Italianen verlaten in scharen hun vaderland

screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Nog nooit hebben zoveel Italianen hun land verlaten als in het jaar 2015. Vorig jaar zijn er 107.000 personen geëmigreerd en hebben daarmee het record van de afgelopen 90 jaar gebroken, zoals het onderzoek “Italiani nel mondo 2016” (Italianen in de wereld 2016) van de Fondazione Migrantes (Stichting voor Migratie) publiceerde.

Junge Freiheit

Volgens het onderzoek verlieten 6.200 meer Italianen hun land dan in het jaar 2014. Vooral mensen uit de regio´s Venetië en Lombardije besloten vorig jaar te emigreren. Het grote aantal emigranten was daarmee opnieuw hoger dan het aantal immigranten.

Demografische problemen

In totaal leven er op dit moment bijna 5,2 miljoen Italianen in het buitenland. Als landen van keuze zijn vooral Duitsland en Groot-Brittannië populair. Behalve het grote aantal emigranten kampt Italië echter al sinds 2008 met te lage geboortecijfers. Verleden jaar stierven er 162.000 mensen meer dan er geboren werden, , aldus het Italiaanse bureau voor de statistiek Istat.

Terwijl de Italiaanse minister-president Matteo Renzi (van de socialistische Democratische Partij) tijdens een toespraak vorig jaar nog gelaten gereageerd had en de emigranten “rustig wilde laten gaan”, is hij geschokt door de publicatie van de statistiek voor dit jaar. “De cijfers met betrekking tot de emigranten doen pijn, maar dat zijn de gevolgen van de afgelopen 20 jaar”, gaf hij in de krant “Corriere della Sera” de schuld aan zijn voorgangers.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

19 reacties op Italianen verlaten in scharen hun vaderland

  1. tinekevanschagen zegt:

    Dat de italianen de kuierlatten nemen kan ik me wel voorstellen.
    Maar waarom in hemelsnaam naar Duitsland?
    Zo gaan ze van de regen in de drup!

    Like

    • Willie zegt:

      Tineke , van die regen in de drup gaat men OVERAL tegemoet , nergens nog een land of regio waar men gerust kan zijn of wonen , dus al degenen die gaan ”runnen” bedriegen zichzelf .Zoals de US Marines zeggen : Run , and You’ll Die Tired, snappie ??

      Like

  2. Steven zegt:

    Ook ten dode opgeschreven..
    Op weg naar calais jungle 2

    Like

  3. Thoth zegt:

    Ik kan het begrijpen, zoveel “vluchtelingen” die daar binnenkomen. Nu las ik pas hoeveel van die vrouwelijke gasten al prostituee werken, vooral Nigerianen. Ik ga over enige tijd ook weg, uit Nederland. Hetzelfde laken een pak….

    Like

  4. Rapunzel zegt:

    Ja mensen, oorspronkelijke Europeanen vluchten uit hun verziekte verpeste landen waar geen toekomst meer voor hen en hun kinderen is, zorg dat je erbij bent want je zult zien hoe snel de nu zo verguisde grenzen potdicht kunnen als de betalers van die griebeszooi willen vertrekken.
    Kun je wel heldhaftig hier in je eigen pis blijven sudderen maar daar kopen we ook niks voor.
    Up up and away, Nederlanders zijn overal welkome en gewilde burgers.
    Elk normaal land zou trots op ons zijn.

    Geliked door 1 persoon

  5. Sjaak zegt:

    Zo onstaan burgeroorlogen !
    Want die niet weg kunnen, beginnen zich te bewapenen !

    Like

  6. Helemaal eens met Sjaak. Dan sta je met de rug tegen de muur.

    Like

  7. Rapunzel zegt:

    Nee hoor Sjaak, de Nederlanders die niet wegkunnen hebben al geen nagel meer om hun kont te krauwen.
    Slaven en sloven om de huur op te brengen en verder geen nieuws.
    Na het zuur het bitter.
    Te laat, te laat, hoezeer het mij ook spijt.
    Bewapenen doen de “nieuwe” Nederlanders wel, die kunnen het zich veroorloven.

    Like

  8. Gerrit Tienkamp zegt:

    Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

    Like

  9. Erik zegt:

    Italie is moreel en financieel bankroet. Er is geen uitzicht op werk en met de influx gaat dit helemaal de foute kant op. Traditioneel zijn Italianen emmigranten, ook hier wonen veel Italianen.
    De vorige eeuw na de tweede wereld oorlog vestigde zich veel van hun in het Noord Westen van Europa daar waar nog werk te vinden was, veel begonnen een ijszaak of pizzeria iets dat we nu heel normaal vinden. De influx van asiel/gelukzoekers draagt er aan bij dat er steeds meer vertrekken. Toch gaat het ze in de eerste plaats om werk weg en daarom is Duitsland en Engeland zo populair bij de Italianen.

    Like

    • Ongelovige zegt:

      Kunnen ze op kosten van Brussel de duizenden ‘asielzoekers’ die ze dagelijks in Libisch kustwater gaan ‘redden’ niet vetmesten? Werk genoeg zou ik zeggen.

      Like

    • elisah zegt:

      Dat klopt helemaal, Erik, dan vinden ze het nog vreemd dat er weinig kinderen geboren worden, het is gewoon onbetaalbaar om meerdere kinderen op een fatsoenlijke manier op te kunnen voeden.

      Like

  10. Golden Girl zegt:

    Ongelovige, uw reaguursel begrijp ik niet helemaal
    Ik vond vroeger de Italianen een leuk volk, spontaan en aardig, voor mij mogen ze hier komen, en voor elke andere parasieten en de uitvreters die zich slap lachen en even hier asiel aanvragen en €1950,- oprot premie krijgen heb ik liever heeeeel veeeeel Italianen terug, en dat meen ik serieus

    Like

  11. ieznogoedh zegt:

    Ik moet nog 6 jaren en dan krijg ik mijn pensioen. Dan gaat het richting oostelijk van Duitsland. Daar waar de regeringen er meer van begrijpen en maar weinig mislimmigranten wonen en de boel verzieken.

    Like

  12. paulzwueste zegt:

    Nou ja, nog meer Italiaanse restaurants en granito-werkers dus.
    Deze mensen werken tenminste en hebben onze cultuur.

    Like

Plaats een reactie