Aartsbisschop van Aleppo: Verwoestende Syrië-politiek van het Westen

screenshot_180

(Vertaling: E.J. Bron)

De Grieks-katholieke aartsbisschop van Aleppo, Jean-Clement Jeanbart (foto), heeft hard uitgehaald naar de westerse Syrië-politiek. In een interview met de katholieke nieuwssite “kathpress” bekritiseert de katholieke hoogwaardigheidsbekleder dat de westerse oorlogspolitiek christelijk leven in Syrië enorm zou bedreigen en dat alleen een vredesoplossing het overleven van christelijke gemeenschappen zou kunnen garanderen.

duits-zuerst

Letterlijk zei Jeanbart in het interview met “kathpress”: “Als jullie ons echt willen helpen, maak dan een einde aan deze oorlog en laat ons christenen verder leven in ons vaderland Syrië.” De christenen zijn bang voor de toekomst. Dat hun kinderen onder een fundamentalistisch en radicaalislamitisch systeem zouden moeten leven, zou een doemscenario voor de mensen zijn.

Jeanbart deelt ook een knallende oorvijg uit aan de westerse media en politici, die sinds de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 9 november unisono inhakken op de nieuwe man in het Witte Huis. In het Nabije Oosten zou Donald Trump veel positiever gezien worden dan in het Westen: “Het positieve aan Trump: we weten nog niet wat hij denkt te gaan doen.” Er zou zelfs kans zijn op een betere ontwikkeling. Met Hillary Clinton zou het duidelijk geweest zijn “dat zij de politiek van de vernietiging van Syrië voortgezet zou hebben”, zei de aartsbisschop.

In de sinds 2011 woedende oorlog in Syrië zou geen sprake kunnen zijn van een militaire oplossing. De conflictpartijen zouden naar de onderhandelingstafel moeten terugkeren – er zouden echter geen onderhandelingen mogelijk zijn met de fundamentalistisch-terroristische groeperingen. De door het Westen ondersteunde “gematigde” rebellengroepen zouden praktisch nauwelijks nog een rol spelen.

Ook over het opnemen van christelijke vluchtelingen in het Westen liet de aartsbisschop zich terughoudend uit. Hij beschouwt dit om voor de hand liggende reden niet als een begerenswaardige oplossing. Wanneer steeds meer christenen het land verlaten, zou dat een zwaarwegend verlies voor het christendom ter plaatse zijn en bovendien voor de hele Syrische samenleving, aldus Jeanbart. Juist daarom zou een vredesoplossing zo belangrijk zijn.

In het hard omstreden Aleppo woonden ooit 3,5 miljoen mensen. Nu zijn dit volgens aartsbisschop Jeanbart nog 1,5 miljoen. Van de 160.000 christenen bevinden zich nog maar 60.000 in de stad. Er bestaat alleen christelijk leven in het westelijke deel.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, Desinformatie, Donald Trump, establishment, gezond realisme, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Syrië, Terrorisme, verloedering, Volksvijandigheid, Westen, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Aartsbisschop van Aleppo: Verwoestende Syrië-politiek van het Westen

 1. Sjaak zegt:

  Hier nog een doorblikje !

  Like

 2. Henk der Niederlander zegt:

  Het is goed te lezen dat deze Syrische aartsbisschop een positieve gedachtengang heeft, maar hij wil naar alle waarschijnlijkheid niet weten dat de Christenen in alle Islamitische landen vervolgd en vermoord worden wegens hun geloof.
  Of sluit hij zijn ogen voor de werkelijkheid (Of krijgt hij van hogerhand opdracht om daar vooral over te zwijgen)
  Alles wat met religie te maken heeft, heeft ook te maken met macht en die willen ze het liefst zo lang mogelijk vast houden(uitbuiten)

  Like

 3. Ja, Henk dat is de realiteit. Christenen zullen altijd vervolgd worden moslims. Ze haten ons.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  MONSEIGNEUR Jeanbart de aartsbisschop van Aleppo zei dat als President Bachar Al-Assad de macht zou verliezen, de burgeroorlog niet ten einde zou zijn.
  /////////////

  Ik maak me grote zorgen-omdat ik onze gelovigen zie vertrekken.
  Met de komst van duizenden-en-1000-den vluchtelingen in Europa heb ik angst voor de toekomst in Syrië.
  Ik heb ,t gevoel of een deportatie van onze bevolking op gang is gezet.
  Vooral zij uit de productieve bevolking, zij die het land kunnen herbouwen en ook de Kerken.
  Het is de middenstand, het scharnier en de ruggengraat van onze samenleving, die wordt weggehaald.

  Met deze boodschap richt de Aartsbisschop van Aleppo zich naar de Christenen in het Westen.
  “Ik zou graag willen dat U zich in herinnering brengt dat de Eerste Christenen, de Christenen uit Syrië waren..”
  De Kerk is HIER begonnen.
  Ik roep de Christenen uit Europa en uit de hele wereld op om deze Kerk niet in de steek te laten en haar te redden…
  http://www.christianophobie.fr

  Like

  • Ongelovige zegt:

   Op zijn baas Fransiscus, en diens roedel kardinalen en bisschoppen moet hij in ieder geval niet rekenen.

   Like

   • delamontagne zegt:

    Het is zijn baas niet, die Berkoklio, alias Paus Franciscus de onnozele.
    Deze Bisschop is van de Grieks Orthodoxen en ze maken zelfs nog onderling ruzie over de “geboorte Kerk” in Bethlehem.
    Terwijl daar toch, volgens al hunner geleuven, hun stichter is geboren.
    Maar het wordt tijd dat die Franciscus eens een reisje naar Mecca gaat maken, voor een rondde-dansje om dat ruwen blok steen.
    Hij loopt immers zo weg met die moslims.

    Like

 5. Ongelovige zegt:

  Niet van de Grieks Orthodoxen, maar wel van de melkitische Grieks-katholieke kerk, en die behoort tot de oosters-katholieke kerken, ook wel katholiek-oosterse Kerken genoemd, en dat zijn kerkgenootschappen die deel uit maken van de rooms-katholieke kerk. Zij erkennen de paus van Rome als herder van alle katholieken en hebben een eigen liturgie

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s