Duitse regering: Burgers moeten levensmiddelen en contant geld inslaan

Screenshot_64

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse regering roept haar burgers ertoe op een voorraad levensmiddelen voor tien dagen aan te leggen. Dit in geval van crisis, waarvan men niet weet of het om het uitbreken van een oorlog of een financiële crash gaat. De Duitse regering maakt zich ook bezorgd om de eigen veiligheid.

Het persbureau AFP meld vanochtend om 09.13 uur:

Voor het eerst sinds de Koude Oorlog wil de Duitse regering de bevolking er weer toe aanzetten om voorraden in te slaan, opdat zij zich in geval van een catastrofe of een gewapende aanval tijdelijk zelf kan voorzien. “De bevolking wordt aangespoord om een individuele voorraad levensmiddelen voor tien dagen opzij te leggen”, citeerde de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” uit een concept voor de civiele verdediging, dat de regering woensdag zou willen besluiten.

Volgens het bericht moet de bevolking in geval van nood in staat zijn zichzelf te beschermen, voordat er maatregelen door de staat komen om een toereikende verzorging met levensmiddelen, water, energie en contant geld veilig te stellen. Daarom zou de bevolking ertoe aangespoord moeten worden om voor de eerste verzorging voor een periode van vijf dagen twee liter drinkwater per persoon per dag opzij te leggen, zou er in de door het ministerie van Binnenlandse Zaken opgestelde tekst staan.

Volgens de “Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung” gaat het om de eerste strategie voor civiele verdediging sinds het einde van de Koude Oorlog in 1989. Ze werd in 2012 door de begrotingscommissie van het Duitse parlement in opdracht gegeven. In het 69 pagina´s tellende concept zou staan “dat een aanval op het territorium van Duitsland, die een conventionele verdediging vereist, onwaarschijnlijk” zou zijn. Desondanks zou het nodig zijn “om zich op zo´n voor de toekomst niet fundamenteel uit te sluiten bestaansbedreigende ontwikkeling gepast voor te bereiden.”

Interessant: De “Frankfurter Allgemeine Zeitung” bericht in verband hiermee dat de Duitse regering zich ook zorgen maakt over haar eigen veiligheid. De krant schrijft dat er letterlijk in het document zou staan: “In geval van opgave van de dienstzetel moeten er voorbereidingen worden getroffen om het waarnemen van de taken van een autoriteit naar een andere, veiliger plaats te kunnen verplaatsen.”

Het is onduidelijk of deze voorbereidingen met een mogelijk geval van oorlog te maken hebben. De Duitse regering heeft onlangs nog haar militaire strategie gewijzigd en beschouwt Rusland als vijand. De NAVO beschouwt een aanval van Rusland op het NAVO-territorium voor mogelijk. Daarom wil de NAVO de VS en de EU ook buiten het eigen territorium verdedigen. Het persbureau Reuters schrijft dat in het concept “de noodzaak van een betrouwbaar alarmsysteem, een betere bouwkundige bescherming van gebouwen en voldoende capaciteiten in het gezondheidsstelsel” zouden worden besproken. Reuters verder: “De civiele ondersteuning van de strijdkrachten zou weer prioriteit moeten worden. Daartoe behoren ingrepen in het aansturen van het verkeer als het Duitse leger gevechtseenheden moet verplaatsen.”

De aanwijzing met het contante geld zou echter ook kunnen wijzen op een mogelijke bankencrash. Volgens de jongste stresstest van de ECB schijnt dit echter geen gebeurtenis te zijn die direct voor de deur staat. In de stresstest werden echter belangrijke parameters zoals de lage rentes niet meegenomen, zodat de test volgens inschatting van de voormalige belangrijkste econoom van de ECB, Jürgen Stark, slechts beperkt van toepassing is.

De maatregel zou echter ook verband kunnen houden met de verscherping van de algemene politiemaatregelen, waarmee de Duitse regering de komende weken een begin wil maken. De officiële reden voor deze maatregelen is een verscherpte terreursituatie die de Duitse regering denkt te herkennen. Door de oorlog in Syrië en de destabilisering van Irak en Libië is de veiligheidssituatie in Europa gespannen. De alliantie van het Westen en de Golfstaten is door het ingrijpen van Rusland in het defensief geraakt. Dit weekend zijn de spanningen verscherpt. De Amerikaanse luchtmacht verkeert in verhoogde staat van paraatheid. De toon tegen Rusland werd opnieuw scherper, het laatst door de voormalige vicedirecteur van de CIA, die aan de kant van Hillary Clinton betrokken is bij de verkiezingsstrijd.

Een woordvoerder van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken wilde volgens AFP niets zeggen over de inhoud van het concept. Hij verwees naar een geplande persconferentie van minister Thomas de Maizière en de president van het Rijkskantoor voor de bescherming van de bevolking en catastrofe-hulp, Christoph Unger, aanstaande woensdagmiddag.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland. Bookmark de permalink .

158 reacties op Duitse regering: Burgers moeten levensmiddelen en contant geld inslaan

 1. Witte raaf zegt:

  Daar ben ik een half jaar geleden al mee begonnen,inslaan van water en blikvoer,radio op batterijen,kaarsen,lamp-olie en olielampen etc etc.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Hoe kan je nou water bewaren en goed houden.

   Like

   • elisah zegt:

    Gewoon in flessen en bijv jerrycans, je kan in nood ook regenwater opvangen (in Nederland meestal in een regenton of zo) en het water moet gezuiverd en gekookt kunnen worden.

    Like

   • Witte raaf zegt:

    Water in flessen,is onbeperkt houdbaar zolang je de dop niet opendraait!uiteraard eerst opgezocht op google voor de aanschaf.

    Like

   • fleckie zegt:

    Bronwater in flessen is overal te koop, en ook nog lang houdbaar.

    Like

   • hslot4 zegt:

    Waterfilters genoeg op de markt chloor tabletten of water purification tabs en water blijft maanden houdbaar.
    https://www.prepshop.nl/
    nee ik werk daar niet forums genoeg oer zelfredzaamheid .
    Wel lachu als je wat inslaat noemen ze je een prepper en een nutcase en nou komt de oerheid die oerigens zelf niets anders doet er zelf mee.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    ?????????????????????????????????????????????????

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik bedoel, dat wanneer ik een jerrycan laat vollopen en weg zet, hoe kan je het dan goed houden.
    Na een paar dagen is dat water niet meer te zuipen en smerig geworden.
    Ik begrijp wel dat je flessen spa uit de supermarkt kan halen en die kan weg zetten, die gaan wat langer mee, maar hoe hou je kraanwater goed en fris.
    Iets wat mij nog bij staat wanneer we vroeger wel eens gingen kamperen en een jerrycan vulde.

    Like

   • BertG. zegt:

    Witte Raaf, dus als ik flessen onder de kraan hou, goed af vul, dop er op, dan kan ik het dus wel goed houden.

    Like

   • Bart Lauwaars zegt:

    Water in een goed afgesloten bus of fles of jerrycan gaat nooit bederven. Pas als er lucht en verontreiniging bij komt kan er bacterievorming ontstaan. Het molecuul H2O kan niet ‘kapot’ om het maar simpel uit te leggen. Het is niet onderheving aan veroudering of verandering.
    Kortom, water kun je eeuwig bewaren.

    Like

   • BertG. zegt:

    Bart, als het gedistilleerd of gedemineraliseerd gaat het inderdaad wat langer mee.
    Maar dat is niet meer te zuipen, en of het nog echt gezond is betwijfel ik.
    Ja, het is vocht, je zal er niet direct ziek van worden of dood aan gaan.
    Maar niet leidingwater uit de kraan, dat bederft.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Hier komt mijn grootste uitvinding van pas: water in poedervorm! Het is goed te bewaren, gemakkelijk op te slaan en te vervoeren. Als je het eenmaal wilt gebruiken hoef je slechts water toe te voegen. Het ei van Columbus. Ik denk dat ik hiermee wel een kans maak op de Nobelprijs.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Geliked door 1 persoon

   • annie pronk zegt:

    Flessen water of een apparaat wat water reinigt.

    Like

   • pepechrista zegt:

    In flessen

    Like

   • Wachteres zegt:

    Ha Ha ha, J. C. Th. Köhler heeft gevoel voor humor. Wie had dat kunnen denken.

    😀 😀 😀

    Like

  • elisah zegt:

   Niet mee te koop lopen, dat is het advies in zulk soort situaties!
   Anders weten mensen bij wie ze moeten zijn om de boel leeg te roven, als ze zelf door hun voorraad heen zijn.

   Geliked door 3 people

  • linda texel zegt:

   ik ook, mn hele kelder staat vol levensmiddelen. Vooral blik omdat je blik wel 5 jr kan bewaren. Vergeet niet ook benzine in te slaan, dit moet je wel om de 3mnd verversen maar het is wel handig om een voorraadje te hebben ( niet in huis bewaren) . Ook contant geld en sterke drank, bv jenerver of wiskey ( goed ruil middel, maar je kan er ook mee ontsmetten en natuurlijk ook lekker dronken van worden als je het ff niet meer ziet zitten.

   Like

   • BertG. zegt:

    Benzine gaat wel wat langer mee dan 3 maanden in een goede jerrycan.
    Als het heel erg lang staat wordt het alleen wat vettiger omdat een heel klein beetje vervliegt. Gewoon verdunnen met nieuwe benzine.
    Ik heb altijd wel een liter of 5 staan voor mijn 4takt scootertje, staat er soms wel eens veel langer dan een jaar. Loopt er altijd goed op verder.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Gebruik brandstof stabilisator als het om niet al te grote hoeveelheden gaat zeg maar tot een honderd liter , grotere hoeveelheden moet je regelmatig door een filter pompen om de ontstane wax er uit te filteren , verder dient grote hoeveelheden brandstof opgeslagen te worden in een tank met een water trap en aftap kraantje .

    Een van de beste goedkoopste en gezondste conservering middel is gewoon vitamine c , koop een hele pot tabletjes voor bijna niets .

    Zonlicht is ook een goede methode om te steriliseren .

    Zorg dat je een flesje microdyn of bacdyn in huis hebt .( ionized silver )

    Zorg voor een voorraadje antibiotica breed spectrum lang houdbaar .
    effectief tegen gam a en B bacteriën .
    Een fles colloidal silver .
    Een voorraadje potasium iodine tabletten , voor de schild klier in geval van fall-out .

    Koop een voorraadje nood pakketten of survival voor eten.
    zoiets als dit
    https://www.amazon.com/Emergency-Survival-Food-Supply-Meal/dp/B0029BE7AW
    http://www.mountainhouse.com/
    Blikken is ook goed, maar niet voldoende , je heb meer nodig .

    Neem huishoud zeep in voorraad,
    Vitaminen en mineralen tabletten in voorraad.
    Een goed gevulde eerste hulp doos en niet zo een kleintje maar een flinke .
    ZOUT en suiker niet vergeten !!!!

    MAAR KOOP EERST EENS EEN BOEK OVER HET ONDERWERP ZO TE LEZEN IS DE KENNIS ZEER MINIMAAL OVER DIT ONDERWERP .

    Geliked door 1 persoon

   • aquabubbel zegt:

    Mijn kelder staat nog vol met water van de regen van de laatste tijd. Ik maak mij geen zorgen.

    Like

   • elisah zegt:

    Goh Joop, wat bent u goed op de hoogte, zo zie je maar dat u daarmee ook nog anderen op weg kunt helpen.
    Trouwens blijkt het dat colloidal silver in verschillende soorten verkrijgbaar is, daarmee moet men uitkijken, het kan ook niet ongevaarlijk zijn. De goede is natuurlijk weer het duurst en is moeilijker verkrijgbaar, schijnt het.
    Benzine zou in goed afgesloten metalen jerrycans wél jaren lang goed kunnen blijven (25?) dus niet opslaan in kunststof containers.

    Geliked door 1 persoon

   • volksrechter zegt:

    Ik heb mijn zuur verdiend geld in kleine klompjes goud belegd en dat goud is altijd voor van alles en nog wat omwisselbaar, tegenover bijvoorbeeld de euro als het een financiële crisis word dan is dat papiergeld geen druppel water meer waard.!

    Like

   • Johanna zegt:

    wissel je de blikken dan wel regelmatig om?? datum bekijken en er af en toe wat van gebruiken.. nieuwe voor terugzetten …bedoel ik…

    Like

  • Annette zegt:

   Hi Witte Raaf, ik ben bezig met een onderzoek naar mensen in Nederland die een voedselvoorraad inslaan voor wanneer er een ramp uitbreekt. Zou ik je kunnen mailen voor verdere informatie? Groetjes Annette

   Like

 2. Jean zegt:

  De verantwoordelijke voor al deze ellende staat op de afbeelding, die politiek uitschakelen en het roer keren is de redding voor Duitsland én Europa, ze dan voor een rechtbank slepen en de uitspraak ‘dadelijk’ ten uitvoer brengen. M.i. is de doodstraf het minste voor dergelijke misdadiger.

  Geliked door 1 persoon

 3. fransdewit zegt:

  Het is toch ook een schande van al onze regeringen of niet dan? Waarom moeten al hun eigen volkeren zo leiden onder al die gelukszoekers hier!? Dit is echt het minste van het minste wat je van een “eigen” regering kan horen

  Geliked door 1 persoon

 4. exmarineman zegt:

  En Obama en Hillary willen die oorlog met Rusland zo snel mogelijk beginnen, want dan kan Obama aanblijven en gaan de verkiezingen in november niet door en zo zetten ze ook Trump buitenspel.

  Like

  • Cathja zegt:

   Juist, @ exmarineman op 21/8 om 16:39

   Dat die verkiezingen wellicht niet doorgaan omdat er een ‘crisis’ is, zou Obama uitstekend uitkomen! Er is veel meer aan de hand dan wij weten!

   Like

 5. Angie1968 zegt:

  Ik krijg hier een heel ongemakkelijk gevoel bij…ik denk dat een zeer grote crisis aanstaande is..uitgelokt en in gang gezet door de NWO/Soros-kliek, of dat de Deutsche Bank op het punt staat om om te vallen..of een oorlog met Rusland…In ieder geval zullen de demonische NWO-krachten deze crisis aangrijpen om een vorm van dictatuur en censuur in te stellen…En ons volledig kapot proberen te maken.

  Geliked door 1 persoon

  • Ron zegt:

   De Soros kliek, ja.
   Wie wil weten waar die duivel woont hoeft alleen even naar de Hal Turner show te luisteren. Ongeveer na 1 uur en 48 minuten gaat het over Soros en komt ook zijn adres aan bod.
   [audio src="http://archives.halturnershow.com/shows/HTS-08-17-2016.mp3" /]

   Like

 6. Nu afgelopen week bekend werd gemaakt dat op een Amerikaanse militaire bases in Duitsland een grote hoeveelheid wapens is verdwenen (3), vindt de Duitse regering Merkel het klaarblijkelijk tijd om de burgers te gaan voorbereiden op de komende, doelbewust door de elite uitgelokte islamitische terreuroorlog tegen de Europese bevolking. Aanstaande woensdag besluit het kabinet over een plan waarin de Duitse bevolking dringend wordt opgeroepen om een voedselvoorraad van zeker 10 dagen aan te leggen. Om te zorgen dat er tot de crisis nog zoveel mogelijk moslimmigranten het land in kunnen worden gehaald, wordt er wel bij gezegd dat het advies niets te maken heeft met de vele terreuraanslagen in Duitsland en Europa. >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/08/Duitse-regering-adviseert-burgers-voorraad-aan-te-leggen-voor-grote-crisis

  Like

 7. Bernardus zegt:

  Als de Duitse ‘regering’ naar behoren geregeerd had de afgelopen decennia dan had deze waarschuwing niet nodig geweest.

  Geliked door 1 persoon

 8. dutchess43 zegt:

  Wat weten zij dan wèl, en wij niét?

  Like

 9. elisah zegt:

  Het was mij al bekend.
  Zelf adviseer ik om een voorraad aan te leggen van meer dan 10 dagen per persoon.

  Like

 10. Eduard uit Breda zegt:

  De Amerikanen zijn uit op het uitlokken van een oorlog met Rusland en EU mag de vuile was opknappen
  De EU opgehitst door VS moesten ook zo nodig naar Ukraine en zie wat het resultaat is ruzie met Rusland
  Terwijl ieder mens dat een beetje de gang van zaken binnen Europa kent weet dat je daar weg moet blijven
  Rusland heeft de zware industrie van Ukraine nodig voor militaire wapens en de Krim stond al lang op het verlanglijstje van Rusland
  Resultaat wij zitten met de gebakken peren vele miljarden gaan naar Ukraine
  In Syrië stuurt VS ook aan op een conflict met Rusland
  Ook het scenario Euro crash hangt in de lucht Frankrijk en Italië zijn hier de boosdoener

  Like

 11. anna zegt:

  je zou bijna denken dat er iets in de lucht hangt … het kan maar een ding zijn … burgeroorlog …

  Like

 12. elisah zegt:

  Er zou ook een grote hoeveelheid wapens verdwenen zijn van een Amerikaanse militaire basis in Duitsland.
  Hierbij zou het gaan om de Panzerkaserne Böblingen bij Stuttgard, waar half-automatische pistolen, klein-kaliber automatische geweren en verdere schietwapens gestolen zijn.

  Like

 13. Marijke zegt:

  Dit is ernstig!

  Like

 14. Charles Martel zegt:

  Dit is wel erg beangstigend; de aangehaalde bronnen weten doorgaans wel wat er aan de hand is. En aan welke kant de ‘jonge mannen op bezoek’ zullen staan, is ook wel duidelijk; zelfs blinde uilen beginnen dit te beseffen.

  Like

 15. dimitri zegt:

  Het is niet meer de vraag OF er oorlog komt in Europa, maar WANNEER. Denken ze echt dat de europese bevolking dit gaat blijven pikken ? De hoofdschuldige staat (zoals aangehaald in andere reacties) op de foto. Eigenlijk zou ze nu al opgepakt moeten worden om te voorkomen dat ze vlucht net zoals Juncker, de arrogante niet-verkozen luxemburgse dictator.

  Like

 16. Steven zegt:

  Als zulke berichten al naar buiten komen…dan verwachten ze echt wel dat er iets gaat gebeuren in een vorm van oorlog. Anders wordt zoiets niet geadviseerd.
  Ze halen eerst alle ellende zelf binnen en op hun hals…en als er oorlog uitbreekt is die BIG als eerste in het buitenland!

  Like

 17. Scarlatti Bombatti zegt:

  Scarlatti Bombatti ‏@ScarlattiBomba 49 sec49 seconden geleden
  #PVV @geertwilderspvv @FDW_VB: @POTUS&KILLARY WANT WAR BE CAREFUL:Burgers moeten levensmiddelen&contant geld inslaan

  Like

 18. fleckie zegt:

  HUIS ten BOSCH, is toch een tijdje geleden GOED voorzien van een [atoom]bunker?

  Like

 19. Dat ze daar nu opeens mee aankomen bevalt mij inderdaad niet: Wat is er gaande, of, met andere woorden, wat weten zij, dat het klootjesvolk (weer eens) niet weet?
  Eén ding is hoe dan ook zeker: Als de peuris, op welke manier dan ook echt uitbreekt, weten zij uit de hoek van de eurofielen en de multikullers niet, wat ze overkomt!

  Like

 20. hslot4 zegt:

  vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv zo de bleef hangen sorry leek op een splaakgblek

  Like

 21. joopklepzeiker zegt:

  Had ik al niet eerder gezegd dat ze op moesten schieten ? Trump komt eraan !

  Like

 22. Dicksy zegt:

  Europa en zijn politiekers zijn hun pedalen allang kwijt. Het project Europa is hun duidelijk over het hoofd gegroeid en nu weten ze niet meer hoe ze het kunnen oplossen en dat zie je aan hun lapmiddeltjes die ze overal gebruiken.
  Hoe kunnen ze het oplossen ? Maak alles met de grond gelijk bombarderen, alles afschaffen en herbeginnen met hetgeen ze nu weten in hun achterhoofd. Zeg maar ons terug katapulteren naar de einddagen van WOII d.m.v van een nieuwe oorlog. Na deze oorlog worden de natiestaten onmiddellijk afgeschaft en één groot EU uit de grond gestampt naar analogie met de VS. En zij die het nu verkloot hebben komen dan terug op de voorgrond en krijgen dan volledig hun zin. Een hoop minder volk en direct iedereen die in de pas loopt. Binnen dit en 10 jaar zal de wereld en zeker Europa er weer heel anders uitzien dan vandaag.

  Like

  • Dr. E. Morgan zegt:

   KIJK, Mensen. eten voor 10 dagen belachelijk. Dan zal het niets ergs aan de hand zijn dat na 10 dagen alles weer o.k. is. Als ze zouden zeggen eten voor 5 jaar en contant geld 100.000 Ja dan is het iets serious maar 10 dagen…kleinigheid. Koop pindakaas en bakmeel. en vergeet niet toilet papier. Maar veel water om het toilet door de spoelen. Ook prettig.
   10 dagen om te lachen idioten. Ik heb wel effe voor 2 maanden eten in huis. Waar praat die Merkel over. 10 dagen haal lekkers in huis..b.v. bami, frikadellen, tompoeches, gevulde koeken. taarten. rolmopsen. enz. Ja mag dan toch ook nog genieten. Oh en drop en chocolade. Ja, Geld ??? ga je dan de straat op om wat te kopen…en waar is dat veilig.
   NEEN ik denk dat Merkel jullie voor de gek houd. Ze gaat all die vluchtelingen bij jullie in huis brengen…daarom dat extra eten. Iedereen krijgt een gratis vuiglteling in huis Haha. Ja extra contant want je moet spullen voor hun kopen. Wees gewaarschuwd…Ben benieuwd
   Weet je wat ik denk…iemend of een groep heeft veel munitie gestolen dus wachten MERKEL EN COMRADES. op een aanslag, waar en wanneer. ze verwachten een hele grote aanslag…van kilometers dat denk ik. Daarom die 10 dagen,… en ze voelen zichzelf niet veilig. Kogel vest ook handig beter dan bami. een pistool. verband hbo spullen. Ja dat is het ze verwachten een grote aanslag ergens. Good luck.PRAY !!!

   Like

 23. Gaby zegt:

  Naar mijn mening zal het gevaar niet van Rusland komen. Maar er is inderdaad wat gaande.

  Geliked door 1 persoon

 24. GT zegt:

  Dat er iets staat aan te komen zal hier niemand verbazen, dat zij meer weten dat gegeven staat op zich, mijn optiek gezien heel veel aanslagen tegelijk in verschillende steden in Duitsland Europa dus zo gezien weten Europese leiders veel meer, deze zullen wel gebrieft zijn in het geheim bij elkaar gebracht en de burger in het ongewisse. Wat betreft de wapens die ontvreemd zijn zet ik bedenkingen bij…… tenzij ze weten waar deze zich bevinden en dat zou het een en ander verklaren. Dat er vele terroristische cellen zijn in Duitsland is niet verwonderen die zo genaamde vluchtelingen het is een Moslim invasie niet meer en niet minder dan ISIS soldaten die Europa zullen ontwrichten en dat is nu wat ik denk wat staat te gebeuren, hiermee zal Duitsland moeten ingrijpen ten koste van alles, een ander Scenario als er oorlog met Rusland plaats vind is het hek helemaal van de dam, dat is het complete chaos dan is Europa een slagveld dus een burger oorlog met vele onschuldige slachtoffers maar zoals ik al meerder keren naar voren heb gehaald de verantwoordelijken komen hier niet mee weg hoe ver zo ook vluchten ze worden achterhaald!

  Like

 25. bigljohn zegt:

  Het is toch van de gekke dat de Duitsers zich dit allemaal lieten aansmeren door een Merkel die, wat is gebleken, Duitsland definitief naar de verdommenis heeft geholpen. En een kleine meerderheid der Duitsers blijft die Merkel maar steunen. Dat dat onmens nog steeds geen kogel door die varkenskop heeft gekregen is totaal onbegrijpelijk. Geld, noodrantsoenen en water, belachelijk !

  Geliked door 1 persoon

 26. marly zegt:

  Water wordt helemaal niet slecht!!!

  Like

 27. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Ik…Merkel…wil hier geen paniek gaan zaaien,
  maar ja…er is toch wel iets aan de hand
  stront aan de knikker zegt men soms in dit verband
  het klinkt wat bruut, maar we gaan wél naar de eh.haaien.
  .
  dus sla vast voor 5 dagen drinkbaar water in
  en voor 10 dagen nasiballen en kroketten
  niet dat ik tot ge-hamster aan wil zetten,
  maar na 3 dagen niets te eten heb je bést wel zin 😛
  .
  en neem dan ook meteen wat extra Eurootjes in huis,
  gewoon domweg dus voor nou ja…je kunt niet weten
  er wordt zoveel op houtjes al gebeten
  vermijd die Bank….en kies jouw breisok-kluis !
  .
  Jasterke
  .
  maar verder gaat het prima met ons Land
  en wordt door ons voldoende eh. abgeschafft
  koester uw hondje, dat (als steeds) voortijdig blafft
  al rookt het hier-en-daar, er is echt nog geen brand !

  Geliked door 1 persoon

 28. boorzalf zegt:

  Heb nog genoeg erpels voor een jaar.

  Geliked door 1 persoon

 29. Pieter zegt:

  Ik vind geen enkele link die rechtstreeks hiernaar verwijst en zie geen bewijs. Ook niet in de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

  Mocht het toch waar zijn, dan mis ik een advies van het Bundesamt : Bewapen U !

  Like

 30. volksrechter zegt:

  Zouden ze niet beter de bevolking bewapenen, maar ja dan is de kans ook groot dat al die collaborateurs van links gedachtegoed ook worden neergemaaid door een opgezette groep als de chaos uitbreekt…..

  Like

 31. Witte raaf zegt:

  Bert,19.38

  Nee uiteraard niet zelf gevuld maar afgesloten gekocht in de winkel!Dacht dat dat wel duidelijk zou zijn,open water bederft binnen een dag of wat
  tenzij gefiterd/of met een druppel chloor zoals in het leger ook wel gedaan werd/word.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ok, bedankt, dat dacht ik dus ook, dat water snel bederft als ik dat in een jerrycan laat lopen. Dat ben je je eigen aan het vergiftigen.
   Dus toch uit de winkel halen. (ik dacht dat jij ze zelf vulde)

   In het leger hebben ze nog steeds een pil om in het water te gooien, en dan maakt het bijna niet uit waar dat water vandaan komt.
   Heb ik van mijn soldaten broertje gehoord.

   Like

   • Witte raaf zegt:

    👍

    Like

   • Harry zegt:

    Je kunt ook witte wijn kopen , Bert , bijna onbeperkt houdbaar , je kan er in koken , je baden , je onderbroeken wassen en je dorst lessen .
    En heerlijk genieten van de avondrust als de geitenneukers uitgeroeid zijn .
    Alleen dat laatste is nog een beetje een probleem .

    Wat zou je nog zeuren over water ?
    De vissen schijten er in !
    Geen wonder dat het dan snel bederft .

    Like

   • Bart Lauwaars zegt:

    Je hebt ook rietjes die bijna 100% van de bacteriën en vervuiling uit het water halen. Daarmee kun je rechtstreeks uit de sloot drinken.

    Like

 32. Elena zegt:

  Kzou liever zien, dat de burgers een mitrailleur en paar duizend patronen konden kopen met subsidie van de Roverheid.
  Wij moeten ons geen zorgen maken…Ruttekudt heeft gezegd…”wij zijn met meer”.

  Like

  • Harry zegt:

   Tegen honderdduizend geitenneukers met een automatisch wapen , maak je met 15 miljoen mensen al niks meer klaar !
   De overgrote meerderheid is zo laf als een wezel , een groot deel is links en zelf ook hartstikke fout , wat blijft er over ?
   Anderhalf miljoen patriotten waarvan velen met een looprek .
   En de jeugd ?
   Die hebben geen benul !
   Die gaan echt de strijd niet aan .
   Of het moet over pokemons gaan .

   Geliked door 3 people

 33. Bas zegt:

  De boodschap van Merkel maakt kennelijk onderdeel uit van de strategie van de EU en VS om in het politieke vacuüm rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen nog net even een controversiële oorlog tegen Rusland te ontketenen, Wie weet meent de NAVO o.l.v. het Pentagon de geopolitieke ligging van Rusland in het voordeel van de Europese Unie en de VS te keren. Gezien het aantal manschappen bij de NAVO ze missen sowieso eigen personeel om Rusland uit zijn tent te lokken om deze aan te kunnen pakken, het zal hiervoor moeten steunen op het leger van Erdogan, dat als beloning zijn toetreding tot Turkije mag komen ophalen.. De VS mag Rusland en China dan wel als vijand beschouwen, ze hebben elkaar op economisch vlak hard nodig. Maar zonder China als bondgenoot van Rusland, zal het voor beide zelfmoord worden.. Vriend China met 2,11 miljoen soldaten, zowel mannen als vrouwen, zet je niet opzij.

  Like

 34. Guus Derksen zegt:

  Een goede reden om een noodvoorraadje in te slaan is de te verwachten (dank zij de Energiewende van Merkel eigenlijk: waarschijnlijke) uitval van de stroomvoorziening. Voor de gevolgen, zie bijvoorbeeld:
  http://www.eike-klima-energie.eu/energie-anzeige/blackout-gefaellig/

  Like

 35. fleckie zegt:

  Een afbeelding van dat mens, werkt als een braakmiddel!

  Like

 36. leefbarbaar zegt:

  Merkel bedoelt natuurlijk dat, wanneer de apotheker uit Aleppo in je huis inbreekt, deze dan meteen voor 10 dagen eten en drinken kan meenemen en zo kan de noodopvang iets verlicht worden. Regeren is vooruit zien. Wir schaffen das weiter?

  Like

 37. jantjeuitnl zegt:

  “De moskeeën zijn onze kazernes.”, was getekend Erdogan. Die moskeeën liggen vol met wapens. het is diverse keren in het nieuws geweest dat er ladingen wapens zijn onderschept. Kan je nagaan wat er NIET is onderschept.
  Als je voedsel en water moet gaan hamsteren dan kan je maar beter ook een wapen aanschaffen, anders komt je goed bewapende buurman je voorraadje overnemen.

  Like

 38. Als je water moet gaan bewaren, ben ik bang dat ze met atoom of chemische wapens gaan gebruiken. Ieder geval zijn wij dan wel gauw uit ons lijden. Nog een gezellige zondagavond.

  Like

 39. Sanneke zegt:

  Moet Nederland niet hun burgers ook inlichten
  Of wordt alles verzwegen

  Like

 40. hslot4 zegt:

  Overigens ham in blik blijft gewoon eetbaar 35 jaar na verval datum
  En met 10 dagen vooraad kom je niet ver dat is complete bullshit van de regering.
  http://www.preppers.zone/phpBB3/
  Tetsui aka the hammerfist 🙂 hajime! https://www.youtube.com/watch?v=NLhN05Y6Yr4&nohtml5=False
  En nog wat nuttige info :http://www.pssurvival.com/PS/index.htm
  Enjoy 🙂

  Like

 41. Willie zegt:

  I see the bad moon arising.
  I see trouble on the way.
  I see earthquakes and lightnin’.
  I see bad times today.

  [Chorus:]
  Don’t go around tonight,
  Well, it’s bound to take your life,
  There’s a bad moon on the rise.

  I hear hurricanes a-blowing.
  I know the end is coming soon.
  I fear rivers overflowing.
  I hear the voice of rage and ruin.

  [Chorus]
  Don’t go around tonight,
  Well, it’s bound to take your life,
  There’s a bad moon on the rise.
  (All right!)

  Hope you got your things together.
  Hope you are quite prepared to die.
  Looks like we’re in for nasty weather.
  One eye is taken for an eye.

  [Chorus]
  Well, don’t go around tonight,
  Well, it’s bound to take your life,
  There’s a bad moon on the rise.

  [Chorus]
  Don’t go around tonight,
  Well, it’s bound to take your life,
  There’s a bad moon on the rise.

  Like

 42. joopklepzeiker zegt:

  Gebruik brandstof stabilisator als het om niet al te grote hoeveelheden gaat zeg maar tot een honderd liter , grotere hoeveelheden moet je regelmatig door een filter pompen om de ontstane wax er uit te filteren , verder dient grote hoeveelheden brandstof opgeslagen te worden in een tank met een water trap en aftap kraantje .

  Een van de beste goedkoopste en gezondste conservering middel is gewoon vitamine c , koop een hele pot tabletjes voor bijna niets .

  Zonlicht is ook een goede methode om te steriliseren .

  Zorg dat je een flesje microdyn of bacdyn in huis hebt .( ionized silver )

  Zorg voor een voorraadje antibiotica breed spectrum lang houdbaar .
  effectief tegen gam a en B bacteriën .
  Een fles colloidal silver .
  Een voorraadje potasium iodine tabletten , voor de schild klier in geval van fall-out .

  Koop een voorraadje nood pakketten of survival voor eten.
  zoiets als dit
  https://www.amazon.com/Emergency-Survival-Food-Supply-Meal/dp/B0029BE7AW
  http://www.mountainhouse.com/
  Blikken is ook goed, maar niet voldoende , je heb meer nodig .

  Neem huishoud zeep in voorraad,
  Vitaminen en mineralen tabletten in voorraad.
  Een goed gevulde eerste hulp doos en niet zo een kleintje maar een flinke .
  ZOUT en suiker niet vergeten !!!!

  MAAR KOOP EERST EENS EEN BOEK OVER HET ONDERWERP ZO TE LEZEN IS DE KENNIS ZEER MINIMAAL OVER DIT ONDERWERP .

  Geliked door 2 people

  • elisah zegt:

   Goed voorbereid!

   Like

  • delamontagne zegt:

   De ouderen hier zullen zich nog wel de “Cuba-Crisis” herinneren.
   De regering gaf toen “goedige” adviezen aan haar burgers.
   Zo moest je als de sirenes afgingen in de kelder gaan, had je die niet dan maar met z,n allen onderin de trap[kast].
   Als je dat ook al niet had, dan maar onder de tafel schuilen.
   De regering geeft altijd “goede” adviezen!!!!!!!!!!
   ……………….
   In 1961 wordt in Nederland huis-aan-huis een folder verspreid genaamd ‘Wenken voor de Bescherming van Uw Gezin en Uzelf.’ De folder adviseert in huis een schuilplaats aan te leggen, voor het geval de bom valt. Het liefst in de kelder, als die niet voorhanden is onder de trap. “Misschien woont u in een flatgebouw, dan kan een gezamenlijke fietsenstalling uitkomst bieden”, zo stelt de folder. Is er geen andere schuilplaats voorhanden, kan men altijd nog onder een bureau kruipen. “En dan stond er bij dat je een knijpkat mee moest nemen, dat was nog uit 40-45, een ijzeren voorraad voedsel, wat water en een spelletje, dat vind ik het meest Nederlandse dus. Dus dat was het niveau waarop onze overheid functioneerde als het ging om atoombommen” aldus Galjaard.
   ////////////////////
   In apocalyptische tijden kun je nog ,t best buiten grote bevolkingsgebieden/steden wonen.
   Heb je ook nog meer ruimte om noodvoorraden aan te leggen.
   Waar zou je die moeten bewaren als je op ,n flatje woont…..?

   Like

   • elisah zegt:

    Lijkt me inderdaad moeilijker voor mensen op een flatje, ze zouden een kast vrij moeten maken en misschien onder het bed of zo?
    Die 5 dagen voorraad die ze adviseren is belachelijk weinig, de meeste mensen kopen bij de supermarkt voor hun normale boodschappen al voor ca een week in, er zijn maar weinig mensen die elke dag opnieuw maar voor een dag inkopen doen.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Hoe komen we aan voldoende condooms?

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

   • elisah zegt:

    Die zijn handig om water in te vervoeren of op te slaan, haha.

    Like

   • Cathja zegt:

    Heer Köhler (02:27),

    vallen condooms dan ook onder de ‘eerste levensbehoeften’? Hoeveel denkt u er nodig te hebben in pakweg 10 dagen? Want de Duitse overheid heeft het over 10 dagen. Daarna nemen zij blijkbaar het heft weer in handen….

    Een artikel over dit onderwerp (noodvoorraden dus; geen condooms) is ook te vinden op Elsevier.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Je heb er maar eentje nodig om over je kop te trekken .

    Like

 43. joopklepzeiker zegt:

  Verder zou ik kunnen aanbevelen :
  1) Een eenvoudige straling meter
  2) Een all band radio met diverse mogelijkheden voor de energie voorziening, de opwind radio,s zijn er in allerlei maten en soorten.
  3) een batterij oplader op zonlicht voor de diversen soorten batterijen en een voorraadje oplaadbare batterijen .
  4) een LED nood verlichting lamp oplaadbaar op zonlicht .

  Alles eenvoudig te vinden en goedkoop en aan huis afgeleverd bij
  https://www.amazon.com

  en dat 10 dagen is gelul als de stront de ventilator raakt houd dan maar rekening met een heel wat langere tijd , zeker in het geval van een nucleaire uitwisseling.

  En vragen staat vrij .

  Like

 44. hslot4 zegt:

  @Joopklepzeiker daar heb je nou volkomen gelijk in kijk zijn de mensen door hun 10 dagen vooraadje heen wordt het paniek en hongeren .
  Ik loop gewoon het bos in eten zat zowel vlees als groente water genoeg daar maak ik me nul zorgen over.
  En wat de vitaminen betreft heb je volkomen gelijk je kan wel een hoop lang houdbaar spul inslaan maar wat elke zelfredzame person vaak vergeet is de vitaminen en dat breekt je op zeker met slechte voiding.
  Vitamine d3 plus k de meeste nederiglanders hebben al een gebrek zonder dat ze het weten en een vitamine c d3 gebrek helpt je echt het hoekje om.
  En wat dacht je van medicijnen mensen die insulin nodig hebben prettige wedstrijdt met je tien dagen vooraadt bullshit

  Like

  • elisah zegt:

   Bekijk het maar zo, het kan mensen een veiliger gevoel geven als ze redelijk zijn voorbereid zijn op eventuele nare tijden.

   Like

   • fleckie zegt:

    ALS…ER EEN A-BOM ontploft, is er vanzelfsprekend een enorme ‘blast’ een storm, die alles omver blaast, plus de zware radioactiviteit, dan valt er niet veel meer de neus buiten de deur te steken………..[ de verouderde kerncentrales overal, zullen waarschijnlijk ook ‘reageren’] zijn nu al niet te vertrouwen, vooral o.a.bij MOL, en Borsele? Zeeland, vandaar …JODIUM-tabletten-verstrekkingen, artsen enz. zullen dan ook ‘getroffen’ zijn, en moeten beslissen over leven en dood, [voorkeuren dus] etc.

    Like

 45. Pieter zegt:

  Geld, voedsel en wapens inslaan is het beste. Waarom spreekt het Bundesamt niet over wapens inslaan ?

  Like

 46. Wat ik wel zou willen weten: Is Duitsland nou het enige land, waarvan de regering hierover begint, of hoe zit het?
  Heeft bijvoorbeeld Frankrijk al degelijke signalen gegeven, voor zover bekend? Het is maar een vraag.

  Like

  • Sjaak zegt:

   Theresa !
   Duitsland staat direkt voor de verkiezingen rondom Berlijn en de etableerte partijen
   rood/groen/links/zwart staan met hun rug aan de wand en diaree in hun broekpijpen !
   Angst en paniek verbreiden is noch hun laatste optie om toch nog het roer om te wenden !
   Ergo ! het is hun einde ! Wedden dat !

   Like

 47. Visje zegt:

  MAAR KOOP EERST EENS EEN BOEK OVER HET ONDERWERP ZO TE LEZEN IS DE KENNIS ZEER MINIMAAL OVER DIT ONDERWERP .
  —————–

  Dat klopt Joop, zelf weet ik er niet veel van, wel goed dat we elkaar bewust maken.
  – door jou verwijzingen ben ik even gaan kijken naar site’s in het Nederlands
  Dit is een site in het Nederlands, vandaag besteld morgen in huis.

  https://www.prepshop.nl/themas/noodpakket/

  mvg visje

  Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Pas goed op met die noodpakketten , Koop geen overjarige Militaire pakketten, die kan je goedkoop o.a bij E -bay kopen , , NIET doen.

   Koop nieuw geproduceerde pakketten, mil spec of pakketten geproduceerd bij gerenommeerde bedrijven.
   Kijk of de pakketten ook voorzien zijn van vitamine en mineralen , zoals de oplosbare drink poeder met vitaminen, special candy bars etc etc, alleen gedroogd en of blik is niet voldoende voor de langere tijd voor een paar weken is alles wat eetbaar is ok, je heb als je gezond bent een voldoende voorraad van een en ander in je lichaam en je kan best wat verliezenb.

   Vergeet ook niet een berg warme dekens, je warm en droog houden scheelt een berg in de energie behoefte en je gezondheid.

   Bij gebrek aan water reinig alleen je edele delen en de oksels en je neus en oren de rest is absoluut van geen belang , wissel je deken en kleren per dag of 2 dage leg alles in de zon om te drogen en te steriliseren .

   Zorg voor wat ouderwets bord spelletjes , dobbelstenen en speel kaarten, kan je uren mee zoet zijn zonder energie te verbruiken, afleiding is ook een NOODzaak

   Als je over een stukje grond beschikt hoe klein ook , zorg voor wat zaaigoed 100 vierkante meter kan een aardige opbrengst geven , en een verse aardappel of ui , tomaat, pepertje kan een heel geluk zijn .

   Leer weer de oude zelfredzaamheid zaken, ze zijn echt niet moeilijk en alle info is gemakkelijk beschik baar .

   Vergeet ik nog te vermelden dat een stevige voorraad bak olie een absoluut must is , zonnebloem, soja , olijf , elke soort is goed .
   Een voorraad van de goedkoopste bleekwater zonder toevoegingen dus puur bleekwater is ook een must have , kan je water er mee ontsmetten en nog vele ander zaken ,
   Voorraad van de sterkste witte azijn is ook heel goed.

   je kale gekookte rijst of aardappelen met een scheur olijf olie gaat gigantisch omhoog in voedings waarde .

   En rijst kan je heel goed lang bewaren, vind je emmers met een afsluitbare deksel gooi vol met rijst doe er 2 blaadjes laurier bij, en goed dicht doen eventueel de rand nog afplakken, en hup daar ga je voor jaren .
   Bonen alleen voorgekookt in blik rauwe bonen vragen te veel energie om gaar te worden,
   Gedroogde aardappel vlokken zijn ook handig , wel opletten dat ze gesmaakt zijn van echte aardappelen .
   Gedroogd fruit is altijd zeer GOED als eten en als snack .
   Neem een voorraadje brandstof blokjes in huis , kan je in een dump of speciaal zaak verkrijgen, koud eten gaat echt vervelen en en bak thee zal een feestje zijn , koffie is VEEL beter .
   Die kan je zo gebruiken met een bakje op een betonnen of stenen vloer in het midden van een kamer , zet er een bloempot omgekeerd boven en je heb een lekker klein infra rood kacheltje .
   Zorg voor wat afval koper en afval zinken dakgoot, wat elektrische draad , een stapeltje lege glazen potjes en een accu is zo gemaakt .

   Geliked door 1 persoon

   • Visje zegt:

    Hartelijk dank Joop, ik heb even
    genoeg info, om me zoet mee te houden.

    ik ga denk ik eerst maar eens een zelfhulp boek aanschaffen, want van water vers houden en zelf elektriciteit opwekken, heb ik echt geen verstand, ook las ik andere nuttige tips, alhier.
    alvast hartelijk dank, ik ga me voorbereiden.
    tot op zekere hoogte uiteraard.

    groetjes visje

    Like

 48. Annette zegt:

  Ik wil heel graag reageren op de belangrijke informatie die Joop Klepzeiker geeft wat betreft noodvoorraden e.d. Mijn man en ik hebben net geprobeerd bij Amazon.com via de link zo’n noodpakket te bestellen (mijn man is nota bene lid van die club), maar de bestelling ging niet door. De reden zou kunnen zijn dat wij dus niet zoiets kunnen bestellen vanwege Europese regelgeving. Er stonden meerdere opties maar dat is het enige wat wij ons kunnen voorstellen. Hopelijk leest Joop Klepzeiker dit en kan hij ons misschien via deze site informeren hoe wij zo’n noodpakket kunnen bestellen???

  Geliked door 2 people

  • elisah zegt:

   Men kan ook zelf een noodpakket samenstellen, gewoon erover lezen en wat spullen aanschaffen die hoognodig zijn.

   Like

  • joopklepzeiker zegt:

   Dat zou best zo kunnen zijn , vrienden of familie in Duitsland Belgie ?
   Daar laten afleveren ?
   Vind jezelf een leverancier in Nederland ,Duitsland, Belgie Frankrijk google er maar op los .

   gebruik ook eens deze zoekmachine .
   https://www.ixquick.com/
   Visje kwam op met deze link, het is een start.
   https://www.prepshop.nl/themas/noodpakket/

   De meeste fabrikanten hebben wel een vertegenwoordiger ergens zitten, neem contact met ze op . het is wat ik weet voornamelijk in het Engels.
   Maar ook in Nederland moeten er fabrikanten of vertegenwoordigers zijn.
   http://preppers.nl/producten/voeding/voedselvoorraad/

   PS: de 2 jaar houdbaarheid datum op blik voer is nonsens het is allen de wet die dat voorschrijft , de werkelijk datum kan veel langer zijn , de smaak kan achteruit gaan maar de eetbaarheid kan wel velen jaren langer zijn .

   Blikjes spam, cornedbeef zijn fantastisch, nu niet te vreten maar in noodgeval een feest , je kan ook gekookt rundvlees in blikken kopen maar die zijn wel stevig aan de prijs , ballen gehakt in blik , etc etc , gewoon bij de groothandel vind iemand met een pas .

   Neem een voorraad pasta in huis gaar in 10 minuten en goed afgesloten ongeveer eeuwig houdbaar,

   Gewoon een porti pasta koken een gehaktbal uit blik er door heen prakken wat zout en peper, en dar ga je voor een uurtje of 6 op verder, geen culinair hoogstandje maar met wat fantasie een gesnipperd uitje erbij een verloren tomaatje etc tec.

   ZELFREDZAAMHEID .

   Het magische woord in deze zaken.

   ps: als je een hand kan slaan op zo een klein benzine / spiritus vergassertje direct doen !

   Sla je nood elektronica op in een volledig gesloten metalen doos blik of zelf een oude metalen vuilnis bak met deksel, koop een rol klevend aluminium tape en tape alles goed af geen enkel kiertje of gaatje open laten, de elektronica vrij houden van de wanden van het metalen blik, en je spulletjes overleven een EMP aanval .

   Google dit
   survival food packets

   En nu schei ik er echt mee uit .

   Maar vragen mag altijd !

   Like

   • Witte raaf zegt:

    Allemachtig Joop,wat een kennis heb jij in huis!!
    Zeker allemaal 100%bruikbaar,bedankt voor alle tips!

    Like

  • Ron zegt:

   Dat gaat je vanuit de VS niet lukken, echter bij de Duitse Amazon wel. Je bent immers al in de EU dus de douaneproblemen die je met voedsel uit de VS zou hebben zijn er niet. Omgekeerd mag je bijvoorbeeld ook nauwelijks voedsel invoeren.

   https://www.amazon.de/gp/aw/s/ref=is_s_ss_i_1_7?k=notvorrat+paket&sprefix=notvorr

   Dat is ook een tip voor als je boeken bij Amazon bestelt. De douane keek vroeger er niet naar zodat je voor honderden euro’s boeken uit de VS kon invoeren, maar momenteel wel. Dan betaal je 6% belasting + 13 euro administratiekosten.

   Like

 49. frank de bakker zegt:

  Heb deze link hier nog niet voorbij zien komen.
  http://www.tagesschau.de/inland/zivilschutz-101.html

  Mijn Duits is niet zo best maar als je naar de reacties kijkt van de Duitsers is die niet misselijk.

  Maargoed, na t eerst op XanderNieuws gezien te hebben nam ik dit nieuws met een korreltje zout daar ik Xandern wat minder serieus neem als Ejbron.
  Echter Ejbron nam t nieuws over, daar schrok ik van, daar ik Ejbron wel altyd serieus neem en zelden of nooit heb kunnen betrappen op leugens.

  Nu dus ook een variant op tagesschau wat dus gewoon de MSM is.

  En nu?
  Dit word heus niet zomaar de media ingeslingerd?
  Ze weten dus meer:

  Deutsche bank gaat omvallen en dus wereldwijde crisis?
  Syrie conflict Turkije, Rusland, NAVO, USA, Europa?
  Nucleaire dreiging?
  Oekraine conflict?

  Nucleaire dreiging kan ik me op korte termijn even niet in vinden (ben ik te naief??)
  Syrie conflict ook niet direct, ik volg t nieuws en koerden/amerika versus russen staat op ontvlammen maartoch…
  Blijft bij mij over Deutsche bank en Oekranie conflict.
  Wat te denken van Turkije, wat komt in t nieuws en wat blijft uit t nieuws en achter de schermen?
  Wat weten zij meer? Escalatie Turkije – Amerika, en Europa word dus meegetrokken?

  Pfff word hier erg zenuwachtig van. Als het dan toch gaat ontbranden dan maar snel.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @frank de bakker

   Quote: “Echter Ejbron nam t nieuws over, daar schrok ik van, daar ik Ejbron wel altyd serieus neem en zelden of nooit heb kunnen betrappen op leugens”

   Ik heb het nieuws NIET van Xander overgenomen, maar geheel zelf vertaald van een Duitse website. Als ik iets van Xander overneem, staat dat ALTIJD onder het artikel!

   Dit even om misverstanden te voorkomen!

   Webmaster

   Like

 50. hslot4 zegt:

  J. C. Th. Köhler zegt:
  Hoe komen we aan voldoende condooms?
  Het is toch al te laat om je daar in te verstoppen J. C. Th. Köhler had je eerder moeten wezen hahahahahaha lol

  Like

 51. joopklepzeiker zegt:

  BREAKING

  GEVONDEN !!
  In Nederland !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  https://www.allprepare.com/noodrantsoen-kopen

  Like

 52. D. G. Neree zegt:

  Ik zou mensen dringend willen aanraden om zich ook te bewapenen voor zover dat mogelijk is.

  Like

 53. anna zegt:

  hou maar op met deze angstaanjagende berichten … ik ben 75 en mocht de pleuris uitbreken, laat me dan maar snel naar de eeuwige jachtvelden gaan, ben het nu eigenlijk al allemaal zat …. met de pil van Drion ben je wellicht beter af ….

  Like

  • elisah zegt:

   Tegenwoordig worden vrouwen vrij oud hoor! Het is toch niet leuk voor uw familie om u te moeten missen, desnoods gaat u warme truien breien of groente verbouwen om uw familie te helpen. 😉

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ anna 22 augustus 2016 om 11:39

   Mijn idee! wat is er mis met heerlijk nachtmerrie-loos slapen?
   Ik heb ook geen zin meer in een leven met al die strijd, getver…
   En als je dan ziet hoe (stok)oude mensen tobben met hun gezondheid en volledig afhankelijk zijn van hulp (die er straks VOOR ONS niet meer is) en die alleen nog maar pijn lijden vanwege hun decubitus wonden… Zonder enig uitzicht op verbetering…

   En de bedrijven die “noodrantsoenen” verkopen, lachen zich lek. Na die ramp in Tsjernobyl deden ze ook al goede zaken, vanwege het gevaar van radioactief voedsel en water. Ik had destijds een kennis, die een hele kelder vol met dat noodspul had staan.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    En ik maar denken dat ik hier de nihilist was, weliswaar niet op het niveau van Menno ter Braak .
    Het is toch wat !

    Like

   • Tistochwat zegt:

    joopklepzeiker 22 augustus 2016 om 21:06

    Heer Klep, mag ik u wat bekennen? Ik ben banger voor het ‘leven’ dan voor de dood. Het interesseert me eigenlijk geen reet meer. Hoe verder je door je leven ‘reist’ hoe meer personen je verliest. En dan heb ik het niet over het verliezen van ‘vrienden’ als je hun politieke kleur niet deelt.
    Gelukkig zal ik mijn gevoel voor humor tot mijn laatste seconde houden, denk ik. Of ik zou net zo moeten gaan lijden als mijn vader, momenteel. 😦
    Maar zover wil ik het niet eens laten komen voor mezelf.

    Tja…

    Even over dat noodrantsoen aanleggen: wat, als je een of meerdere (grote) honden of andere dieren hebt? Stel dat je zelfs een paard hebt, waaraan je enorm bent gehecht…: Hoe sla je in vredesnaam voor die dieren eten en drinken in een noodvoorraad op? Moet je ze dan maar laten doodgaan? Dát zou me toch een verdriet opleveren? Stel dat ik mijn vogeltjes zou moeten laten verhongeren of laten uitdrogen… Daar zou ik geen seconde mee kunnen leven…

    M. vr. gr.
    De super nihilist.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Vooral in de betekenis van:

    [quote] Een nihilist, dat is iemand die niet buigt voor autoriteiten, iemand die geen principe zomaar op goed geloof aanneemt, hoe goed en eerbiedwaardig het ook moge zijn… [/quote]

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Nihilisme_(filosofie)

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @ Tistochwat
    Die dieren eet je op, paard en hond/kat is best te eten .
    En ik kan het weten .

    Zeker niet laten verhongeren dat is gruwelijk, gewoon op tijd uit hun lijden helpen en nuttigen , twee vliegen in een klap , zorg dat je wat kalmering cq verdoving middelen tot je beschikken hebt , je hoof leegmaken en de bijl erop .
    die middelen zijn voor de dieren dus om misverstanden te voorkomen, en vogeltjes in een kooitje vind Ik dus gruwelijk .

    Maar als je liever 9 hoog het raam uitspringt kan dat ook , de natuurlijke selecte heeft velen wegen , of was dat nu god , ach laat maar .

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    @ Tistochwat

    In mijn haastige reactie ben ik echter vergeten te vermelden dat ik respect hebt voor je openhartige reactie, ik ken niet veel mensen die dat zo zouden durven zeggen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ joopklepzeiker 22 augustus 2016 om 23:52

    [quote] en vogeltjes in een kooitje vind Ik dus gruwelijk . [/quote[

    Nu springen de tranen in mijn hart. HET IS INDERDAAD AFGRIJSELIJK OM VOGELS IN KOOITJES TE ZETTEN! Die van mij, hebben een enorm grote schone volière en mogen ook los vliegen; ze hebben volspectrum verlichting en krijgen de hele dag door, vers drinkwater. Ook krijgen ze het allerbeste, super voer (heel duur) dat er te krijgen is. Dat hebben weinig mensen voor hun vogels over.
    Ik heb diverse – door harteloze mensen, die vogeltjes als ‘dingen’ beschouwen – zwaar verwaarloosde, ondervoede, eenzame, gehandicapte, zieke, vervuilde vogeltjes uit een ‘leven’ in de hel gered en een zo goed mogelijk leven gegeven… Het heeft me kapitalen gekost, maar dan geef ik gewoon heel weinig voor mezelf uit. Als mijn vogeltjes allemaal dood zijn, WIL IK NOOIT MEER VOGELS! WANT ZE HOREN NIET IN EEN KOOI!

    Buiten ‘heb’ ik wilde vogeltjes die op mijn hand komen zitten om lekkere hapjes te komen halen. Als ik ze roep, komen ze en meestal komen ze MIJ halen. Als ze vol zitten, vliegen ze weg, zonder mij te bedanken. Kijk, zó hoort het: een vogel heeft vleugels en daarmee legt hij in een mum van tijd grote afstanden af.

    Dit wilde ik even kwijt omdat ik het niet prettig vindt als u zou denken dat ik vogeltjes in een kooitje stop. 😦

    Geliked door 2 people

   • joopklepzeiker zegt:

    @ Tistochwat

    U beschikt over een gave !
    Koesteren en gewoon door blijven ademen , u heeft die gave niet voor niets !

    Like

 54. Pingback: Duitse regering: Burgers moeten levensmiddelen en contant geld inslaan — E.J. Bron | BIBLESPACE VLAANDEREN

 55. Republikein zegt:

  Ik ga tijdreizen!

  Geliked door 1 persoon

 56. Kees zegt:

  Amerika heeft geen problemen met een conventionele oorlig in Europa. Het wordt voor hen dan een “ver van ons bed” oorlog wasr zij weinig hebben te verliezen. Sterker nig, hun oorlogsindustrie zal er wel bij varen. Het gevaar zit niet bij Rusland, het gevaar zut hem bij de NAVO.

  Like

 57. Gerrit Boer zegt:

  zullen ze dat hier ook aan gaan raden?

  Like

 58. hslot4 zegt:

  Er war wieder da jetzt ist er wieder kaput

  Like

 59. OphEUffen zegt:

  Het belangrijkste om in te slaan wordt niet genoemd door De Moffen. U weet hopelijk wel beter.

  Like

 60. Aegolius cs zegt:

  Vergeef me dat ik 143 ! niet allemaal heb gelezen. Ik was op moment van publiceren in …… Deutschland en moest het hebben van mijn satelliet TV. Tja, mocht het me overvallen zijn dat mogelijk de Duitse regering meer weet dan wij gewone burger dan moeten wij het domme hoofd neigen voor Merkel wat zij in het Duits politiek vertrouwen heeft binnengelaten.
  Maar er is niks aan de hand en Merkel heeft met behulp van Martin Schulz, namens de EUSSR het stuur straf in handen.
  Er is gewoon niks aan de hand, echt waar. En mocht de Duitse regering namens de EUSSR wat verzwijgen, dan merken we het wel en zal wat water en zo ons niet verder helpen.
  Ik wil hen niet behulpzaam zijn met dergelijke beelden, edoch heeft de(propaganda)pers ze niet gebruikt:

  Like

 61. hslot4 zegt:

  MRE Meal Ready to Eat lekker lang houdbaar als je een ijzeren maag hebt hahahahaha.
  Nog iemand een noodrantsoen uit 1940 ? bon appetite

  Like

 62. Pingback: Nieuws, leaks, hacks; onnavolgbare chaos! | Gewoon-Nieuws.nl

 63. eric vlemmix zegt:

  Natuurlijk de belgische media zwijgen in alle talen, hieraan kan je zien dat de belgische media compleet zegt of laat alleen zien wat de beleidsmakers willen wat de mensen zien. En zo houdt men in belgie de burgers in het ongewisse: veele spelletjes programs, soaps, documentaires over onbenulligheden, music for live, en zo kan je nog enkele uurtjes doorgaan. Alle belgische televisie zenders werken hier aan mee.

  Like

 64. Iris Dijkgraaf zegt:

  Mag ik iets vragen? ik volg het normale nieuws niet. Zie vandaag dit bericht. Ik vroeg me af of de nederlandse regering deze melding ook aan haar burgers heeft gemaakt. Want na Duitsland zijn er meerdere landen die dit hebben gedaan. Hoe kan het dan dat dit in NL niet is gebeurd?

  Like

  • BertG. zegt:

   Omdat ze het zo goed als uitgesloten hebben dat er hier toevallig terroristen zijn binnen gekomen en bovendien zijn wij met meer, volgens rutte.
   Zo iets gebeurt enkel in andere landen, hier beperken ze zich tot bussen stenigen en auto’s in de fik te steken.
   Dus niets om je druk om te maken verder.

   Like

 65. Klo zegt:

  Vuur water pannetje

  Like

 66. Pingback: Top 5 best gelezen artikelen op “E.J. Bron” in 2016! | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s