De VS dreigen met escalatie: “Russen doden, opdat ze een prijs betalen.”

Screenshot_49

Een F/A-18E Super Hornet stijgt op vanaf het vliegdekschip USS George H.W. Bush.

(Vertaling: E.J. Bron)

De CIA-huurlingen in Syrië staan voor een nederlaag. Daarom verscherpen hun Amerikaanse opdrachtgevers nogmaals de toon: een voormalige CIA-directeur zei dat men Russen in Syrië zou moeten doden om Rusland een prijs te laten betalen. De Amerikaanse luchtmacht heeft gevechtsvliegtuigen gestuurd om de huurlingen eruit te halen.

DWN

De voormalige plaatsvervangende CIA-directeur Mike Sorell zei bij Charlie Rose dat de Amerikanen van de Russen en de Iraniërs een prijs zouden moeten verlangen – door Russen en Iraniërs in Syrië te doden. Dit zou weliswaar in het geheim moeten plaatsvinden, maar zo gedaan worden dat men in Moskou en Teheran zou weten dat de beide landen een prijs zouden moeten betalen. Ook zouden er tegen de Syrische president Assad commandoacties moeten plaatsvinden, waarbij hij, Morell, niet zou willen zeggen dat men Assad ook zou moeten vermoorden (zie video in het oorspronkelijke artikel achter de link onderaan deze vertaling).

Morell, die enkele dagen daarvoor zijn ondersteuning voor Hillary Clinton had bekendgemaakt, reageerde met zijn ongebruikelijk openhartige uitspraken op de zich aftekenende nederlaag van de door de CIA en andere diensten in Syrië ingezette huurlingen en speciale troepen. Deze troepen, die in wisselende formaties en steeds onder een andere naam optreden, maken deel uit van de internationale coalitie, waarmee de val van Assad bewerkstelligd had moeten worden. De huurlingen vechten o.a. met het Al-Nusra-Front, waarvan een van de belangrijkste financiers Saoedi-Arabië is, de nauwste bondgenoot van de VS en de EU in de regio.

Met de actie van Rusland in de herfst van 2015 was beeld volledig veranderd: de huurlingen werden steeds verder teruggedrongen. Tot groot verdriet van de CIA en de Neocons was de Amerikaanse president Barack Obama het met de Russische president Vladimir Poetin eens geworden over een nauwere samenwerking. Daarmee was het lot van de illegale gevechtstroepen bezegeld. Onlangs hadden Amerikaanse militairen zelfs een vrijgeleide gegeven aan ISIS-terroristen om zich terug te trekken.

De Amerikaanse luchtmacht heeft gevechtsvliegtuigen naar de Syrische provincie Hasakah gestuurd om de speciale troepen, die daar samen opereren met de Koerdische milities van de YPG, te beschermen tegen luchtaanvallen door de Syrische luchtmacht – en om ook voor hen een geordende terugtocht mogelijk te maken. Sinds dinsdag voert de Syrische luchtmacht luchtaanvallen uit op stellingen van de YPG in Hasakah. Het laatst hadden donderdag twee Syrische gevechtsvliegtuigen van het type Su-24 stellingen gebombardeerd, meldt de woordvoerder van het Amerikaanse leger, Jeff Davis. Toen de Amerikaanse gevechtsvliegtuigen vrijdag Hasakah naderden, verlieten de Syrische vliegtuigen de regio. Volgens informatie van Davis zou de Amerikaanse luchtmacht alles doen om de Amerikaanse speciale troepen te beschermen. “En het Syrische regime zou er goed aan doen om geen dingen te doen die hen in gevaar zouden kunnen brengen”, citeert ABC News Davis.

De operatie van het Russische leger heeft een volkenrechtelijke basis, omdat Rusland door de regering in Damascus om hulp werd verzocht. De aanwezigheid van Amerikaanse speciale troepen en gevechtsvliegtuigen is echter zonder twijfel illegaal. Ze maakt ook een samenwerking met de militair geordend handelende Russen onmogelijk.

De Russische minister van Defensie Sergej Schoigu zei in een interview met Russia 1 dat de Amerikanen weliswaar van de Russen en Syriërs verlangen om af te zien van luchtaanvallen op de “gematigde rebellen”, maar over de stellingen van de “gematigde rebellen” geven de Amerikanen de Russen en Syriërs geen informatie.

“Wij zeggen tegen hen: vertel ons waar deze gematigde oppositie gestationeerd is. Vertel ons waar ze zich exact bevinden om geen luchtaanvallen op hen uit te voeren. Maar daar reageren de Amerikanen niet op. Goed, vertel ons dan waar we precies moeten bombarderen – waar denken jullie dat de stellingen van het Al-Nusra-Front en ISIS zich bevinden? Maar ook daarop krijgen we geen antwoord”, aldus Schoigu:

 

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Rusland, Syrië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

20 reacties op De VS dreigen met escalatie: “Russen doden, opdat ze een prijs betalen.”

 1. Guardiacivil zegt:

  Is dit bericht juist en op waarheid beruste bronnen? Zo ja dan bevestig dit mijn eerdere opmerking gisteren en vandaag dat de CIA / Amerika / huurlingen en ander tuig een zeer vies en uiterst gevaarlijk spel aan het spelen zijn in het MO.
  Europa moet nu zeer oppassen niet in deze beerput getrokken te worden. Brussel wil namelijk eigen belangen lees olie veilig stellen die voortkomen uit eerdere vieze afspraken.
  De heer Poetin moet nu nog sneller alle partijen die niets te zoeken hebben in Sirië uitschakelen en Turkije nu voor blok zetten die deze rebellen en IS ook steunen. Poetin doet al goed werk, maar het is nog niet schoongeveegd. Het is dubbel. SA en Amerika geven steun aan bepaalde groepen maar ook Turkije. Er wordt op slinkse wijze verwarring gezaaid met de steun van de CIA die daar ook zit te wroeten.

  Like

 2. fleckie zegt:

  Dat is zuiver, een vijandbeeld scheppen, opdat…..

  Like

 3. fleckie zegt:

  Op e.j.bron,6.8.2016,, ‘Waarom verraadt rechts’, enz. Commentaar …’Washington voedt de nieuwe koude oorlog”.

  Like

 4. Harry zegt:

  Mijn waardering voor de Amerikanen is nu echt wel tot onder het nulpunt gedaald .

  Als je die Russische minister hoort spreken (ook al versta ik er niks van) , die komt wel heel rustig en betrouwbaar over .
  Wanneer je de tekst leest , dan ondersteunt die dat gevoel alleen maar .

  Onlangs ook een geweldig interview met Putin gezien , die vroeg héél rustig hoe die terroristen aan al die Amerikaanse wapens komen .
  We weten het antwoord al .
  En als ik dan die uitgestreken smoel van die misselijke Obama zie , die weer staat te taqiyya-en ,
  Dan wens ik hem een bom op het witte huis toe .
  Als dat er dan helemaal zwartgeblakerd uitziet , dan neem ik enige afstand tot mijn weerzin tegen die kleur .
  Voor een dag of drie .

  Datzelfde goede gevoel krijg ik ook altijd als ik Netanyahu hoor spreken , ik twijfel nooit aan zijn gelijk .

  Dit in tegenstelling tot de meeste politici . Hoor ik die Clinton feeks praten , dan heb ik steevast het gevoel dat alles precies andersom is dan wat zij zegt .
  Ongeveer de hele pers , idem .

  Helemaal bespottelijk is dat geëmmer van die Amerikanen , die in een ander land gevechtshandelingen verrichten en dan tegen de eigen overheid van dat land zeggen : denk er om dat je ons niet bombardeert !
  Ze willen daar blijkbaar ongestoord hun gang gaan .
  De wereld op zijn kop .
  En dan weten ze ook niet te melden waar dan wél en niét gebombardeerd zou mogen worden .
  Dat getuigt toch van een mix van bloedstollende onnozelheid en amateurisme .
  Of ze zitten óveral ……….de door hen betaalde terroristen te helpen .

  Vind dat de Russen buitengewoon fatsoenlijk , voorzichtig en tactisch optreden .
  En als dank , willen de Amerikanen in het geniep nog wat Russen uitroeien , om hen nog even pijn te doen , want ze mogen toch niet zonder kleerscheuren wegkomen .
  Op een banaal niveau , zoals twee jongens die op het schoolplein vechten en de verliezer gooit na afloop nog even een belediging of een steen er achter aan , zo van : ik zal je tóch nog even krijgen !

  Zoals ik al zei : totaal geen waardering meer voor de Amerikanen .
  Hun enige hoop lijkt me nog Trump , met de democraten gaat de boel geheid naar de donder met dit stupide beleid .
  Ook ons werelddeel .

  Churchill had het vóór de oorlog al door , “de Amerikanen doen precies het goede , maar niet voordat ze eerst álle andere mogelijkheden geprobeerd hebben ” , of woorden van die strekking .
  Ze hebben nog steeds geen donder geleerd .
  Nét als “onze” socialisten , ze handelen en denken als een gedrogeerde .
  Wat is dat toch ?

  Like

 5. Frans Brassens zegt:

  Ik vraag me af waar ‘Turkije’, dat ogenschijnlijk toenadering zoekt tot Rusland, staat in dit toch wel heel smerige verhaal van Sorell….

  Like

 6. Je gaat hoe langer hoe meer van die Amerikanen over je nek. Wat een monsterlijke creaturen zijn dat. Ze blijven maar door stoken.

  Like

 7. louis-portugal zegt:

  Ik vind dit standpunt een voorbeeld van de ongelofelijke brutaleit van enkele amerikanen, waaronder Mobama en de neoconservatieven. die denken dat ze de hele wereld kiunnen en moeten domineren.e zullen er steeds verder achterkomen dat dat aan het aflopen is.

  Like

 8. Erik zegt:

  “Oh”bama en”Clit”on zijn al jaren illigaal bezig de wereld op zijn kop te zetten. Ze storten ons weer in een wereld oorlog. Europa is de Sjaak als de Russen, Turken en nu ook de Chinezen door de illigale praktijken in het midden oosten van de USA elkaar op het slagveld gaan ontmoeten.
  En dat zo vlak voor de verkiezingen in de States, je zou haast denken dat dit het scenario van een noodtoestand in de States “Oh”bama in de kaart zou spelen door een wereld oorlog uit te lokken zodat “Oh”bama aan de macht kan blijven. We weten dat als er een wereldoorlog komt de noodtoestand ook hier in Nederland zal worden uitgeroepen en dat speelt Rutte weer in de kaart, dus geen verkiezingen volgend jaar en geen Wilders. De tijd lijkt wel steeds rijper te worden voor een finale die wereld nog niet heeft gezien.

  Like

 9. De uiterst dubieuze rol en de smerige oorlogsspelletjes van de Amerikanen in het Midden-Oosten, Washington wordt geconfronteerd met een complete isolatie wanneer Washington geen open dialoog aangaat met Moskou. De Amerikaanse bombardementen op de IS(IS) stellingen zijn geen succes gebleken. Misschien was het niet de juiste doelstellingen van de Amerikanen om IS(IS) te bombarderen, eerder werd al gesproken van een afleidingsmanoeuvres.

  De doelstellingen van Washington zijn nog steeds om Assad het land uit te jagen. Hoelang is de Amerikaanse alliantie al bezig in Syrië, bijna zonder enig groot resultaat, ja de vluchtelingentrein uit Syrië zit stampvol met mee reizende niet Syriërs, bijna alle nationaliteiten uit het Midden-Oosten vluchten mee. Door dat Rusland nu gebruik maakt van de Iraanse Hamadan luchtmachtbasis toont alleen maar aan dat de Russische Federatie haar invloed in het Midden-Oosten aan het vergroten is. Door gebruik te maken van de Iraanse vliegbasis kan Rusland niet meegetrokken worden in de derde Wereldoorlog, want daar zijn de Amerikanen op uit.

  Weer een uiterst doordachte zet om de Russische gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers gebruik te laten maken van de bevriende landen in de regio. Putin is de schaakgrootmeester op het Midden-oosten toneel en weet zijn vrienden goed te kiezen dat staat in schril contrast met wat de Amerikanen gewoon verprutst heeft, de goodwill van Washington is tot het absolute nulpunt gedaald in de regio, en Europa vangt de klappen op als je het mij zou vragen….

  Like

 10. Jade zegt:

  Wat geeft Amerika het recht om overal ter wereld de baas te spelen?
  Volgens mij :”niets”. Het zijn dus gewoon grote schooiers.

  Like

  • fleckie zegt:

   Heeft MEN zich al eens verdiept hoe de ..AMERIKANEN..de Indianen behandeld hebben?hadden?..en hun nu als ‘NOMADEN’ betitelen, die ze na bevalling van het tweede kind, in de ziekenhuizen,[verplicht]……..steriliseren!

   Like

 11. Als dit verhaal waar is ,staan we er nog slechter voor !Volgens waarnemingen ,bestaan er geen gematigde rebellen ,nl;islam blijft islam hoogst onbetrouwbaar om mee in zee te gaan!Een koninkrijk wat tegen zichzelf verdeeld is gaat vanzelf tenonder !Op bijbelse gronden wil ik uitzien naar het duizend jarige vrederijk geleid door GOD zelf vanuit Jeruzalem !Gelukkig is er een GOD van Israël DIE ZICH heeft geopenbaard door ZIJN ZOON,en DIE heette niet Mohammed ,het heidendom en de islam gaan hand in hand het uiteindelijke einde tegemoet ,dit gaat gepaard met enorme leugens ,waar de honden geen brood van lusten!Waar zijn de ware christenen in Amerika die zich uitspreken zonder een blad voor de mond te nemen!Ook in Amerika houdt men niet van stellige waarheden en al zeker niet van ‘DE WAARHEID’Hopende dat Amerika nog een keer door de GOD van Israël gezegend wordt ,verblijf ik met een vriendelijk Shalom ,Léon van Duren

  Like

 12. Nemesis zegt:

  Dé Amerikanen, het volk dus, is daar niet schuld aan. Het is de regeringsclan, samen met de CIA en de groot geld elites die daar bezig zijn. Met als zeer willige en smerige trekpop Obama. Achter het vuurtje opstoken in het MO en proberen Poetin uit de tent te lokken de eerste stap te doen, daar zit nog iets anders achter. Amerika zou dan door de schuld van Rusland in oorlog zijn. Komt dat even goed uit. Obama roept dan de martial law uit en blijft dus zitten waar die zit. Geen verkiezingen zolang oorlog duurt. In de VS staan overal verspreid al de VN troepen met veel zwaar materieel en mankracht (VN huurlingen). Heel strategisch overal, zeker waar ze de meeste weerstand zullen krijgen (Zuidelijke staten). Want dat in de VS de pleuris uitbreekt is dan iets wat zeker is. De VS is dan net als Europa een grote puinhoop en ellende. Al je de VS blogs een beetje volgt, zul je al snel merken dat het daar al flink aan de gang is. O.a. door “Black lives matter” waar dus blanken inclusief kinderen gewoon dood geschoten worden, evenals politie agenten, zelfs als die ook afro Amerikaans zijn. Killary Clinton jaagt de boel ook flink op. En iedereen die het waagt te vertellen wat nu wel de waarheid is, sterft binnen de kortste keren een wat merkwaardige dood, jong of oud. En dat is alleen maar een klein gedeelte van wat daar allemaal gebeurt. Naar mijn mening zouden diverse lui daar absoluut een nekschot verdiend hebben en wel zo spoedig mogelijk.

  Like

 13. Pingback: Duitse regering: Burgers moeten levensmiddelen en contant geld inslaan | E.J. Bron

 14. Fred zegt:

  Wat mij nog het meeste zorgen baart is dat Amerika kernbommen van de Turkse basis Incirlik naar Roemenië heeft overgebracht.
  Naar de plek waar dat zogenaamde raketschild staat om europa tegen Iraanse raketten te beveiligen!
  Een raketschild dat eenvoudig met een kleine aanpassing te wijzigen is om een “first strike” op Rusland uit te voeren.
  Met die kernbommen van Incirlik er op gemonteerd is het een garantie voor een terechte response van Rusland die de hele wereld op de rand van uitroeing zal brengen.
  Zullen ze zo gek zijn?
  Ik vrees van wel.
  Killary is tot alles in staat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s