt ze ook. Het is inderdaad het beste dat ze zich via haar advocaat laat verdedigen in Turkije en niet zelf daar opduikt. Het zal met een flinke waarschuwing aflopen, misschien wel een verbod om Turkije te betreden voor een bepaalde tijd, maar ze zal er geen gevangenisstraf aan overhouden. Die waarschuwing zal gepaard gaan als een voorwaardelijke aantekening dat bij een volgende ‘overtreding’ wél een grotere strafmaat zal worden gehanteerd. Zo ‘redt’ Erdogan zijn gezicht en gaat hij door voor een democratisch, maar tevens fervent leider van zijn land en rechtstaat.

  Ebru Umar is een uitzondering onder de Nederlandse Turken en bij haar is de twijfel ook kleiner dan bij de andere Turken met twee nationaliteiten. Maar toch blijft het knagen aan ons Nederlanders: de vraag die we elk van hen zouden kunnen stellen en het antwoord welke we hierop zouden kunnen verwachten?

  ‘Wie o wie van deze mensen, Nederlandse Turken met twee paspoorten, hier geboren, met twee nationaliteiten (dit is drie keer een contradictio in terminis pur sang, want je kunt in wezen geen twee landen en twee ‘heren’ dienen) zou zich voor Nederland en voor de Nederlanders inzetten in gevalle van oorlog? Wie zou hier zijn Nederlanderschap, vaderlandsliefde en burgerschap tonen als dit het geval was? Wie voelt zich een Nederlander en zou niet huilen en bibberen als men zijn ‘tweede’ nationaliteit afnam, zijn tweede paspoort, zijn escape? Wie ‘toont’ zich Nederlander en geeft dit zelf op? En wie van deze groep zou de moed, de wil en de liefde voor Nederland en zijn medeburgers hoger laten tellen door dit alles vrijwillig te doen en voor zijn of haar land te strijden tegen zijn eigen genetische achtergrond?

  Geliked door 1 persoon

  • Luchtpint zegt:

   Ze heeft de Nederlandse mentaliteit en de nationaliteit, dus zou het logisch zijn geweest dat ze maar één nationaliteit had en exclusief daar voor had gekozen. Als ze alleen Nederlands van nationaliteit was, dan had Erdogan’s Turkije geen jurisdictie gehad over wat ze schrijft of zegt.

   Like

   • Mirjam zegt:

    Haar ouders leven in Turkije en hebben ook de Turkse nationaliteit. Ik weet niet of ze de Nederlandse ook hebben, maar ik denk dat dat wel meespeelt. Zijzelf zei, nadat dit alles was gebeurd, dat ze haar Turkse nationaliteit zou opgeven. Dus de vraag is of dit wel gebeurd of niet?

    Like

 12. alidas1 zegt:

  De meeste turken je kunt wel zeggen allemaal hebben daar een eigen huis
  .Als ze tegen Erdogan zouden zijn,
  Zijn ze alles kwijt.
  Ik denk dat ,dat ook mee speelt.
  Dan kunnen ze ook niet meer op vakantie.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   En ze zijn hun huisje kwijt bij 1 verkeerde opmerking.

   Like

  • Mirjam zegt:

   Als een huis belangrijker is dan de hand die je voedt, dan hoor je niet in het land dat voor je zorgt en beschermd tegen de dictatuur van het land waar je zomerhuis staat. Het gaat om integriteit. Ze wonen hier, leven hier, verdienen hun geld hier, krijgen hun geld hier. Dat is wat ik bedoelde met de vraag waar hun loyaliteit ligt?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s