Kloosried: ‘De PVV gaat het policor kartel niet kapot krijgen’

Screenshot_12

(Door: Sam van Rooy)

“De PVV gaat het policor kartel niet kapot krijgen”, kopt Van Rossem op GeenStijl naar aanleiding van de lancering door de PVV van haar A4-verkiezingsprogramma. Tot zover zijn wij het eens, alleen: de vraag is hoe dat precies komt. GeenStijl alsook Van Rossem, door mij als Vlaming bewonderd om het ‘Tendentieus, Ongefundeerd & Nodeloos kwetsend’ karakter en met name om GeenPeil, doen af en toe fantastische ‘kloosrieds’ (close readings). Hierbij mijn kloosried van Van Rossems tendentieus, ongefundeerd (maar niet nodeloos kwetsend) artikel (GeenStijl wilde het niet plaatsen). Het is vrij lang, maar dan heb je ook wat.

Lees verder>>>
Nieuwe site

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Kloosried: ‘De PVV gaat het policor kartel niet kapot krijgen’

 1. joopklepzeiker zegt:

  Heerlijk !

  Kan helaas geen upjes geven !

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Geweldig artikel.
  Blijkbaar heeft er iemand een zak geld gedropt bij GS.
  Een andere verklaring voor deze debiele ommezwaai heb ik niet. Dergelijk D66-rommel is al dominant in de oude media, waarom zou je ook het internet ermee vervuilen? Te meer daar vele reaguurders van GS oprechte PVV-ers zijn en de vijandige media al jaren zat zijn.
  Wat is het nut van het afbranden van de PVV, als alle andere media dat al doen en niettemin veel Nederlanders PVV stemmen? De PVV is de vijand niet.

  Liked by 1 persoon

 3. joopklepzeiker zegt:

  Maar ik kan mij minder verheugen om de eigenlijk kinderlijke naïviteit dat we nog wat uit te maken hebben in ons eigen land.

  Maar als een soap is het best aardig hoor !

  Hoe zou deze periode in de geschiedenis boeken komen ?

  Het gespartel des kinders zou best aandoenlijk zijn als het godverdomme niet zo belangrijk was .

  Liked by 1 persoon

 4. BigLJohn zegt:

  De PVV gaat het policor kartel niet kapot krijgen…..Ik ben het helaas met deze stelling eens. Een terminale patient kan men ook niet redden uit de klauwen van de dood. Zo’n terminale patient is eveneens west Europa. Het is vijf voor 12 zegt men wel eens. In dit geval is het al 10 over 12 van de volgende dag. We zullen er doorheen moeten, graag of niet, en er het beste maar van hopen.

  Liked by 2 people

 5. joopklepzeiker zegt:

  Maar is het nu niet fantastisch dat ze zoveel woorden moeten vuil maken om de kiezer te vertellen dat het PVV programma helemaal niets is .

  dat kan betekenen :
  1) dat ze de kiezer dus minachten
  2) Of dat het dus wel wat inhoud .

  Eigenlijk zou dit een voldoende antwoord moeten zijn in een discussie op de kijkbuis, maar dat zal ik wel weer verkeerd zien want het intellect praat zo graag dat schijnt zo de gewoonte te zijn in de politieke arena,

  is er iemand met een geldingsdrang die mij even kan verduidelijken waar ik fout zit, zal er echt niet krampachtig over doen .

  Ach ze drinken bij het ontbijt een glas slaolie geven dan hun bek een duw en dan de hele dag maar verbaal glijden, worden ze ook nog eens dik voor betaald, door ons !

  Over een incestueus cultuurtje te spreken, breek me de bek niet open , ik zeg niets , o nee, ik zeg echt helemaal niets , ben ik daar even van de ratten besnuffeld, ik kijk wel uit hoor , helemaal niets dus .

  Liked by 1 persoon

 6. Geronimo zegt:

  GS, vreemd clubje soms. Had ik al langer in de gaten, maar noch niet de geciteerde reden: de VNL. Als dat de onderliggende kracht is voor dit zoveelste partijtje Wilders-bashen, dan ontkracht GS meteen zijn eigen anti-PVV standpunt waar het zegt dat deze partij nooit ofte nimmer een stem in het regeringskapittel zal krijgen, zodat na elke verkiezing, hoe hoog ook de PVV-score, uiteindelijk de gevestigde partijen verder zullen blijven regeren zoals ze nu bezig zijn, d.i. richting ravijn.

  Alsof dat zou veranderen met de VNL. Die maakt nog minder kans dan de PVV, en als ze al zouden mogen mee aan tafel mogen zitten met de ‘grote’ jongens, dan zal het enkel zijn om die hun beleid mee te helpen voortzetten. Met andere woorden, de VNL zal zolang door het establisment getolereerd worden als zij nuttig kan zijn om het kiezersaantal van de PVV te doen afkalven. Dan is ook het liedje van de VNL uit.

  Dit alles doet me onwillekeurig een beetje terugdenken aan Belgische toestanden. Met name aan de opkomst van de N-VA, Vlaams-nationale partij, die haar zuster partij op Vlaams-nationaal vlak, het Vlaams Blok/Vlaams-Belang met alle middelen, hele en halve leugens, heeft bestreden met, en dit is frapperend, een argumentatie in dezelfde stijl als GS (VNL) nu hanteert jegens de PVV, die nochtans eerder een bondgenoot, dan een tegenstander zou moeten zijn, want dezelfde core-business.

  Deze N-VA werd toen noodgedwongen geaccepteerd en gepromoot door alle regime-media, omdat in deze partij hét middel werd gezien om de opkomst van het vermaledijde Blok/Belang (‘zwarte zondagen’ werden deze verkiezingsdagen genoemd) te stoppen. En dat lukte.

  Wat heeft dit het Vlaams-nationalisme uiteindelijk bijgebracht? Buiten wat loze beloftes in de aanloop naar de verkiezingen, niets wezenlijk. Een belangrijk deel van de door het Belgische cordon wanhopig geworden Vlaams-nationale kiezers, die voorheen altijd op het Vlaams Blok/Belang hadden gesteld, liep massaal over naar de N-VA, van wie ze alle Vlaams-nationale heil verwachtten. Ze zijn er bekaaid vanaf gekomen, en velen zijn al langer terug aan het keren, richting het origineel.

  Want deze N-VA is intussen door het Belgische regime binnen de kortste keren gerecupereerd – macht corrumpeert altijd – en verworden tot een gewone Belgische partij als alle andere. Soms wat stoer op de borst kloppend, vooral als er opnieuw verkiezingen in aantocht zijn, maar het is altijd en vooral bij ‘luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden’ gebleven. Ze wordt nu spottend in ‘Vlaams-nationale kringen de ‘N-Ba genoemd.

  En dan had je daar ook nog de partij van gewezen judo coach, J.M. Dedecker. Die zijn verkiezingspropaganda luidde destijds dat zijn eenmanspartijtje het Vlaams Belang eens zou gaan uitroken. Op dezelfde wijze en om dezelfde redenen werd ook Jean-Marie door het establishment tijdelijk op handen gedragen. Nu spreekt niemand nog over deze partij, en JM is intussen al lang door het establishment terug uitgespuwd, als een ordinaire straathond.

  Zo’n rol zou dus de VNL ook wel eens mogen meespelen: zoveel mogelijk kiezers afsnoepen van de PVV, en daardoor de invloed van deze partij beperken. Nederlanders die menen dat ze door op de VNL te stemmen hun gram zullen kunnen halen met betrekking tot dezelfde core-business van beide partijen, m.n. anti-islam beleid en anti-EU standpunten, zullen, net als voorheen de Vlaams-nationale kiezers die naar de N-VA overliepen, van een kale reis thuis komen. Dit lijkt me evident.

  De kritiek van GS op het ‘programma A4-tje’ van de PVV, is dan ook, in hetzelfde licht bekeken, even ondoordacht als contraproductief. Er dient niet op de PVV geschoten, want dat zijn bondgenoten, maar op alle andere partijen. Die moeten hun kiezers zien overlopen naar deze partijen. PVV en VNL mogen m.a.w. geen communicerende vaten worden, anders worden alsnog de traditionele partijen de uiteindelijke overwinnaars. Deze laatsten zijn dan ook beducht voor een scenario waarbij zowel PVV als VNL hun kiezersaantal zouden vergroten door kiezers van hen af te snoepen, zodat ze na de verkiezingen een blok kunnen gaan vormen waar rekening zou dienen te worden gehouden, gelet op hun gemeenzame standpunten.

  Spijtig genoeg wijst alles op een GS dat zichzelf blijkbaar geweldig overschat, net als met hun referendum trouwens,; dat heeft ook niets opgeleverd. Of hoe de pot hier de ketel verwijt dat hij zwart ziet.

  Liked by 3 people

  • leefbarbaar zegt:

   Zeer goed verwoord; het mag duidelijk zijn dat hebzucht er toe leidt dat men de PVV gaat beconcurreren en de NSB met rust laat. Dit is zo dom en kortzichtig, dat er wel een hele goede reden voor moet zijn: geld !!
   Wat u uit Vlaanderen schetst is hier in 010 ook gebeurd. Leefbaar Rotterdam is in 2 termijnen veranderd in een D66-light. Bezig met kekke duurzaamheid dingen en niet wetend dat een moslim de stad in handen heeft en de islam de boel over neemt.

   Like

 7. Frans Brassens zegt:

  Geen wonder dat Geen Stijl dit uitstekende artikel heeft geweigerd!
  Het sloopt -terecht- Van Rossem zowel als het PVV-‘bashende’ Geen Stijl zelf.
  Geen Stijl heeft zich inmiddels, ook in andere stukken, zelfs volkomen anti-PVV betoond.
  Ook Jan Roos heeft fout gekozen door ‘lijsttrekker’ te worden bij VNL.
  Dat wordt dus niks. Net zo min als toen met Moszkowics.
  Jan Roos blijkt minder slim en zuiver op de graat te zijn dan we dachten.

  -Zoals iemand hier al veronderstelde: ‘Wie heeft er misschien een zak geld gedropt’?
  Hetzelfde gevoel had is destijds, toen Geen Stijl door de Telegraaf gekocht werd.
  Toen was het duidelijk en ging er bij mij een streep door G.S. Ik las het niet meer.
  Later, op aanraden van een vriend dan weer wel. De vreemde koers bleek bijgesteld.

  -En nu? Het G.S.-kompas lijkt me ernstig gestoord te zijn door speciale magnetische invloeden.
  Exit Geen Stijl bij mij. Voor de tweede keer dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s