Trump over de aanslagen: “De geciviliseerde wereld moet zijn manier van denken veranderen.”

screenshot_62

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de Duitse media en autoriteiten  zich nog te buiten gingen aan vermoedens over de Berlijnse aanslag, sprak de toekomstige Amerikaanse president Donald Trump duidelijke taal. Tegen de achtergrond van het drama in Berlijn, de moord op de Russische ambassadeur in Turkije en een aanslag in een islamcentrum in Zürich, riep Trump de wereld er via Twitter toe op zijn manier van denken te veranderen.

duits-zuerst

Trump schreef letterlijk: “Vandaag waren er terreuraanvallen in Turkije, Zwitserland en Duitsland – en het wordt alleen maar erger. De geciviliseerde wereld moet zijn manier van denken veranderen!”

Verder verklaarde de toekomstige Amerikaanse president dat de terroristen, die deze aanslagen hebben gepleegd, vernietigd zouden moeten worden. Letterlijk: “Er werden onschuldige burgers op straat vermoord toen zij op het punt stonden de kerstvakantie te vieren.” En: “Regelmatig slachten de ´Islamitische Staat´ en andere radicaalislamitische terroristen christenen in hun gemeenten af.” Hieraan zou samen met alle vrijheidslievende partners een einde gemaakt moeten worden.

Trump veroordeelde ook scherp de moordaanslag op de Russische ambassadeur in Turkije. Hij betuigde zijn medeleven aan de familieleden van ambassadeur Andrej Karlov, die door een “radicale islamitische terrorist vermoord” zou zijn. De moord op de ambassadeur zou een “schending van alle regels van de geciviliseerde orde zijn” en zou in de hele wereld veroordeeld moeten worden, staat er in een andere verklaring van Trump.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Donald Trump, gezond realisme, Islam, Terrorisme. Bookmark de permalink .

39 reacties op Trump over de aanslagen: “De geciviliseerde wereld moet zijn manier van denken veranderen.”

 1. Henk der Niederlander zegt:

  Trump heeft daar helemaal gelijk in.
  Het word tijd dat er paal en perk gesteld word aan het knuffelen van moslims die totaal niet willen intrigeren en ze per direct het land uit te flikkeren, hoewel dat in het huidige politieke klimaat in Europa natuurlijk een wens is die niet uit zal komen.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Als je CNN volgt , dan zie je dat ze daar onophoudelijk aan het zoeken , spitten en mogelijk aan het verzinnen zijn hoe ze Trump en zijn aanhang zwart kunnen maken .

   Mensen kunnen niet eens hun zin afmaken als het republikeinen zijn .
   Zit er weer een of andere presentatrice , waar ze er wel honderd van hebben , lijkt het , overal door heen te bléren .

   Het lijkt daar wel de reïncarnatie van dat verschrompelde secreet van de Vara , die Sonja Barend , die ook nooit iemand uit liet spreken , die niet vertelde wat zij wilde horen .
   Halverwege een antwoord begon ze altijd op zeer dwingende toon met een andere vraag waar je dan ook weer geen antwoord op mocht geven .
   Onbegrijpelijk dat men gewoon nog bleef zitten ook , in plaats van gewoon weg te lopen .

   Laat dat linkse tuig gewoon verrekken !

   Geliked door 3 people

 2. Geronimo zegt:

  Trump is een verademing, zoveel is zeker !

  Geliked door 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Door de uitspraken Trump wordt pas glashelder duidelijk hoezeer Obama de islam heeft bevordert in de hele wereld!
   Wie daaraan nog twijfelde kan nu absoluut niet meer om de waarheid heen.
   Obama was een moslim die streed voor de islamisering van Amerika en het westen!!!

   Met de verrotte steun van links!!!

   Like

 3. Marc zegt:

  De eerste dienende politicus ooit die hierover écht iets zinnigs zegt. Trump tackelt, bewust of onbewust, het probleem van de meest ernstige maatschappelijke stoornis sinds het Derde Rijk, namelijk het ongehinderd toegang verschaffen en zelfs faciliteren van zowel een totalitaire leer als een buitengewoon grootschalige vijandige invasie. Waarbij ieder duidelijk moet zijn dat deze mentale stoornis niet tot drie landen (indertijd Duitsland, Japan en het Ottomaanse rijk) beperkt blijft, maar het hele Westen treft!

  Geliked door 5 people

 4. Theresa Geissler zegt:

  Kijk eens aan! Hebben wij dit de laatste 8 jaar ooit van presidentiële zijde vanuit Amerika zó duidelijk mogen vernemen?
  Nee dus, want de laatste 8 jaar resideerde er in Washington ene Barack Obama, hippiezoon, multikul-lover en islamvriend, om nog niet eens recht voor z’n raap te stellen: Verkapt moslim!
  Maar nu keert het getij, ook wat dít betreft, reeds voordat zijn opvolger goe en wel geïnstalleerd is! Bravo Donald: voortvarender kan het al niet! U gaat geschiedenis schrijven!

  Geliked door 3 people

  • mahoog zegt:

   Datr ”hippiezoon” slaat mij wel aan Theresa,ha ha.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ze wàs het gewoon: Ann Dunham was destijds een studente, die met alles experimenteerde en voor alles openstond, zolang het maar ‘exotisch’ was. Geen wonder dus dan ze met de mannen steeds bleef hangen aan een ‘kleurtje, de eerste keer Obama Sr., de tweede keer de Indonesiër Soetoro.
    Dus de hang naar multikul heeft zoonlief in geen geval van een vreemde!

    Like

 5. Oet_Grunnen zegt:

  Henk, er komen verkiezingen aan in Italië, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Hoewel ik weinig verwacht van Nederland en haar oosterbuur behoeft Frankrijk nog één islamitische aanslag om aldaar het tij te keren. Daarnaast is in Italië een Trump-golf voelbaar, een mateloze verachting van het politieke establishment van socialisten en christendemocraten die om en om de baantjes verdelen.

  Like

 6. Taljaard zegt:

  Ik word steeds blijer van Trump.
  Het eerste mooie nieuws was de verklaring over Israel van zijn vice-president Mike Pence.
  Zeer bemoedigend was ook de benoeming van Steve Bannon in zijn staf.
  En nu deze verklaring.
  Het liegt er niet om.
  En het ziet er echt naar uit dat de dominantie van het politiek correcte culturele marxisme echt voorbij is in het Westen.

  Like

 7. Harry zegt:

  Ook nog zo’n smerige bij CNN :

  “Trump gaat gewoon door met tweets de lucht in sturen te midden van de drama’s die zich in Duitsland en Zwitserland afspelen” ! SCHANDE !!!

  In diezelfde tijd gaat CNN ook gewoon door met programma’s over voetbal , vuurwerk , golf , de beurs , democratische tegenstanders van Trump , vakantie van de Engelse koningin , kerst , het milieu , paardenraces , etc , etc .

  Gunstig feit is wel dat ze Merkel lieten zien , getergd door de gebeurtenissen en teleurgesteld door het kattenkwaad van haar lievelingen , die er uitzag als iemand met nogal serieuze mentale problemen , oftewel een gestoorde .
  Hopelijk draait ze morgen volledig door !
  Wat moet er wel niet in dat Gestapo-harses omgaan ?

  Geliked door 1 persoon

  • Frans Brassens zegt:

   ‘Een gestoorde’ zeg je, Harry. Zo komt ze ook op mij over. Als je de gezichtsuitdrukking en de motoriek van Merkel nauwkeurig bekijkt zou het mij niet verbazen als zij blijkt te verkeren in een stadium van pré-dementie. Dat soort mensen is makkelijk te programmeren. ‘We’ moeten dus maar eens nagaan wie er mogelijk de aanstuurders zijn van haar totaal onverantwoordelijke optreden.

   Like

  • Taljaard zegt:

   @Harry
   Geloof mij nou maar; in de hersens van Merkel gaat NIKS om.
   Zij is niets anders dan een uithangbord en een boegbeeld van de door het Duitse globalistische bedrijfsleven al 12 jaar bewerkstelligde en zittende ”Grosse Koalition.”
   De echte macht ligt bij sluwe en gewetenloze intriganten als Wolfgang Schauble.
   En de visieloze, kleurloze, inhoudsloze grijze muis en bureaucraat Merkel, het ultieme voorbeeld van een vrouw zonder eigenschappen, fungeert als hun trekpop en bandrecorder, die alles herhaalt en afspeelt wat haar door de machten achter haar wordt gedicteerd en voorgekauwd.
   Daar is zij een ideale persoonlijkheid voor.

   Het brave, onopvallende meisje dat altijd haar huiswerk heeft gemaakt en verder ook precies alles doet wat haar wordt opgedragen; steriel, dociel, correct, beleefd, conformistisch tot op het bot, maar verder huiveringwekkend leeg en emotieloos.
   Slechts gehuwd omdat dit nu eenmaal zo hoort, maar tevens kinderloos.
   Omdat zij, zoals zij dat haar hele leven al deed, de voorrang gaf aan haar carriere.
   En zij het moederschap emotioneel ook niet eens zou aankunnen.

   Eenmaal heeft men haar de vrije hand gegeven.
   En dat was 1,5 jaar geleden, toen op haar initiatief de deur wagenwijd open werd gegooid voor ”vluchtelingen.” Omdat zij toen ook eens een stempel op de geschiedenis wilde drukken. Want ambitie en geldingsdrang bezitten dit soort grijze muizen wel.
   Maar dat gebeurt dus NIET weer!
   En u kunt er gevoegelijk van uit gaan dat het haar hierna nooit meer zal worden toegestaan om eigen initiatieven te nemen. Dat is hoogstwaarschijnlijk ook het wisselgeld en de voorwaarde geweest voor het behoud van haar positie.
   U hoeft niet in haar persoonlijkheid te graven.
   Want ik kan u verzekeren dat daar gewoon niets in zit.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Helemaal gelijk, Taljaard: Zó is het, niet meer en niet minder. Daar hoef je verder niets achter te zoeken.
    Maar sommigen hier nemen elke gelegenheid te baat om van alles een eigen bedacht, puntgaaf drama te maken, zelfs van het innerlijk van een mens, waar ze maar op goed geluk in denken te kunnen spitten, zonder het fijne ervan te weten.
    Ook hij, die je nu even vakkundig bijpraat heeft daar een handje van, dat heeft ondergetekende aan den lijve mogen ondervinden.
    En in de derde persoon (hier:Merkel) maakt dat nóg niets uit, maar in de tweede wordt het bedenkelijker, persóónlijker vooral. Daar kan behoorlijk wat schade mee worden aangericht, ik merk het maar even op.-Niet tegen jou dus. Enfin, wie de schoen past, trekke hem aan.

    Like

 8. Mirjam zegt:

  Trump lijkt op Wilders en visa versa. En dat is de reden dat ze het goed met elkaar zouden kunnen vinden, dat weet ik zeker. Hij zegt ook recht voor zijn raap hoe hij erover denkt en wordt ook door anderen niet begrepen of verkeerd begrepen. Beiden zijn heel intelligent en zien de dingen zoals ze zijn. Goed zo. Trump heeft gelijk, hij legt de vinger op de zere plek en dat kunnen de linksen niet hebben.

  Like

 9. Fred zegt:

  Trump is een verademing.
  Ik kan eigenlijk niet wachten totdat hij daadwerkelijk president zal zijn.
  En hoop dat er geen enkele idioot daar nog een stokje voor gaat steken.
  Ook mag hij van mij met spoed de augiasstal van CNN uitmesten te beginnen met het loeder van een Kate Bolduan. Van al die daar zitten de ergste.
  Trump wordt de president van ons allemaal.
  Huilde.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  DE AANSLAGEN ZULLEN NIET OPHOUDEN………..
  ///////////////
  Canberra, Australië:Een bestel busje volgeladen met gasflessen rijdt een locatie van een Christelijke Vereniging binnen .en explodeert.
  Geen slachtoffers.

  Lyle Shelton, de algemeen directeur van de Christelijke Vereniging die “Christelijke-Waarden”probeertmre promoten bij het centrum van het landsbestuur, liet op “Twitter” de foto zien van de auto die door de explosie naar buiten werd geblazen.
  Hij voegde eraan toe dat geen enkel personeelslid gewond werd.
  tabloïd britannique The Sun,

  Like

 11. jantjeuitnl zegt:

  Met al die generaals, een bankier en een olieboer in de komende regering gaat Trump hopelijk dat hellhole van een Saudi-Arabië aanpakken.

  Like

 12. Maarten zegt:

  En die lafbekken in nederland…
  veroordelen deze man, net zo als ze Meneer G. Wilders de grond in willen blijven trappen…wat niet meer lukt want nederland word wakker…hoop ik!

  Geliked door 2 people

 13. louis-portugal zegt:

  Wat zal links ziek zijn van zo´n duidelijk taalgebruik.
  Geweldig eens iemand met, toekomstige, macht die over de problemen durft te spreken.

  Geliked door 2 people

 14. kruisridder zegt:

  Er gaat naar mijn gevoel veel veranderen nu Trump president wordt. En bepaald niet tgv de islam.

  Geliked door 1 persoon

 15. Roeland zegt:

  Vanaf het eerste moment heb ik Donald J.Trump gesteund. Laat 20 januari 2017 een feestdag worden! Sinterklaas 2017 wordt weer ouderwets gezellig in Nederland. Kerst 2017 weer zonder problemen. De migranten gaan allemaal terug; hun vaderlanden opbouwen hun geloofs idealen kunnen ze daar uitoefenen en Nederland wordt weer Nederlands…. Oh lieve Heer, geef ons de macht en kracht! Amen.

  Geliked door 1 persoon

 16. Juan Pan Blanco zegt:

  Alle islamitische terroristen, straffen, paspoorten en vergunnungen intrekken. In beslag nemen van/tot 3 generaties familie erfgoed, laatste 3 generaties vrouwen, kinderen opa en oma het land uitzetten. Papa moslim en opa hebben keihard gewerkt om hun bestaan op te bouwen, dus die zullen er alle baat bij hebben dat er geen smet op islam komt, en dusdanig deze islamgekte stoppen. Strengere maatregelen en langere ontmoedigingsprocessen, daarna per direct uitzetten naar land van herkomst volgens verklaring asielzoeker. Meer geld voor afwijzen/uitzetten, minder voor integratie. Controleren van bijeenkomsten. Integratie belonen voor hen die zich aanpassen en bv vrijwilligerswerk doen en de taal echt willen leren.. Grenscontroles terug invoeren ontbinden van EU, Merkel afzetten, onafhankelijke en vrije media

  Like

 17. M.A.L. Sion zegt:

  Trump gaat heel erg ver. Gelukkig.
  Veel politici, wel te weinig, zeggen dat deze moslims/vreemdelingen/vluchtelingen/… na dat ze misdrijven plegen, uitgezet moeten worden naar hun herkomstland. We weten allemaal wat daarvan terecht komt. Geen ene moer!!!
  Van Trump wordt opgetekend:
  Verder verklaarde de toekomstige Amerikaanse president dat de terroristen, die deze aanslagen hebben gepleegd, vernietigd zouden moeten worden.
  V E R N I E T I G E N .
  Geen enkel (slinks) geslijm maar keiharde taal.
  Neem nu de chauffeurs van de vrachtwagens in Nice en nu in Berlijn. Die maken bewust tientallen doden. Daar mag toch alleen maar de zwaarst mogelijke straf voor gelden.
  In vrijwel alle westerse landen is de doodstraf afgeschaft. Jammer. Deze beesten verdienen hetzelfde lot als hun slachtoffers en dat is niet gevangenisstraf maar het zelf ook betalen met hun leven.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 18. Guardiacivil zegt:

  Geachte Trump, you are right, but Turky is not sociolized, this state is a nazistate for all.

  Like

 19. Peterdm zegt:

  Pffff. Eerst op HVV, hoeiboei van Hans Jansen en nog wat anderen op het web. Pamela Hemelrijk vond ik altijd heerlijk’wat een wereldwijf, de opkomst van Geert Wilders PVV, bij Professor G.B.J. van Frikschoten lekker naar de kroeg. En overal bracht onze EJ. Bron zijn prachtige bijdragen. Wij hadden toen allemaal al door wat de inhoud van de islam werkelijk is.. Internet activisme tegen de islam,schrijven schrijven en zowat elke mens heeft 2016 een computer en weet er steeds beter mee om te gaan om hun informatie te krijgen dus die laten zich steeds minder gek maken door “NPO-NOS Fake News”. Links heeft wereldwijd =globaal verloren met de sinds 19 december definitief gekozen President van de USA Donald Trump. Links globaal democraten en met hun ook de radicale Islam, kruip maar allemaal de wereld zit gelukkig anders in elkaar. Wij hebben een nieuwe President! Geert is weer in de pols gegroeid en zal steun krijgen van Donald Trump. Vlak na zijn verkiezing heeft Donald meteen Michael Flynn aangesteld als nationale veiligheid adviseur.
  Nogmaals Michael Flynn, christenen komen in opstand tegen de islam. Eigenschuld links socialisme en nu die dikke bult!

  Wij hebben allemaal clinton/obama fucktijd meegemaakt, Michael Flynn.
  Zet hem op Geert, Michael spreekt dezelfde taal.

  Like

 20. Peterdm zegt:

  Hier nog een interview met Generaal bd. Michael Flynn
  EJ wij allen hebben mensen waker gemaakt en eindelijk in de absolute top van de wereld krijgen machtige mensen onze boodschap wat de islam inhoud door. Zet hem op Geert. https://www.youtube.com/watch?v=P60OGwPXCo0

  Like

 21. frits lancee zegt:

  Het is volstrekt onbelangrijk wie de aanslagen claimt. Het is alleen maar een afleiden van het werkelijke probleem. En dat is de Islam. Helaas zegt Trump dat niet met zoveel woorden.
  Sinds het allereerste begin was de Islam in oorlog tegen iedere anders denkende. Het maakt hier ook helemaal geen geheim van. Net als Hitler in zijn ‘Mein Kampf’ beschrijft ook de Koran duidelijk wat de uiteindelijke bedoeling is . En net als toen blijkt ook nu dat vrijwel niemand dat au serieux neemt.
  Door de aandacht te vestigen op allerlei terroristische Islamitische organisaties suggereert men dat zij en niet de Islam zelf de oorsprong is van het kwaad.
  Als wij niet bereid zijn de Islam tegemoet te treden als een vijand die met ons in oorlog is,is er voor ons geen mogelijkheid onze verlichte Westelijke beschaving te behouden.

  Geliked door 2 people

 22. Daar moet ik hem voor 100 % gelijk in geven.

  Like

 23. Bob Fleumer zegt:

  Je moet er toch niet aan denken dat de islam het in de wereld voor het zeggen zou krijgen?
  Het wordt de hel op aarde en in de mensen een en al onbehagen.

  Like

 24. vanhetgoor zegt:

  De schrijver van het artikel gaat alleen de mist in met betrerkking tot Zwitserland. Die zogenaamde aanslag in een ‘islamcentrum’ in Zürich is een afrekening in het criminele circuit. Het is een vereffening van de ene moslim naar een groep andere moslims. Namelijk die ene specifieke groep die in de moskee zat. En iedereet weer dat een moskee een haathut is en een centrum van islam is een madrassa of een moskee of een islamitisch thee- of koffiehuis. Maakt niet veel uit, islam is misdaad. Daarom is het geen aanslag, het is een afrekening.

  Like

 25. jackholland zegt:

  Wij zijn met z n allen compleet geschift om in 2016 /2017 rekening te houden met geloofsonzin.
  Het gaat om wetenschap ,bewijs en feiten .
  Als moslims en joden vanwege geloof ritueel willen slachten dan moet dat gewoon keihard verboden worden.
  Feit, bewijs wetenschap =dier lijdt onnodig langer . Het tegenargument geloofsregel is dan gelijk ondergeschikt want geloof is geen feit bewijs of wetenschap helaas gelovigen.

  Dames die een burka wilen dragen vanwege geloofsregel
  Feit bewijs wetenschap : burka is gezichtsbedekkend geeft identificatieproblemen ook dit gaat voor
  op de geloofsregel want geloof is geen feit bewijs of wetenschap .

  Een moskee of kerk die klokken luidt of met luidsprekers tot gebed oproept moet zich aan de geluidsnorm houden geen discussie of uitzondering vanwege geloof.

  Als op een school hoofdbedekking (petjes)verboden is dan ook geen keppels en hoofddoeken.

  Kortom nimmer uitzondering op wetten en regelgeving toestaan vanwege welke geloofsovertuiging dan ook.

  Als een imam de koran reciteert in de moskee tbv de gelovigen en hij meldt niet dat uitspraken die er in staan strijdig zijn met de nederlandse wet . o.a oproepen tot geweld van moslims om ongelovigen te bestrijden de imam direkt oppakken wegens aanzetten tot haat en geweld.
  Hij adviseert immers de gelovigen om te handelen zoals de schurk mohammed.

  Ditzelfde moet gelden voor een dominee die oproepen tot geweld reciteert uit het oude testament zonder kanttekekningen te plaatsen dat dit strijdig is met de wet .

  Kortom nimmer toestaan dat zgn gelovigen dingen mogen doen ,zeggen ,adviseren die strijdig zijn met de wet ook al verplicht hun geloof ze dat te doen.
  Geloofsregels die niet strijdig zijn met de wet geen probleem .
  Geloofsregels die wel strijdig zijn met de wet weglaten of niet uitvoeren of van distantieren.

  Vandaag of morgen komt er 1 of andere gemeenschap die gelooft volgens de azteken moeten we dan mensenoffers toe gaan staan???

  En de zgn gelovigen die hier niet mee kunnen leven die donderen maar lekker op.
  T is jammer dat door de komst van islam er nu keihard moet worden opgetreden .Voorheen nam iedereen alles met een korreltje zout mbt joden christenen boedhisten ..
  Door de komst van islam die helaas met geweld naar wereldheerschappij streeft zijn we verplicht dit soort maatregelen te nemen en doe het nu keihard want we zijn anders de pineut en lopen onze vrouwen straks gesluierd en is er 5x per dag gebler uit minarettten , en weet ik wat voor achterlijkheid nog meer.
  De wetenschappelijke vooruitgang zal stoppen want als er mensen (moslims) aan de macht komen die werkelijk geloven dat wanneer mohammed geboren werd er een licht uit de vagina van zijn moeder kwam ,dat er vliegende ezels en geiten in de ruimte zijn, dat satan als hij de oproep tot gebed hoorde keiharde scheten liet om de oproep tot gebed niet te hoeven horen , dat s nachts de satan in je neusgaten slaapt, dan moet je natuurlijk niet verwachten dat er nog vooruitgang komt .
  Dan wordt er ook nog gevraagd respect te hebben voor moslims , hoe kan je nu respect hebben voor mensen die de bovengenoemde islamitische bullshit voor waar aannemen dit is toch een belediging voor de intelligentie van de mens?

  Like

 26. Jean zegt:

  Zeer Geachte Hoog Gewaardeerde Heer Donald Trump:
  Wij denken én handelen al heel lang in de correcte richting, helaas laten ons de corrupte achterbakse lafaards onder eigen volk ons in de steek maar “dat gaat veranderen” zeker weten.
  Europa zal sowieso terug islamvrij gepoetst worden want wij staan en gaan 100% voor onze veiligheid en 1.000% voor de veiligheid van onze vrouwen, kinderen én kleinkinderen.
  Hopelijk is tegen eind 2017 de karwij geklaard en leven we weer in een geweldloos, barbaarvrij Europa.
  Hoe we dat gaan klaren zal het moment wel uitwijzen maar dat de smeerlapperij verboden en verdreven wordt staat voor 10.000% vast.

  Geliked door 1 persoon

  • Taljaard zegt:

   @Jean
   Verwacht er nou niet TE veel van, want dan kunt u alleen maar teleurgesteld raken.
   Feit is wel dat de wind in Washington gedraaid is en dat dit ook de hoogste tijd was.
   Maar een Amerikaanse president heeft geen ongelimiteerde macht.
   Binnenlands niet en buitenlands ook niet.
   Het Europese machtscentrum ligt in Berlijn en in Brussel.
   Washington heeft daar wel een dikke vinger in de pap, vooral wanneer de belangen en de visies overeenkomen, maar zeker niet alles te zeggen; hoewel veel meer dan bijv. Den Haag.

   Rusland is er onder Putin in geslaagd om aan de wurggreep van de globalisten te ontkomen. China heeft dit in 1948 al gedaan, als reactie op de imperialistische kolonisatiepolitiek van die zelfde globalisten, en vaart sindsdien ook een eigen koers.
   Beide landen beschikken over genoeg binnenlandse middelen om dit te kunnen doen.
   En zij behoeven dus niet, zoals Duitsland dit tot twee keer toe vergeefs heeft geprobeerd, en Japan een keer, over te gaan tot oorlog om deze middelen te verkrijgen.

   De Verenigde Staten kunnen in principe ook onafhankelijk van de rest van de wereld functioneren. En zij hebben dit tot 1917, en daarna opnieuw vanaf 1918 tot 1941, ook gedaan. Zo ook de USSR tot aan 1941 en opnieuw vanaf 1945 tot 1993.
   Trump weet dat de V.S. ook tot een dergelijke autarkie in staat is.
   Hij heeft, als zakenman, een rationele kosten-baten analyse gemaakt, waarmee hij de kosten van de geldverslindende geo-politiek van de V.S. na 1945 en die van een autarkie tegenover elkaar heeft gezet. En tot de conclusie is gekomen dat een autarkie minder kost.
   Ergo, de buitenlandse bemoeienis van de V.S. zal onder Trump waarschijnlijk drastisch verminderen en zich uitsluitend concentreren op het Amerikaanse belang.

   Dat houdt dus in dat de Amerikaanse invloed op West Europa zal verminderen.
   En dat de steun vanuit Washington voor een centralisatie en verdere federalisering van Europa, middels de EU, daarmee ook zal afnemen. De Britten, die cultureel en historisch het meest van al met de V.S. gemeen hebben, zullen in de toekomst waarschijnlijk daarom nog het meest met Washington verbonden blijven. Maar de rest van West Europa, en in het bijzonder Nederland, wat economisch beschouwd niets meer is dan het zoveelste Bundesland, zal onder de (EU) dominantie van Duitsland terechtkomen. Waarbij het nog maar de vraag is in hoeverre Frankrijk, en ook Polen, dit zullen accepteren.
   De rest van Europa heeft weinig tot niets in te brengen.

   En Nederland nog het minst.
   ”Onze” wereldhaven Rotterdam is al sinds de vorming van het Duitse Rijk in 1871 niets meer dan feitelijk de grootste Duitse havenstad na Hamburg. En heeft dit uitsluitend te danken aan haar ligging aan de monding van de Rijn.
   Polen verkeert in de vanouds weinig benijdenswaardige positie van de keuze tussen de Duitse pest en de Russische cholera. En Frankrijk is in wezen een vermolmd en economisch buitengewoon zwak post-koloniaal rijk, vergelijkbaar met Groot Britannie in de jaren `60-`70 van de vorige eeuw, of de Oostenrijkse Dubbel-Monarchie van voor 1914, wat dus onmogelijk op eigen kracht kan overleven.
   En daarom hoe dan ook economische banden met de rest van Europa (dus Duitsland) zal moeten blijven aangaan, of de EU nu in elkaar stort of niet.

   Feit is dus dat een vermindering van de Amerikaanse bemoeienis met de rest van de wereld, zoals door Trump beoogd, een machteloos kabouterlandje als Nederland alleen maar verder en dieper onder de dominantie van Duitsland zal brengen.
   Verwacht er dus maar niet te veel van.
   Want niet de politiek in Washington is voor ons beslissend, maar die in Berlijn.
   En pas wanneer daar de wind gaat draaien, doet deze het bij ons ook.

   Geliked door 1 persoon

 27. C.A.Barstow zegt:

  Dat islamitisch schorem moeten wij op alle mogelijke manieren de begane misdaden terug betalen, en inderdaad dat vereist een ommezwaai in de manier waarop wij tegen haatdragende religies, in het bijzonder de islam, aankijken, keihard en zonder genade bestrijden en die kant moet het op!

  Like

 28. Jan zegt:

  De rot in Amerika zit overal: Undercover: Chicago Democratic Election Judges Pretend to be Republican Judges

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s