Orbán zet buitenlandspolitieke accenten: “Nieuwe Zijderoute” tussen China en Midden-Europa ondersteunen!

screenshot_65

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán en de Chinese president XiJinping.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán profileert zich niet alleen met een rigide grensbewakingspolitiek tegen de Brusselse EU, maar zet ook buitenlandspolitieke accenten. Nu sprak Orbán zich uit voor een strategisch bondgenootschap tussen Midden-Europa en China. Op een gemeenschappelijke conferentie van Midden-Europese landen en China verklaarde de regeringschef uit Boedapest dat de tijd er rijp voor zou zijn om de betrekkingen tussen Midden-Europa en China naar het niveau van een strategisch partnerschap te tillen. Dit zou volgend jaar al ondertekend kunnen worden. Midden-Europa en China zouden geïnteresseerd zijn in een gezamenlijk succes.

duits-zuerst

Letterlijk verklaarde Orbán: “De mensheid kan niet succesvol zijn als het grootste land op aarde niet succesvol is. Midden-Europa heeft als Europa´s snelst ontwikkelende regio een grote hoop voor de toekomst.”

Hongarije zou daarom zeer geïnteresseerd zijn in het project “Nieuwe Zijderoute”, waar op dit moment vooral door China en Rusland vaart achtergezet wordt. Een verbinding tussen Midden-Europa en China samen met een samenwerking van ondernemingen zou een constante stroom van goederen garanderen. Ook de treinverbinding Boedapest-Belgrado zou in deze zin met Chinese steun worden aangelegd. Hongarije zou “geen beperkingen” bij de samenwerking tussen China en Midden-Europa accepteren. “Wat goed is voor China en Midden-Europa, zal bevorderlijk zijn voor de belangen van de hele Europese Unie.”

Orbán trok bij deze gelegenheid ook de aandacht met een nieuwe zienswijze op China: “Wij staan tegenover elkaar op ooghoogte, en geen enkele kant heeft de ander voor te schrijven dat hij zou moeten veranderen.” Deze uitspraak onderscheidt zich bewust van het langdurige westerse beginsel dat mensenrechten en westerse waarden op de voorgrond plaatst en landen zoals China het exportmodel van de westerse democratie probeert aan te bevelen. Orbán verklaarde echter: “Hongarije is niet van mening dat men politieke of economische systemen kan exporteren.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, gezond realisme, Hongarije, Midden-Europa, Rusland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Orbán zet buitenlandspolitieke accenten: “Nieuwe Zijderoute” tussen China en Midden-Europa ondersteunen!

 1. Mary zegt:

  Respect voor Viktor Orban, Hongarije mag zich gelukkig prijzen met zo’n minister-president. Nee dan wij met dat stuk onbenul Rutte.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Mary: 22.26. uur, op 9/10. U heeft volkomen gelijk.

   Like

  • ieznogoedh zegt:

   Tja, er zullen velen zijn die deze uitspraak niet beamen.
   Kennelijk is de lachende leugenaar niet de enige onbenul in Nederland, maar heeft hij na zijn “sorry” en “pleur op” weer een groeiend aantal sukkelaars weten te vangen.
   Dat Viktor Orban een man met visie is die wellicht nog heel veel voor het voortbestaan van de Westerse levenswijze kan gaan betekenen, zou zo langzamerhand ook bij onbenullen duidelijk moeten zijn geworden, al zou het niet verbazen als het tegendeel waar blijkt.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ieznogoedh: 13.09. uur. De onbenullen, is een groot deel van onze bevolking, volkomen gehersenspoeld door het “rode stasijournaal”, de rest van de linkse omroepen, allemaal, die hun domme debiele programma’s voorzet, zodat ZE zelf niet meer NADENKEN, en de hele “rode socialistische pers”. En deze sukkelaars, gaan gewoon weer stemmen, helaas, op VVD,CDA,PvdA en D66. Zo loopt het in ons eens mooie landje.

    Like

 2. Fannie zegt:

  Wijze woorden van een wijze man.

  Like

 3. Wij moeten het doen met lulletje rozenwater.

  Geliked door 1 persoon

 4. aquarius4422 zegt:

  Een man met visie, een zeldzaamheid in de verstarde westerse politiek.

  Like

 5. Bas zegt:

  Dit is een duidelijk signaal dat minister-president Viktor Orbán zich niet laat vastleggen (en de kaas van het brood laat eten) door sommige harlekijnen van Europese Unie.

  Like

 6. edwin vissers zegt:

  ben dit jaar nog weg naar Hongarije ,moet je die huizen prijzen zien ,ga daar op de markt staan met Hollandse kaas ,het enige wat ik mis uit Nederland .mag daar nog openlijk gelovig zijn en christus belijden ,die Nederlandse naams christenmensen zien in merkel een vrouw die de morele kompas nog goed heeft staan ,westerse christenen zijn met rede de domste mensen op aarde .en zien niet dat ze een satanische agenda uitvoert ,nwo één wereld religie .

  Like

 7. Anna zegt:

  Dit wordt leuk ; Orban als voorzitter van de nieuw te vormen Midden Europeesche Unie. ; krijgt Juncker ongewild een collega!!!!

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Nou, als de EU en haar aanhangers niet oppassen, gaat Midden-Europa het nog winnen van West-Europa.
   Goed, de levensstandaard is NOG lager maar zeer positief is dat er maar weinig parasieten worden binnengelaten. Dat kan een sterke groei betekenen. Zeker als ze slim zaken doen met Rusland en China.
   Wat betreft de Westerse democratie (die eigenlijk dus gewoon dood is) , is wel gebleken dat daarmee de weg terug is ingeslagen. Dan is het toch weer vreemd dat de gutmenschen zo klagen over Rusland en China over gebrek aan democratie en telkens weer jubelen over turkije en andere apenlanden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s