Slavernij door de eeuwen heen (deel 3)

screenshot_6

(Door: H. Numan)

Lees hier deel 1 en hier deel 2 in het drieluik “Slavernij door de eeuwen heen”.

Het grote probleem was en is nog steeds het Midden-Oosten. Of iets nauwkeuriger: de Mohammedanen. Overal. Niet per se in het Midden-Oosten. Mali bijvoorbeeld is een vrijwel 100% Mohammedaans land waar slavernij nooit echt is afgeschaft. De Fransen stonden het min of meer oogluikend toe, zolang het maar niet te openlijk werd gepraktiseerd. Vandaag de dag is het er nog steeds. Mali is een seculiere Mohammedaanse staat, voor zover je over een seculiere staat kunt spreken in een bijna 100% Mohammedaanse samenleving. In het Midden-Oosten, dus Saoedi-Arabië, Koeweit en de Golfstaten, is slavernij nagenoeg legaal. Zolang je je slaven geen slaven noemt, mag het.

Een mooi voorbeeld zijn de wereldkampioenschappen voetbal die in 2022 in Qatar gehouden gaan worden. U hoort er zo heel af en toe wat over. Bijvoorbeeld dat er slaven gebruikt worden voor de bouw van het voetbalstadion in Qatar. Dat zijn dat twee leugens voor de prijs van één: Qatar is zo ongeveer het heetste land ter wereld, en hun beste voetbalteam verliest het nog van de pupillen van FC Lulleradeel. Dat stadion moet gekoeld worden zo ongeveer met een nucleaire reactor, ook als men midden in de nacht gaat spelen.

Leugen 1: niemand die spreekt over corruptie. Waarom een onbetekenend – letterlijk –  zandland het belangrijkste voetbaltoernooi van de wereld moet hosten. Het is alsof de Tour de France opeens gereden moet worden in Tasmanië of in Opper Volta. Dat heeft niks met corruptie te maken? Leugen 2: dat nucleair te koelen stadion wordt wel degelijk gebouwd met slaven. Letterlijk. Die slaven komen uit nog armere Mohammedaanse landen in Zuidoost-Azië. Bij aankomst worden hun paspoorten ingenomen, en zonder paspoort mag je daar de straat niet op. De werknemers worden onder erbarmelijke omstandigheden gehuisvest, moeten absurd lange dagen werken en leven op de constructiewerkplaats. Weglopen kan niet, want ze hebben geen paspoort. Als ze naar de politie gaan, krijgen ze op het bureau een flink pak slaag en worden ze direct terug gestuurd naar hun barak. Daar krijgen ze, als ze hersteld zijn van dat eerste pak slaag, nog een pak slaag. Meestal voor het oog hun mede-slaven, want we willen natuurlijk wel dat iedereen goed ziet dat weglopen niet werkt. Hoort u daar Sylvana, de huis-negerin van DENK, over?

In Thaise en Filipijnse kranten staan regelmatig artikelen over slaven die toch wisten te ontsnappen. Dat zijn meestal straatarme mannen die gehuurd werden voor laaggeschoold werk, of vrouwen die als huismeid in het Midden-Oosten gingen werken. Ze (m/v) rapporteren vaak mishandelingen, verkrachtingen en vernederingen. Heel vaak wordt aan jonge Thaise of Filipijnse dames een baan als verpleegster of nanny aangeboden, wat in werkelijkheid een bordeel blijkt te zijn. Waarom veel Thai en Filipino´s? Daar rekruteert men graag. Ze krijgen banen aangeboden in het Midden-Oosten die zeer goed gaan betalen en het ticket is gratis. Natuurlijk maken Mohammedanen liever slaven onder de heidenen (zoals Thai en wij zelf), maar ze zijn niet kieskeurig. Je mag Mohammedanen ook in slavernij houden. Geen enkel probleem. Vandaar dat er zwaar gerekruteerd wordt in o.a. Pakistan en India. Die hebben arme Mohammedanen te over.

Bij aankomst ontdekken ze dat er kleine lettertjes in hun contract staan. Namelijk dat hun paspoorten ingenomen worden (maakt ontsnappen onmogelijk), en dat ticket was helemaal niet gratis. Dat was een lening die ze moeten terugbetalen. Met rente. Zoveel rente dat ze dit onmogelijk  kunnen terugbetalen, al werken ze dag en nacht. Hoort u daar Sylvana, de huis-negerin van DENK, over?

De “Islamitische Staat” (ISIS ) heeft slavernij in al haar ‘glorie’ hersteld. Letterlijk. Er zijn regels voor slaven en slavenhouders. Seksslavinnen zijn te koop. Er worden dagelijks slavenmarkten in Raqqa gehouden. Het wordt (mondjesmaat) gerapporteerd in het nieuws, maar er wordt verder niets aan gedaan. Hoort u daar Sylvana, de huis-negerin van DENK, over?

Slavernij is economisch niet rendabel. Dat wisten de Romeinen al, en dat weet u nu ook. Maar slavernij is meer dan centjes tellen. Het is ook een stuk vernedering. Over vernederen hoef je Mohammedanen helemaal niets te leren. Daar weten ze alles van. Dat zijn de grootmeesters met 1400 jaar ervaring. Even een klein zijsprongetje: die beruchte Neurenberger-wetten waren een zwakke afspiegeling van regels die de Mohammedanen hadden voor christenen en Joden. Als u de Neurenberger-wetten vreselijk vernederend vindt, realiseer u zich dan dat christenen en Joden veel vernederender behandeld werden en worden daar waar Mohammedanen echt de baas zijn.

Dacht u dat het toevallig was wanneer vier of vijf bontkraagjes provocerend naast elkaar op de stoep lopen, u dwingend voor hen uit te wijken in de goot? Voor hun is het win-win, voor u is het een verloren zaak. Als u er dwars doorheen loopt, rammen ze u in elkaar, met alle steun van justitie. Want U bent dan degene die het gevecht begon. Niet zij. Als u uitwijkt en door de goot loopt, hebben ze bereikt wat ze wilden: die domme kaas buigt voor het Herrenvolk. Die fetisj voor slavernij is religieus. Een s/m relatie tussen het ware geloof (de ‘s’ kant) en de rest van de wereld (de ‘m’ kant). Als u slachtoffer wordt van een Mohammedaanse zelfmoordenaar, dan bent u – volgens hun geloof – in het hiernamaals slaaf van die zelfmoordenaar tot in de eeuwigheid. Volgens mij weet Sylvana, de huis- negerin van DENK, dat niet eens.

Sylvana heeft een fanatieke carrière als Faalpiet achter de rug, die ze tijdelijk onderbroken heeft voor een korte periode zeurpiet. Na 17 maart is ze zoals vanouds weer Faalpiet. DENK heeft absoluut geen enkele behoefte aan een (hele) domme doos met een grote bek in de Kamer. Gesteld dat ze genoeg zetels halen. Net als vroeger moet je huisnegers met respect behandelen, tot ze op zijn. En dan? Dan gooi je ze weg. Simpel toch? Maar de slavernij, die blijft. En komt helaas weer terug. Met alle medewerking niet alleen van onze linkse partijen, maar ook van het midden. Want zowel de VVD als het CDA hebben er alles aan gedaan om dat weer mogelijk te maken.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Historie, Islam, Moslims, Rotzakken, Slavernij. Bookmark de permalink .

9 reacties op Slavernij door de eeuwen heen (deel 3)

 1. joopklepzeiker zegt:

  Weer een uitstekend stuk werk .

  Like

  • Frans Caleeuw zegt:

   You are not standing there as a freed slave by President Lincoln (murdered in 1865), you are standing there as a free citizen of the USA.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Het eerste “freed” is bijvoegelijk gebruikt, het tweede “freed” is voltooid deelwoord.
    Ze verplaatst zich a.h.w 150 jaar terug.
    Dan vind ik de uitspraak van de vrouw van Obamba toch vreemder.
    Zij zei te wonen in een huis gebouwd door slaven !.
    Met de bouw werd in 1854 begonnen. In de Noordelijke Staten bestond toen helemaal geen slavernij meer.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ach, ’n leugentje voor bestwil…

    Like

 2. delamontagne zegt:

  De vroegere slaven uit de NL-se koloniën moesten bij hun vrijmaking in 1863 een achternaam kiezen.
  Dikwijls kozen ze de naam van de Plantage waar ze moesten werken.
  Ik denk toch dat Simons een Surinaamse achternaam is. Misschien van de achternaam vroegere eigenaren van haar
  voorvaderen.
  Er werd gesteld dat in de republiek der 7 verenigde nederlanden geen slavernij voorkwam.
  Dat gold voor de Republiek zelve. In de koloniën was wel degelijk slavernij en plantages.
  Ook speelde NL echt niet alleen een rol als “vervoerder”, maar was zelf wel degelijk slavenhouder.
  Ook vond ik uit de vorige nr 1 & 2 een beetje het gevoel opkomen alsof NL zijn slaven humaner behandeld zou hebben.
  Dat geloof ik niet. Ook in de koloniën kwamen slavenopstanden voor.
  o.a op Curacao.
  Er is daar op Otrabanda een klein monumentje voor Tula, [de leider van de opstand ] die aan de opstand en het neerslaan ervan herinnert.
  Als je daarop leest wat met de leiders van de opstand gebeurde, bepaald niet erg humaan.
  Eigenlijk te verschrikkelijk om hier te beschrijven.

  Ook liep NL niet vooraan bij de landen die als eersten de slavernij afschaften. Pas in 1863, zo,n beetje gelijk met U.S.
  Maar voor de US werd het eigenlijk pas in 1865, na einde burgeroorlog.
  Frankrijk was het eerste land in 1794 en England begin 19e Eeuw.
  In brazilië pas in 1888.

  Ik denk niet dat veel Z-Amerikanen de naam zullen kennen van die vernoemde Dominicaner priester die de Spanjaarden advies gaf om negers inplaats van Indianen als slaaf te gaan gebruiken.
  Ze zullen voor het N-deel eerder de naam van Simon Bolivar kennen, die de Spanjaarden verdreef en in Argentinië Martinez, die aan begin 19e eeuw de spanjaarden eruit gooide.
  De donker gekleurde bevolking van Z-Amerika komt vrijwel niet voor in Argentinië en chile. En ook niet zo in Peru/Bolivia.
  Alleen in de Noordelijke gedeelten, dat tropisch is en waar de plantages waren.
  /////////////
  Een soort “moderne” slavernij op NL-s grond [koloniaal]gebied kwam in de 2e wereld oorlog voor op Curacao.
  Daar kwamen Chinezen in [ ik meen 1944 ] in opstand in Willemstad. Het waren stokers van schepen die altijd kans maakten getorpedeerd te worden.
  Zij werkten in het diepste gedeelte van de schepen en maakten de minste kans om te overleven als schip werd getorpedeerd.
  Ze waren gedwongen op de schepen te blijven.
  Zij wilden niet terug aan boord gaan en gingen muiten.
  Werden door NL soldaten/mariniers doodgeschoten. Er was onder de bevolking hevige verontwaardiging daarover
  Toen Koningin Beatrix enkele jaren geleden de eilanden bezocht wilde men op Curacao een tentoonstelling organiseren om aan die periode te herinneren.
  DAT WERD VERBODEN, mocht niet doorgaan. Over censuur gesproken.
  //////////////////

  Door die Quincie Gario en nu die Simona Simons zou het voor NL-ers in NL kunnen zijn dat ze denken dat de halve of hele bevolking daar met wraakgevoelens jegens de NL-ders rondlopen.
  Dat denk ik toch niet.
  Dat soort mensen als die halve/Gario zijn uitzonderingen. En ze doen hun land[soort]genoten geen goed…………….
  //////
  Nog één itempje:
  Ik heb het altijd vreemd gevonden dat er geen afgevaardigden uit de Surinaamse gemeenschap mochten deel nemen bij de herdenking bij dat Monumentje van de Slavernij in Sophia-Park in Amsterdam Oost.
  Alleen allerlei [blanke] hotemetoten waren uitgenodigd !

  Geliked door 1 persoon

 3. Pete zegt:

  Prima weer.. Het medialandschap overspoelen met artikeltjes zoals deze. Die de waarheid over slavernij vertellen zonder aanziens des persoons. Zal die klote hypocrieten, zoals ‘blacknanny’ Winnie Simons, vroeg of laat tot en reactie moeten dwingen.
  De geschiedenis herschrijven naar PC eigenbelang, om maar de rol van zwarten slavenjagers hierin en moslims als grootste jagers/afnemers van slaven, te ontzien ?
  En al die verdomde blanken als grootste schurken neer te zetten.

  Uit geldelijk gewin gaat men de ‘dark history’ weer gekleurd oproepen en bewust verkeerd weergeven. (zwarten)
  Of als moslims, om je eigen afkomst maar te verbloemen… Die verdomde kruistochten toch ook…
  Maarja… eigen verantwoordelijkheid is nu nooit het sterkste punt geweest van 3e wereld rassen en landen.
  (oei.. wat rassistisch toch weer.. misschien een cursus anti-discriminatie… door moslims en/of nazaten van slaven gegeven natuurlijk)

  p.s. Vergeet niet, een groot deel van al die nanny’s, verpleegsters, huismeiden, slavinnen, uit Zuid-Oost Azie, komen voornamelijk uit Indonesië.
  Meisjes uit gezinnen die (nog naar oud boeddhistisch gebruik) ‘het aanzien’ van de familie (financieel) willen verhogen. (armoe komt nog wel voor maar er gaat niemand meer dood door honger, ook niet in Thailand of in de Filipijnen)
  Met kontrakt natuurlijk… en veel schone beloftes.
  Als zo’n meisje berooid of in verwachting weer terug moet/komt, is de familie-eer en aanzien, ernstig aangetast en wordt dat uiteraard voor iedereen doodgezwegen.
  Bastaard kinderen worden schaamtevol weggemoffeld of gaan naar veelal Christelijke opvangtehuizen (zoals hier in Thailand)(onder toeziend oog van boeddhistische monniken, dat ze vooral maar niet al te christelijk worden opgevoed)
  En in Indonesië verdwijnen al die ongewenste kinderen uiteraard in de madrassa’s.

  Bij ernstige zaken zoals dood of verdwijning, zijn er natuurlijk in die apenlanden, alerte politici die geld ruiken en gewetensvol “de onderste steen boven willen hebben” Dus van die honden hoef je ook niets te verwachten.
  In de westerse landen genoeg blanke gansjes die avontuur zoeken.
  En ‘very simpel’ met de schoonste (romantische) beloftes laten ze zich inschepen. (zonder kontrakt natuurlijk)
  Gelukkig hier nog wel alerte families en gewetensvolle regeringen, die vooral bang zijn voor een slechte pers.
  Dus het weggooien van een blanke slavin is wat problematischer voor die vredelievende moslim. (Of ze ooit terugkomen is een ander verhaal)
  Maar niet genoemd de duizenden blanke meisjes die zomaar verdwijnen en waar nooit meer iets van wordt gehoord. En die zich nu de hele dag mooi mogen maken in de harems van het MO.

  “It’s a small world, and very, very bad”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s