Inbreng Geert Wilders bij het debat over het bericht dat Schiphol mogelijk doelwit was van terroristische aanslag

 

Voorzitter,

Volgens de Belgische autoriteiten kwamen 2 terreurverdachten mogelijk op 13 november vorig jaar, de dag van de vreselijke terreuraanslagen in Parijs, met een bus – de eurobus – vanuit Brussel naar Amsterdam. Inmiddels zijn ze in België gearresteerd samen en tegelijk met de daders van de aanslagen in Parijs en Brussel. Volgens de Franse krant Le Monde zijn het Syriëgangers, die via de asielstroom Europa zijn binnengekomen. Ze zouden zelfs in Amsterdam een hotel hebben geboekt. Klopt dat, vraag ik aan de minister. Kan hij dat bevestigen of ontkennen? Ik zie over dat hotel in ieder geval niets terug in zijn brief. Graag een reactie. En zijn deze twee mensen überhaupt hier geweest? Wist hij dat ze deel uitmaakten van de terreurgroep rond Abdeslam die de massamoorden pleegde in Parijs en Brussel? Hadden ze daadwerkelijk Schiphol als mogelijk terreurobject in het vizier? Graag antwoorden. De brief geeft ook daar geen antwoorden over.

pvv-nieuw

Voorzitter, de minister zegt in zijn brief dat er geen aanknopingspunten zijn voor een eigenstandig Nederlands strafrechtelijk onderzoek. Wat bedoelt hij daarmee? Dat ze hier wel zijn geweest en dat hij dat niet wil onderzoeken, of heeft hij keihard bewijs dat ze hier niet zijn geweest? Of zegt hij: we doen het niet omdat de Belgen het al doen? Vaagheid, vaagheid, vaagheid, graag helderheid. Le Monde zegt ook dat de groep beschikte over een tiental schuilplaatsen in België. Mijn vraag aan de minister: Zijn er ook schuilplaatsen hier in Nederland waar terroristen zich verborgen kunnen houden?

Voorzitter, we weten allemaal dat er al 5000 moslims zijn uitgereisd naar Syrië. We weten ook dat er al een kwart, 1250 ongeveer, zijn teruggekeerd en dat dit aantal groeit. Alle alarmbellen zouden dus moeten afgaan, want er lopen dus meer dan 1000 teruggekeerde Syriëgangers in Europa rond! Die kunnen allemaal dankzij Schengen vrij door Europa reizen dankzij het open-grenzen-beleid van dit kabinet. Feit is ook dat er terroristen tussen de asielinstroom zitten, ondanks alle eerdere ontkenningen. De minister heeft het vorig jaar in de Kamer ontkend. Het gebeurt gewoon!

We weten ook dat er al terroristen uit het Abdeslam-netwerk in Nederland rondliepen. Zoals Ibrahim El Bakraoui. Vorig jaar werd hij door Turkije op zijn eigen verzoek op het vliegtuig gezet naar Schiphol. Deze minister wist van niets. De man dartelde hier vrij rond voordat hij in Brussel 32 onschuldige mensen de dood injoeg. En dan is er ook nog de IS-terrorist Abid Taboani, ik heb hier een foto, die selfiefoto’s op Facebook plaatste vanuit Amsterdam. U ziet het IJ op de achtergrond. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk? Gelukkig is deze persoon inmiddels in België gearresteerd en uitgeleverd aan Oostenrijk.

Voorzitter, we hebben dus een gigantisch probleem. We hebben ook een probleem omdat we inmiddels ook uit onderzoeken weten dat meer dan 20% van de Vlaamse en Brusselse moslims sympathie heeft voor Islamitische Staat. Dat zijn 100.000 mensen. En we weten ook al sinds een tijd dat in Nederland uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam bleek dat 11% van de moslims hier het acceptabel vindt om geweld te gebruiken. Dat zijn opnieuw 100.000 mensen. Alleen al in Nederland en België zijn er 200.000 moslims die of sympathie hebben voor Islamitische Staat dan wel bereid zijn om daar geweld voor te gebruiken.

De minister doet niks. Hij laat de grenzen gewoon open. Hij laat de mensen gewoon selfies maken vanuit Amsterdam. In wat voor land leven we!? De problemen zijn groot. Laten we alsjeblieft het risico niet nog groter maken. Stop met het dweilen met de kraan open. Hou die extremisten tegen. Laat ze niet meer vrij door Europa reizen. Ik zeg u: Sluit de Nederlandse grenzen. Want als, en ik heb dat ook al tegen de minister-president gezegd, als er een aanslag in Nederland komt, gepleegd door een van de mensen die u had kunnen opsluiten of tegenhouden door de gesloten grenzen die er niet zijn, dan is dit kabinet medeverantwoordelijk!

pvv-nieuwBron:
www.pvv.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Geert Wilders, gezond realisme, Islam, Nederland, PvdA, PVV, Rotzakken, Terrorisme, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

26 reacties op Inbreng Geert Wilders bij het debat over het bericht dat Schiphol mogelijk doelwit was van terroristische aanslag

 1. Republikein zegt:

  De BBC heeft een Nederlandse voormalig IS-strijder gesproken in Noord-Syrië. In Noord-Syrië is door rebellen een interneringskamp opgezet voor weggelopen strijders en hun familie. De Nederlandse Abu Sumail is een van de ex-strijders in het kamp.
  http://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10312023/nederlandse-ex-is-er-ik-wil-terug-naar-nederland-een-normaal-leven-leiden

  Like

  • ieznogoedh zegt:

   Hij zit daar goed en we kunnen alleen maar hopen dat IS uiteindelijk toch inziet dat al die strijders volstrekt onbetrouwbaar zijn en dat IS dan ook daarnaar zal handelen.
   Gewoon zijn leven leiden in Nederland. Bedoelt hij daarmee dat hij zich (weer) wil aansluiten bij een of andere mocro-buurtterroriserende groep?
   Nederlands paspoort ongeldig verklaren en nooit meer binnenlaten.
   Hij heeft zelf zijn bed gespreid, dan gaat hij er ook maar in liggen. Er zijn al genoeg niet-deugende mislims in Nederland. Daar hoeft geen enkele nog aan toegevoegd te worden.

   Like

 2. Guardiacivil zegt:

  Dan is dit leugenkabinet niet alleen verantwoordelijk maar staan ze ook op het schavot in de schandpalen om nadien wegens landverraad berecht te kunnen worden.

  Geliked door 1 persoon

  • Ongelovige zegt:

   Een bekende werkwijze in D, hebben ze al eens met RAF-mensen toegepast als ik mij goed herinner: enkele verdachten hadden zich zogezegd opgehangen, gelijktijdig en in aparte cellen.
   Overigens een merkwaardig verhaal, deze terrorist: eerst ontsnapt hij op wonderbaarlijke wijze bij een inval in zijn flat, dan wordt hij heel politiek correct door ‘goede’ moslims geketend, om zich vervolgens ongezien op te hangen terwijl al het gevangenispersoneel toekijkt. Die duitsers toch, normaal doen is hen volkomen vreemd.

   Like

  • elisah zegt:

   Wel nogal dubieus…..in de cel krijg je alles afgepakt, zelfs je schoenveters….

   Like

 3. dees zegt:

  Die verrekte vd Steur heeft altijd het zelfde riedeltje: is in onderzoek, is onder de rechter, wordt nog onderzocht, kan dus niets zeggen!!

  Like

 4. Erik zegt:

  Zeker Wilders potverdriedubbeltjes ze laten het gebeuren, ze laten de mogelijkheid open om hier vrij rond te dartelen, schande, nalatig en verwijtbaar.
  Als de poep de ven raakt is het te laat en zullen we de verantwoordelijke voor de rechter slepen.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  En wederom sprak Geert tegen dovemans oren !
  Het stel onbenullen wil niet luisteren en brengen opzettelijk het volk in gevaar !

  Like

 6. danny zegt:

  Scherpe analyse van Geert.
  Het is wachten op een aanslag hier.
  mogen nog van geluk spreken , dat het nog niet gebeurd is.

  off topic :

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/twee-vrouwen-beschuldigen-donald-trump-van-aanranding~a4394735/

  Hellery weer uit de bocht , dat kreng!

  Zou Hellery die vrouwen omgekocht hebben?

  je weet het niet, zou zomaar kunnen.

  Trump moet natuurlijk politiek kaltgestelt worden met alle mogelijke middelen.

  Bah wat een smerige policor idioten zijn het ook.

  Met andere middelen kunnen ze nooit winnen van Trump.
  Zelfs zijn eigen partijgenoten laten hem vallen, vieze schijtbakken!

  Hoop dat Trump alsnog de verkiezingen in de VS gaat winnen en president wordt.
  Maar ja, wordt moeilijk, en vergeet niet de uitslag ook nog eens gemanipuleerd wordt als het de policor idioten niet bevalt.
  Hebben we eerder meegemaakt in de VS.

  Like

 7. Altijd blijven de rechtstreekse vragen aan dit schijt kabinet onbeantwoord.

  Like

 8. BertG. zegt:

  Maakt het zo langzamerhand nog iets uit waar ze vandaan komen.
  Er lopen er hier zat rond die staan te popelen om in actie te komen.

  Like

 9. Golden Girl zegt:

  en dan weer onze Haagse vrienden als er een aanslag heef plaats gevonden treurig kijkend de media toespreken, 1 minuut stilte, mensen kaarsjes branden, knuffels neer leggen en erna weer gewoon doorgaan , we zijn toch met meer, dus teveel mensen hier, stel minder maakt niet uit, halen ze een stel nieuwe op die met tienduizenden wachten om Europa in te komen, ik heb ff geen zin om slachtoffer te worden, en velen met mij ook niet

  Like

 10. Anneke zegt:

  Soms, heel soms, bekruipt bij mij het gevoel en de gedachten dat dit alles weleens vanuit Nederland wordt gecoördineerd. Daarom zijn er hier, gelukkig maar, nog geen aanslagen geweest. Wilders heeft groot gelijk om dit aan te kaarten, maar of hij ook een antwoord krijgt betwijfel ik…..

  Like

 11. Jean zegt:

  Beste Geert, u zult geen antwoord krijgen van die lafaards en volksverraders van eigen volk, correcte vragen liggen moeilijk en zijn pijnlijk om te beantwoorden.
  Nu starten met het verwijderen van alle moslims/islamieten is de enige positieve oplossing van het gigantisch probleem “parasieten”.

  Like

 12. Aegolius cs zegt:

  Nou een busstation in Lutjebroek lag niet zo voor de hand, valt me in Regering?

  Een goede knal ergens, waarbij ik het leven zal laten, zal me een zorg zijn en behoeft ook geen vragen waarom ik een voltooid leven verzoek zou moeten onderbouwen.

  Tenslotte heeft de NS al problemen genoeg met uitval van trajecten wegens zelfdoding.

  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2137422-kabinet-wil-stervenshulp-bij-voltooid-leven-toestaan.html
  Evenwel wordt de SP verweten:

  Boze reacties op standpunt SP over plan voortijdig levenseinde

  http://nos.nl/artikel/2137475-boze-reacties-op-standpunt-sp-over-plan-voortijdig-levenseinde.html

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Aegolius cs 13 oktober 2016 om 16:38^

   [quote] Het gaat nadrukkelijk niet om euthanasie, waarbij sprake is van ondraaglijk en onbehandelbaar lijden en artsen actief een rol spelen. In deze gevallen van ‘voltooid leven’ is sprake van ‘lijden aan het leven’. [/quote]

   Het zal gloeiende gloeiende een keer tijd worden om ‘humaan’ te mogen sterven!
   Ik zal zeker van deze gelegenheid gebruik maken.
   De vuile hypocrieten die je geen ‘humane’ dood gunnen, laten je liever op je oude dag creperen omdat al het belastinggeld naar de neger en de mohammedaan moet!
   ZORG ER DAN !#$%^&*&^%$#!#$ VOOR DAT MENSEN WILLEN BLIJVEN LEVEN EN MAAK HUN LEVEN NIET TOT EEN HEL!!!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Aegolius cs 13 oktober 2016 om 16:38

   Degenen die tegen hulp bij zelfdoding zijn in het geval van ‘lijden aan het leven’, hebben geen flauw benul van wat ‘lijden aan het leven’ inhoudt!

   Klootzakken, stommelingen! Wacht maar tot het moment aanbreekt waarop zij zélf ervaren hoe het voelt om te ‘lijden aan het leven’!

   Geliked door 1 persoon

 13. paulzwueste zegt:

  De zelfmoord van deze terrorist stinkt aan alle kanten.

  Hij was spoorloos, nergens te vinden.
  Plotseling krijgt de politie een telefoontje van een moslim dat hij in zijn woning aanwezig is.
  Dan vindt de politie hem vastgebonden…?
  De man die hem overweldigde en vastbond maakt ook nog een selfie van de situatie…
  Bovendien zijn er nog meerdere personen in de kamer aanwezig.
  Hij zou verteld hebben dat hij een aanslag wilde plegen, daarop volgend wordt hij door zijn geloofsgenoten vastgebonden… en uitgeleverd aan de politie…?
  Hij wordt onder voortdurende observatie gezet omdat hij had verteld zelfmoord te willen plegen.
  Daarna zou hij tòch zelfmoord gepleegd hebben…?

  Als iemand onder voortdurende observatie is gesteld is het wel héél vreemd dat hij desondanks deze maatregel toch zelfmoord kan plegen.
  Bovendien is het ongeloofwaardig dat hij door zijn eigen geloofsgenoten is aangegeven en zelfs geboeid werd. Ik geloof er geen snars van.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Correcte bijdrage van Dhr. Wilders. Alleen zullen ze: LINKS en de POLITIEK-CORRECTE partijen er NIETS mee doen. Omdat ze Nederland al verraden hebben in 1975, door in te stemmen met: “De Resolutie van Straatsburg”. En welke partijen zijn daar mee gemoeid, nou heel eenvoudig de bekende 4: CDA,PvdA,VVD en D66!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s